ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΘΑ ΦΡΙΞΕΤΕ.ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ?ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ....

Αγωγή Εκκλησίας για όργιο ΜΚΟ

Αγωγή και επιστολή στην Εισαγγελία για επιτάχυνση της έρευνας από την Εκκλησία της Ελλάδας, εναντίον της ηγεσίας της ΜΚΟ Αλληλεγγύη που άφησε τρύπα εκατομμυρίων στο ταμείο και οργάνωσε αποστολές με τρόφιμα που επεστράφησαν ως ακατάλληλα. Που πήγαν τα χρήματα του ελληνικού ΥΠΕΞ
ΠΗΓΗ news 247
Όργιο σπατάλης δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Αρχιεπισκοπής Αθήνας «Αλληλεγγύη» για  πολυτελείς αγορές, ταξίδια και άλλους ανιδιοτελείς σκοπούς αναφέρεται στην αγωγή που κατέθεσε η Εκκλησία της Ελλάδας, εναντίον της πρώην διοίκησης της ΜΚΟ.
Σύμφωνα με την αγωγή, οι χορηγίες απλών πολιτών δεν φαίνεται να βρήκαν αντίκρισμα,  αφού επί 4 χρόνια οι διαχειριστές των κονδυλίων που διέθετε και το υπουργείο Εξωτερικών για ανθρωπιστικό έργο, δεν εκτέλεσαν ποτέ τα σχετικά προγράμματα.
Σύμφωνα με το κείμενο της αγωγής που φέρνει στο φως ρεπορτάζ της Κατερίνας Κατή στην Ελευθεροτυπία, η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος δημιούργησε μαύρη τρύπα 9,5 εκατομμυρίων ευρώ, απογειώνοντας το χρέος του Υπουργείου Εξωτερικών που χρηματοδοτούσε συστηματικά την ΜΚΟ σε αποστολές βοήθειας όπως αυτή στο Λίβανο, όπου τα ζυμαρικά που παραδόθηκαν, επεστράφησαν ως ακατάλληλα.
Ο εξονυχιστικός έλεγχος στα ταμεία της ανθρωπιστικής οργάνωσης έδειξε πολυτελείς αγορές και δωρεές ηλεκτρονικών υπολογιστών σε Μητροπόλεις, εκμετάλλευση κονδυλίων για ναύλωση αεροσκάφους για ταξίδι του αειμνήστου αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Κόσοβο και πολλά ακόμη.
Στο μεγάλο αμαρτωλό φαγοπότι στην «Αλληλεγγύη», για το οποίο τώρα εγκαλείται από την «Αγάπη» (όπως μετονομάστηκε η ΜΚΟ), ο πρώην διαχειριστής Δημήτρης Φουρλεμάδης, φέρεται να θυσιάστηκαν ακόμη και χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί από εράνους υπέρ σεισμόπληκτων, επιδοτήσεις για την κατασκευή σχολείων και ορφανοτροφείων στη Σουμάτρα της Ινδονησίας, αλλά και χρήματα της Ιεράς Συνόδου για τα θύματα του Λιβάνου.
Σύμφωνα με τα πορίσματα των διαχειριστικών ελέγχων, η μέχρι στιγμής, συνολική ζημιά για τη ΜΚΟ της Εκκλησίας ανέρχεται στα 9.505.200 ευρώ.
Πρόσφατα μάλιστα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναγκάστηκε να απευθυνθεί με επιστολή του στην Εισαγγελία της Αθήνας, παρακαλώντας για επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να αποδοθούν ευθύνες στους πραγματικούς υπαίτιους.
Ήδη το σκάνδαλο της «Αλληλεγγύης» έχει μπλοκάρει και το φιλανθρωπικό έργο της «Αγάπης», αφού το Δημόσιο δεν δίνει πλέον χρήματα για το πρόγραμμα «Ψυχαργώς» (πρόγραμμα περίθαλψης ασθενών και ηλικιωμένων), συμψηφίζοντας το ποσό από τα κονδύλια που εξανεμίστηκαν.
Η ώρα των ευθυνών
Η αγωγή με την οποία διεκδικούνται τα απολεσθέντα εκατομμύρια στρέφεται σε βάρος των:
* Δημήτρη Φουρλεμάδη, διευθύνοντος συμβούλου της «Αλληλεγγύης» από της ιδρύσεώς της το 2002 μέχρι τις 13/5/2008, στον οποίο είχαν περιέλθει όλες οι εξουσίες του Διοικητικού Συμβουλίου ύστερα από εντολή του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου.
* Γεωργίας Λυμπέρη, πρώην επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία αμισθί εργάστηκε στην «Αλληλεγγύη» από 13/9/2005 έως τον Ιούνιο του 2008 και της είχε ανατεθεί ο εσωτερικός έλεγχος των οικονομικών της ΜΚΟ και η παρακολούθηση της εκτέλεσης των διαφόρων προγραμμάτων των υπουργείων και μάλιστα του υπουργείου Εξωτερικών. Συνεπέγραφε τις επιταγές εξόδων της «Αλληλεγγύης» και γενικά ήταν το νούμερο 2 στην Ιεραρχία της.
* Βασίλη Μαχαίρα, λογιστή και οικονομικού διευθυντή της «Αλληλεγγύης», ο οποίος ήλεγχε και συνυπέγραφε τις πληρωμές της «Αλληλεγγύης».
Όπως αναφέρεται στην αγωγή, ο πρώτος εναγόμενος «ενήργησε με την άμεση και αναγκαία σύμπραξη των άλλων δύο».
Στο βωμό της πολυτέλειας
Σύμφωνα με την έκθεση πεπραγμένων της επιτροπής και το σχετικό της πόρισμα, που επισυνάπτονται στην αγωγή, καταλογίστηκαν ευθύνες στον:
* Δημήτρη Φουρλεμάδη για:
- Τον καταλογισμό από το ΥΠΕΞ των περίπου 6.700.000 ευρώ σε βάρος της «Αλληλεγγύης» από το πρόγραμμα των κοτόπουλων στο Ιράκ, καθώς το ποσόν των 5.600.000 ευρώ που έλαβε η «Αλληλεγγύη» ως πρώτη δόση από το ΥΠΕΞ και το οποίο ανέλαβε ολόκληρο δεν φαίνεται πού δαπανήθηκε.
- Ευθύνεται γιατί ενώ παρέλαβε κι άλλες προκαταβολές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το ΥΠΕΞ για διάφορα άλλα προγράμματα δεν εκτελέστηκαν τα έργα, τα χρήματα δεν επιστράφηκαν στο ΥΠΕΞ ούτε βρέθηκαν στους λογαριασμούς της «Αλληλεγγύης».
Ο κ. Φουρλεμάδης:
- Προέβη σε αγορές υλικών ή εξοφλήσεις τιμολογίων δαπανών ξένων προς το έργο και τους καταστατικούς σκοπούς της «Αλληλεγγύης», όπως αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών και δωρεά τους στη Μητρόπολη Νέας Σμύρνης και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ή εξοφλήσεις τιμολογίων του Διορθόδοξου Κέντρου. Δαπανήθηκαν ακόμη μεγάλα ποσά άνω των 100.000 ευρώ για ναύλωση αεροσκάφους για ταξίδι του μακαριστού Χριστόδουλου στο Κόσοβο, αγορά αρχιερατικών εγκολπίων, σταυρών και ποιμαντικών ράβδων, κεριού εκκλησιών, ημερολογίων, έντυπων βιβλίων κ.λπ.
- Αγόρασε 371.093 κιλά πουλερικά, αξίας 742.186 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στα ψυγεία χαλασμένα και δαπανήθηκαν κι άλλες 100.000 για την καταστροφή τους.
- Το ίδιο συνέβη και με την αποστολή 70 τόνων ζυμαρικών στη Συρία απ' όπου επιστράφηκαν ως ακατάλληλα.
- Έλαβε από την Ιερά Σύνοδο 345.000 ευρώ για τα θύματα του Λιβάνου που τα χρησιμοποίησε για άλλους σκοπούς, αλλοιώνοντας τα παραστατικά είσπραξης των επιταγών.
- Μίσθωσε ακίνητα χωρίς να υπάρχει ανάγκη και τα ποσά κατέβαλλε η «Αλληλεγγύη».
- Αγόρασε τέσσερα πολυώροφα ακίνητα δαπανώντας και τεράστια ποσά για τη διαρρύθμισή τους.
- Ενώ ο έρανος για τα θύματα του τσουνάμι απέφερε 1.663.900,63 ευρώ, η «Αλληλεγγύη» παρέδωσε στο ΥΠΕΞ μόνο 1.355.000 ευρώ και δεν φαίνεται τι έγινε το υπόλοιπο των 308.000 ευρώ.
- Στα έργα και τις ημέρες της «Αλληλεγγύης» επί ημερών Φουρλεμάδη προστίθενται προκαταβολές για προγράμματα όπως κατασκευή σχολής επαγγελματικής κατάρτισης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Β. Σουμάτρα Ινδονησίας, που δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς και η είσπραξη προκαταβολής για κατασκευή σχολείου-ορφανοτροφείου στην ίδια περιοχή, έργο που επίσης δεν εκτελέστηκε ποτέ.
 

ΟΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!

Διπλάσιες οι φτωχές χώρες μέχρι το 2050 λέει ο ΟΗΕ

ΠΗΓΗ http://greece-salonika.blogspot.com/2010/11/2050.html
Πού πάμε..;

Ο αριθμός των πολύ φτωχών χωρών της Γης θα διπλασιαστεί στα σαράντα επόμενα χρόνια όπως και ο αριθμός των ανθρώπων που...ζουν σε απόλυτη φτώχεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Στην έκθεσή της για τις 49 χώρες του κόσμου που είναι οι λιγότερο ανεπτυγμένες, η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη εκτιμά ότι το μοντέλο ανάπτυξης που επικρατεί μέχρι τώρα για τις χώρες αυτές απέτυχε και πρέπει να ανανεωθεί.
«Τα παραδοσιακά μοντέλα που εφαρμόστηκαν φαίνεται ότι δεν λειτούργησαν πολύ καλά», εξήγησε ο γενικός γραμματέας της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη, Σουπασάι Πανιτσπάκντι, σε συνέντευξη Τύπου.
Με δεδομένο αυτό, «στη διάρκεια των επόμενων 30-40 χρόνων ο αριθμός των πολύ φτωχών χωρών θα διπλασιαστεί (το 1971 ήταν 25 και σήμερα έφτασαν τις 49), αφού φαίνεται ξεκάθαρα ότι η κατάσταση όλο και θα επιδεινώνεται», πρόσθεσε...


ΒΡΕ ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΙΤΑΛΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!!!!


ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!!!


Με καταλήψεις σε μνημεία, ναούς και θέατρα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, κόντρα στις αλλαγές Μπερλουσκόνι για τα πανεπιστήμια, οι Ιταλοί φοιτητές.
Μετά τη χθεσινή κατάληψη στον Πύργο της Πίζας και το Κολοσσαίο, ακολούθησαν σήμερα το μπαλκόνι της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου στη Βενετία, η οροφή του θεάτρου του Παλέρμου και το καμπαναριό του καθεδρικού ναού της Μεσσήνης.
Οι διαδηλωτές ξεδίπλωσαν ένα τεράστιο πανό με τα αιτήματά τους στην πρόσοψη του ναού του Αγίου Μάρκου.
Πρόκειται για την τρίτη ημέρα κινητοποιήσεων φοιτητών στην Ιταλία, ενώ οι αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης αναμένεται να ψηφισθεί στις 30 Νοεμβρίου.

 
ΠΡΕΖΑ TV

EΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ.....


ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ???

 

Τέλος στη συμφωνία Πούτιν – Καραμανλή για τα τανκς

Την ακύρωση της απόφασης που είχε λάβει η κυβέρνηση Καραμανλή για την προμήθεια των ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης τύπου BMP-3M ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
«Σε εφαρμογή των...διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας την 22 Νοεμβρίου 2010 εγκρίθηκε από το Γενικό Διευθυντή ΓΔΑΕΕ κ. Γεωργιόπουλο Δημήτριο ο τερματισμός του έργου Επιτροπής Διαπραγματεύσεων της Προμήθειας Νέων Ερπυστριοφόρων TOMA BMP-3M», αναφέρεται στην λακωνική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας.
Η απόφαση τερματισμού του έργου της επιτροπής, δηλαδή η εντολή να παυθεί η επιτροπή προτού καν υποβάλλει πρακτικό, σηματοδοτεί το τέλος (;) του σήριαλ αγοράς των ρωσικών τεθωρακισμένων, μια προμήθεια που επρόκειτο να ανέλθει στο ιλιγγιώδες ποσό των 1,5 δισ. ευρώ.
Μετά την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στην Μόσχα, από τις 29 μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2010, είχε διαφανεί η πρόθεση της κυβέρνησης να αξιολογήσει την προμήθεια των BMP-3M από μηδενική βάση.

ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΛΑΨΕ...

 Τουρκία: Στη λίστα με τις 15 ισχυρότερες οικονομίες

Την 15η θέση παγκοσμίως στη λίστα των μεγαλύτερων οικονομιών με βάση το μέγεθος του εθνικού εισοδήματος, καταλαμβάνει η Τουρκία.
Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το... Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), η Τουρκία κατατάχθηκε σε καλύτερη θέση, σε σχέση με την Ινδονησία, την Αυστραλία, την Πολωνία και την Ταϊβάν.
Προηγούνται ο Καναδάς, η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ρωσία, η Γερμανία, και οι δύο πρώτες ΗΠΑ και Κϊνα.
Η ισοτιμία αγοραστικής δύναμης της Τουρκίας, βασιζόμενη στο εθνικό εισόδημα, διαμορφώθηκε σε 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια.

