Γίνεται παγκόσμια έρευνα για τις συνήθειες και τον τρόπο σκέψης των διαφόρων λαών. Σε ένα δωμάτιο είναι μια ξανθιά γκομενίτσα, και ένα τραπέζι,στο οποίο βρίσκονται ένα μισοτελειωμένο πλεκτό κι ένα σάντουιτς. Θα πρέπει ο κάθε εξεταζόμενος να τελειώσει το πλεκτό, να φάει το σάντουιτς και να πηδήξει τη γκομενίτσα. Με όποια σειρά θέλει.

Μπαίνει ένας Αμερικανός. Τρώει πρώτα το σάντουιτς, μετά πηδάει τη γκομενίτσα, και τέλος τελειώνει το πλεκτό. Εξηγεί μετά ότι έτσι συνηθίζεται στην Αμερική: Το πρωί ξεκινάς με ένα καλό πρωινό, ρίχνεις ένα στη γκόμενά σου, και μετά δουλειά.

Μπαίνει ένας Γερμανός. Τελειώνει πρώτα το πλεκτό, μετά τρώει το σάντουιτς, και στο τέλος πηδάει τη γκομενίτσα. Εξηγεί μετά ότι έτσι συνηθίζεται στη Γερμανία: Πρώτα η δουλειά, μετά φαγητό για να δυναμώσεις, και τελευταία η διασκέδαση.

Μπαίνει κι ένας Έλληνας. Βάζει τη γκομενίτσα να πλέκει, και την πηδάει τρώγοντας ταυτόχρονα το σάντουιτς. Αφού έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με τη σύλληψη, εξηγεί ότι έτσι συνηθίζεται στην Ελλάδα: για να φας καλά, πρέπει να γαμάς τον εργαζόμενο!

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Μοιρολάτρες, άξιοι της μοίρας μας. Ο Κωστάκης Μπακογιάννης, εξελέγη δήμαρχος με το 27% των εγγεγραμμένων. Μια φορά κι έναν καιρό ένας Καρπενησιώτης παντρεύτηκε γυναίκα της οικογένειας Μητσοτάκη και από τότε το Καρπενήσι παραδόθηκε στην οικογένεια Μητσοτάκη. Όπως γινόταν στα παλιά χρόνια...

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ!!The Stranglers - Nice 'N' Sleazy

ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ : Σκηνές που σοκάρουν

Γυμνοί άνθρωποι να πεθαίνουν σε θαλάμους αερίων και μετά να τους βγάζουν τα δόντια με τανάλια είναι μερικές από τις φρικιαστικές εικόνες της νέας ταινίας του Uwe Boll. Αντιδράσεις από κριτικούς που θα τη μποϋκοτάρουν (Vid)
Μιας Γερμανικής παραγωγής ταινία σχετικά με τους Ναζί και τα στρατόπεδα θανάτου του Άουσβιτς είναι τόσο φρικτή και βίαιη που πολλοί κριτικοί ανέφεραν ότι θα την μποϋκοτάρουν την επόμενη βδομάδα που θα βγει στις κινηματογραφικές  αίθουσες....

Εξαιρετικά σημαντικά εγκυκλοπαιδική γνώση...



Πριν γίνει ο ισθμός της Κορίνθου, για να έκανε κάποιος το ταξίδι Πειραιάς-Πάτρα θα έπρεπε να κάνει τον γύρο της Πελοποννήσου. Για να κόψουν δρόμο, έβγαζαν τα πλοία στο στενό του Ισθμού και βάζοντας μεγάλα ξύλα από κάτω, έσερναν το πλοίο πάνω στο γη μέχρι να το βγάλουν από τον Κορινθιακό κόλπο. Φυσικά όλη αυτή η διαδικασία ήθελε.
αρκετές μέρες και ήταν πάρα πολύ κουραστική για τους ναυτικούς που το τραβούσαν.

Όμως σε αυτό το στενό κομμάτι της γης υπήρχαν πάρα πολλοί οίκοι ανοχής. Έτσι λοιπόν οι ναυτικοί, παρόλο που κουράζονταν, προτιμούσαν να σέρνουν το καράβι και να πηγαίνουν στους οίκους ανοχής παρά να κάνουν τον κύκλο.

Έτσι λοιπόν οι ντόπιοι έβγαλαν την φράση ότι «το μ**νί σέρνει καράβι».

 

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ : Θερμή υποδοχή

Συλλαλητήρια έχει προγραμματίσει για την Δευτέρα το ΚΚΕ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, που με αυτό τον τρόπο θα "υποδεχθεί" τους αξιωματούχους της τρόικας. Ομιλία της Α. Παπαρήγα. Συγκεντρώσεις και από φοιτητικούς συλλόγους Στους δρόμους μεταφέρεται η κοινωνική αντίδραση ενόψει της άφιξης των εμπειρογνωμόνων της τρόικας στη χώρα μας και των σεναρίων για επιπρόσθετα οικονομικά μέτρα που αναμένεται να γονατίσουν δεκάδες νοικοκυριά....

