Παπανδρέου: «Ξέρουμε που πάμε»


Και εμείς....κατά διαόλου


Στην πρώτη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής συζητήθηκαν οι ελληνικές θέσεις για την αυριανή Σύνοδο Κορυφής...


Με τη φράση «θα τα καταφέρουμε όπως κάναμε μέχρι τώρα, παρά την καταστροφολογία και την μιζέρια ορισμένων» ξεκίνησε την εισήγησή του στην κυβερνητική επιτροπή ο Γιώργος Παπανδρέου, όπου συζητήθηκε η τελική εκδοχή του μεσοπρόθεσμου, το οποίο θα κατατεθεί αργότερα σήμερα στη Βουλή καθώς και του πρώτου εφαρμοστικού νόμου.

«Η Κυβέρνηση μας έλαβε χθες ψήφο εμπιστοσύνης από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η ψήφος αυτή αποτελεί επιβεβαίωση της εντολής για τη συνέχιση της δύσκολης, εθνικής προσπάθειας, που ξεκινήσαμε πριν 20 μήνες. Μιας σκληρής μάχης για τη σωτηρία και την αλλαγή της χώρας» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνεδρίαση, προσθέτοντας τα εξής: «Μάχη στο εσωτερικό, για να βάλουμε τάξη στο σπίτι μας και να προωθήσουμε τις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες διψούν όλοι οι Έλληνες. Μάχη στην ΕΕ και διεθνώς για να διασφαλίσουμε την ομαλότητα στην πορεία της χώρας. Να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση της χώρας και να καταστήσουμε διαχειρίσιμο το χρέος. Το συνολικό διεθνές περιβάλλον είναι σκληρό. Είναι ασταθές και συχνά αμήχανο. Αλλά ξέρουμε που πάμε. Υπάρχει συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο που εφαρμόζουμε μέχρι το 2013».

Και ο πρωθυπουργός κατέληξε ως εξής: «Βρισκόμαστε σε συνεχή και σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας. Απόφασή μας είναι να εγγυηθούμε με κάθε τρόπο και εγγυόμαστε τη σταθερότητα της πορείας μας, την προοπτική της κοινωνίας μας και την ριζική αλλαγή της πατρίδας μας. Αυτή η απόφαση είναι αδιαπραγμάτευτη».

Εξάλλου και σύμφωνα με πληροφορίες, στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής τα θέματα της συζήτησης θα είναι κρίση συνολικά στην Ευρωζώνη, το ελληνικό θέμα με βάση το κείμενο των συμπερασμάτων του πρόσφατου Eurogroup, όπως και διαδικασίες που πρέπει να ρυθμιστούν για τη νέα χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν πως το επόμενο Eurogroup θα δοθεί η 5η δόση ενώ στις 8 Ιουλίου θα υπάρξει έγκριση της δόσης από το ΔΝΤ.
απο την voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...