....για πόσο μ@λ@κες έχουν κάποιοι το Ελληνικό λαό....




Έγινε Photoshop για να αναγνωριστούν οι δράστες, δηλώνει ο Ν.Δένδιας.....

Σάλος έχει δημιουργηθεί με τις καταγγελίες για βασανισμό των τεσσάρων συλληφθέντων κατά τη διπλή ληστεία στην Κοζάνη.

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα οι τέσσερις νεαροί φέρουν εμφανή σημάδια κακοποίησης, ενώ οι φωτογραφίες έχουν υποστεί προφανή ψηφιακή επεξεργασία (photoshop).

 Ερωτηθείς για το θέμα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας είπε ότι -όπως του μεταφέρθηκε αρμοδίως- στις φωτογραφίες έγινε photoshop, προκειμένου οι δράστες να μπορούν να αναγνωριστούν από το κοινό.(!!!!)

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega, το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας παραδέχθηκε ότι οι φωτογραφίες είναι σοκαριστικές.

Σχετικά με την επεξεργασία των φωτογραφιών με photoshop, ο υπουργός είπε: «ρώτησα και εγώ, όπως και εσείς, όπως κάθε λογικός άνθρωπος, έγινε γιατί; Γιατί δόθηκαν οι φωτογραφίες στη δημοσιότητα; Για να υπάρξει αναγνώριση, ώστε να υπάρξουν πληροφορίες για τις γιάφκες.

» Γιατί αν δε γινόταν photoshop , ώστε να προσομοιάζουν με τη εικόνα που θα έχει ο μέσος άνθρωπος και να τους αναγνωρίσει, τότε δεν θα είχε γίνει η δουλειά της δημοσιοποίησης των φωτογραφιών.

» Και βεβαίως, μου λέχθηκε ως υπερασπιστικός ισχυρισμός ακριβώς το ίδιο γεγονός, ότι αν υπήρχε 'λερωμένη φωλιά' θα δινόντουσαν οι φωτογραφίες στη δημοσιότητα; Αυτά τα καταθέτω απλώς, όμως, οφείλω να μην πάρω θέση.»

O κ. Δένδιας τόνισε ότι η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και αν αποδειχθεί βασανισμός οι κυρώσεις, όπως είπε, θα είναι αμείλικτες.

«Δεν υπάρχει θέμα ανοχής σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων οποιουδήποτε κατηγορουμένου» υπογράμμισε ο υπουργός.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι «δεν πρέπει να υιοθετήσουμε άκριτα κάποια άποψη», καθώς «δεν μιλάμε για ένα επεισόδιο εν λευκώ. Μιλάμε για τρομοκράτες βαρύτατα οπλισμένους που είχαν διαπράξει ληστεία».

Από τη σύγκριση των φωτογραφιών που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία με φωτογραφίες και βίντεο των τεσσάρων συλληφθέντων την ώρα που οδηγούνται στον εισαγγελέα της Κοζάνης την Κυριακή προκύπτει πως στην πραγματικότητα οι νεαροί έχουν υποστεί μεγαλύτερη κακοποίηση από αυτήν που φαίνεται στις φωτογραφίες της αστυνομίας.

Σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις για την ψηφιακή επεξεργασία των φωτογραφιών της αστυνομίας, φαίνεται να έχουν αφαιρεθεί σημάδια ξυλοδαρμού στο πρόσωπο, ενώ σε μία φωτογραφία φαίνεται να έχει υποστεί επεξεργασία ο λαιμός ενός εκ των συλληφθέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...