ΠΗΓΗ http://greece-salonika.blogspot.com/2010/11/15_26.html#ixzz16PBEyrqP

Άρχισαν οι πιέσεις προς την Πορτογαλία…


Αφού ολοκληρώθηκε το «σχέδιο» με την Ιρλανδία, τώρα «σειρά» φαίνεται να παίρνει η Πορτογαλία. Ήδη, άρχισαν οι νουθεσίες για να απευθυνθεί και αυτή στο περίφημο ταμείο στήριξης, ώστε να μπορέσει η «τρόϊκα» να πατήσει το πόδι της και επί πορτογαλικού εδάφους. Εν τω μεταξύ, το όλο «έργο» επαναλαμβάνεται με τον ίδιο μονότονο και κουραστικό ρυθμό, καθώς με τον ίδιο τρόπο που είδαμε το θέμα να ξεκινά στην Ελλάδα ή την Ιρλανδία, με τον ίδιο τρόπο ξεκινά και με την Πορτογαλία: Με δημοσιεύματα «‘έγκυρων» οικονομικών εφημερίδων, τα οποία ήδη άρχισαν…

Από newsblog

Στο κυνήγι του ναζί

Ως φιλήσυχος πολίτης στη Βαυαρία ζει Ολλανδός ναζί εγκληματίας, ο οποίος είχε καταδικαστεί για τον φόνο Εβραίων σε στρατόπεδο προσωρινής κράτησης. Δραπέτευσε πριν έξι δεκαετίες και πήρε γερμανική υποκοότητα
Η Ολλανδία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Ολλανδό ναζί εγκληματία, Κλάας - Κάρελ Φάμπερ, που ζει πλέον στη Γερμανία.
Ο 88χρονος καταδικάστηκε σε θάνατο το 1947 για το φόνο Εβραίων στο στρατόπεδο προσωρινής κράτησης, Βέστερμπορκ αλλά η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη. Το 1952 δραπέτευσε και του δόθηκε γερμανική υπηκοότητα. Πλέον ζει στην Βαυαρία.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ολλανδία εκδίδει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για εγκλήματα πολέμου.
Το γραφείο του εισαγγελέα επεσήμανε σε σχετική ανακοίνωση ότι το ένταλμα αποτελεί προκαταρκτικό στάδιο, πριν γίνει επίσημο αίτημα στη Γερμανία για έκδοσή του στη χώρα.
Ο Φάμπερ υπηρέτησε στη μονάδα των SS, κομάντο Φελντμάγερ κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η ομάδα αυτή είναι γνωστή για τη δολοφονία περίπου 50 Ολλανδών πολιτών.

ΠΗΓΗ http://news247.gr/kosmos/news/entalma_gia_egklhmatia_polemoy.683163.html

Χαλκιδική: Διαμαρτυρίες για το σχέδιο «Ελληνικός Χρυσός»

Εν μέσω διαμαρτυριών, ξεκίνησε το πρωί, στο επιμελητήριο Πολυγύρου, δημόσια διαβούλευση για το επενδυτικό σχέδιο της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» στα μεταλλεία Χαλκιδικής και παρουσιάστηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που διαβιβάστηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Στη διαβούλευση συμμετέχει η ειδική γραμματέας επιθεώρησης περιβάλλοντος και ενέργειας του ΥΠΕΚΑ, Μαργαρίτα Καραβασίλη, εκπρόσωποι των εργαζομένων των μεταλλείων, εκπρόσωπος της εταιρίας, επιστημονικοί φορείς, οικολόγοι και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στη συζήτηση αρνήθηκαν να συμμετέχουν οι δήμοι Σταγείρων-Ακάνθου και Παναγίας εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νέο επενδυτικό σχέδιο της εταιρίας που θα καταστρέψει, όπως υποστηρίζουν , το περιβάλλον. «Καταγγέλλουμε επίσης την εσπευσμένη κατάθεση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων γιατί ο χρόνος που διατίθεται για την ενημέρωση των πολιτών και των φορέων είναι ανεπαρκής για το μέγεθος και την σημαντικότητά της» ανέφερε ο Τόλης Παπαγεωργίου, δημοτικός σύμβουλος Σταγείρων-Ακάνθου και πρόεδρος του Παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων. Παράλληλα, το πρωί, μέλη της Πρωτοβουλίας ενάντια στις Βλαπτικότητες και του Συλλόγου Μεγαλοπαναγιωτών προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της νομαρχίας Χαλκιδικής και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία και εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Ιερισσό καταγγέλλοντας την διαδικασία ως «άκυρη».

ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ - ΣΟΚ ΓΙΑ 300.000 ΧΑΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ανεργίας τους επόµενους µήνες, µε κίνδυνο να χαθούν έως και 300.000 θέσεις εργασίας προβλέπει ο πρόεδροςτης Γενικής ΣυνοµοσπονδίαςΕπαγγελµατιών ΒιοτεχνώνκαιΕµπόρωνΕλλάδος ∆ηµήτρης Ασηµακόπουλος। Οι συνθήκες στην αγορά είναι πλέον ασφυκτικές και οι προβλέψεις δείχνουν διπλασιασµό των χαµένων θέσεων εργασίας τους επόµενους µήνες.।
Οπως σηµειώνει, «η αύξηση των έµµεσων φόρων και ιδιαίτερα του ΦΠΑ θα εντείνει περαιτέρω τηνύφεση, στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονοµία, µε άµεσο αντίκτυπο τη µείωση των θέσεων απασχόλησης και τη δραστική αύξηση της ανεργίας». Σύµφωναµε στοιχεία που επεξεργάστηκε η ΓΣΕΒΕΕ, λαµβάνοντας υπόψη καιτα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τον µήνα Αύγουστο η ανεργίααυξήθηκε από 9% σε 12,2%σε σχέση µε τον Αύγουστο του 2009. Μάλιστα, για το διάστηµα Αύγουστος 2009 - Αύγουστος 2010 ο αριθµός των ανέργων αυξήθηκε κατά 165.356, ενώ σε σχέση µε τον Ιούλιο του 2010 κατά 40.406.
Αν καιη αρχικήπρόβλεψη ήταν 120.000 χαµένες θέσεις εργασίας, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν σύµφωνα µε τη ΓΣΕΒΕΕ ότι είναι πολύ πιθανό η απώλεια των θέσεων εργασίας να υπερβεί τον αριθµό αυτόν και να φτάσει ακόµα και τις 300.000 θέσειςστο σύνολο της απασχόλησης (θέσεις µισθωτών, αυτοαπασχολούµενων, εργοδοτών).
Ενδεικτικό της κατάστασης στην αγορά είναι ότι τα λουκέτα σε επιχειρήσεις στο διάστηµα µεταξύ Ιουνίου 2010 - Σεπτεµβρίου 2010 έφτασαν ήδη τα 16.000.
ΠΡΕΖΑ TV

Ηλεκτρονικό το ημερήσιο «Βήμα» Διακόπτεται η έντυπη έκδοση.ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ:

