Μας παίρνουν και τα σώβρακα



Τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω της ΔΕΗ
Δυσάρεστες ειδήσεις έρχονται από την 76η ΔΕΘ. Περαιτέρω περικοπές κρατικών δαπανών και αύξηση του ΦΠΑ σε προϊόντα. Επιπλέον φόρος στα ακίνητα.....


Μετά το τέλος του άτυπου υπουργικού συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη μετά από 3 ώρες, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της ανακοίνωσης νέων και πιο δραστικών μέτρων, με στόχο την είσπραξη της έκτης δόσης, η οποία μέχρι πρότινος βρισκόνταν στον αέρα.
Στόχος είναι η κάλυψη της μαύρης τρύπας των 1,7 δις ευρώ η οποία δεν μπορεί να πάρει αναβολή για το 2012.
Στο στόχαστρο βρίσκονται πλέον τα ακίνητα και η επιπλέον φορολόγησή τους. Το νέο χαράτσι αναμένεται να πληρώνεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.
Νέα μέτρα
Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε: "Ομόφωνη γνώμη στο υπουργικό Σύμβούλιο είναι ότι αυτά που αντιμετωπίζουμε τώρα δεν έχει καμία σχέση με την επίσκεψη της τρόικας.
Η αναχώρηση της τρόικας ήταν απολύτως προγραμματισμένη και συμφωνημένη. Συνδέεται με την ανάγκη να επεξεργαστούμε προϋπολογισμό 2012 και δεν σταματήσαμε ποτέ να είμαστε σε επαφή με τον κ. Όλι Ρεν. Σήμερα, χθες, προχθές, κάθε μέρα. Δεν υπάρχει πρόβλημα συμφωνίας με την τρόικα.
Αλλα είναι αυτά που έχουν μεσολαβήσει. Όπως η στάση ορισμένων κρατών – μελών που έχουν σημαντικό ρόλο στην Ευρωζώνη. Όπως ένα κακό εκλογικό αποτέλεσμα σε τοπικές εκλογές".
Με το φορολογικό σύστημα αλλάξανε πολλά, αλλά όλα θα φανούν από τις αρχές του 2012, λόγω της αυξημένης παραοικονομίας και φοροδιαφυγής.
Γι' αυτό έρχεται το νέο τέλος στα ακίνητα, ανάλογα με την αντικειμένική αξία του ακινήτου και τη χρήση της ΔΕΗ.
απο το news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...