Σε κάθε γωνία υπάρχει αστυνομία...



Η πρωτοφανής κινητοποίηση της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη για να διασφαλίσει ότι θα κυλήσει ομαλά η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, φαίνεται ότι θα μείνει....
χαραγμένη στη μνήμη πολλών κατοίκων, από τους οποίους δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ειρωνεύονταν την κατάσταση και εκείνοι που αναρωτιόντουσαν που βρέθηκαν τα λεφτά σε καιρό κρίσης για μια τόσο μεγάλη αστυνομική επιχείρηση.

Αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο να σταθμεύσουν με τις μοτοσικλέτες τους σε άσχετα τελείως σημεία από τα μέρη που επρόκειτο να επισκεφτεί ο πρωθυπουργός, ενώ αρκετοί αστυνομικοί μπήκαν στις πυλωτές πολυκατοικιών και ξαπόστασαν κάτω από τη σκιά, περιμένοντας οδηγίες από τους ανωτέρους τους. Οι εικόνες αυτές εκτυλίχθηκαν σε μια μεγάλη έκταση της Θεσσαλονίκης, ανατολικά του δημαρχιακού μεγάρου.

Ενδεικτικό της «αστυνομοκρατίας», μιας πρωτοφανούς εικόνας σε αυτό το βαθμό για τη Θεσσαλονίκη, την οποία οι παλαιότεροι δηλώνουν ότι δεν είχαν δει ούτε στα χρόνια της δικτατορίας, ήταν ότι αστυνομικοί στάθμευσαν τις μοτοσικλέτες τους στη συμβολή των οδών Μαραθώνος και Σιδηροκάστρου, ανατολικά του Παπάφειου Ορφανοτροφείου (!) και εισήλθαν στην πυλωτή πολυκατοικίας περιμένοντας οδηγίες προς έκπληξη των ενοίκων της πολυκατοικίας, οι οποίοι, πάντως, συνειδητοποίησαν αμέσως ότι η παρουσία των αστυνομικών οφείλεται στα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. Καθ' οδόν, αστυνομικοί παρέμεναν επί ποδός στη συμβολή των οδών Μαραθώνος-Κατσιμίδη, των οδών Παπάφη-Νέα Εγνατία, των οδών Καυταντζόγλου-Περδίκα, Καυταντζόγλου-Ιωαννίων και Καυταντζόγλου- Λεωφόρου Στρατού, δύο κλούβες ΜΑΤ βρίσκονταν μπροστά στο κτίριο της ΕΤ-3. Την ίδια ώρα, ομάδες Ζ και Δ κινούνταν συνεχώς στις οδούς Εγνατία, Τσιμισκή, Λεωφόρο Νίκης και στους δρόμους γύρω από το δημαρχείο, την ώρα της επίσκεψης του πρωθυπουργού.

Αύριο, στο επιχειρησιακό κέντρο θα βρίσκονται ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Λευτέρης Οικονόμου, και ο υπαρχηγός Ιωάννης Ραχωβίτσας. Ωστόσο, το συντονισμό των δυνάμεων θα έχει ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, ενώ τα μέτρα και τις διαδηλώσεις θα επιβλέπουν και τρεις εισαγγελείς.

Φράχτης, «κανόνι» και διμοιρίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος των αστυνομικών είναι να δημιουργηθεί ένα απροσπέλαστο τείχος γύρω από τη ΔΕΘ, με ιδιαίτερη έμφαση στο τμήμα που βρίσκεται από την πλευρά της ΧΑΝΘ, καθώς και στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης». Ο γαλλικής κατασκευής φράχτης, που ήρθε ήδη από την Αθήνα, θα στηθεί πιθανότατα σε εκείνο το σημείο, ώστε οι διαδηλωτές να μην μπορούν να πλησιάσουν προς ΔΕΘ και «Ι. Βελλίδης». Ο φράχτης, ο οποίος είναι από πλεξιγκλάς, αποτελείται από δύο κομμάτια περίπου 12,5 μ. το καθένα που είναι πολύ πιθανό να τοποθετηθούν στο ίδιο σημείο.

Εκεί σε ετοιμότητα θα βρίσκεται και ο «Αίαντας», η αντλία ή αλλιώς το «κανόνι» νερού, που επίσης ήρθε από την Αθήνα, ενώ φραγμός με λεωφορεία της ΕΛΑΣ θα δημιουργηθεί και σε άλλα καίρια σημεία. Ενας σημαντικός αριθμός αστυνομικών, οι οποίοι στο σύνολό τους θα ξεπερνούν τις 5.000 (κάποιοι μιλούν ακόμη και για 7.000), έχει ήδη λάβει θέση σε στόχους, γραφεία βουλευτών και υπουργών και προξενεία.

Επίσης, αύριο, διμοιρίες θα τοποθετηθούν σε όλο το χώρο γύρω από τη ΔΕΘ, το «Ι. Βελλίδης», σε σημεία στο κέντρο της πόλης, καθώς και γύρω από τα πανεπιστήμια. Μάλιστα, από την ΕΛΑΣ υπάρχει ειδικός σχεδιασμός για είσοδο στο ΑΠΘ σε περίπτωση που διαπιστωθούν σοβαρά επεισόδια εντός του χώρου της πανεπιστημιούπολης.
απο τον Αγγελιοφόρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...