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ

Νέο φιάσκο με στέλεχος Siemens

Ένα ωραιότατο αντίο στην Ελλάδα και τις Αρχές της είπε πρώην στέλεχος της γερμανικής Ζίμενς. Ο Φ. Γιουνγκ βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό στην Πάρο, αλλά τούτο δεν είχε καμία σημασία. Διέφυγε κανονικότατα ξεγλιστρώντας με άνεση απο την Πολιτεία.
Διαλύοντας κυριολεκτικά τον κρατικό μηχανισμό και γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις Αρχές και τους νόμους, ο Φόλκερ Γιουνγκ, πρώην στέλεχος της γερμανικής Ζίμενς, έφυγε ωσάν κύριος από τη χώρα μας, παρά το γεγονός πως βρισκόταν υπό κατ οίκον περιορισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιουνγκ βρίσκεται πλέον στο σπίτι του στο Μόναχο και μάλλον δεν θα τον ξαναδούμε.
Υπενθυμίζεται πως ο εν λόγω κύριος ήταν υπεύθυνος της Ζίμενς στην Ελλάδα έως το 2003, και μέλος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου.
Κατηγορείται για συνεργεία σε δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σε ό,τι αφορά την υπογραφή και υλοποίηση της σύμβασης με τον ΟΤΕ το 1997.
Τις πληροφορίες για την εγκατάλειψη της Ελλάδας τις δημοσιεύει το περιοδικό "Σπίγκελ", το οποίο θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα και αναφέρει ο "Σκάι".
Φαίνεται πως ο Γιουνγκ πήρε την απόφαση αυτή μετά την απόρριψη από εισαγγελέα και ανακριτή της αίτησης του να αρθεί ο κατ΄ οίκον περιορισμός στο σπίτι του στην Πάρο.



http://news247.gr/ellada/politiki/kseglistrhse_an_kai_se_kat_oikon_periorismo.632862.html

Άθλιες συνθήκες κράτησης στην Κίνα

Συγκλονιστική κατάσταση κρατουμένου
Συγκλονισμένοι οι γιατροί που είδαν από κοντά τον 27χρονο Zhang Chuanqiu προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν από το δεξί του χέρι, το οποίο «έχει γίνει ένα» με τις αλυσίδες που τον έσφιγγαν πάρα πολύ τα χρόνια που ήταν φυλακισμένος.
Ο άτυχος 27χρονος φυλακίστηκε το 2005 στην επαρχία Χουνάν στη νότια Κίνα, όταν κρίθηκε από το κινεζικό καθεστώς ένοχος για τη μη αποπληρωμή δανείου που είχε πάρει για να χτίσει το σπίτι του.
Οι συνθήκες κράτησής του ήταν άθλιες και παρέμεινε για χρόνια ολόκληρα δεμένος σφιχτά με μια χοντρή αλυσίδα από το χέρι. Με το πέρασμα του χρόνου το σώμα του άρχισε να «αφομοιώνει» την αλυσίδα.
Σήμερα, ο Zhang έχει βγει από τη φυλακή-εφιάλτη και προσπαθεί να συγκεντρώσει τα 1.000 περίπου δολάρια που απαιτούνται για την λεπτή χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης της αλυσίδας από το χέρι του.
http://www.madata.gr

ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ.Στηρίζουν Κικίλια οχτώ υποψήφιοι του συνδυασμού του Γ. Δημαρά


Οκτώ υποψήφιοι του συνδυασμού «Αρμα Πολιτών - Γιάννης Δημαράς» δηλώνουν τη στήριξη τους στο Βασίλη Κικίλια και...τον συνδυασμό του, για το δεύτερο γύρο των Περιφερειακών εκλογών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κ. Κικίλια.

ΠΗΓΗ  
http://greece-salonika.blogspot.com/2010/11/blog-post_1082.html


Τα σενάρια της χρεωκοπίας...

Με ποιον τρόπο η αναδιάρθρωση του χρέους προστατεύει τους δανειστές και πτωχεύει την κοινωνία.Γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του χρέους, θυσιάζοντας το υστέρημα του λαού και της χώρας; Η απάντηση είναι προφανής. Αν ήθελε, αν δεν ήταν τόσο καταφανώς υπόδουλη σε ολιγαρχικά συμφέροντα θα μπορούσε κάλλιστα να επικαλεστεί «κατάσταση ανάγκης» και να σταματήσει, τουλάχιστον για ένα διάστημα, να πληρώνει τα χρέη της....

Γράμμα από έναv απολυμένο της κινητής..

Γυρνάς στο σπίτι νωρίτερα από ότι συνήθως .Κάθεσαι στον καναπέ του σαλονιού σου. Τό σπίτι είναι άδειο ,τα παιδιά είναι στο σχολείο , η γυναίκα σου δουλεύει και δεν την έχεις πάρει καν τηλέφωνο .Άλλωστε όλα έγιναν τόσο γρήγορα και ξαφνικά. Ούτε καν περίμενες ότι θα μπορούσες να είσαι ένας απ΄ αυτούς που μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους. Ήσουν θωρακισμένος , έπαιρνες αποφάσεις , μπορεί να είχες αποφασίσει και συ για τη απώλεια μιας θέσης εργασίας .Τώρα όμως έγινε αυτό που δεν πίστευες ποτέ ότι θα συνέβαινε σε σένα . Και το χειρότερο είναι ότι δεν μπορείς να καταλάβεις που έχεις φταίξει .Τι στο διάολο έχεις κάνει λάθος .Μετά από είκοσι χρόνια προσφοράς ,ασταμάτητης δουλειάς ,συνεχούς προσπάθειας ,και αποτελεσμάτων....

