Φιλανθρωποι............τζαμπα μαγκες



Όταν ο Θόδωρος Πάγκαλος δήλωσε πως τα λεφτά τα φάγαμε μαζί, υπήρξαν αντιδράσεις από τους πολίτες. Εκατομμύρια Έλληνες είπαν «όχι ρε Πάγκαλε, τα λεφτά δεν τα φάγαμε μαζί. Τα λεφτά τα φάγατε εσείς.». Μέσα στο θόρυβο που δημιουργήθηκε, υπήρξε κάτι που πέρασε εντελώς απαρατήρητο:
Άκουσε κανείς τον Μπόμπολα ή τον Ψυχάρη να διαμαρτύρονται για τη δήλωση του Θόδωρου Πάγκαλου; Άκουσε κανείς κάποιον μεγαλοεπιχειρηματία ή μεγαλοεκδότη να παίρνει ανάποδες; Γιατί δεν θίχτηκαν αυτοί που βγήκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και τους είπε «κλέφτες»; Εμείς γιατί θιχτήκαμε;
Γιατί δεν βγήκε ο Βαρδινογιάννης να πει «κοίτα Πάγκαλε, εμένα μη με πιάνεις στο στόμα σου. Τα λεφτά δεν τα φάγαμε μαζί. Η γυναίκα μου έχει κάνει το σκατό της παξιμάδι τόσα χρόνια και δουλεύει σαν το σκυλί όλη τη μέρα».
Αλήθεια, τι δουλειά κάνει η κυρία Βαρδινογιάννη; Γιατί απ’ ό,τι πληροφορηθήκαμε πρόσφατα, η κυρία Βαρδινογιάννη κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης για την ανέγερση -αλλά και ολόκληρη τη δαπάνη για τον εξοπλισμό- του ογκολογικού νοσοκομείου για παιδιά.
Λοιπόν, η κυρία Βαρδινογιάννη δεν δουλεύει και είναι μια ασήμαντη γυναίκα που δεν μπορεί να βάλει ούτε δυο λέξεις στη σειρά – αυτό είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Όλες οι συνεντεύξεις της είναι στημένες και ίσως θυμάστε την περίφημη συνέντευξή της στο Νίκο Χατζηνικολάου στο Mega, όπου η κυρία Βαρδινογιάννη διάβαζε επί μια ώρα τις απαντήσεις από το ότο κιού – πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, ο συνεντευξιαζόμενος δεν κοίταξε ποτέ τον δημοσιογράφο στη διάρκεια της συνέντευξης.
Κατά τ’ άλλα, η κυρία Βαρδινογιάννη παρουσιάζεται –από τα μέσα που ελέγχει ο σύζυγός της- ως μια μεγάλη προσωπικότητα της σύγχρονης Ελλάδας και ως ένα πρόσωπο που λατρεύεται από τους Έλληνες. Την ζητάει ο λαός κι αυτήν. Την θέλει. Μετά την Αλίκη και την Μελίνα, η Μαριάννα. Η Μαριάννα της Ελλάδας. Η Μαριάννα όλων μας. Η Μαριάννα μας.
Ο Βαρδινογιάννης, ο Μπόμπολας, ο Ψυχάρης και οι υπόλοιποι εθνικοί ευεργέτες ξέρουν πολύ καλά πως το μέλλον τους είναι δεμένο με το μέλλον του σημερινού πολιτικού συστήματος. Και έχουν χεστεί πάνω τους, γιατί βλέπουν τι έρχεται. Δεν είναι ηλίθιοι – η προβολή των φιλανθρωπικών τους έργων, των ευεργεσιών τους και των οικολογικών τους ανησυχιών έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Πιστεύουν πως θα τους εξαγοράσει την παραμονή στην εξουσία και θα αποφύγουν τη λαϊκή οργή. Κούνια που τους κούναγε.
Η αλήθεια είναι πως οι φιλανθρωπίες τους γίνονται με τα δικά μας χρήματα. Αυτά που όπως είπε ο Πάγκαλος «τα φάγαμε μαζί». Ε, δεν τα φάγαμε μαζί. Τα φάγανε μεταξύ τους, η χώρα χρεοκόπησε και οι φιλανθρωπίες είναι το ξεροκόμματο που μας πετάνε, για να μη δαγκώσουμε αυτούς. Θα τους δαγκώσουμε. Γιατί τώρα δεν πεινάμε. Τώρα έχουμε λυσσάξει.
(Επειδή υπάρχει μεγάλη ευαισθησία αυτές τις ημέρες για την Ακρόπολη, οι κυβερνώντες και οι τηλεδημοσιογράφοι δεν είχαν επιδείξει ανάλογη ευαισθησία όταν η Μαριάννα Βαρδινογιάννη είχε μετατρέψει το Ηρώδειο σε προέκταση του σαλονιού της, για να κάνει τις φιλανθρωπίες της, αλλά, κυρίως, για να δείξει τα νέα της φορέματα και τις νέες της πλαστικές. Και μπορεί το Ηρώδειο να είναι ένα ρωμαϊκό ωδείο, αλλά από πάνω είναι ο Παρθενώνας και βλέπει. Και θέλει να κάνει εμετό.)

 Αναδημοσιευση απο
http://pitsirikos.net/2010/10/%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+pitsirikos%2FuPfN+%28%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82%29  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...