Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την "Carrefour-Μαρινόπουλος"Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απόφαση της εταιρίας να κλείσει καταστήματα, γεγονός που
ενδέχεται να οδηγήσει σε απολύσεις, όπως φοβούνται οι εργαζόμενοι.

Μετά την ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας – ΟΙΥΕ, στο θέμα αναφέρθηκαν το εργατικό κέντρο Αθήνας – ΕΚΑ και το ΠΑΜΕ. Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας με ανακοίνωσή του «καταγγέλλει την εγκληματική πολιτική της πολυεθνικής αλυσίδας Carrefour – Μαρινόπουλος, μετά την απόφασή της να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας 17 καταστημάτων σε όλη την χώρα.

Αυτό θα σημάνει το πέρασμα, περισσοτέρων από 200 υπαλλήλους, στην ανεργία. Εν καιρώ κρίσης, μια εταιρεία που διαφημίζεται ως «100% ελληνική» οφείλει να προστατέψει το προσωπικό της, που μάλιστα εργάζεται σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας απαιτεί εδώ και τώρα την προστασία των εργαζομένων, και την παύση των σχεδίων της Carrefour – Μαρινόπουλος.

Σε διαφορετική περίπτωση η διοίκηση της εταιρείας θα βρει τα συνδικάτα απέναντί της και δεσμευόμαστε ότι θα βρεθούμε στο πλευρό των εργαζομένων με κάθε νόμιμο τρόπο».

Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ τονίζει μεταξύ άλλων:
«Η ηττοπάθεια, η μοιρολατρία, η λογική του «τίποτα δεν γίνεται, τίποτα δεν αλλάζει» είναι η θεωρία των εργοδοτών για να την πιστεύουν οι εργαζόμενοι και να μην παλεύουν για το δίκιο τους. Είναι ραγιαδισμός και εμείς δεν το αποδεχόμαστε. Εμείς εμπνεόμαστε από το δικό μας σύνθημα που γεννήθηκε μέσα στους δικούς μας αγώνες των τελευταίων χρόνων: «χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά»
dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...