Oυστ βρε ξεφτιλισμένη, εσύ και τα εδώ τσιράκια σου.....



Λαγκάρντ: Ναι, κάναμε λάθος για την Ελλάδα, αλλά δε φταίει αυτό για τη λιτότητα....

Πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία για το λάθος του ΔΝΤ στο πρόγραμμα της Ελλάδας. Η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ δεν το αρνήθηκε. Αλλά ξεκαθάρισε πως για τη λιτότητα στην χώρα μας, δε φταίει η λανθασμένη εκτίμηση.
Το Ταμείο είναι υπεύθυνο στο βαθμό που κάποιος εμπλέκεται σε μια δημόσια αποστολή. Είμαστε όλοι υπόλογοι. Νομίζω το πρώτο μέτρο ευθύνης είναι να παραδεχτούμε την αλήθεια. Όχι να κρύψουμε πράγματα πίσω από την κουρτίνα ή κάτω από το χαλί»,.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε ότι το Ταμείο επαναξιολογεί, ελέγχει τα νούμερα και τις εκτιμήσεις πάνω στη νέα πραγματικότητα, που δεν είναι ίδια με εκείνη του 2012 ή εκείνη πριν από 3-4 χρόνια. «Και γι’ αυτό οι δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές μας (όπως τους αποκαλούν) έχουν αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Θέλω να το αναγνωρίσω και να το παραδεχτώ αυτό», είπε.

Και έσπευσε φυσικά να τονίσει πως το σύνολο των μέτρων που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής εξυγίανσης δεν προήλθαν από τον λανθασμένο συντελεστή και δεν αποφασίστηκαν μόνο με βάση αυτόν. «Με κάθε τρόπο, η Ελλάδα έπρεπε αναδομήσει, να προσαρμόσει την οικονομία της και να διώξει τα εμπόδια που υπήρχαν για ανάπτυξη. Σας διαβεβαιώνω ότι ο πολλαπλασιαστής ήταν υψηλότερος απ’ ό,τι περιμέναμε όταν σχεδιάσαμε το πρώτο πρόγραμμα, αλλά ένα πρόγραμμα δεν ολοκληρώνεται μόνο βάσει του πολλαπλασιαστή».

Η Κριστίν Λαγκάρντ ρωτήθηκε από την Isabelle Kumar αν επιμένει σε όσα είχε πει πριν από σχεδόν έξι μήνες όταν είχε δηλώσει πως λυπάται περισσότερο τα παιδιά του Νίγηρα από τους Έλληνες, γιατί εκείνοι φοροδιαφεύγουν, η επικεφαλής του ΔΝΤ ξεκαθάρισε ότι δε μετανιώνει, αλλά και πως οι δηλώσεις της παρερμηνεύθηκαν!

«Όχι δε μετανιώνω. Επέστρεφα από την Αφρική και είχα στο μυαλό μου –ακόμα έχω- παιδιά του Νίγηρα, που έκαναν μάθημα σε μικροσκοπικές τάξεις, χωρίς σχεδόν καθόλου βιβλία και όταν κάποιος με ρώτησε τι σκεφτόμουν το πρωί που ξυπνούσα κι αν ανησυχούσα για τον ελληνικό λαό απάντησα ότι πρώτα σκέφτομαι τα μικρά παιδιά από το Νίγηρα. Και πρόσθεσα ότι καλό θα ήταν αν όλοι οι Έλληνες πλήρωναν τους φόρους τους και ακόμη το πιστεύω αυτό», είπε η κα Λαγκάρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...