Ηλεκτρονικό το ημερήσιο «Βήμα» Διακόπτεται η έντυπη έκδοση- Τον Ιανουάριο του 2011 θα ανοίξει τις πύλες της μια εντελώς νέα ηλεκτρονική εφημερίδα, η απάντηση του «Βήματος» στα αιτήματα των καιρών
Χθες Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010 διάβασαν «Το Βήμα» περίπου 90.000 αναγνώστες. Εξ αυτών μόνον 8.000 διάβασαν την έντυπη έκδοση της εφημερίδας. Οι συντριπτικώς περισσότεροι, πλέον των 82.000, αναγνώστες προτίμησαν την ηλεκτρονική έκδοση.
Συμβαίνει δηλαδή και στην Ελλάδα ό,τι από ετών έγινε σε όλες τις προηγμένες δημοκρατικές χώρες. Εκατομμύρια πολίτες εγκαταλείπουν τις καθημερινές εφημερίδες και ενημερώνονται από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης μέσω του Ιnternet. Στα διάφορα sites του Διαδικτύου βρίσκουν εύκολα, άνετα, χωρίς να μετακινηθούν από το σπίτι ή το γραφείο τους, είτε και μετακινούμενοι με διάφορα μεταφορικά μέσα, όλες τις ειδήσεις και πληροφορίες που χρειάζονται για την πληροφόρησή τους αλλά και για την εργασία τους ή τη διασκέδασή τους.
Εφημερίδες με παράδοση και ιστορία βλέπουν τις κυκλοφορίες τους να καταρρέουν καθώς οι αναγνώστες τους επιζητούν την ενημέρωσή τους μέσα από τους ηλεκτρονικούς διαδόχους των, οι περισσότεροι των οποίων είναι τα sites που αυτές οι ίδιες οι εφημερίδες δημιούργησαν τα τελευταία χρόνια!..
Η μεταβολή όσο και αν τρομάζει πολλούς (με την ασύλληπτη εξέλιξη του Διαδικτύου) ήταν φυσιολογική. Ολο και περισσότερες εφημερίδες διακόπτουν τη χάρτινη έκδοσή τους και αναπτύσσουν ηλεκτρονικά συστήματα ενημέρωσης.
Ενας σκληρός αγώνας δρόμου έχει ξεκινήσει. Ποιος θα δημιουργήσει τα καλύτερα μέσα ενημέρωσης μέσα στο Ιnternet. Δημοσιογραφικοί κολοσσοί συγκρούονται, εφημερίδες -σύμβολα αλλάζουν γραμμή πλεύσεως. Και οι αναγνώστες «απολαμβάνουν» σ΄ αυτή την πρώτη φάση δωρεάν την Ενημέρωση με κάθε τρόπο. Τα άχρωμα τυπογραφικά στοιχεία του πρόσφατου ακόμη παρελθόντος παραχωρούν τη θέση τους σε πολύχρωμες φωτογραφίες, ακόμη και σε «ζωντανά» βίντεο...
«Το Βήμα» αποδέχεται την απόφαση των αναγνωστών του οι οποίοι προτιμούν την ηλεκτρονική ενημέρωση. Αλλωστε «Το Βήμα» είναι η πρώτη εφημερίδα στην Ελλάδα που εισήγαγε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στη διαδικασία της εκδόσεώς του. Τώρα, 30 σχεδόν χρόνια από τότε, «Το Βήμα» διακόπτει την έντυπη έκδοσή του ανταποκρινόμενο στο φανερό αίτημα των αναγνωστών του.
Στην πρώτη γραμμή της έντυπης ενημέρωσης θα παραμείνει βεβαίως «Το Βήμα της Κυριακής», η εφημερίδα που άλλαξε τη μορφή του ελληνικού Τύπου όταν έγινε η πρώτη πολυεφημερίδα της χώρας στα μέσα της δεκαετίας του 1980.
«Το Βήμα» αποδέχεται την πρόκληση. Και ετοιμάζεται για τη μεγάλη ημέρα του. Οταν θα ανοίξει τις πύλες της μια εντελώς νέα ηλεκτρονική εφημερίδα, η απάντηση του «Βήματος» στα αιτήματα των καιρών. Ως τότε οι αναγνώστες του «Βήματος» μπορούν για την ενημέρωσή τους να ανατρέχουν στην ήδη λειτουργούσα υπηρεσία ενημέρωσης του «Βήματος», όπου θα διαβάζουν την εφημερίδα στην τωρινή μορφή της, αλλά χωρίς χαρτί, στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους.
Ενενήντα σχεδόν χρόνια από την ίδρυση του «Βήματος» από τον Δημήτριο Λαμπράκη και ένα έτος μετά τον αδόκητο θάνατο του Χρήστου Δ. Λαμπράκη, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, τον οποίο θεμελίωσε ο πρώτος και ο δεύτερος κατέστησε Κιβωτόν της Ενημέρωσης, ανοίγει τα φτερά του. Και πιστεύουμε ότι Τα Στερνά Τιμούν τα Πρώτα.
www.tovima.gr

PISA. ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΝΑΡΤΟΥΝ ΠΑΝΟ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ.ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΑ ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΑ??


http://tasosnastos.blogspot.com/
Φοιτητές της Πίζας αναρτούν πανό στον γνωστό κεκλιμένο πύργο, ενάντια στο νομοσχέδιο Gelmini. Σύμφωνα με τη μεταρρύθμιση επιχειρείται να μειωθούν οι δαπάνες για την Παιδεία κατά 9 δισεκατομμύρια ευρώ, να περιοριστεί το προσωπικό των πανεπιστημίων - κυρίως σε ό,τι αφορά τους ερευνητές - αφού από το 2009 έως το 2011 θα προσλαμβάνεται μόλις το 20% των συνταξιοδοτημένων, δηλαδή θα υπάρξει μείωση κατά 130.000 θέσεις εργασίας στους εκπαιδευτικούς, θα υπάρξει συγχώνευση μικρότερων ιδρυμάτων και θα συνδεθούν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα με επιχειρηματικούς κύκλους. 
Σε ανάλογες αναρτήσεις πανό στα ελληνικά μνημεία , οι έλληνες δημοσιοκάφροι προπαγάνδιζαν την προσβολή των μνημείων, την δυσφήμηση της χώρας στο εξωτερικό, το πλήγμα στον τουρισμό, και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ένα αρωστημένο και κατευθυνόμενο μυαλό, σε αντίθεση, οι Ιταλοί συνάδελφοι τους δεν έχουν τέτοια πρόβληματα, τουναντίον προβάλλουν αυτές τις εικόνες και αισθάνονται περήφανοι για την αγωνιστικότητα των φοιτητών. Λέτε οι Ιταλοί να μην σέβονται τα μνημεία τους, ή να μην έχουν τουρισμό?

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Το Σάββατο η απεργία στα Praktiker


Με 24ωρη απεργία, το Σάββατο 27 του Νοέμβρη, απαντούν στις απολύσεις και στην τρομοκρατία οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της πολυεθνικής «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ» στην Αθήνα. Την απόφαση για την απεργία πήρε ο Σύλλογος... Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μετά από πρότασή του που έγινε ομόφωνα αποδεκτή σε έκτακτη σύσκεψη εργαζομένων στα «Πράκτικερ» και αποτελεί αποφασιστική κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων μετά και τις πρόσφατες δύο απολύσεις από το κατάστημα του Ταύρου, που ανέβασαν το συνολικό αριθμό των απολυμένων το 2010 στους 85.

Στο πλαίσιο της οργάνωσης της απεργίας, χτες, πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις στα καταστήματα του Ελληνικού και της Μεταμόρφωσης και στις δυο βάρδιες (πρωί και μεσημέρι) από κλιμάκια του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και εργαζομένων στα καταστήματα που μπαίνουν μπροστά και δίνουν αποφασιστικά τη μάχη για την επιτυχία της νέας απεργιακής κινητοποίησης. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες οι εργαζόμενοι στο κατάστημα του Ταύρου πραγματοποίησαν δύο 4ωρες στάσεις εργασίας ενάντια στις απολύσεις.

