ΕΜΠΡΟΣ!!

Μια είναι η λύση: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Μην ακούτε τα ρεμάλια - πολιτικούς και δημοσιογράφους- του ΔΝΤ. Ψηλά το κεφάλι. Σφίξτε τα δόντια να ορθοποδήσουμε. Κοιτάξτε το διπλανό σας, εσείς που έχετε κάτι παραπάνω. Ξέρετε ποιος στη γειτονιά τα βγάζει δύσκολα.Βοηθήστε τον. Χαμογελάστε του. Δώστε του ένα πιάτο φαγητό, ένα παλιό παιχνίδι για το παιδί του, ένα μεταχειρισμένο ρούχο, λίγο κουράγιο. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Μπορούμε να καταφέρουμε να πάρουμε πίσω πάλι την πατρίδα μας.
Μπορούμε να διώξουμε όλους αυτούς του αλήτες που πίνουν το αίμα του εργάτη, του αγρότη, του
συνταξιούχου.
Μπορούμε να διώξουμε τους ανίκανους.
Αλληλεγγύη και κουράγιο.
Η μεγάλη ημέρα κοντεύει...
/taxalia.blogspot.com/

Και όμως το Βήμα κυκλοφορεί κανονικά αύριο… ΘΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ;;


Οι απολυμένοι του Βήματος ζητούσαν αλληλεγγύη και όμως το Βήμα κυκλοφορεί κανονικά. Προφανώς δεν θα το έγραψε ο ίδιος ο Ψυχάρης, αλλά συνάδελφοι τους δημοσιογράφοι που έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια κάθε έννοια “αλληλεγγύης” στους συναδέλφους τους.
ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.
Ήταν όλοι αυτοί που έβλεπαν τον Τσαλικίδη να ξανακρεμιέται από τις χρυσοπληρωμένες διαφημίσεις της Vodafone, αλλά...
 κανείς δεν μιλούσε…
Ήταν όλοι αυτοί που έβλεπαν τα ναζιστικά λαμόγια να βγάζουν τις βαλίτσες με τα λεφτα του Ελληνικού λαού στο εξωτερικό, αλλά δεχόντουσαν την αργυρώνητη σιωπή από τα λεφτά των PR της SIEMENS.
Ήταν όλοι αυτοί που έβλεπαν την Ελλάδα να πέφτει στα νύχια του ΔΝΤ και να μην βγάζουν άχνα παρά να αναπαράγουν τις δηλώσεις των υπηρετών της Goldman Sachs…
Ήταν αυτοί που χειροκροτούσαν τους Μαντέληδες όταν έβριζαν αυτούς που αγωνίζονταν για
την πατρίδα, ως “Εθνικιστές”!
Και όμως, εμείς θα τους στηρίξουμε… με την ελπίδα ότι το Οργουελικό τοπίο της εξαπάτησης θα γκρεμιστεί εκ των έσω και αυτοί θα είναι οι μοχλοί.

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ!!!!

ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΛΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Πόλεμος για τον ΧΥΤΑ

Σκηνές ροκ στην Κερατέα, με κατοίκους να αποκλείουν τον χώρο εργοταξίου, εμποδίζοντας τις εργασίες για τη δημιουργία ΧΥΤΑ. Έκλεισαν τη λεωφόρο Λαυρίου και έβαλαν φωτιές. Συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών. Έξι τραυματίες
news247.gr
Νέος γύρος έντασης στην περιοχή της Κερατέας, όπου έχει αποφασιστεί η δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων (ΧΥΤΑ).
Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων, που προσπάθησαν να εμποδίσουν τις εργασίες κατασκευής.
Αυτή τη στιγμή οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν απομακρύνει τους κατοίκους της περιοχής τουλάχιστον δύο χιλιόμετρα μακριά από το σημείο.

 Το πρωί περισσότεροι από 100 κάτοικοι της περιοχής, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος κ. Σταύρος Ιατρού απέκλεισαν τον χώρο του εργοταξίου, εμποδίζοντας τη λειτουργία των πέντε σκαπτικών μηχανημάτων που επιχείρησαν να ξεκινήσουν εργασίες για την κατασκευή του ΧΥΤΑ. Ο δήμαρχος Κερατέας συνελήφθη ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα.
Επίσης, κάτοικοι έχουν διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων και στην κεντρική λεωφόρο Λαυρίου που διέρχεται από την Κερατέα.
Η ένταση ήταν μεγάλη και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, ενώ οι κάτοικοι έβαλαν φωτιά σε καλαμιές που βρίσκονται στο πλάι του δρόμου.

Night Calls - Joe Cocker

Αυτό το ανέκδοτο τα λέει όλα... !!!

Ο βουλευτής συνέλαβε το γιο του να λέει ψέματα...
- Ξέρεις παιδί μου τι τους κάνουν αυτούς που λένε ψέματα;
- Ναι, μπαμπά. Βουλευτές!

ΚΑΙ Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ξεσηκωμός για τις νέες αυξήσεις στον ΟΑΣΘ

Η τιμή του εισιτηρίου ενδέχεται να φτάσει το 1 ευρώ!

  • Ο επιδοτούμενος αδρά απ΄το κράτος ΟΑΣΘ, σχεδιάζει να επιβαρύνει για άλλη μια φορά τις τσέπες όλων όσων δεν έχουν άλλη επιλογή για τις μετακινήσεις τους, σε μια πόλη 1 εκ.κατοίκων που δεν διαθέτει άλλο μέσο μαζικής μεταφοράς..
Εντονες αντιδράσεις προκαλούν οι επικείμενες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ, από την Πρωτοχρονιά.
Το ποσοστό των αυξήσεων μπορεί.. να μην έχει «κλειδώσει» ακόμη, αλλά, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα είναι αρκετά «τσουχτερό». Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, πάντως, την προσεχή Τετάρτη μετέχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και οι μετακινήσεις θα γίνονται με ελάχιστα λεωφορεία στα οποία θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας.

Ο ΟΑΣΘ ζητά η τιμή του απλού εισιτηρίου, με το οποίο θα μπορεί να γίνεται μόνο μία ακύρωση, να φτάσει στα 0,90 λεπτά ή στο 1 ευρώ, ενώ μία μετεπιβίβαση (δύο ακυρώσεις) θα μπορεί να γίνεται μόνο με εισιτήριο διάρκειας 90 λεπτών της ώρας, το οποίο θα κοστίζει 1,20 ευρώ. Δηλαδή, για έναν κάτοικο Περαίας, για παράδειγμα, το κόστος μετάβασής του στη Θεσσαλονίκη με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα διπλασιαστεί! Η προτεινόμενη αύξηση σε σχέση με την τιμή του εισιτηρίου που ίσχυε μέχρι τις 30 του περασμένου Απριλίου, είναι 140%! Εκπτωση προβλέπεται, σε ποσοστό 50%, πέρα από τους μαθητές και τους φοιτητές, για τους ανέργους και τους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών.

Σε κάθε περίπτωση τις τελικές αποφάσεις σχετικά με τις αυξήσεις θα τις πάρει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ο τομέαρχης Μεταφορών της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, τονίζει ότι «το αστικό λεωφορείο πρέπει να είναι φτηνό, γιατί αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της Θεσσαλονίκης. Η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΑΣΘ οφείλουν να επανεξετάσουν τη στάση τους».

Αντιδράσεις

«Αυξήσεις στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ, αυξήσεις στα διόδια, κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων, μείωση μισθών και συντάξεων, όλα συντελούν στο να μην έχει χρήματα ο κόσμος, να μην υπάρχει ανάπτυξη, να μην γίνονται αγορές, να μην κινείται το χρήμα, η αγορά να καταρρέει», αναφέρει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης.

«Αυτοί που την πληρώνουν είναι οι εργαζόμενοι και οι χαμηλόμισθοι, οι οποίοι και αναγκάζονται να κυκλοφορούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς», σημειώνει ο πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών, Νίκος Τσεμπερλίδης.

«Ο ΟΑΣΘ δείχνει για μία ακόμη φορά την κοινωνική του αναλγησία. Επιχείρησε το Μάιο την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου κατά 100% και το Σεπτέμβριο προσπάθησε να καταργήσει τα νυχτερινά δρομολόγια. Και στις δύο περιπτώσεις βρήκε απέναντί του τους ενεργούς πολίτες της Θεσσαλονίκης που ακύρωσαν τα σχέδιά του. Οι πολίτες θα απαντήσουν και θα νικήσουν όπως και στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις», υπογραμμίζει ο συντονιστής των επιτροπών «Ακρίβεια – Στοπ” Θεσσαλονίκης, Γιώργος Θεοδωρόπουλος.
greece-salonika.blogspot


ΘΑ ΝΟΙΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ?