ΠΛΟΙΟ ΜΕ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ : Αντί για Γάζα, Πειραιάς

Στον Πειραιά κατέληξε πλοίο με ακτιβιστές που επρόκειτο να μεταφέρει βοήθεια στη Γάζα, μετά από επεισοδιακό ταξίδι Στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας κατέληξε τελικά το υπό σημαία Μάλτας ελληνόκτητο πλοίο «Στροφάδες IV», το οποίο μετέφερε μέλη της ανθρωπιστικής οργάνωσης Road to Hope και βοήθεια από τη Λιβύη στην Αίγυπτο και από εκεί οδικώς στη Γάζα...

Τι είναι "κομματόσκυλο" μπαμπά;

Κομματόσκυλο αγόρι μου, είναι ο μαλάκας, που όταν κυβερνάει ο Καραμανλής, βρίζει μέρα - νύχτα την κρατική τηλεόραση, κατηγορώντάς την για "κομματισμό", επειδή προβάλλει το κυβερνών κόμμα και γράφει σε 200.000 blogs "Αίσχος! Την κρατική τηλεόραση που πληρώνουμε όλοι μας ρε!

  Που πρέπει να είναι ανεξάρτητη και αντικειμενική;" κι όταν βγαίνει το ΠΑΣΟΚ και η κρατική τηλεόραση κάνει τα ίδια και πολύ χειρότερα, ο ίδιος μαλάκας σχολιάζει: "έλα μωρέ με το παραμύθι της ΕΡΤ που την πληρώνουμε όλοι..." και ξεχνάει τις 200.000 φορές που ζήτησε "να καταργηθεί το χαράτσι της ΕΡΤ από το λογαριασμό της ΔΕΗ"....

Ανακοίνωση Εργασιακής Επιτροπής του ΔΟΛ

Ανακοίνωση

Η τρομοκρατία της εργοδοσίας του ΔΟΛ κατά των εργαζομένων έφτασε σήμερα έως και τη χρήση φυσικής βίας, στην προσπάθειά της να απαγορεύσει ακόμα και την παρουσία των εκπροσώπων στους χώρους εργασίας.

Οι πρωτοφανείς αυθαιρεσίες καταπάτησης των στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως προβλέπονται από τις συμβάσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας και από το σύνταγμα της χώρας, συμβαδίζουν σε ποιότητα και σε χρόνο με τις σφαγές εργαζομένων τις οποίες συνέχισε η εργοδοσία, με μερικές δεκάδες απολυμένους σήμερα.

Η απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης που επιχειρείται από τη διοίκηση του ΔΟΛ έφτασε σε σημείο να χρησιμοποιηθούν απόστρατοι αξιωματικοί της αστυνομίας, που αμείβονται για την «ασφάλεια» του κτιρίου ή του ιδιοκτήτη, για να σπρώξουν με φυσική βία έξω από το κτίριο τον εκπρόσωπο του Βήματος, κατʼεντολή του επικεφαλής της εταιρείας. Αλλά επίσης κατʼεντολή του επικεφαλής του οργανισμού εκδιώχτηκε από το χώρο εργασίας του Βήματος και μέλος του ΔΣ της ΕΠΗΕΑ, ο οποίος εν συνεχεία μάλιστα απειλήθηκε και από τον Γενικό Διευθυντή HR.

Η «δικαιολογία» της εργοδοσίας, τόσο του επικεφαλής του οργανισμού όσο και των διευθυντών του Βήματος και των Νέων, ήταν ότι οι εκπρόσωποι «τόλμησαν» να μπουν νωρίτερα στα γραφεία των Νέων για να ενημερώσουν για την έκτακτη γενική συνέλευση όλων των εργαζομένων του ΔΟΛ.

Η προσπάθεια της εργοδοσίας να αποτρέψει την κοινή δράση διοικητικών, δημοσιογράφων και τεχνικών και να περιορίσει τους εκπροσώπους, με απειλή διωγμού (έως και φυσικού), δεν θα περάσει.
Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ

12/11/2010

ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ : Μπογιές στη ΓΣΕΕ

Επιδρομή από νεαρούς σημειώθηκε σήμερα στο κτίριο της ΓΣΕΕ. Οι νεαροί πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα υπέρ των μεταναστών σε όλους τους τοίχους. Επιδρομή στο κτίριο της ΓΣΕΕ, που βρίσκεται επί της Πατησίων, έκανε ομάδα κουκουλοφόρων. Οι νεαροί αρχικά πέταξαν κόκκινες μπογιές στην πρόσοψη και όλους τους τοίχους περιμετρικά του κτιρίου. Στη συνέχεια έγραψαν συνθήματα υπέρ των μεταναστών όπως "Ξένοι εργάτες αδέλφια μας" και έσπευσαν να εξαφανισθούν.


news247

Ιδού τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί μέχρι το 2014 !!!