«Απολύθηκαν 85 εργαζόμενοι γιατί είχαν μειωμένη απόδοση. Λογικό να... είχαν "μειωμένη απόδοση" γιατί για να ανοίξει το κατάστημα στην Κρήτη έπρεπε να προσληφθούν εργαζόμενοι. Οπως στην πορεία θα βρεθούν άλλοι 85 εργαζόμενοι με μειωμένη απόδοση για να ανοίξει τον Γενάρη το νέο κατάστημα στην Ξάνθη. Απαιτείται συσπείρωση, μαζικοποίηση, μόνο τότε θα σώσουμε τα κεφάλια μας. Εμείς τις φτιάξαμε αυτές τις επιχειρήσεις». Τα λόγια αυτά ανήκουν σε εργαζόμενη στα «Πράκτικερ» και είναι ενδεικτικά της οργής των εργαζομένων, οι οποίοι συμμετέχοντας ενεργά στον αγώνα που δίνει το κλαδικό συνδικάτο παλεύουν για την επιτυχία της απεργίας.

Πηγή:Ριζοσπάστης

ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ!!

Κάζο για το ΝΑΤΟ!!!!


Για δύο ολόκληρους μήνες διαπραγματευόταν με το ΝΑΤΟ, ένας μικροαπατεώνας, ο οποίος παρουσιαζόταν ως ηγετικό στέλεχος των Ταλιμπάν. Μάλιστα του είχαν καταβληθεί και μεγάλα χρηματικά ποσά, για τη μεσολάβησή του!
Η Διοίκηση του ΝΑΤΟ, στο Αφγανιστάν, παραπλανήθηκε από έναν απλό καταστηματάρχη, ο οποίος παρουσιαζόταν ως ηγετικό στέλεχος των Ταλιμπάν, κατά τη διεξαγωγή μυστικών ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η παραπλάνηση διήρκησε δύο μήνες, χρονικό διάστημα κατά το οποίο, ο Σύνδεσμος του ΝΑΤΟ κατέβαλλε στον φερόμενο ως «ηγετικό πρόσωπο» μεγάλα χρηματικά ποσά. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο τελευταίος μετέβη με βρετανικό στρατιωτικό αεροσκάφος σε 3 συναντήσεις, που είχαν ως αντικείμενο τον τερματισμό του ένοπλου αγώνα των Ταλιμπάν!
Παρά τις υποψίες σχετικά την ταυτότητά του, ουδείς αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του ότι είναι ο Mullah Akhtar Mohammad Mansour, ένας εκ των ηγετικών στελεχών των Ταλιμπάν, ενώ πραγματοποιήθηκαν ενέργειες για να πιστοποιηθεί η ταυτότητά του και επιδείχθηκαν φωτογραφίες του σε κρατούμενους Ταλιμπάν.
Μετά την πάροδο αρκετών μηνών και αφού του είχαν καταβληθεί μεγάλα χρηματικά πόσα, αποκαλύφθηκε η απάτη από κάποιο παλαιό φίλο του Mansour.
Πήρε τα λεφτά και έγινε καπνός
Ο απατεώνας δεν έχει καταστεί δυνατόν να εντοπισθεί έκτοτε, από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν παύσει να είναι αισιόδοξοι ότι ενδεχομένως να επρόκειτο όντως για τον Mansour ή έστω για απλό μέλος των Ταλιμπάν. Πλέον, πιστεύουν ότι επρόκειτο για έναν απλό καταστηματάρχη από την πακιστανική πόλη Quetta.
To συγκεκριμένο ατυχές συμβάν ντρόπιασε της Συμμαχικές στρατιωτικές Δυνάμεις, την ηγεσία του Αφγανιστάν και τις Υπηρεσίες Πληροφοριών και εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια στη χώρα αλλά και τη βιωσιμότητα της ειρηνευτικής διαδικασίας με τους Ταλιμπάν.

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ...

Τρελές ποινές δικαστηρίου

Τι ποινή θα μπορούσε να επιβάλει ένας δικαστής σε γυναίκα που αναστάτωνε τη γειτονιά όταν είχε οργασμό; Σε κάποιους που οργάνωσαν φιλανθρωπικό έρανο για να τσεπώσουν τα λεφτά; Δείτε τις
Μπορεί το νομικό σύστημα της Βρετανίας να έχει τις ρίζες του αρκετά πίσω στο χρόνο ωστόσο οι δικαστές φαίνεται πως δράττουν την ευκαιρία όποτε μπορούν να αποφαίνονται δημιουργικά.
Νηστεία και προσευχή
Όταν μια γυναίκα ξεσήκωσε ολόκληρη τη γειτονιά από τις φωνές ηδονής που έβγαζε κατά τη διάρκεια του σεξ η απόφαση του δικαστηρίου ήταν σαφής και πολύ απλή: "Τέλος οι επισκέψεις ανδρών στο σπίτι" . Μάλιστα της απαγόρευσαν μέχρι και το στριπτίζ αλλά και να μεθύσει σε δημόσιο χώρο.
Έτσι, η 28χρονη Νάταλι Τζέντλ πλέον μπορεί να δέχεται επισκέψεις μόνο από τους αδερφούς της και από τους άνδρες του… ΕΚΑΒ και ανάλογων υπηρεσιών.
Με το ίδιο νόμισμα
Αν έχετε σκεφτεί πως ο μόνος τρόπος να μαζέψετε χρήματα για το πολυπόθητο ταξίδι στο Λας Βέγκας είναι να οργανώσετε φιλανθρωπικό γκαλά για τη φουκαριάρα- και καλά μάνα σας- ξεχάστε το, θα σας βγει ξινό.
Ο λόγος για μια ομάδα εφήβων οι οποίοι έπεισαν όλη τη γειτονιά να τους δώσει χρήματα για δήθεν φιλανθρωπικό σκοπό. Η ποινή τους ήταν αμείλικτη. Γλίτωσαν τη φυλακή με τον αντίτιμο να ολοκληρώσουν το σκοπό τους, να μαζέψουν δηλαδή  τα χρήματα που ήθελαν. Φυσικά  και δεν θα τα κρατούσαν αλλά θα τα έδιναν σε φιλανθρωπικό σκοπό.
Αυτό θα πει έφαγε πόρτα
Ο φοιτητής Τζάνις Νορντς το είχε παρακάνει. Σε όποιο εστιατόριο και εάν πήγαινε έφευγε σαν κύριος χωρίς να πληρώνει δεκάρα ώσπου τον έπιασαν τσακωτό να προσπαθεί να φύγει με ελαφρά πηδηματάκια για άλλη μια φορά.
Ο δικαστής δεν έδειξε συμπόνια για τον άφραγκο φοιτητή αλλά σκέφτηκε πως να του δώσει ένα γερό μάθημα απαγορεύοντάς του την είσοδο στα ακριβά εστιατόρια σε 6 κυριλέ  περιοχές του Λονδίνου.
Κοινωνική εργασία και χαρά
Μέσα στις ποινές κοινωνικής εργασίας των κρατουμένων του Νότινγκ Χιλ ήταν να φτιάξουν και τα αποκριάτικα κοστούμια για το Καρναβάλι. Επιπλέον έπρεπε να δουλέψουν με ζώα, σε φιλανθρωπικά μαγαζιά αλλά και σερβίρουν μεσημεριανό σε οίκους ευγηρίας.