Στον αέρα η λειτουργία παιδικών σταθμών στη Πολίχνη

 

Αβέβαιο το μέλλον για 560 παιδιά που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς της... Πολίχνης, καθώς οι περίπου 80 εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας.
Με ευθύνη του δήμου, όπως λένε, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πέντε έως οκτώ μήνες, και αρνούνται να συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες, δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα πάρουν άμεσα τα χρήματά τους.
Παρόμοια είναι η κατάσταση σε σχεδόν όλους τους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, όπου συνολικά 700 εργαζόμενοι με συμβάσεις όλων των κατηγοριών παραμένουν απλήρωτοι από τρεις έως 12 μήνες. Στο κόκκινο βρίσκονται οι δήμοι Πολίχνης, Αμπελοκήπων, Ευόσμου και Μενεμένης και πολλοί καποδιστριακοί περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, όπου σύντομα λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων που παρέχουν υπηρεσίες σε διάφορες δομές κοινωνικής πρόνοιας (παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΑΠΗ κ.ά.)

greece-salonika.blogspot.com

ΚΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ?ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ....ΑΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑ..

Μπλόκο από τη Βολιβία

Την αντίδραση της Βολιβίας προκάλεσε το κείμενο συμφωνίας στη σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή που διεξάγεται στο Κανκούν. Τι καταγγέλλουν για τον ρόλο των ΗΠΑ. Σε αδιέξοδο καταλήγουν οι διαπραγματεύσεις
news247.gr
Η κυβέρνηση της Βολιβίας αντιτάχθηκε στο "συμβιβαστικό" κείμενο συμφωνίας το οποίο προτάθηκε χθες Παρασκευή στη σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή και κάλεσε να υπάρξουν και περαιτέρω συνομιλίες, υποστηρίζοντας ότι το προσχέδιο βρίθει παραχωρήσεων προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η θέση της Βολιβίας ενδέχεται να εμποδίσει την επίτευξη οριστικής συμφωνίας στη σύνοδο που διεξάγεται στο Κανκούν, στο Μεξικό, καθώς το κείμενο για να εγκριθεί χρειάζεται την ομόφωνη έγκριση και των 194 κυβερνήσεων που λαμβάνουν μέρος σ' αυτές.
Ο Πάμπλο Σολόν, επικεφαλής της βολιβιανής αντιπροσωπείας, δήλωσε ότι αυτοί που κατήρτισαν το συμβιβαστικό σχέδιο απόφασης που προτάθηκε νωρίτερα χθες "δεν άκουσαν τις διαφορετικές θέσεις των συμμετεχόντων".
"Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν μεγάλη επιρροή σε αυτό το κείμενο", είπε στους δημοσιογράφους. "Είναι βασικά το κείμενο που είχαν προτείνει στην Κοπεγχάγη, το οποίο όμως παρουσιάστηκε σήμερα με ένα πολύ πιο λεπτοδουλεμένο τρόπο".
Η σύνοδος του ΟΗΕ στην Κοπεγχάγη τον περασμένο Δεκέμβριο δεν είχε οδηγήσει στην επίτευξη συμφωνίας. Αντί ομόφωνης συμφωνίας υπήρξε η λεγόμενη Συνθήκη της Κοπεγχάγης για το κλίμα, την οποία υποστήριξαν κυρίως οι ΗΠΑ και η Κίνα.
Οι διαπραγματεύσεις του ΟΗΕ για το κλίμα παρήγαγαν την Παρασκευή ένα νέο κείμενο το οποίο υπονοεί έναν συμβιβασμό για το ξεπέρασμα του αδιεξόδου σχετικά με τους στόχους εκπομπής ρύπων ανάμεσα στις πλούσιες και τις φτωχές χώρες, που θα μπορούσε να ξεκλειδώσει μια μετριοπαθή συμφωνία για τους διαθέσιμους χρηματικούς πόρους για το κλίμα.
Το κείμενο αντικατοπτρίζει "την παρούσα κατάσταση των διαπραγματεύσεων", ανέφερε στην εισαγωγή του ένα σημείωμα από τους Μεξικανούς οικοδεσπότες των διαπραγματεύσεων.

ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ…ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!

Υστερα από 3 δεκαετίες λειτουργίας, τα αθλητικά σχολεία καταργούνται, καθώς κοστίζουν πολύ και κρίθηκαν από το υπουργείο Παιδείας ως «αντιπαραγωγικά για τον αθλητισμό και αντιπαιδαγωγικά για την εκπαίδευση». Το υπουργείο Παιδείας ονόμασε την κατάργηση «νοικοκύρεμα», στο οποίο προχώρησε άμεσα, λόγω «του πολύ υψηλού κόστους λειτουργίας τους σε συνδυασμό με τη μαζικοποίηση των τμημάτων, την παντελή απουσία των αρμόδιων Αθλητικών Ομοσπονδιών κατά τον σχεδιασμό και την αξιολόγησή τους, αλλά και την υπερπληθώρα καθηγητών όλων των ειδικοτήτων».

Η ειρωνεία είναι πως ταυτόχρονα με την αναγγελία της κατάργησής τους το υπουργείο Παιδείας εξήγγειλε την έναρξη διαβούλευσης για να βρεθούν, όπως λέει, νέοι τρόποι στήριξης του θεσμού.

Οπως προβλέπει σχετική εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου, τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης θα σταματούν να λειτουργούν ήδη από φέτος, σε κάθε περίπτωση κατά την οποία θα προκύπτει οποιοδήποτε κώλυμα, είτε με τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών είτε με τη μεταφορά των μαθητών στους χώρους άθλησης. Απαραίτητη προϋπόθεση επίσης σε κάθε τάξη, τόσο για τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης Γυμνασίου όσο και για τα Ειδικά τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης Λυκείων, είναι να φοιτούν τουλάχιστον 12 μαθητές.

Να σημειωθεί εδώ ότι τα κονδύλια για τις μετακινήσεις είχαν ήδη κοπεί και τη μεταφορά είχαν αναλάβει οι γονείς των μαθητών. Οι μαθητές των τμημάτων που καταργούνται θα μετεγγράφονται σε τμήματα γενικής παιδείας του σχολείου τους ή σε όποιο άλλο σχολείο επιλέξουν.

Πέρσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, στα ΤΑΔ φοιτούσαν 12.060 μαθητές, υπηρετούσαν 2.036 εκπαιδευτικοί μόνιμοι, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι Φυσικής Αγωγής κι άλλων ειδικοτήτων. Η λειτουργία τους στοίχιζε στον κρατικό προϋπολογισμό 25 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Από το ποσόν αυτό, περίπου 2,4 εκατομμύρια ήταν η δαπάνη για τις μετακινήσεις των μαθητών.

«Από την επόμενη σχολική χρονιά», λέει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, «αναμορφώνουμε τη σύνδεση σχολείων-αθλητισμού και θέτουμε τον μαθητή-αθλητή στο επίκεντρο. Η ανάδειξη του αθλητικού ταλέντου θα γίνεται παράλληλα με την κατάλληλη διδακτική στήριξη, έτσι ώστε οι μαθητές-αθλητές να μην υπολείπονται μαθησιακά των συμμαθητών τους».