Το κείμενο που ακολουθεί το έλαβα σήμερα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απο φίλο. Για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να αποκαλύψω το όνομά του.Αν θέλει, ας παρέμβει στη συζήτηση, όπως το επιθυμεί. Επειδή το κείμενο το έγραψε μάλλον οργισμένος, πήρα την πρωτοβουλία να αφαιρέσω κάποιες φράσεις που δεν αλλοιώνουν το νόημα. Τα σχόλια είναι δικά του. Ο φίλος μελέτησε το΄Μνημόνιο με προσοχή. Και για να πείσει και τους άπιστους Θωμάδες παρουσιάζει τον πίνακα με τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί μέχρι το 2014!....

ΤΡΕΧΑΤΕ ΠΟΔΑΡΆΚΙΑ!!

Εθεάθη χθες κατά τις 6 το απόγευμα ο Ανδρέας Λοβέρδος με συνοδεία 4 - 5 ανδρών να βαδίζουν σχεδόν τρέχοντας στη Τσιμισκή..στη Θεσσαλονίκη..με το ζόρι κράτησα μέσα μου την χλεπα..απορώ πως ακόμα έχετε τα....κότσια να κυκλοφορείτε στους δρόμους..κάντε το τώρα που μπορείτε..γιατί μετά..ΤΡΕΧΑΤΕ ΠΟΔΑΡΆΚΙΑ..






aravas.blogspot.com

Σε τι διαφέρεις ΕΣΥ από το αφεντικό σου ?

Όταν σου παίρνει πολύ ώρα, είσαι αργός.
Όταν παίρνει πολλή ώρα στο αφεντικό σου, είναι προσεχτικός.
 
Όταν δεν κάνεις κάτι, είσαι τεμπέλης.
Όταν δεν κάνει κάτι, είναι απασχολημένος.
Όταν κάνεις λάθος, είσαι ηλίθιος.
Όταν κάνει λάθος, είναι άνθρωπος.
Όταν το κάνεις όπως θες εσύ, δεν κάνεις ό,τι σου είπαν.
Όταν το κάνει το αφεντικό σου, είναι δημιουργικός.
Όταν το κάνεις μόνος σου, δεν είσαι συνεργάσιμος.
Όταν το κάνει το αφεντικό σου, παίρνει πρωτοβουλία.
Όταν παίρνεις θέση, είσαι ξεροκέφαλος.
Όταν παίρνει θέση, είναι αποφασιστικός.
Όταν παραβιάζεις έναν κανόνα, είσαι ανατρεπτικός και εγωκεντρικός.
Όταν το αφεντικό σου ξεχνά μερικούς κανόνες, είναι πρωτοπόρος.
Όταν βοηθάς ένα συνάδελφο, "χαζεύεις και παρατάς τη δουλεία".
Όταν το κάνει το αφεντικό σου, "παίζει ομαδικά".
Όταν κάποιος άλλος σε βοηθάει, "φορτώνεις" άλλους.
Όταν κάποιος τον βοηθάει, κατανέμει ευθύνες.
Όταν είσαι εκτός γραφείου, "περιφέρεσαι ασκόπως" ή "κοπροσκυλιάζεις".
Όταν το κάνει το αφεντικό σου, "είναι σε δουλειά" ή "έχει meeting".
Όταν τηλεφωνείς και λες ότι είσαι άρρωστος, έκανες το Σαββατοκύριακο τριήμερο.
Όταν το κάνει το αφεντικό σου, πρέπει να είναι πολύ άρρωστος.
Όταν ζητάς να φύγεις νωρίτερα, έχεις γκόμενα ή πάς για ψώνια.
Όταν το αφεντικό σου φεύγει νωρίτερα, έχει σημαντική δουλειά.
Όταν παίρνεις αύξηση, είσαι τυχερός ή έγλυψες κώλους.
Όταν παίρνει εκείνος, πραγματικά την άξιζε.
Όταν κάνεις καλή δουλειά, σου χτυπούν την πλάτη και λένε μπράβο.
Όταν το αφεντικό σου κάνει καλή δουλειά, το μπόνους χτυπάει ταβάνι.
Όταν ξεχνάς να κάνεις κάτι, ακούς ότι "όλα πρέπει να στα λένε;;;".
Όταν δεν κάνει κάτι το αφεντικό σου, "ε όλα αυτός θα τα κάνει;"!

THATS HOW GREEKS DO IT!!!!

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ....

Στη φόρα το ροζ εσώρουχο του πρίγκιπα Harry!

 




Ο πρίγκιπας Harry εμφανίστηκε σε φιλανθρωπική εκδήλωση, όπου έγινε το επίκεντρο της προσοχής, όχι όμως για τον καλύτερο λόγο. Βλέπετε εκεί που όλα ήταν μια χαρά, ξαφνικά ο πρίγκιπας έκανε μια κίνηση και αποκάλυψε το ροζ εσώρουχο που φορούσε κάτω από το παντελόνι του...