ΠΗΓΗ http://news247.gr/kosmos/paraksena/oi_pio_paraksenes_apofaseis.682531.html

ΞΕΣΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΝΤΟΠΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Αποκάλυψη τώρα για συμβάσεις

Η αποκάλυψη ήρθε από ανώνυμη πηγή του υπουργείου Οικονομικών: Η τρόϊκα μετέφερε στο οικονομικό επιτελείο τις πιέσεις από Έλληνες επιχειρηματίες, τραπεζίτες και ΜΜΕ για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων
«Αποτελεί την καραμέλα για πολλούς εργοδότες, προκειμένου να δείξουν την πόρτα εξόδου σε εργαζομένους τους». «Δεν κρύβεται το ΔΝΤ πίσω από την απώλεια πολλών δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά οι μεγαλοτραπεζίτες, τα στελέχη ΜΜΕ και οι μεγάλες εταιρίες που κινούν τα πιόνια στο σκάκι του μνημονίου επιτήρησης».
Με αυτές τις φράσεις που δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και που φέρεται να ειπώθηκαν από στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που μετείχε στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, περιγράφεται με μάλλον ζοφερά χρώματα το παρόν και το μέλλον στην αγορά εργασίας, αλλά παράλληλα αποκαλύπτεται από επίσημη πηγή από που ασκούνται οι πιέσεις στην τρόϊκα τις οποίες με τη σειρά της μεταφέρει στο ελληνικό οικονομικό επιτελείο.
Όπως επισημαίνει η ανώνυμη πηγή, δεν είναι λίγοι οι τραπεζίτες, ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και μέτοχοι ή στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων που τον περασμένο Αύγουστο έδωσαν το πράσινο φως για την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων, στη διάρκεια της πρώτης δηλαδή αναθεώρησης του Μνημονίου.

Φωτιά και Τσεκούρι στους Προσκυνημένους...

Φωτιά και Τσεκούρι στους Προσκυνημένους
(Θ. Κολοκοτρώνης)
Γράφει ο Δευκαλίων
Στις 25 Νοεμβρίου 1942, ενωμένες ανταρτικές δυνάμεις του ΕΛΑΣ υπό τον Άρη Βελουχιώτη και του ΕΔΕΣ υπό τον Ναπολέοντα Ζέρβα, με την συνεργασία Βρετανών σαμποτέρ, ανατίναξαν την γέφυρα του Γοργοποτάμου.
Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου αποτελεί μία από τις κορυφαίες πράξεις αντίστασης στην κατεχόμενη Ευρώπη. Επέτειος ένδοξη και ταυτόχρονα θλιβερή αφού σηματοδοτεί στην μνήμη όλων μας τον μετέπειτα αδελφοκτόνο εμφύλιο πόλεμο και διχασμό. Όμως, ακόμα και έτσι η ιστορική της αξία είναι τεράστια και τα προηγούμενα χρόνια είτε εορτάζονταν πανηγυρικά, είτε σε συνθήκες παρανομίας, σημάδευε κάθε χρονιά την νεότερη ιστορία της πατρίδας μας.
Βέβαια, στην επέτειο του 2010, δεν θα συμβεί τίποτε από αυτά. Το πολύ-πολύ να γίνει κάποια τυπική τελετή και εκεί θα τελειώσουν όλα. Έχουμε να ασχοληθούμε με πολύ σοβαρότερα ζητήματα σαν λαός…
Όντως, πριν από λίγες ημέρες ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος αποκάλεσε σε δημόσια ομιλία του τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας «αντιπαραγωγικούς» και μόλις εχθές έδωσε ακόμα ένα ρεσιτάλ "πατριωτισμού" αποκαλώντας το περιβόητο μνημόνιο «ευτυχία για την χώρα».
Η Ελληνική Ιστορία διδάσκει σεβασμό στην αρχή της Εθνικής Ανεξαρτησίας, τιμή στους ανθρώπους που διακινδυνεύουν και θυσιάζουν την ζωής τους για την... Πατρίδα.
Τι μπορεί, λοιπόν, να πει ο οποιοσδήποτε καλόπιστος άνθρωπος σε όσους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσουν να ακούνε αδιαμαρτύρητα, στην Βουλή των Ελλήνων τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, να αγορεύει και να τοποθετείται για τα θέματα που αφορούν την πρόοδο του Έθνους.
Το γκρίζο πολιτικό σύστημα, που κυβερνά την χώρα συνεχώς από το 1996 και μετά, κινείται μεταξύ των συγκοινωνούντων δοχείων της νέο-φιλελεύθερης πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας και του εκσυγχρονιστικού νέο-ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου.
Μισεί την Ελληνική Ιστορία και προσπαθεί με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο να στερήσει από τους νέους την ιστορική γνώση και την αντίστοιχη συμπεριφορά και κώδικα τιμής. Φοβάται και τρέμει την ιστορική μνήμη και προσπαθεί να αποφύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι την σύγκριση του ενδόξου χθες με το δικό τους δημιούργημα το θλιβερό σήμερα.
Σε αυτή όμως την χώρα γεννιούνται κάθε ημέρα παιδιά που πρέπει να διδαχθούν την Ελληνική Ιστορία.
Αυτά τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν ότι:
1. Στην πατρίδα τους δόθηκε η πρώτη θεατρική παράσταση, γράφτηκαν τα πρώτα φιλοσοφικά και φιλολογικά κείμενα, θεμελιώθηκαν τα σύγχρονα μαθηματικά και ιδρύθηκε η πρώτη Δημοκρατική Πολιτεία.
2. Οι πρόγονοι τους ήταν οι περισσότεροι άσημοι φτωχοί και ρακένδυτοι, αλλά ταυτόχρονα άνδρες έντιμοι και γενναίοι, που έχυσαν το αίμα τους στα πεδία των μαχών για την πατρίδα και την δημοκρατία, νικώντας εχθρούς πανίσχυρους και τρομερούς.
3. Ότι οι παππούδες τους και οι πατεράδες τους, ρημαγμένοι από τους ξένους κατακτητές, τον εμφύλιο πόλεμο και τον διχασμό, αγωνίστηκαν σκληρά εναντίον της φτώχειας της μιζέριας του αναλφαβητισμού, της καθυστέρησης, και νίκησαν.
4. Η Ελλάδα δεν ήταν πάντα όπως είναι σήμερα γονατισμένη και ταπεινωμένη. Υπήρξαν ένδοξες εποχές και παλαιότερα και πρόσφατα, που ολόκληρος ο κόσμος θαύμαζε τους Έλληνες και έπαιρνε παράδειγμα ζωής από αυτούς.
5. Η Ελλάδα είναι όμορφος και γλυκός τόπος. Όλους τους χωράει και όλους τους αγκαλιάζει. Ακόμα και τους κατακτητές, όταν αυτοί ηττηθούν και μετανιωμένοι ζητήσουν βοήθεια και συγχώρεση. Όμως ταυτόχρονα είναι τόπος σκληρός και αφιλόξενος και δεν συγχωρεί ποτέ όσους την προδίδουν.
Το είπε άλλωστε πολύ εύστοχα και το υλοποίησε αταλάντευτα με σιδερένια θέληση και πυγμή ένας πολύ μεγάλος Έλληνας. Ένας Έλληνας που όλοι εμείς του χρωστάμε πάρα πολλά...
Ο Γενναίος Στρατηγός της Ανεξαρτησίας, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης:Φωτιά και Τσεκούρι στους Προσκυνημένους
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

Πάγκαλος: Το μνημόνιο είναι ευτυχία για τον τόπο

ΑΘΗΝΑ 23/11/2010


Ευτυχία για τον τόπο χαρακτήρισε το Μνημόνιο ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος στον σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε στην εκδήλωση για την απονομή των ετήσιων βραβείων επιχειρηματικότητας "Κούρος 2010".