Της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΛΙΑΤΣΟΥ
ΠΡΕΖΑ TV

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΩΜΑΤΟΣ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΑΞΤΕ

Σηκώνονται πάλι οι μπάρες

Ανοιχτά θα είναι τα διόδια στις Αφίδνες το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής, καθώς κάτοικοι και φορείς της περιοχής αντιτάσσονται στα υψηλά κόμιστρα των εταιρειών.
news247.gr
Στις πέντε το απόγευμα της Κυριακής κάτοικοι της περιοχής και φορείς ανοίγουν ξανά τις μπάρες των διοδίων στις Αφίδνες, αντιδρώντας εκ νέου και χωρίς να υποχωρήσουν, στην ληστρική επίθεση που πραγματοποιούν στις τσέπες μας οι εταιρίες που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους.
Οι κάτοικοι και οι φορείς μάλιστα έχουν εκδώσει και οδηγίες για το πως δεν πληρώνουμε τα διόδια. Λένε λοιπόν:
- Φτάνουμε με το αυτοκίνητο μας μπροστά στην μπάρα – Δεν ανοίγουμε συζήτηση με τον υπάλληλο.
- Κατεβαίνουμε από το αυτοκίνητο μας.
- Σπρώχνουμε την μπάρα προς τα εμπρός σαν να ανοίγουμε μία πόρτα και όχι προς τα πάνω.
- Η μπάρα πηγαίνει προς το πλάι και δεν παθαίνει καμιά φθορά
- Ακούγεται ένας ήχος σειρήνας που δεν του δίνουμε καμιά σημασία
- Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο μας και συνεχίζουμε τον δρόμο μας.
Πρέπει να σημειωθεί πως η Αστυνομία δεν έχει καμία αρμοδιότητα, δεν μπορεί να επέμβει, όπως γράφεται χαρακτηριστικά, ούτε η Εφορία, αφού η άρνηση πληρωμής είναι διαφορά μεταξύ ιδιωτών.
Περισσότερες πληροφορίες και νομικές συμβουλές μπορείτε να λάβετε από τα μέλη των «Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων Ενάντια στα Διόδια, τηλέφωνα επικοινωνίας και βίντεο μπορείτε να βρείτε στις εξής ιστοσελίδες:
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com
http://www.oxidiodia.gr

ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ....

Κύμα ακρίβειας με το καλημέρα

Αυξήσεις φωτιά σε μια σειρά προϊόντα φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες, λόγω της μετάταξης ειδών πρώτης ανάγκης από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στο 13%. Νέες τιμές σε τσιγάρα, εισιτήρια και λογαριασμούς ρεύματος και νερού. Τι προβλέπεται για πόθεν έσχες πρώτης κατοικίας και γονικές παροχές
news247.gr
Την ώρα που η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών μειώνεται μέσω της μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, (δείτε εδώ) οι τιμές των προϊόντων τη νέα χρονιά αναμένεται να εκτοξευθούν, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες και θα ψηφιστεί την Τρίτη.
Η επιβάρυνση στο καλάθι της νοικοκυράς θα είναι πολύ μεγάλη, καθώς από την 1η Ιανουαρίου του 2011 θα ισχύσει η μετάταξη προϊόντων από τον χαμηλό συντελεστή 11% στο 13%, κάτι που θα επιφέρει αύξηση και στον πολύ χαμηλό συντελεστή (από 5,5% σε 6,5%).
Αυτό σημαίνει ότι με τη νέα χρονιά θα έχουμε αυξήσεις τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης και στα τρόφιμα αλλά και στους λογαριασμούς, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, φυσικού αερίου, σε εισιτήρια πλοίων, αεροπλάνων και τρένων, εισιτήρια κινηματογράφου και θεάτρου και στα κόμιστρα των ταξί.
Επίσης, έρχεται νέα αύξηση στις τιμές των τσιγάρων. Με τις αλλαγές που επέρχονται, μειώνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στον καπνό στο 65%, ωστόσο αυξάνεται το πάγιο από το 10% στο 15%.
Πόθεν έσχες και φοροελαφρύνσεις
Πέρα από την επαναφορά του μέτρου της απόσυρσης και την μείωση των τελών ταξινόμησης (δείτε εδώ), το φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπει τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ για τα φάρμακα και τη διαμονή σε ξενοδοχεία στο 6,5% από 1η Ιανουαρίου 2011.
Επίσης, δεν θα ισχύσει το "πόθεν έσχες" για την αγορά πρώτης κατοικίας μέχρι 120 τετραγωνικά μέτρα και ποσού έως 200.000 ευρώ.
Δωρεές και γονικές παροχές χρηματικών ποσών, που συνιστώνται αποκλειστικά για την αγορά ή ανέγερση πρώτη κατοικίας, μέχρι το ποσό των 200.000 ευρώ απαλλάσσονται από τον φόρο, 10% εάν πρόκειται για συγγενείς πρώτου βαθμού και 20% για τους υπόλοιπους συγγενείς.
Μειώνεται o φόρος κατανάλωσης για την ηλεκτρική ενέργεια για οικιακή χρήση (από 5 ευρώ/MWh σε 2,2 ευρώ/MWh), ενώ -αντίθετα- αυξάνονται τα επιχειρηματικά τιμολόγια, εκτός της υψηλής τάσης (από 2,5 ευρώ/MWh σε 5 ευρώ/MWh). Το σχέδιο νόμου προβλέπει πλήρη απαλλαγή από τον φόρο για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για γεωργική χρήση. Η ρύθμιση αυτή γίνεται αντισταθμιστικά στο πλαίσιο της αναμόρφωσης των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας. Το μέτρο ισχύει από τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως
Οι προμηθευτές πετρελαίου θέρμανσης από το νέο έτος θα προμηθεύονται το πετρέλαιο θέρμανσης με μειωμένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.
Παρέχεται η δυνατότητα στον προϊστάμενο της εφορίας να εισηγηθεί τη διαγραφή ληξιπρόθεσμου χρέους. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει προηγηθεί έλεγχος σε βάθος στην κινητή και ακίνητη περιουσία του οφειλέτη.

Κaτάστημα ζώων Pet shop

Φυσικά κανείς δεν έσκασε να την δείξει στην τηλεόραση. Για τέτοια πράγματα μαθαίνουμε κατά λάθος. Καταπληκτική ταινία μικρού μήκους. Τα λόγια είναι περιττά. Απλά δείτε την. Βραβεία: Καλύτερη ταινία μικρού μήκους στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, Καλύτερη ταινία μικρού μήκους στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Πάτρα και ειδικό βραβείο, Ειδική Μνεία στο Πεσκάρα Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, Ειδική Μνεία στην Νάουσα Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, Silber Metal στο Φεστιβάλ der Nationen, Silber Metal στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Des Nightkommerziellen Films

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΝ.....

Στον καιάδα τα κεκτημένα

news247.gr

 

