52 χρόνια από τη μαύρη ημέρα της Θεσσαλονίκης


Λαϊκός δρόμος και κατάθεση στεφάνων για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη

Πενήντα δύο χρόνια συμπληρώνονται από τη μέρα που ο βουλευτής ..
της ΕΔΑ Γρηγόρης Λαμπράκης, δέχτηκε το δολοφονικό χτύπημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να πεθάνει τέσσερις μέρες μετά.



Την Παρασκευή 22 Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης τιμώντας τη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας, της Ειρήνης και της Αριστεράς, θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού, στο σημείο που δολοφονήθηκε ο βουλευτής.

Η κατάθεση στεφανιού θα γίνει από κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής και βουλευτών στη 1 μ.μ.



Επίσης λαϊκό αγώνα δρόμου και κατάθεση στεφάνων θα πραγματοποιήσει και η ΕΔΥΕΘ. Η ανακοίνωση:

Όπως κάθε χρόνο, ανήμερα της δολοφονικής επίθεσης ενάντια στο Γρηγόρη Λαμπράκη, η ΕΔΥΕΘ καλεί στις 22 Μάη 2015, ώρα 12:00 στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη για την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων. Νωρίτερα στις 11:00 από το ΑΧΕΠΑ (όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο αγωνιστής της ειρήνης) θα ξεκινήσει Λαϊκός Δρόμος, που θα τερματίσει πριν την κατάθεση των στεφάνων στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη. Ο Λαϊκός Δρόμος θα γίνει με τη συμμετοχή μαθητών, φοιτητών, νεολαίων από τα προγράμματα απεξάρτησης των θεραπευτικών κοινοτήτων της Θεσσαλονίκης – «ΑΡΓΟ» του ΨΝΘ και «ΙΘΑΚΗ» του ΚΕΘΕΑ. Η συμμετοχή στο Λαϊκό Δρόμο είναι ανοικτή και για όποιον άλλο φίλο της ειρήνης θέλει να πάρει μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...