Τα πράγματα έχουν ως εξής: Ο νεότερος γιος της πριγκίπισσας
Diana και του Καρόλου, εμφανίστηκε σε φιλανθρωπική εκδήλωση των Προσκόπων του Αυτοκρατορικού Πολεμικού Μουσείου και θέλησε μάλιστα να βοηθήσει σε συγκεκριμένη δραστηριότητα. Τη στιγμή, όμως, που εκείνος προσπαθούσε να βάλει ένα χεράκι, κατέβηκε λίγο το παντελόνι του και αποκαλύφθηκε το... ροζ εσώρουχό του.

Φωτιά πήραν τα φλας των φωτορεπόρτερ, οι οποίοι μόλις διαπίστωσαν το 'λαβράκι', δεν σταμάτησαν να τραβάνε φωτογραφίες, οπότε ακόμα και οι παρευρισκόμενοι που δεν το πρόσεξαν εκείνη τη στιγμή, το είδαν την επόμενη μέρα στα περιοδικά. Και όχι μόνο αυτοί, αφού οι φωτογραφίες έκαναν το γύρο του κόσμου και συνοδεύτηκαν από όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια...


Σιγά καλέ τώρα και εσείς... Ένα ροζ κανονικό εσώρουχο ήταν, δεν ήταν και στρινγκ! Πώς κάνετε έτσι;


ΠΗΓΗ nooz.gr

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ?

Αντώνηηηηη ! ο Δημήτρης θα μας τρελάνει.


Ο Κλεισθένης γράφει στην  "Ιδεοπηγή".


Η παρουσία του αντιπροέδρου της ΝΔ στην TV μας εξέπληξε.
Ούτε λίγο ούτε πολύ στήριξε εμμέσως πλην σαφώς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το συμπέρασμα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αυθαίρετο, το κατάλαβαν όλοι και την Κυριακή θα το δείξουν στις κάλπες.
Είπε δεν ζητάμε εκλογές γιατί είμαστε υπεύθυνο κόμμα, ο λαός έστειλε τα μηνύματά του και η κυβέρνηση δηλαδή το ΠΑΣΟΚ οφείλει να διορθωθεί. Επειδή είναι αντιπρόεδρος του κόμματος δεν πιστεύω να εξέφρασε προσωπικές του απόψεις η ΝΔ αλήθεια συμφωνεί με αυτές τις θέσεις; Αντώνη τι λες;
Ο τέλειος παραλογισμός. διαφωνούμε με το μνημόνιο αλλά θα το ακολουθήσουμε, το ΠΑΣΟΚ υπέστη δεινή εκλογική ήττα και δεν έχει ούτε νομιμοποίηση για να προχωρήσει ούτε διαθέτει πλέον την πλειοψηφία στο λαό παρόλα αυτά η ΝΔ δεν ζητάει εκλογές. Μήπως ετοιμάζονται για συγκυβέρνηση; Αν ναι, να μας το πούνε. Αντώνη τι λες;

ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ...... ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ

ΑΓΓΛΙΑ

ΓΑΛΛΙΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

ΤΣΕΧΙΑ

ΠΑΛΗΣ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ....«Αντιμνημονιακή» ψήφο ζητά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

 

 Συμμετοχή στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και «αντιμνημονιακή ψήφο», ζήτησε ο...υποψήφιος για την Περιφέρεια Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

ΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ?


Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!!


«Οι διαρροές και το σκηνικό που στήνεται (και προφανώς εκπορεύονται από την Κυβέρνηση και την Τρόϊκα) με όχημα τη νέα αποτύπωση του ελλείμματος, ως και η ασάφεια των πρόσφατων δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου, προετοιμάζουν το έδαφος για νέα επίθεση και περικοπή των εργασιακών, συλλογικών, κοινωνικών δικαιωμάτων.
Η ένταση της απειλής περί απολύσεων στο Δημόσιο και η αποφυγή κατηγορηματικής διάψευσης από την Κυβέρνηση (που εκτός των άλλων δεν μπορεί να αγνοεί ότι κάτι τέτοιο αποτελεί ωμή και ευθεία παραβίαση του Συντάγματος) σε συνδυασμό με τις απολύσεις συμβασιούχων (Stage, Ορισμένου Χρόνου κ.λ.π.) που είναι τα πρώτα μαζικά θύματα του μνημονίου και σε συσχετισμό με την πρωτόγνωρη μεταπολεμικά μείωση εισοδημάτων και ανατροπή ασφαλιστικών δικαιωμάτων, είναι ξεκάθαρο ότι κλιμακώνει σε ακρότητα μια αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική.
Οι εργαζόμενοι με ενότητα και μαζικότητα θα απαντήσουν άμεσα με αγωνιστική κινητοποίηση στο επόμενο δεκαπενθήμερο.
Καλούμε την Κυβέρνηση άμεσα και ρητά να ξεκαθαρίσει τη θέση και τις προθέσεις της, σε κάθε άλλη περίπτωση αναλαμβάνει την ευθύνη για τη μαζική παραγωγή τέτοιου τύπου σεναρίων και κρίνεται από κάθε μισθωτό, συνταξιούχο, νέο και άνεργο, από κάθε πολίτη.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.»

ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ......ΜΙΛΑΕΙ

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ!!!!ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΣΤΑ BLOG!!!!