Χρόνια πίσω μας γυρίζει το επικαιροποιημένο μνημόνιο και το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες. Τι αλλάζει στα εργασιακά και τις ΔΕΚΟ. Απροστάτευτοι οι εργαζόμενοι. Τι απαιτεί η τρόικα για το 2011
Μεγάλες ανατροπές που αναμένεται να οδηγήσουν εκατομμύρια Ελλήνων στην ένδεια προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο, όπως εκφράστηκε και από το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες και το οποίο προβλέπει επώδυνες αλλαγές στα εργασιακά και τις ΔΕΚΟ.
Οι αλλαγές αυτές θα συνδυαστούν με την ακρίβεια και την επιδείνωση των υπηρεσιών Υγείας και Παιδείας, με απρόβλεπτες συνέπειες στον κοινωνικό ιστό.
Το φορολογικό νομοσχέδιο που συμπεριλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο προβλέπει αύξηση του ΦΠΑ από το 11% στο 13% για μια σειρά προϊόντων, την ώρα που ήδη η ακρίβεια γονατίζει τα νοικοκυριά.
Τι προβλέπεται στα εργασιακά
Παρά τις δηλώσεις της υπουργού Εργασίας Λ. Κατσέλη για συμβάσεις που θα προέρχονται από τη συμφωνία εργοδοτών-εργαζομένων (δείτε εδώ) είναι προφανές ότι έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.
Ο λόγος φυσικά ότι η διαπραγματευτική δύναμη του εργαζόμενου, με φόντο την οικονομική κρίση, μειώνεται δραματικά.
*Οι επιχειρησιακές συμβάσεις μπορούν να ισχύσουν και σε επιχειρήσεις με λιγότερους από 50 εργαζόμενους. Εάν δεν υπάρχει σωματείο, η διμερής διαπραγμάτευση γίνεται με την κλαδική οργάνωση ή την αντίστοιχη ομοσπονδία.
*Δεν τίθεται κανένας όρος για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να συνάψουν ξεχωριστή σύμβαση με τους εργαζόμενους. Η επιχείρηση μπορεί ελεύθερα να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις και το τελικό κείμενο της συμφωνίας υποβάλλεται στην Επιθεώρηση Εργασίας, μόνον για τη διατύπωση απλής γνώμης.
*Οι όροι εργασίας, όπως ο μισθός, η μερική απασχόληση, η εκ περιτροπής εργασία, η διαθεσιμότητα, η διάρκεια εφαρμογής, καθώς και οι όροι για την επάνοδο στην κανονική εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων, καθορίζονται επακριβώς στην Ειδική Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας.
*Δεν ισχύει η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, ούτε καλύπτεται από την αρχή της επικράτησης της ευνοϊκότερης ρύθμισης των συμβάσεων αυτών, οποιαδήποτε επιχειρησιακή συμφωνία.
*Παρακάμπτεται στην πράξη η παρέμβαση κλαδικού σωματείου ή ομοσπονδίας, καθώς ανοίγει ο δρόμος για μονομερή προσφυγή στη διαιτησία. Στην πράξη, μπορεί να προσφύγει στη διαιτησία καθεμία από τις δύο πλευρές, είτε έχει υπάρξει διαφωνία είτε απλώς κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και εξέθεσαν τις θέσεις τους. Μόνος περιορισμός είναι ότι η διαιτησία καθορίζει το βασικό ημερομίσθιο ή μισθό, ωστόσο στην πράξη εάν η διαφωνία περιορίζεται εκεί, το θέμα κλείνει αυτόματα με την απόφαση του διαιτητή (ήδη έχει προβλεφθεί το κατώτερο όριο μισθού) και τα υπόλοιπα θέματα μπορεί να παραμείνουν υπό συζήτηση.
Για την διαιτησία ορίζεται ο ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας) το διοικητικό συμβούλιο του οποίου όμως περιορίζεται από 11 σε 7 μέλη (3 της ΓΣΕΕ και από ένας εκπρόσωπος του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ και ένας πρόεδρος που ορίζεται κατόπιν συμφωνίας των 6). Οι αποφάσεις λαμβάνονται με ομόφωνη απόφαση των έξι.
*Επεκτείνεται ο χρόνος της διαθεσιμότητας ενός εργαζόμενου από 6 σε 9 μήνες
*Επεκτείνεται ο θεσμός του "ενοικιαζόμενου" εργαζόμενου. Η διάρκεια της απασχόλησής του από τους 18 παρατείνεται στους 36 μήνες, στους οποίους δεν έχει δικαίωμα να θεωρήσει την εργασία του  εξαρτημένη σχέση (και άρα να συνάψει σύμβαση με όλα τα δικαιώματα).
*Περιορίζεται σε ένα μήνα,  η απόλυση χωρίς προειδοποίηση για όσους έχουν εργαστεί έως δύο χρόνια.
Το μεγάλο ψαλίδι στις ΔΕΚΟ
Μεγάλες ανατροπές θα ισχύσουν και στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς μπαίνει πλαφόν στις αμοιβές, που ξεπερνούν τα 1.800 ευρώ το μήνα. Στο εξής κανείς δεν θα λαμβάνει πάνω από 4.000 ευρώ το μήνα μεικτά. Στον νόμο εντάσσονται όλες ανεξαιρέτως οι ΔΕΚΟ και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου στις οποίες η κυβέρνηση έχει πλειοψηφική συμμετοχή.
Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει:

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥΣ ΓΑΛΑΖΟΑΙΜΑΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΓΕΛΩΝΟΥΝ!!!


ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΕ ΒΡΕΣ ΤΑ 51 εκατ ευρώ που σου ''λείπουν'' από το δήμο και μετά ασχολήσου με τρίχες.

Το θέμα του ανδριάντα φτάνει μέχρι τον πρωθυπουργό

Επιστολή στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, για το θέμα της τοποθέτησης του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας, μετά την «εμπλοκή» από την Κτηματική Εταιρία Δημοσίου και την προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία πρωτοδικών, απέστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος με την επιστολή του καλεί τον πρωθυπουργό να παρέμβει στο θέμα. Τονίζει πως «δεν είναι δυνατόν να διασύρεται με αυτόν τον σκαιό τρόπο η μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή». Στην επιστολή του καταλήγει ως εξής: «να δώσετε αμέσως εντολή να αφήσουν τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης να υλοποιήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και να τοποθετήσει στο χώρο που αποφάσισε η τοπική αρχή τον ανδριάντα».
http://www.newsbeast.gr/

OXI ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΛΑΔΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ....ΒΑΒΥΛΗΣ....ΑΜΗΝ

Αθωώθηκε ο Βαβύλης

news247.gr
Αθώο έκρινε το Γ' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών τον Απόστολο Βαβύλη. Στην απολογία του έκανε λόγο για σκευωρία των ΜΜΕ, με στόχο να πληγεί ο τότε αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Η δήλωση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου
Αθώο έκρινε ομοφώνως το Γ' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών στη συνεδρίαση του την Πέμπτη, τον Απόστολο Βαβύλη.
Την αθώωση του κατηγορούμενου πρότεινε και η Εισαγγελέα της Έδρας. Οι τελευταίες κατηγορίες που τον βάρυναν ήταν φερόμενη πλαστογραφία κατά του τότε Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου και ψευδορκία εναντίον του.
Ο πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίος με ένορκη δήλωσή του δήλωσε:
α) Δεν επιθυμώ να παραστώ ως πολιτικός ενάγων στην δίκη του Αποστόλου Βαβύλη
β) Ο Απόστολος Βαβύλης (π.Ραφαήλ) είναι απολύτως αθώος από όλες τις αποδιδόμενες σ' αυτόν κατηγορίες που οφείλονται σε σκευωρία που σκοπό είχαν να πλήξουν την Ορθοδοξία, τον Ελληνισμό και το πρόσωπό μου.
γ) Ο Απόστολος Βαβύλης ουδέποτε πλαστογράφησε την υπογραφή μου ούτε βέβαια εκαρπώθη το οποιοδήποτε ποσό για λογαριασμό μου ούτε εγώ ισχυρίστηκα ποτέ κάτι τέτοιο. Αντίθετα προσέφερε πολλά στο έργο μας και στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
δ) Ουδέποτε υπήρξε ψευδομάρτυρας εναντίον μου.
Aπό τους 26 μάρτυρες του κατηγορητηρίου παρέστησαν μόλις οι πέντε. Ο Απόστολος Βαβύλης στην απολογία του υπεραμύνθηκε της αθωότητας του και υποστήριξε ότι η υπόθεση του στήθηκε από μερίδα των ΜΜΕ για να πλήξουν τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.
Μάρτυρες υπεράσπισης στην δίκη ήταν ο Νομικός Σύμβουλος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, ο Καθηγητής Giorgio Barone – Adesi, ο π. Νείλος Βατοπαιδινός που σημειωτέον ήταν Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. "MAGNA GRAECIA" που είχε αποτελέσει επίσης αντικείμενο του κατηγορητηρίου.

ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΝΟΜΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΧΟΡΤΑΓΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΛΕ ΚΑΙ ΤΟΥ LIFESTYLE....