Έκκληση για βοήθεια στο μικρό Θανάση...

Από το "Nέα απo την Ευρυτανία"
  
Αγώνας δρόμου για να περπατήσει και να μιλήσει
Ένας χρόνος και ένας μήνας έχει περάσει από τη νύχτα της 17ης Οκτώβρη 2009, όταν ο μικρός Θανάσης Παύλου μετά από επίθεση που δέχτηκε από συνομήλικους του στο κέντρο της Λαμίας, έπεσε από την ταράτσα κτιρίου στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.
Ο Θανάσης παρέμεινε για...
 έξι μήνες στο νοσοκομείο της Λαμίας όπου σταθεροποιήθηκε η κατάσταση της υγείας του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία.
Λίγους μήνες μετά, άνοιξε τα μάτια του και άρχισε να ακούει. Τώρα, οι γιατροί δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να τον βοηθήσουν να μιλήσει και να περπατήσει, να ζήσει σαν όλα τα....φυσιολογικά παιδιά της ηλικίας του.
Τα νέα από τη Γερμανία είναι ευχάριστα, αφού η κατάσταση της υγείας του μικρού Θανάση βελτιώνεται διαρκώς, αλλά θα χρειαστεί να παραμείνει τουλάχιστον για έναν ακόμη χρόνο στο ειδικό κέντρο, προκειμένου να σταθεί στα πόδια του.
Η οικογένεια του ανήλικου υπομένει με περισσή δύναμη ψυχής το χτύπημα της μοίρας, ωστόσο έχει λυγίσει οικονομικά.
Μάλιστα, ο πατέρας πούλησε το καφενείο που διατηρούσε στη Λαμία, όμως τα χρήματα δεν αρκούν για την κάλυψη των εξόδων που τρέχουν.
Η οικογένεια κάνει έκκληση σε όποιον έχει τη δυνατότητα και την ευαισθησία, να βοηθήσει ώστε ο μικρός Θανάσης να χαμογελάσει ξανά…
Προσφορές ανθρωπιάς και αγάπης γίνονται δεκτές στον τραπεζικό λογαριασμό (80160645158) της μητέρας του Θανάση, Μαριάννας, στην Εθνική Τράπεζα.

ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΛΕΕΙ ΤΙ ΔΝΤ

 

Στο όρια της φτώχειας το 20% του πληθυσμού..

Συνταρακτικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) για τα εισοδήματα...2003- 2007. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΕΛΣΤΑΤ, στο τέλος του 2007, ο κίνδυνος της φτώχειας στην Ελλάδα ανερχόταν σε 20% περίπου, ενώ ο συνεχιζόμενος κίνδυνος φτώχειας (σε σχέση με το εθνικό διάμεσο ισοδύναμο διαθέσιμο εισόδημα) ανήλθε σε 13,4% του πληθυσμού της χώρας.
Επίσης στο τέλος του 2007, το 66% περίπου των φτωχών παρέμειναν φτωχοί για τουλάχιστον τρία έτη (2004- 2007), ενώ ο συνεχιζόμενος κίνδυνος φτώχειας είναι υψηλότερος στις γυναίκες, καθώς φθάσει στο 14%, ενώ στους άνδρες το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε 12,8%. αντίστοιχα).
Σε ότι αφορά τέλος, στη παιδική φτώχεια (παιδιά ηλικίας μεταξύ 0 και 17 ετών), ανέρχεται σε 12,8%, στα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών υπολογίζεται σε 20,8% και στα άτομα ηλικίας 18- 24 ετών σε 13,6%.
Τα σημερινά ποσοστά θα γίνουν γνωστά σε 2-3 χρόνια...



ΠΗΓΗ http://greece-salonika.blogspot.com/2010/11/20_24.html

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ...

Πύρινη διαφωνία

Τον εργοδότη του προσπάθησε να κάψει ένας 39χρονος υπάλληλος στο Κιλκίς, μετά από έντονη λογομαχία. Τον περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό και του έβαλε φωτιά. Εκτός κινδύνου το θύμα
Στα χέρια της αστυνομίας του δήμου Πολυκάστρου στο Κιλκίς βρίσκεται πλέον 39χρονος υπάλληλος από τη Ρουμανία, καθώς αποφάσισε να λύσει με έναν ακραίο τρόπο τις οικονομικές διαφορές με τον εργοδότη του.
Το αδιέξοδο στην επικοινωνία των δύο αντρών και η μετέπειτα έντονη λογομαχία τους, οδήγησε τον Ρουμάνο στο να περιλούσει με εύφλεκτο υγρό το 51χρονο εργοδότη του και να του βάλει φωτιά.
Ο Έλληνας εργοδότης μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο της περιοχής, ενώ από το βράδυ της Τρίτης νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, φέροντας εγκαύματα 2ου βαθμού στο δεξί χέρι του και στο πρόσωπο. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη

ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ..ΒΙΟΛΑΚΙ

Επίδειξη ισχύος με ..μηνύματα από την Πολεμική Αεροπορία.

 

Επιτυχημένη πρώτη βολή όπλου JDAM από αεροσκάφος F16 χθες και μήνυμα προς ..ανατολάς πως εφεξής η πολεμική αεροπορία μπορεί να επιχειρεί με όπλα ακριβείας μακρού βεληνεκούς.

Λίγα λεπτά μετά τις 10.00 το πρωί χθες, δύο F-16 Advanced από την 335 Μοίρα της 116 Πτέρυγας Μάχης του Αράξου...«έστειλαν» ένα stand-off μήνυμα στην Ανατολή : Τα ελληνικά F-16 εφεξής επιχειρούν με όπλα μακρού βεληνεκούς (stand-off weapons) και θα πρέπει να σκεφτούν δύο φορές πριν επιχειρήσουν κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα ο συνδυασμός F-16 Adv. και JDAM να αναλάβει δράση: Τα αποτελέσματα, όπως καταγράφηκαν στην πρώτη δοκιμή συλλογής JDAM υπό πραγματικές συνθήκες, θα είναι καταστροφικά.
Η αποστολή ξεκίνησε περίπου στις 10.00 το πρωί από το αεροδρόμιο του Αράξου με δύο F-16, ένα διθέσιο και ένα μονοθέσιο, το οποίο έφερε και το βλήμα JDAM. Επιλέχθηκε η βολή να γίνει από το μονοθέσιο αεροσκάφος για να υπάρχει αυξημένος βαθμός δυσκολίας και όχι από το διθέσιο που οπωσδήποτε λόγω μικρότερου φόρτου του χειριστή, τα πράγματα θα ήταν πιο απλά. Στόχος το πεδίο βολής Καράβια, δυτικά της Μονεμβασιάς.

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ : Απεργιακός πυρετός

Συλλαλητήριο έχουν προγραμματίσει για την Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις επώδυνες αλλαγές στα εργασιακά. Τρίωρη στάση εργασίας. Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αύριο Πέμπτη, με κεντρικό σύνθημα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά και τη διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων και όχι των νέων επιχειρησιακών που ανακοινώθηκαν διά στόματος υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου...

ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΟΙ ΗΠΑ : Διπλωματικός μαραθώνιος

Τρόπους να εκτονωθεί η ένταση στην Κορεατική χερσόνησο αναζητά η διεθνής κοινότητα. Κρίσιμες επαφές Κίνας-ΗΠΑ και κοινά στρατιωτικά γυμνάσια των Αμερικανών με τη Ν. Κορέα Η Κίνα και οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν σήμερα στην διατήρηση της "ειρήνης και της σταθερότητας" και στην επιδίωξη της αποπυρηνικοποίησης στην Κορεατική χερσόνησο, καθώς και την επανάληψη το συντομότερο των εξαμερών διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του βορειοκορεατικού πυρηνικού προγράμματος, ανακοίνωσε το Κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω του Διαδικτυακού του ιστοτόπου....

"Στα 85 δισ. ευρώ η βοήθεια στην Ιρλανδία"

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα χορηγήσουν στην Ιρλανδία 85 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την επανακεφαλαιοποίηση των ιρλανδικών τραπεζών και την ενίσχυση των δημοσιονομικών της, μετέδωσε το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTE. "Το πακέτο θα παρατηρεί το επίπεδο των κεφαλαίων στις ιρλανδικές τράπεζες να αυξάνεται από 8% σε 12% στα πλαίσια μιας κίνησης για ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταθετών στο δημοσιονομικό σύστημα", προστίθεται στη διαδικτυακή σελίδα του RTE....

Πάγκαλος: Το μνημόνιο είναι ευτυχία για τον τόπο

Ευτυχία για τον τόπο χαρακτήρισε το Μνημόνιο ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος στον σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε στην εκδήλωση για την απονομή των ετήσιων βραβείων επιχειρηματικότητας "Κούρος 2010". "Το μνημόνιο είναι ευτυχία για τον τόπο. Όχι για την κακή του πλευρά, αλλά γιατί μας δίνει τη μοναδική ευκαιρία να κάνουμε ριζική αναδιάρθρωση" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος. Το "παρών" στην εκδήλωση της Λέσχης Επιχειρηματικότητας για τα βραβεία "Κούρος 2010" έδωσε εκτός από τον κ. Πάγκαλο και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου...

H ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!!!!


Ελέχθη από τον νομπελίστα γιατρό Βραζιλιάνο ογκολόγο Drauzio Varella.
"Στο σημερινό κόσμο επενδύονται 5 φορές περισσότερα για φάρμακα για την αντρική ανικανότητα και την σιλικόνη για γυναίκες από ότι για την θεραπεία του αλτσχαιμερ. Σε μερικά χρόνια θα έχουμε ηλικιωμένες με μεγάλα στήθη και ηλικιωμένους με σκληρό πέος, αλλά κανένας από αυτούς δεν θα θυμάται σε τι του χρησιμεύει." 


http://totefteri.blogspot.com/2010/11/blog-post_2701.html

ΩΣ ΠΟΤΕ..

Έτσι μας βλέπουν οι τροϊκανοί και ντόπιοι λακέδες τους...


ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ?ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΜΑΝΕΣ,ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ?ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

Νεκροί σε κιβώτια



Τέσσερις νεκρούς αλλοδαπούς ανακάλυψαν μετά από έλεγχο σε φορτηγό, αστυνομικοί στην Αμφιλοχία. Τους είχαν κρύψει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο όχημα. Έρευνα για να διαπιστωθεί η ταυτότητά τους

Με ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν αντιμέτωποι οι αστυνομικοί της Αμφιλοχίας, όταν μετά από έλεγχο σε νταλίκα, βρήκαν μέσα σε κρύπτες τα πτώματα τεσσάρων αλλοδαπών.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το φορτηγό μετέφερε ξυλεία και τα ανθρώπινα πτώματα ήταν κρυμμένα μέσα σε κιβώτια στον τράκτορα του οχήματος.
Το επικρατέστερο σενάριο, είναι η νταλίκα να μετέφερε λαθρομετανάστες και για κάποιο λόγο, είτε να ξέχασαν τους τέσσερις στα κιβώτια, είτε να τους άφησαν εκεί, αφού διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκροί.
Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι ο τέσσερις αλλοδαποί  πέθαναν πριν δύο ή τρεις μέρες. Το φορτηγό είχε εγκαταλειφθεί στην είσοδο του γηπέδου της πόλης.
Σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας για να διευκρινιστούν τα αίτια και ο χρόνος θανάτου, ενώ μέχρι στιγμής, άγνωστη παραμένει η ταυτότητα των μεταναστών.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ..


Για ένα κομμάτι ψωμί


Με την υπόσχεση να του καταβληθούν τα δεδουλευμένα, ο ξενοδοχοϋπάλληλος Γ. Βενιανάκης, σταμάτησε την απεργία πείνας. Μέρος του ποσού που του χρωστούσαν κατατέθηκε στο Ταμείο Παρακαταθηκών
Αίσιο τέλος φαίνεται να έχει ο γολγοθάς ξενοδοχοϋπαλλήλου στην Κρήτη, ο οποίος αποφάσισε να προβεί σε απεργία πείνας διαρκείας, προκειμένου να του καταβληθούν τα δεδουλευμένα των τελευταίων μηνών.
Ο Γιώργος Βενιανάκης παρέμεινε όλες τις προηγούμενες μέρες κλειδωμένος σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Κοκκίνη Χάνι. Μετά από 5 ημέρες παραμονής στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, η εργοδοσία αποφάσισε να προβεί σε συμβιβαστική λύση.
Να σημειωθεί ότι την ξενοδοχειακή μονάδα δεν την λειτουργεί ο ιδιοκτήτης της τουριστικής εγκατάστασης, αλλά αλλοδαπός επιχειρηματίας που την έχει νοικιάσει, οπότε και αποφάσισε να καταβάλλει μέρος του ενοικίου στον βιοπαλαιστή και πατέρα τεσσάρων παιδιών. Η απεργία πείνας έληξε αισίως το απόγευμα της Δευτέρας στις 3.30.
Ο κ. Βενιανάκης είχε φτάσει στην έσχατη αυτή κίνηση, εξαιτίας της οικονομικής απόγνωσης στην οποία είχε βρεθεί, αλλά και λόγω του ότι και από τη δεύτερη δουλειά του σε δεύτερο ξενοδοχείο της περιοχής, παρέμενε απλήρωτος για μήνες.
Όταν έμαθε τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού Ηρακλείου Γιώργος Αρετίνης τηλεφώνησε και ενημέρωσε τον κ. Βενιανάκη πως ένα σημαντικό ποσό, γύρω στα 1.600 ευρώ από τα 3.000 συνολικά ευρώ που είναι τα δεδουλευμένα, κατατέθηκε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και πως ο ίδιος είχε τη σχετική απόδειξη της κατάθεσης για να του την παραδώσει.
Μετά από αυτό, και αφού έλαβε επίσης διαβεβαιώσεις πως θα ρυθμιστεί άμεσα το θέμα της καταβολής και των υπόλοιπων οφελών, ο ξενοδοχοϋπάλληλος επέστρεψε στο σπίτι του.



Μίκα Κοντορούση




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...