και κατοπιν δειτε και εδω  
http://epirusgate.blogspot.com/2010/11/blog-post_7253.html
για να καταλαβαινουμαι και τι γινεται,και για ποσο ζωα μας εχουν.
Μεχρι ποτε θα τους ανεχομαστε?
Ουτε για φτυσιμο,θα παει χαμενο το σαλιο.
Τουλαχιστον βλεπουμε οτι το αποτελεσμα τους ετσουξε,για αυτο σκουζουν ετσι.
Καλη συνεχεια,να μας βρισκουν μπροστα τους!!!!

"ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ." Βαγγέλης Παπαβασιλείου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Ή ΑΠΟΧΗ;

Ο Κανένας σαν ηττημένος θριαμβευτής
Του Παντελη Μπουκαλα
Οπως ο Ούτις της «Οδύσσειας», έτσι κι ο Κανένας, ο θριαμβευτής των προχθεσινών εκλογών με την αποχή που επέλεξε, έχει πρόσωπο. Δεν είναι άψυχο δημοσκοπικό κατασκεύασμα ή πλάσμα που κατοικεί αποκλειστικά στην επικράτεια της κοινωνιολογικής στατιστικής. Δίπλα μας κατοικεί. Στο ίδιο μας το σπίτι, στην πολυκατοικία μας, στη γειτονιά μας, στο χωριό της καταγωγής μας. Στα πανεπιστήμιά μας σπούδασε ή συνεχίζει να σπουδάζει, πάντοτε μουδιασμένος, είναι κούριερ με δύο γλώσσες και γνώσεις υπολογιστή, απολύθηκε ξαφνικά στα σαράντα του και σκέφτεται ν’ αρχίσει την οικονομία κόβοντας τα αγγλικά των παιδιών, συχνάζει στο γήπεδο γιατί πέρα από την ομάδα του δεν βρίσκει με τι άλλο να ταυτιστεί, είναι γέροντας που μέχρι τώρα το θεωρούσε αμαρτία να μην πάει να ψηφίσει αλλά πια, με την ανεπαρκή έτσι κι αλλιώς σύνταξή του κομμένη, δεν βρίσκει τον λόγο...
Εχει ανάγκες ο Κανένας. Εχει δυσκολίες και χρέη. Και τη γνώμη του για τον κόσμο και την πολιτική έχει, όλο και πιο θυμωμένη. Ονειρα; Μάλλον δεν του περισσεύουν πια, όποια κι αν είναι η ηλικία του. Και διαλέγει την αποχή. Για να στείλει ένα κάποιο μήνυμα. Υποψιάζεται βέβαια ότι αυτοί που θα το διαβάσουν, θα πάρουν ένα ύφος περισπούδαστο και συμπονετικό όσο τους βλέπουν οι κάμερες και τους γράφουν, ύστερα όμως θα γυρίσουν στις συνήθειές τους, γιατί ξέρουν ότι την πολιτική τους νομιμοποίηση δεν την αντλούν πλέον από την ψήφο του «κυρίαρχου λαού», αλλά από εξωθεσμικά και υπερεθνικά κέντρα, οπότε κι ένας στους τρεις να φτάνει ώς την κάλπη, ουδέν πρόβλημα· έχουν πρόβλημα τόσες δεκαετίες στις Ηνωμένες Πολιτείες; Κι ίσως το γεγονός αυτό να επιβάλει τη σκέψη ότι ο θριαμβευτής των εκλογών, ο απέχων πολίτης, δεν είναι τελικά και τόσο θριαμβευτής· η στάση του ελάχιστα επηρεάζει τα τωρινά, όσο κρατάει η επιδεικτικά δακρύβρεχτη παράσταση της «ανάγνωσης των μηνυμάτων», και σχεδόν καθόλου τα μελλούμενα. Για χίλιους λόγους μπορεί να αποφασιστεί η άρνηση της κάλπης, η οποία προχθές σημείωσε νέο ρεκόρ. Η χρόνια απογοήτευση, η αγανάκτηση, οι ιδεολογικές πεποιθήσεις, η εναντίωση στις καιροσκοπικές επιλογές του κόμματος με το οποίο συνήθως συμπορεύεσαι, η επιθυμία αποδοκιμασίας ενός συστήματος που μοιάζει αθεράπευτα φθαρμένο (ή και διεφθαρμένο) αλλά και φθοροποιό, συγκαταλέγονται στους γεννήτορες της αποχής εκείνης που διατηρεί το πολιτικό της περιεχόμενο, διαφοροποιούμενη από την αποχή που υπαγορεύεται παλαιόθεν από τον ωχαδερφισμό, τη ραθυμία ή το κοινωνικό στάτους ορισμένων (προς τι να ψηφίσουν όσοι ούτως ή άλλως ηγεμονεύουν;). Τίποτα ωστόσο δεν νομιμοποιεί την εξιδανίκευση της αποχής – έστω κι αν εκείνο το «τον μηδέν τώνδε μετέχοντα, ουκ απράγμονα, αλλ’ αχρείον νομίζομεν» ηχεί όντως επιτάφιο.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_09/11/2010_421732

Karate Fail

Karate FAIL

Θυμάσαι που η μαμά σου έλεγε να μην παίρνεις καραμέλες από ξένους;


Ε, γι ' αυτόν έλεγε!!!!!!!!!!






 by t.p
http://tolimeri.blogspot.com/2010/11/blog-post_3527.html

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ????