Κύμα απολύσεων στο ΔΟΛ

Παρά τις διαβεβαιώσεις από τον ΔΟΛ ότι δεν απολυθεί κανένας εργαζόμενος, η διοίκηση έστειλε στο ταμείο ανεργίας 20 δημοσιογράφους. Αποκλεισμένη αυτή την ώρα η είσοδος του κτιρίου στη Μιχαλακοπούλου από εργαζόμενους
news247.g
Αποκλεισμένο είναι αυτή την ώρα το κτίριο του ΔΟΛ στη λεωφόρο Μιχαλακοπούλου, από εργαζόμενους που διαμαρτύρονται για τις 20 απολύσεις που κοινοποίησε η διοίκηση της εταιρίας και αφορούν δημοσιογράφους του καθημερινού φύλλου ΒΗΜΑ που έκλεισε. Παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, η διοίκηση προχώρησε στις απολύσεις προκαλώντας κύμα αντιδράσεων το οποίο είναι άγνωστο που θα οδηγήσει.
Πριν δύο εβδομάδες οι προγραμματισμένες απολύσεις είχαν προκαλέσει την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ που είχε ανακοινώσει απεργία, η οποία ανεστάλη μετά από συνάντηση εργαζομένων και διοίκησης στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών, όπου δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να απολυθεί προσωπικό, αλλά θα απορροφηθεί από τα ηλεκτρονικά Μέσα Επικοινωνίας του ΔΟΛ.
Ήδη από το πρωί οι πληροφορίες για τις επικείμενες απολύσεις είχαν προκαλέσει την κινητοποίηση του σωματείου των εργαζομένων. Η Εργασιακή Επιτροπή του Δ.Ο.Λ., η οποία είχε πληροφορίες για τις επικείμενες απολύσεις, δημοσίευσε σήμερα στο blog της http://etovima.blogspot.com/ την ακόλουθη ανακοίνωση:
"Σε ύψιστη αγωνιστική ετοιμότητα καλεί η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ των εργαζομένων στο ΔΟΛ, ύστερα από την έντονη φημολογία των τελευταίων ωρών, ότι η διοίκηση της εταιρείας θα προχωρήσει σε απολύσεις συντακτών του ΒΗΜΑΤΟΣ, εντός της ημέρας.
Ο διευθυντής της εφημερίδος Π. Καψής αρνήθηκε να διαψεύσει τις φημολογίες σε σχετικό ερώτημα που ετέθη από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στην εφημερίδα Τάσο Αναστασιάδη. Οργή και αγανάκτηση είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα των εργαζομένων στον ΔΟΛ, που θα απαντήσουν στην εργοδοτική αυθαιρεσία με ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας με όλα τα μέσα.
Έτσι κι αλλιώς στον ΔΟΛ όλοι οι εργαζόμενοι είναι "εν δυνάμει" απολυμένοι. Η επίκληση της όποιας νομιμότητας από οπουδήποτε και αν προέρχεται είναι η αποδοχή και η συναίνεση σε τετελεσμένα γεγονότα. Εμείς οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ είμαστε ακόμα ζωντανοί γιατί συνεχίζουμε με όρους ταξικής αλληλεγγύης να αντιστεκόμαστε στη βία και στον αυταρχισμό".

ΝΕΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ......


ΣΑΣ ΠΗΔΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ .....ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ

Διάλογος μετά τις αποφάσεις

Ανοικτή συζήτηση σχετικά με τα εργασιακά ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός. Την ερχόμενη οι συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς ενόψει Συνόδου Κορυφής. Άγρια κόντρα με την γγ του ΚΚΕ, και αιχμές για απολύσεις στην Τυποεκδοτική και στον 902. Τι απάντησε η Α. Παπαρήγα

news247.gr
Πρόσκληση προς τους πολιτικούς αρχηγούς θα απευθύνει την ερχόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός και ενόψει και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Αυτό ανακοίνωσε από την Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του ΛΑΟΣ, "σχετικά με την κινητικότητα μουσουλμανικών κύκλων στην Αθήνα".
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Νέα Δημοκρατία, η συνάντηση του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ανοικτός σε προτάσεις
Η συζήτηση στη Βουλή στράφηκε και στα εργασιακά, με τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει ότι οι υπουργοί θα απευθύνουν πρόσκληση για συζήτηση και κατάθεση προτάσεων στους "αντίστοιχους υπεύθυνους" των κομμάτων, εντός των ημερών και δήλωσε "ανοιχτός" στην υιοθέτησή τους, εφόσον αυτές είναι εποικοδομητικές.
Επίσης, ο πρωθυπουργός δήλωσε υπέρμαχος της συναίνεσης, της διαβούλευσης και της συνεννόησης και τόνισε ότι το πολυνομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή, είναι προϊόν διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους και ενσωμάτωσε κοινές θέσεις και προσεγγίσεις.
"Θα δώσουμε μια κρίσιμη μάχη που πιθανώς να μην κλείσει την επόμενη εβδομάδα. Πιθανώς να συνεχίσει μέσα στην ΕΕ, γύρω από τα θέματα της τρέχουσας πολύ σημαντικής εξέλιξης σε ότι αφορά το ευρώ, την Ευρωζώνη αλλά και την οικονομική πορεία της Ευρώπης, αλλά και άλλα θέματα πρώτης προτεραιότητας", είπε ο πρωθυπουργός, συγκεκριμένα, προαναγγέλλοντας κάλεσμα προς τους πολιτικούς αρχηγούς, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Ο κ. Καρατζαφέρης, προλογικά της ερώτησής του, έθεσε το θέμα λέγοντας πως τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, ο πρωθυπουργός είχε αφήσει χαραμάδα για συναίνεση "μετά την Τρίτη, όμως δεν φαίνεται να υπάρχει περιθώριο".
"Είπατε ότι θα μας καλέσετε και φέρνετε ένα πολύ σκληρό νομοσχέδιο που κινείται τα όρια του κοινοβουλευτισμού" ανέφερε προς τον κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε "Μετά από αυτό τι να έρθουμε να κάνουμε; Να επικυρώσουμε αποφάσεις;"
Σκληρή κόντρα με την Αλέκα Παπαρήγα
Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση του πρωθυπουργού με την γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Στην καταγγελία της κ. Παπαρήγα, ότι "έχουμε να κάνουμε με την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης", ο πρωθυπουργός απάντησε αμέσως στην πρωτολογία του, ότι "επικίνδυνη είναι η κατάσταση που παρέλαβε η νέα κυβέρνηση, της οποίας έλαχε ο κλήρος να αναλάβει την ευθύνη να αλλάξει τη χώρα".
Ταυτόχρονα, επέρριψε ευθύνες και στο ΚΚΕ και τους συνδικαλιστικούς του φορείς, γιατί αποτρέπουν μέσα στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ τη σύνδεση των σπουδών με την παραγωγικότητα, αναφέροντας ότι "δεν επενδύσαμε στην ποιότητα και γι' αυτό έχουμε συρθεί στη φτήνια κι αυτό είναι που πρέπει να ανατρέψουμε".
Ταυτόχρονα όμως, υπενθύμισε στην κ. Παπαρήγα ότι και στις επιχειρήσεις του ΚΚΕ, τον 902 και την Τυποεκδοτική και απολύσεις έγιναν και μειώσεις μισθών.
 "Το κάνατε γιατί μειώθηκε ο κύκλος εργασιών. Αυτό είπατε, αλλά δεν δίνετε σε κανέναν άλλο το δικαίωμα να κάνει κι αυτός νοικοκύρεμα. Εμείς πάντως θα νοικοκυρέψουμε τη χώρα προς όφελος των πολιτών και με την πρόνοια να μη χαθούν θέσεις εργασίας"
Παπαρήγα: "Η κυβέρνηση μηδενίζει τα πάντα"
Η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επισήμανε ότι παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο για τις νέες εργασιακές σχέσεις και θα το ψηφίσει με διαδικασίες "φαστ τρακ", μία ημέρα πριν τη γενική απεργία της Τετάρτης, δεν σημαίνει ότι δεν έχουν αξία οι απεργίες.
"Έχουμε να κάνουμε με μία επικίνδυνη κυβέρνηση που σας έτυχε ο κλήρος να φέρετε βάρβαρα μέτρα και να γράψετε το λαό στα παλιά σας τα παπούτσια"
Κατά την κ. Παπαρήγα, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση μηδενίζει τα πάντα από το 1974 ως σήμερα, προκειμένου να δικαιολογήσει όσα θα γίνουν από εδώ και πέρα.
Πάμε σε γενική ισοπέδωση είπε η κ. Παπαρήγα με τις συλλογικές συμβάσεις να πέφτουν προς τα κάτω, "αν δεν αντεπιτεθεί ο λαός και δεν σας πάρουν με τις πέτρες με την πολιτική έννοια", γιατί αυτό θέλουν οι βιομήχανοι. Πάντως, συμπλήρωσε, για τη σημερινή κατάσταση δεν φταίνε ούτε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε οι συνδικαλιστές.
Χαρακτήρισε μικροπρεπή, τα όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις κομματικές επιχειρήσεις του ΚΚΕ, ενώ διέψευσε και είπε ότι ακριβώς στο πλαίσιο της σύνδεσης εκπαίδευσης και παραγωγικότητας εργάζονται η φοιτητική και η νεολαιίστικη οργάνωση του κόμματος.

ΓΣΕΕ:Στάσεις εργασίας η πρώτη αντίδραση στα νέα μέτρα .Με το μαλακό μη σκίσουμε κανένα καλσόν ου! ρε ξεφτίλες.


H πρώτη αντίδραση στα μέτρα σχετικά με τις αλλαγές στα εργασιακά έρχεται από την Γενική Συνοσπονδία Εργατών Ελλάδος.
Η Συνοσπονδία κήρυξε για την προσεχή Τρίτη στάση εργασίας από τις 12.00_15.00 ενώ την ίδια ημέρα στις 13.00 διοργανώνει συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος.
Επίσης, η ΓΣΕΕ μαζί με την ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24 απεργία για την προσεχή τετάρτη.
tovima.gr

ΚΚΕ:«το Μνημόνιο δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα του χρέους».

