29 Οκτωβρίου 2010-Γ. Παπανδρέου: "Δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα"



Ως μια «σημαντική νίκη» χαρακτήρισε την δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης και σταθερότητας ο πρωθυπουργός, που ....

παραχώρησε συνέντευξη Τύπου από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξήγησε ότι πρόκειται για μια δυναμική παρέμβαση στις αγορές, όταν αυτές επιτίθενται σε μια χώρα και οδηγούν τα spreads στα ύψη.

«Δώσαμε μάχη και πετύχαμε έναν προσωρινό μηχανισμό στήριξης για την χώρα μας… Πλέον, θα υπάρχει ένας μόνιμος μηχανισμός στήριξης, που αποτελεί μια ψηφίδα στην δημιουργία ισχυρής οικονομικής διακυβέρνησης της Ε.Ε., πάγια θέση της κυβέρνησης», είπε ο κ. Παπανδρέου.

Επίσης, ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την απόρριψη της πρότασης που αφορά την άρση ψήφου των υπερχρεωμένων χωρών. «Δεν δέχτηκα καν να γίνει συζήτηση γύρω από το θέμα», είπε.

Όσον αφορά τις επερχόμενες εκλογές και τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά («Αν ο κ. Παπανδρέου θέλει να πάμε σε εκλογές, είμαστε έτοιμοι»), υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι ευάλωτη και για αυτό ανέβηκαν τα spreads και για αυτό κάποιες κινήσεις ερμηνεύονται ως αστάθεια. «Για αυτό η πρόθεση μου ήταν να ενισχύσω την ψήφο ευθύνης», υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος έριξε ευθύνες και στη ΝΔ για την κατάσταση της χώρας.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου επέμεινε, ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, καθώς «ότι έπρεπε το έχουμε κάνει».
29/10/2010 madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...