Το σιδερένιο τείχος του Συντάγματος έρχεται...ΔΕΘ


Με την παρουσία 4.500 αστυνομικών θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο Βελλίδειο. Το "τείχος" του Συντάγματος πάει ΔΕΘ. Φόβοι για επεισόδια από αγανακτισμένους και οπαδούς Ηρακλή ....Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχει πάρει η ΕΛ.ΑΣ. για το Σάββατο, την ημέρα που ο πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου, θα ανέβει στο βήμα του "Βελλίδειου" συνεδριακού κέντρου.
Εν αναμονή διαδηλωτών, που εκτιμάται ότι θα φτάσουν στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα και πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κινητοποιούν 4.500 αστυνομικούς, εφαρμόζοντας σχεδιασμό που θυμίζει τη Σύνοδο Κορυφής το 2003.
Σύμφωνα με "Τα Νέα", η διάταξη των διαδηλωτών προβληματίζει τις Αρχές, καθώς εκτός από τις παραδοσιακές συγκεντρώσεις συνδικάτων και εργατικών σωματείων που αναμένονται μεγάλες σε όγκο, οι "Αγανακτισμένοι" αποτελούν τον απρόβλεπτο παράγοντα των φετινών κινητοποιήσεων.
Όπως έχει ανακοινωθεί, το απόγευμα του Σαββάτου θα επιχειρήσουν να αποκλείσουν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, γι' αυτό και προγραμματίζουν τρεις διαφορετικές προσυγκεντρώσεις, στον Λευκό Πύργο, στο κτίριο των προσκόπων και στο παλιό 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Ένας δεύτερος πονοκέφαλος για την Αστυνομία είναι οι οργανωμένοι οπαδοί του Ηρακλή, οι οποίοι, μετά τον υποβιβασμό της ποδοσφαιρικής ομάδας στη β' κατηγορία, προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στην οδό Αγίου Δημητρίου.
Στη Θεσσαλονίκη πρόκειται να στηθεί, επίσης για πρώτη φορά φέτος, ο φράχτης από μέταλλο και πλεξιγκλάς που εμφανίστηκε στις διαδηλώσεις του περασμένου Ιουλίου στην Αθήνα.
Ο φράχτης κατασκευάστηκε στη Γαλλία, έχει ύψος 2,2 μέτρα, κόστισε 50.000 ευρώ και μπορεί να αντέξει μεγάλες πιέσεις πλήθους, ώστε να εμποδίσει την προσέγγιση διαδηλωτών στο "Βελλίδειο".
απο το news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...