Πανικός τα ξημερώματα στη Χαλκιδική


Χαλκιδική: Έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο μεταλλωρύχου - Πανικός τα ξημερώματα σε γειτονιά της πόλης!

Άγνωστοι πυρπόλησαν Ι.Χ. αυτοκίνητο μεταλλωρύχου, που ήταν σταθμευμένο, μπροστά από το
σπίτι του, στα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 02.30 τα ξημερώματα κι από τη φωτιά που εκδηλώθηκε προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο όχημα.

Η φωτιά σβήστηκε από περίοικους που την αντιλήφθηκαν, ενώ στη σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική, που δεν χρειάστηκε, ωστόσο, να επέμβει. Η υπόθεση ερευνάται από το ΤΑ Πολυγύρου Χαλκιδικής, με τους συναδέλφους του ιδιοκτήτη του ΙΧ να καταγγέλλουν πως συστηματικά γίνονται επιθέσεις εναντίον τους.

Ανακοίνωση των Σωματείων Εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, σχετικά με την νέα επίθεση που δέχθιηκε τα ξημερώματα εργαζόμενος από τα Νέα Ρόδα:
Ένας ακόμη εργαζόμενος στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, ο Φάνης Αξιώτης, έπεσε θύμα
εμπρηστικής επίθεσης τα ξημερώματα της Δευτέρας. Άγνωστοι, εφαρμόζοντας πρακτικές του υποκόσμου, έκαψαν ολοσχερώς το αυτοκίνητο του συναδέλφου μας έξω ακριβώς από το σπίτι του στα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής.

Η νέα επίθεση, όσο και αν μας θλίβει βαθύτατα, δε μας εκπλήσσει, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Έχουμε χάσει τον αριθμό αντίστοιχων επιθέσεων που έχουν σημειωθεί μέσα στα 4 τελευταία χρόνια σε βάρος συναδέλφων που ζουν στα χωριά της προ του Άθω περιοχής.
Πρέπει όμως αυτή η επίθεση να είναι η τελευταία! Είναι απαράδεκτο σε μια ευνομούμενη πολιτεία να σημειώνονται τέτοια γεγονότα κοινωνικού ρατσισμού και να μην παρεμβαίνει κανείς. Η οικογένεια του συναδέλφου μας ζει από το 2010 σε ένα καθεστώς τρομοκρατίας. Δέχονται συνεχώς απειλές και προπηλακισμούς, συγκεκριμένα από κατοίκους της Ιερισσού και των Νέων Ρόδων και τους απαγορεύεται η είσοδος σε μαγαζιά των δύο χωριών.
Καλούμε τους βουλευτές του νομού Κατερίνα Ιγγλέζη, Γιώργο Βαγιωνά και Γιάννη Δριβελέγκα, τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο και τον Δήμαρχο Αριστοτέλη Γιάννη Μίχο να καταγγείλουν άμεσα το γεγονός και να συμβάλλουν με τις ενέργειες τους στην αποστοχοποίηση των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, ειδικά στα χωριά Ιερισσός, και Νέα Ρόδα.
Τέλος, καλούμε τους εργαζόμενους και τα μέλη των οικογενειών τους να συνεχίσουν να επιδεικνύουν ψυχραιμία και υπομονή! Είναι προφανές ότι όλες αυτές οι τρομοκρατικές ενέργειες στοχεύουν στην πρόκληση αυτοδικιών και πράξεων ρεβανσισμού.
Εμείς όμως είμαστε εργαζόμενοι και δεν είναι αυτό το πρόσωπο μας. Το πρόσωπο μας είναι καθαρό και απέχει από πράξεις βίας και τρομοκρατίας. Το ποιοί είμαστε, το είδε και το έμαθε όλη η Ελλάδα την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα.
Ήρθε η ώρα η πολιτεία να αποκαλύψει τα πρόσωπα εκείνων που τρομοκρατούν εργαζόμενους και να τους παραδώσει στην δικαιοσύνη.
Τα σωματεία των Μεταλλείων Κασσάνδρας


pic-0-norm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...