1. Το ΠΑΣΟΚ, από τα 3.094.000 ψήφους (που πήρε πέρυσι), έχασε μέσα σε ένα χρόνο, 1.244.000 υποστηρικτές του, δηλαδή το 40 % της δύναμής του !!!

2. Η ΝΔ, από τα 2.358.000 ψήφους (που πήρε πέρυσι), έχασε μέσα σε ένα χρόνο, 608.000 υποστηρικτές της, δηλαδή το 26 % τής , ήδη, τσεκουρεμένης πέρυσι, δύναμής της, χωρίς να έχει καμία απώλεια από κυβερνητική εξουσία!!! Αλήθεια, ο κ. Σαμαράς, αντί να κλαίει και να οδύρεται, θριαμβολογεί; Επειδή έχασε λιγότερους υποστηρικτές και πλησίασε το βυθιζόμενο ΠΑΣΟΚ; Δηλαδή, αν αύριο μείνουν στην Ελλάδα όλο κι όλο 1500 οπαδοί του δικομματισμού και η ΝΔ έχει τους 1000, ο κ. Σαμαράς θα κάνει πάρτυ , γιατί θα περνάει το ΠΑΣΟΚ κατά 50 % ::::

3. Η χώρα κυβερνάται από ένα κόμμα που σήμερα, κατά την πλέον επίσημη καταγραφή της λαϊκής ετυμηγορίας, το εμπιστεύεται μόνο το 19,2 % του Ελληνικού λαού. (Πήρε 1.850.000 ψήφους, από τους 9.620.000 του συνόλου των εκλογέων). Αλήθεια, τι περίμενε να «συναθροίσει» ο ΓΑΠ για να «πάει σε εκλογές»;;

Περηφανα γηρατεια...

ΘΥΜΗΣΟΥ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΣΤΑ ΠΡΗΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ "ΓΕΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ!!! Κινέζικος οίκος αξιολόγησης υποβαθμίζει τις ΗΠΑ!



  • Ποιός είναι ο οίκος Dagong που απειλεί ανοιχτά πλέον το μονοπώλιο των Moody’s, Fitch, S&P.

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ, σε Α+ από ΑΑ, προχώρησε ο κινεζικός οίκος αξιολόγησης Dagong, που στοχεύει να σπάσει το μονοπώλιο των Moody’s, Fitch και Standard & Poor’s.
Ο οίκος...επικαλείται το πρόγραμμα της Federal Reserve για την αγορά ομολόγων ύψους 600 δισ. δολαρίων και μιλά για σοβαρά ελαττώματα της αμερικανικής οικονομίας, που θα οδηγήσουν σε μακροπρόθεσμη ύφεση και θεμελιωδώς χαμηλότερη φερεγγυότητα.

Ποια είναι η Dagong
Η Dagong υπόσχεται να γίνει η Νέμεσις για τους τρεις μεγάλους οίκους αξιολόγησης της Δύσης. Μετά τον πόλεμο των νομισμάτων, οι Κινέζοι κηρύσσουν τον πόλεμο των αξιολογήσεων, καθώς επιχειρούν να σπάσουν το μονοπώλιο που μέχρι σήμερα απολάμβαναν η Moody’s, η Fitch και η Standard & Poor’s.

Ο κινεζικός οίκος Dagong Global Credit Rating Co αμφισβητεί ανοικτά την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα των αξιολογήσεων των τριών μεγάλων του κλάδου, κατηγορώντας τους ότι επηρεάζονται από μια ιδεολογική προκατάληψη υπέρ της Δύσης. Μάλιστα, ο σχετικά νεαρός σε ηλικία οίκος εξέδωσε για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι τις δικές του αξιολογήσεις για την πιστοληπτική ικανότητα 50 χωρών του πλανήτη, που αποτελούν το 90% της παγκόσμιας οικονομίας. Ευελπιστεί έτσι ότι θα γίνει το αντίπαλον δέος για τους τρεις οίκους που εδώ και χρόνια καθορίζουν τις τύχες ολόκληρων χωρών και κινούν τα νήματα στο διεθνές οικονομικό στερέωμα.

Απλές παραδοχές. (εκλογές 7 Νοεμβρίου).



Ο Κλεισθένης γράφει στην  "Ιδεοπηγή".


Τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών για το μέσο πολίτη σαν και ‘μένα είναι δύσκολο να αναλυθούν, να εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα και περισσότερο, να ερμηνευτεί το μήνυμα της κοινωνίας, προς την κυβέρνηση και γενικότερα προς το πολιτικό σύστημα.
Θα παραθέσω μόνο μερικά συμπεράσματα που δεν δέχονται καμία αμφισβήτηση.
Η αύξηση της αποχής είναι δεδομένη και μάλιστα με μεγάλο ποσοστό ενεργητικής και όχι παθητικής.
Η Ελλάδα χωρίστηκε στα δύο, Βοράς-νότος, αν χρωματίσουμε το χάρτη με τα χρώματα των κομμάτων.
Το ΠΑΣΟΚ υπέστη εκλογική ήττα. Η μείωση του ποσοστού του και των ψήφων πανελλαδικά είναι εύκολα διαπιστώσιμη.
Η ΝΔ δεν κατάφερε να εμπνεύσει τους πολίτες και να φανεί σαν η εναλλακτική δύναμη εξουσίας με προτάσεις διεξόδου απ’ την κρίση.
Το ΚΚΕ αύξησε σημαντικά τις δυνάμεις του σε ποσοστό που έχει πλέον μικρή σχετικά διαφορά απ’ τα ποσοστά των κομμάτων εξουσίας.