«Αντιπολιτευτική στρατηγική που οδηγεί το λαό στην αμφισβήτηση και ανατροπή του συστήματος και όχι σε γιατροσόφια που ανακυκλώνουν τα προβλήματα και τα οξύνουν», χρειάζεται σύμφωνα με την Αλέκα Παπαρήγα, καθώς «το Μνημόνιο δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα του χρέους». «Είμαστε σε πόλεμο», είπε η γ.γ. του ΚΚΕ, δίνοντας το στίγμα από την αρχή της χθεσινής συνέντευξης Τύπου με αφορμή τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η Αλέκα Παπαρήγα κατηγόρησε την κυβέρνηση «και τα παπαγαλάκια της» ότι κρύβουν τη βασική αιτία της κρίσης «για να βγει λάδι το καπιταλιστικό σύστημα, για να επιβληθούν αντιλαϊκά μέτρα». Και όπως είπε λίγο αργότερα, το χρέος, μεταξύ άλλων, οφείλεται: * Στις παροχές με τη μορφή κινήτρων και φοροαπαλλαγών προς το μεγάλο κεφάλαιο. * Στο κόστος της ενσωμάτωσης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση που συνοδεύεται από τη συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής, τη στασιμότητα της αγροτικής παραγωγής, τη μεταφορά κεφαλαίων στις εξωτερικές αγορές. * Στο κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων. Απαντώντας σε ερωτήσεις, η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι στο πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος ένας από τους παράγοντες που οδηγεί στις απολύσεις είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων. Η γ.γ. του ΚΚΕ εξήγησε: «Η κατάργηση της ανεργίας συνδέεται πραγματικά με την ανατροπή στο επίπεδο της εξουσίας». Σε ό,τι αφορά τις διαφορές μεταξύ του ΚΚΕ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, είπε: «Μας χωρίζει μία βασική διαφορά, ανεξάρτητα αν ψήφισαν ή όχι το Μνημόνιο: ότι ψάχνουν λύσεις που δεν θίγουν την αιτία της κρίσης». Το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την ομιλία του Ολι Ρεν και τις τοποθετήσεις των κομμάτων που μετείχαν στη συζήτηση στη Βουλή, ανέφερε ότι «οι συμμετέχοντες επιχείρησαν να συγκαλύψουν τις αιτίες της κρίσης αλλά και τη δεινή κατάσταση που σήμερα αντιμετωπίζει ο λαός, όσο και τον καθοριστικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης στον όλεθρο». ΠΡΕΖΑ TV

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΟΛΟ.Θα ήθελα να ήμουν εκεί να έβλεπα τη φάτσα του.

Ντέιβιντ Κάμερον Σοκαρισμένος από την επίθεση στον Κάρολο


«Σοκαριστικά και απαράδεκτα» χαρακτήρισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον τα επεισόδια που έγιναν στη διάρκεια των φοιτητικών διαδηλώσεων στο Λονδίνο, όπου δέχθηκε επίθεση και το αυτοκίνητο στο οποιο επέβαιναν ο πρίγκηπας Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα. Η βασιλική λιμουζίνα δέχθηκε επίθεση από διαδηλωτές στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου, καθώς πήγαιναν σε ένα θέατρο. Η μαύρη Rolls Royce χτυπήθηκε με διάφορα αντικείμενα, ενώ οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τα τζάμια και πέταξαν λευκή μπογιά στο αυτοκίνητο. Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν δείχνουν τον πρίγκηπα Κάρολο και την Καμίλα να κοιτάζουν με το στόμα ανοιχτό και προφανώς σοκαρισμένοι τους φοιτητές που χτυπούν τη λιμουζίνα. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το αυτοκίνητο της Αυτού Μεγαλειότητος δέχθηκε επίθεση καθώς πήγαιναν στο London Palladium. Οι υψηλότατοι δεν τραυματίσθηκαν», δηλωσε εκπρόσωπος του Κλάρενς Χάους. Όταν αργότερα έβγαιναν από το θέατρο,η Καμίλα δήλωσε ότι «υπάρχει πάντα η πρώτη φορά για το κάθε τι». Ο πρωθυπουργός Κάμερον καταδίκασε την επίθεση ως ενέργεια που προκαλεί σοκ και πρόσθεσε ότι δράστες «πρέπει να αντιμετωπίσουν το νόμο». Ομάδες φοιτητών που διαδήλωσαν στο Λονδίνο διαμαρτυρόμενοι για τις αυξήσεις στα διδακτρα των πανεπιστημίων έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων στην Όξφορντ Στριτ και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμάτων. Έγιναν επίσης ζημιές σε τηλεφωνικούς θαλάμους, ενώ κυβερνητικά κτήρια δέχθηκαν επιθέσεις με πέτρες και σιδηρολοστούς. Στη διάρκεια των ταραχών τραυματίσθηκαν 12 αστυνομικοί, οι δύο σοβαρά, και 43 διαδηλωτές. Η αστυνομία έκανε τουλάχιστον 20 συλλήψεις. Σύμφωνα με το BBC ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να βάλει φωτιά σε χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Τραφάλγκαρ, ενώ η αστυνομία έδωσε εντολή σε δημοσιογράφους να φορέσουν κράνη, καθώς οι διαδηλωτές πετούσαν πέτρες εναντίον τους.

ΑΚΥΡΗΧΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

 Οι νεκροί εργάτες από τις αρχές του χρόνου ξεπερνούν τους 70.

ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

 Σκοτώθηκε προχτές το απόγευμα 31χρονος εργαζόμενος στην εταιρεία θαλάσσιων καλλιεργειών «ΚΑΛΥΨΩ» στη Χάλκη Δωδεκανήσου. Πρόκειται για τον Εl Sabbach Haysan, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα όταν ανατράπηκε το μηχάνημα έργου κατά τη διάρκεια της εργασίας του στις θαλάσσιες καλλιέργειες. Υπηρεσιακοί παράγοντες από το ΚΕΠΕΚ Πειραιά και Ν. Αιγαίου διερευνούν τα ακριβή αίτια για να συντάξουν την έκθεση αυτοψίας, η οποία θα διαβιβασθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

ΠΡΕΖΑ TV

ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΒΡΕΧΕΙ!!!!

ΓΣΣΕ: Kαταγγέλλει το κάψιμο ομοιωμάτων από το ΠΑΜΕ

Ως πρωτοφανή φασιστική και ισοπεδωτική ταύτιση χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ το κάψιμο ομοιωμάτων της Συνομοσπονδίας, μαζί με αυτά της Τρόικας, των εργοδοτών και της Κυβέρνησης από μέλη του ΠΑΜΕ την περασμένη Τρίτη στο Σύνταγμα.

«Δεν αναρωτιούνται και δεν τους ενδιαφέρει που παραπέμπουν αυτοί οι συμβολισμοί, ποιους εξυπηρετούν και ποιον βολεύουν τέτοιες συμπεριφορές, δεν τους νοιάζει και σίγουρα δεν θέλουν την ύπαρξη των συνδικάτων» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, όπου επισημαίνεται ότι τέτοιες επιθέσεις γίνονται «την πιο κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους και την κοινωνία και την ώρα που το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα δίνει μεγάλες και καθημερινές μάχες».


«Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, η ΓΣΕΕ και οι συνδικαλιστές δέχονται πολύπλευρες και χυδαίες επιθέσεις και ενοχοποιούνται, από κέντρα διευθυντήρια και μερίδα «σχολιαστών» σ’ ένα ετερόκλητο αλλά ερμηνεύσιμο «κονσέρτο», εξόντωσης και εξαφάνισης των ενοχλητικών συνδικάτων.


Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία δεν καταπίνουν αμάσητη την καταστροφική κομματική γραμμή, περιφρονούν, απορρίπτουν και απομονώνουν αυτές τις πολιτικές συμπεριφορές, καθώς και τις ετερόκλητες συμπεθεριές και συνεχίζουν τον ενωτικό και ταξικό τους αγώνα» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ

ΚΕΠΚΑ: «Γιορταστική αισχροκέρδεια στη βενζίνη»
Από newsblog.gr 
«Το ΚΕ.Π.ΚΑ. απέστειλε, στις 07 Δεκεμβρίου 2010, την παρακάτω επιστολή, προς τους κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, Υπουργό Οικονομικών, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και τον κ. Ιωάννη Μανιάτη, Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας, την οποία κοινοποίησε, στους: Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Γεώργιο Παπανδρέου, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Θεόδωρο Πάγκαλο, Αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αντώνη Σαμαρά, Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Λούκα Κατσέλη, Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Βασίλειο Κεγκέρογλου, Γενική Γραμματέα του Κ.Κ.Ε., κ. Αλέκα Παπαρήγα, Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Αλέξη Τσίπρα, Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γεώργιο Καρατζαφέρη, Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή, κ. Δημήτρη Σπυράκο:
«Τις τελευταίες ημέρες, παρατηρούμε άνοδο της τιμής της βενζίνης. Πλέον, πολύ δύσκολα, ο καταναλωτής μπορεί να βρει βενζίνη, σε τιμή μικρότερη του 1,5 ευρώ, ανά λίτρο.
Επειδή, τα τελευταία χρόνια, σε όλες τις περιόδους των εορτών (Πάσχα, Χριστούγεννα, Παναγίας κ.λπ.), παρατηρείται το φαινόμενο να εκτινάσσονται οι τιμές, χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος και για να αποφύγουμε την αφαίμαξη των καταναλωτών, από κερδοσκόπους, ζητούμε, από το Υπουργείο σας, να είναι σε ετοιμότητα, για να επιβάλλει πλαφόν, αμέσως, με το πρώτο κρούσμα αισχροκέρδειας.
Τα Χριστούγεννα είναι οικογενειακή γιορτή. Ας μην επιτρέψουμε, στους κερδοσκόπους, να αποτρέψουν τους καταναλωτές της Ελλάδας να ταξιδέψουν, στα “χωριά” τους».
Παράλληλα, το ΚΕ.Π.ΚΑ., συμβουλεύει τους καταναλωτές:
1. Κάνουμε έρευνα τιμών, σε αρκετά βενζινάδικα, ώστε να εντοπίσουμε το φθηνότερο.
2. Εφόσον χρησιμοποιούμε internet, επισκεπτόμαστε την ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων (www.fuelprices.gr), για να ενημερωθούμε, για τις τιμές της βενζίνης, στην περιοχή μας.
3. Αγοράζουμε βενζίνη, από πρατήρια, με τιμή κάτω από 1,5 Ευρώ και εάν αυτό δεν είναι δυνατό, προτιμούμε τη φθηνότερη, που υπάρχει στην περιοχή μας.
4. Εάν πρόκειται να ταξιδέψουμε, γεμίζουμε το ρεζερβουάρ, πριν ξεκινήσουμε, από το φθηνότερο πρατήριο, στην περιοχή μας. Αν χρειαστούμε βενζίνη, στη διαδρομή, βάζουμε όσο λιγότερη ποσότητα γίνεται. Δυστυχώς, τα πρατήρια, στις εθνικές, κυρίως, οδούς πωλούν τη βενζίνη ακριβότερα, από τα πρατήρια, στις πόλεις.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. ζητά, από την Κυβέρνηση, να εποπτεύσει την αγορά και να παρέμβει, εάν παρουσιαστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας. Το ΚΕ.Π.ΚΑ. ζητά, από τους καταναλωτές, να δείξουμε τη δύναμη μας, επιβραβεύοντας όσους σέβονται, τα δικαιώματα και την

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΡΕΕΕΕΕΕ.....

 

Δ.Ν.Τ. Δεν ζητήσαμε να μειωθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα

 

Μας δουλεύουν ...ομαδικά και συντονισμένα!!!!
«Μόνο με την εφαρμογή κρίσιμων διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη», υπογράμμισε...χθες βράδυ ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πόλ Τόμσεν, μιλώντας σε δείπνο επιχειρηματιών που οργάνωσε στην Αθήνα το Ελληνοαμερικανικό Επιμελήτήριο.
Ο κ. Τόμσεν επισήμανε ότι οι κρίσιμες διαρθρωτικές αλλαγές είναι η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, η συγκέντρωση των φόρων, η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και ειδικά στο δημόσιο τομέα είναι ο έλεγχος των δαπανών παντού και ιδιαίτερα στους τομείς υγείας και φαρμάκων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν ζητήσαμε μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Το συζητήσαμε εκτενώς με την κυβέρνηση, αλλά συμφωνήσαμε ότι σε συνθήκες ύφεσης και πληθωρισμού δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη». Αντιθέτως, σημείωσε ότι ήταν αναγκαία η μείωση κατά 15% των μισθών στο δημόσιο τομέα που έγινε το 2010, καθώς επρόκειτο για ένα μέτρο άμεσης απόδοσης.

Ο κ. Τόμσεν ανέφερε ότι το πρόγραμμα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας κινείται σύμφωνα με τους στόχους και τόνισε ότι είναι εντυπωσιακή η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 6% του ΑΕΠ μέσα σε ένα χρόνο.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ???

Δίκη για τις εξαφανίσεις

Τέσσερις αξιωματούχοι της δικτατορίας του Πινοσέτ δικάζονται στη Γαλλία για την εξαφάνιση στη Χιλή Γάλλων πολιτών που εικάζεται ότι εκτελέστηκαν
news247.gr
Δεκατέσσερις αξιωματούχοι που υπηρέτησαν υπό το καθεστώς του στρατηγού Αουγκούστο Πινοσέτ στη Χιλή, δικάζονται ερήμην τους σε γαλλικό δικαστήριο.
 Η δίκη σχετίζεται με την εξαφάνιση τεσσάρων Γάλλων πολιτών που ήταν μεταξύ των 3000 χιλιάδων αριστερών δολοφονημένων κατά τη διάρκεια του "Βρόμικου Πόλεμου"  μετά την άνοδο του δικτάτορα στην εξουσία.
Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν απαγωγή και βασανισμό. Όπως αναφέρει η δικογραφία είναι πιθανόν οι τέσσερις πολίτες να είναι θαμμένοι σε ανώνυμους τάφους.
Οι οικογένειες των τεσσάρων ανδρών είναι παρόντες στο δικαστήριο κρατώντας ασπρόμαυρες φωτογραφίες των εξαφανισθέντων την ώρα που ο δικαστής ανέγνωσε τις κατηγορίες της απαγωγής, βασανιστηρίων και βάρβαρων πράξεων.
Μεταξύ των  δεκατεσσάρων που δικάζονται οι περισσότεροι είναι αξιωματούχοι της Χιλιανής χούντας και  ανώτεροι αξιωματικοί του στρατού την περίοδο εκείνη. Σε αυτούς περιλαμβάνεται και ο Μανουέλ Κοντρέρας, πρώην μέλος της μυστικής αστυνομίας της Χιλής (DINA).
Ο Κοντρέρας πιστεύεται ότι έπαιξε αποφασιστικό ρόλο σε πολλές από τις πολιτικές δολοφονίες και εξαφανίσεις κατά της δικτατορία του "βρώμικου πόλεμου".
Εκτίει σήμερα ποινή ισόβιας κάθειρξης σε φυλακή της χώρας με τη κατηγορία της δολοφονίας ενός αξιωματούχου του  Σαλβαδόρ Αλιέντε, πρόεδρου της Χιλής που ανατράπηκε από την δικτατορία του Πινοσέτ.
Οι τέσσερις Γάλλοι πολίτες εξαφανίστηκαν την περίοδο μεταξύ 1973 και 1975. Μεταξύ αυτών ήταν και ο σύμβουλος του Προέδρου Σαλβαδόρ Αλιέντε, Ζωρζ Κλάιν, όταν πραγματοποιήθηκε το πραξικόπημα.
Η δικηγόρος που εκπροσωπεί τα μέλη των οικογενειών, Σοφί Τονόν δήλωσε "Φυσικά η Χιλή δεν εκδίδει τους υπηκόους της, ωστόσο η Χιλή θα είναι η φυλακή τους. Εάν περάσουν τα σύνορα, θα συλληφθούν". Η ίδια θεωρεί ότι είναι σημαντικό να καταδικαστούν οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι δεν ήταν εκεί για να ακούσουν τις μαρτυρίες ανθρώπων που είχαν βασανίσει, να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους και να κατανοήσουν το μέγεθος των πράξεών τους.
Η ετυμηγορία αναμένεται μέσα σε αυτό το μήνα.