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ.........ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑ


Με μεγάλη διαφορά ο Γκλέτσος πρώτος στο Δήμο Στυλίδας 

Με μεγάλη διαφορά ο Γκλέτσος πρώτος στο Δήμο Στυλίδας Φαίνεται πως η δημοτικότητά του είναι στα ‘πάνω’ της καθώς ο Απόστολος Γκλέτσος στην χθεσινή εκλογική αναμέτρηση βγήκε πρώτος.

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ......



Ετσι κι αλλιώς όλα τα σπουδαία θα κριθουν στη συνέχεια στο δρόμο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

 "Ο λαός καταδίκασε την πολιτική του μνημονιου ενω τιμώρησε το Πασόκ που περσι τον ξεγέλασε και φέτος προσπάθησε να τον εκβιάσει"
Ποιός να το είπε άραγε;Προφανώς κάποιος εκπρόσωπος των φτωχών και καταπιεσμένων λαικών μαζών, ένας εκπρόσωπος ίσως της αριστεράς;
Κι όμως όχι!Ειναι η δήλωση του Α.Σαμαρά ο οποίος βέβαια ως γνωστόν μπορεί να "διαφωνει" με το μνημόνιο, συμφωνεί όμως στα σκληρά μετρα και το "νοικοκυρεμα" του κράτους (με ότι σημαίνει αυτό) που οδηγεί στην έξοδο από την κρίση!Και που κάτω από την απειλή νεας συντριβής προέκυψε αντι-μνημονιακος.Τρεχα γύρευε δηλαδή!

Μέσα σε αυτό το τρέχα γύρευε κινείται από χτές και η ερμηνεία του αποτελέσματος το οποίο όμως και  σαφές ήταν(πλην του μηνυματος της αποχής) και συγκεκριμένους παραλήπτες είχε.
Πρώτα από όλα ειχαμε μια μεγάλη πτώση του δικοματισμού καί άνοδο της αριστεράς και ειδικά της κομμουνιστικης (Το ΠΑΣΟΚ χάνει περίπου 10 μονάδες ενώ το ΚΚΕ μετά από δεκαετίες πλησιάζει το 12%!)

ΤΡΕΛΛΟ ΔΟΥΛΕΜΑ

Η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΗ, επικαλούμενη την τότε αύξηση του πετρελαίου στα 153 δολάρια, είχε επιβάλει την περίφημη ρήτρα καυσίμων εκτινάσσοντας έως 35% ακριβότερα την τιμή στη λιανική.
Τώρα που το πετρέλαιο κυμαίνεται γύρω στα 80-85 δολάρια, η...μεν ρήτρα έχει ξεχαστεί και η διοίκηση εξετάζει άλλους τρόπους για να αυξήσει και πάλι την τιμή του ρεύματος.
..Για δεύτερη φορά από το 2008 μέχρι σήμερα.

Η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΗ, επικαλούμενη την τότε αύξηση του πετρελαίου στα 153 δολάρια, είχε επιβάλει την περίφημη ρήτρα καυσίμων εκτινάσσοντας έως 35% ακριβότερα την τιμή στη λιανική.
Τώρα που το πετρέλαιο κυμαίνεται γύρω στα 80-85 δολάρια, η...μεν ρήτρα έχει ξεχαστεί και η διοίκηση εξετάζει άλλους τρόπους για να αυξήσει και πάλι την τιμή του ρεύματος.
..Για δεύτερη φορά από το 2008 μέχρι σήμερα.

Η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΗ, επικαλούμενη την τότε αύξηση του πετρελαίου στα 153 δολάρια, είχε επιβάλει την περίφημη ρήτρα καυσίμων εκτινάσσοντας έως 35% ακριβότερα την τιμή στη λιανική.
Τώρα που το πετρέλαιο κυμαίνεται γύρω στα 80-85 δολάρια, η...μεν ρήτρα έχει ξεχαστεί και η διοίκηση εξετάζει άλλους τρόπους για να αυξήσει και πάλι την τιμή του ρεύματος.
..Για δεύτερη φορά από το 2008 μέχρι σήμερα.

Η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΗ, επικαλούμενη την τότε αύξηση του πετρελαίου στα 153 δολάρια, είχε επιβάλει την περίφημη ρήτρα καυσίμων εκτινάσσοντας έως 35% ακριβότερα την τιμή στη λιανική.
Τώρα που το πετρέλαιο κυμαίνεται γύρω στα 80-85 δολάρια, η...μεν ρήτρα έχει ξεχαστεί και η διοίκηση εξετάζει άλλους τρόπους για να αυξήσει και πάλι την τιμή του ρεύματος.
..Για δεύτερη φορά από το 2008 μέχρι σήμερα.
ΠΗΓΗ greece-salonika.blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...