Ταινία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Ταινία για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου γυρίστηκε πριν από λίγο καιρό στην οποία συμμετέχει η Λουκία Λαιμού, γόνος της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας.
Η ταινία που ονομάζεται December Riots (Μαχητές του Δεκεμβρίου)είναι γυρισμένη στα αγγλικά και οι σκηνές τραβήχτηκαν σε Λος Άντζελεςκαι Αθήνα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδαςEspresso, στο φιλμ θα παρουσιάζεται η δικογραφία της υπόθεσης με 400 φωτογραφίες, βίντεο ενώ θα ακουστεί και η φωνή του αδικοχαμένου 15χρονου.
Η ιστορία εκτυλίσσεται σε έναν κινηματογράφο με την Λ. Λαιμού να υποδύεται το ρόλο της Μαρίνας μιας DJ η οποία βρίσκεται μέσα στο σινεμά. «Γνώρισα τον σκηνοθέτη, τον Δημήτρη Βόρρη και μου άρεσε η εικόνα που είχε στο μυαλό του για την ταινία, και το ότι δεν είχε κανένα σκοπό να κάνει απλά «μια ταινία» που να μπορεί να είναι εις βάρους ενός παιδιού. Η συγκατάθεση της μητέρας του Αλέξη έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο καθώς σε καμία περίπτωση κανείς από μας δεν θα ήθελε να προκαλέσει ανεπιθύμητο πόνο στην οικογένεια του Αλέξη», δήλωσε στο Star.
«Το όνομα μου είναι ευχή και κατάρα μαζί. Κάποιος μπορεί να με προσέξει ή να με θυμηθεί λόγω αυτού, όμως αποκλείεται να βρω μια δουλειά από το επώνυμό μου, και φυσικά είναι αδύνατο να κρατήσω μια δουλειά μόνο και μόνο επειδή λέγομαι «Λαιμού» (όσο γνωστό και να ναι το επώνυμό σου, άμα δεν έχεις όρεξη για δουλειά δε κρύβεται!!). Ανέκαθεν με πείραζε που πολύς κόσμος πίστευε ότι δεν μου άξιζε οποιαδήποτε δουλειά επειδή «τα έβρισκα έτοιμα» ή μεγάλωσα με «χρυσό κουτάλι» .
Γι αυτό το λόγο έφυγα από το σπίτι μου όταν ήμουν 18 χρονών και είχα 3 δουλειές και έβγαλα τα δικά μου χρήματα, δούλεψα για τον εαυτό μου και για να μη μπορεί κάνεις να πει ότι εξαρτώμαι από την οικογένεια μου. Ακόμη και σήμερα δουλεύω συνέχεια, και προσπαθώ να μαθαίνω από τα λάθη μου και να γίνομαι ένας καλύτερος άνθρωπος, να κάνω τους γύρω μου να γελάνε, και να περνάω όμορφες στιγμές ως Λουκία. Τα άτομα που έχω γύρω μου στη ζωή μου δε με βλέπουν ως «Λαιμου» γιατί εγώ δε τους αφήνω. Με βλέπουν ως «η Λουκία με τα προτερήματα και τα ελαττώματα μου. Και σε όποιον αρέσω!», προσέθεσε η Λουκία Λαιμού.
cosmo.gr

ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ????

Κρατούμενοι σε απεργία πείνας

Σε κατάσταση έκρηξης βρίσκονται οι φυλακές, καθώς μετά την αποχή συσσιτίου που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και συνεχίζεται, τώρα 543 κρατούμενοι δηλώνουν ότι αρχίζουν απεργία πείνας, ζητώντας ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης
/news247.gr
Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, καθώς 543 κρατούμενοι δήλωσαν ότι προχωρούν σε απεργία πείνας.
Η αποχή από το συσσίτιο των φυλακών ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα σε 14 από τα συνολικά 33 καταστήματα κράτησης, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για τον υπερπληθυσμό των φυλακών, την ελλιπή περίθαλψη και το καθεστώς χορήγησης αδειών, ενώ οι φυλακισμένοι διεκδικούν παράλληλα με τον τρόπο αυτό, μείωση των ποινών και εναλλακτικούς θεσμούς έκτισή τους.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία που γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, αυτή τη στιγμή βρίσκονται στις φυλακές όλης της χώρας πάνω από 12.100 άτομα, με τους 6.900 - δηλαδή το 55% - να είναι αλλοδαποί.
Το βασικότερο όμως πρόβλημα που πυροδότησε τις αντιδράσεις των κρατουμένων είναι η   συμφόρηση των φυλακών, καθώς σε ένα χώρο μόλις λίγων τετραγωνικών μέτρων, υποχρεούνται σήμερα να συμβιώνουν 4 διαφορετικοί άνθρωποι.
Όπως άλλωστε σημείωσε ο κ. Μπρακουμάτσος , «το 60% των υποθέσεων που φτάνουν στα δικαστήρια θα μπορούσαν να λυθούν με άλλο τρόπο» και πρόσθεσε ότι οι 2. 000 περίπου καταδίκες είναι για απλές παραβάσεις. 
Ζητούμενο αποτελεί πλέον και η δημιουργία ενός συστήματος περισσότερο αποκαταστατικού παρά τιμωρητικού.

Το Νησί...

ΚΑΙ Η ΜΑΣΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ

Ακριβά φάρμακα σε νεκρούς

Απάτη χιλιάδων ευρώ ερευνάται στο ΙΚΑ Ηρακλείου, καθώς βρέθηκαν συνταγές ακριβών φαρμάκων που είχαν χορηγηθεί σε αποβιώσαντες πολίτες
/news247.gr
Ένορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε στο ΙΚΑ Ηρακλείου μετά την αποκάλυψη ότι υπάλληλοι του ΙΚΑ και γιατροί του πανεπιστημιακού νοσοκομείου συνταγογραφούσαν ακριβά αντικαρκινικά φάρμακα σε πεθαμένους.
Στην απάτη εμπλέκονται δυο γιατροί του νοσοκομείου και υπάλληλοι του ΙΚΑ που έβαζαν στην τσέπη τους χιλιάδες ευρώ. Σημειώνεται ότι η πρώτη συνταγή που βρέθηκε για συνταγογράφηση σε πεθαμένο ανέρχεται στα 40.000 ευρώ.
Σε λιγότερο από 24 ώρες μετά την αποχώρηση του υποδιοικητή του ΙΚΑ Διονύση Πατσούρη από το Ηράκλειο, η κεντρική διοίκηση του Ιδρύματος βάζει μπροστά τη δεύτερη φάση της υπόθεσης, που αφορά στην κατάληξη της επί 4 μηνών έρευνας για όσα πρωτοφανή αποκαλύπτονται με το χορό εκατομμυρίων ευρώ που έχει στηθεί στο Ηράκλειο, σε βάρος του ΙΚΑ, ασφαλισμένων του και δημόσιων νοσοκομείων.
Σύμφωνα με μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, τα στοιχεία του αρχικού πορίσματος δόθηκαν στη Νομική Υπηρεσία του Ιδρύματος, προκειμένου να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και να εξαντληθούν όλες οι νομικές δυνατότητες κατά των παραβατών. Πράξη που αποδεικνύει ότι η διοίκηση του Ιδρύματος προχωράει άμεσα και στην αναζήτηση ποινικών ευθυνών για το θέμα.
Ταυτόχρονα όμως η ανακοίνωση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δίνει και την είδηση πως ο έλεγχος πλέον διευρύνεται και σε άλλα ταμεία, καθώς δεν αποκλείεται η "φάμπρικα" να είχε στηθεί και με ασφαλισμένους άλλων ταμείων, των οποίων μάλιστα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν έχουν την ίδια δυνατότητα διασταύρωσης, όπως αυτός του ΙΚΑ.
Η Νομική Υπηρεσία του ΙΚΑ στα κεντρικά χειρίζεται πλέον, σε συνεργασία πάντα με την Εισαγγελία Ηρακλείου, την υπόθεση του κυκλώματος που είχε στηθεί στο ΠΑΓΝΗ και με ιδιωτικές εταιρείες, φτάνοντας μέχρι το ΙΚΑ.
Ο υποδιοικητής Διονύσης Πατσούρης αναχώρησε από την Κρήτη μεταφέροντας μαζί του όλο το υλικό που αποδεικνύει το μέγεθος της υπόθεσης, φακέλους, γνωματεύσεις και απτές αποδείξεις.
Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα καταφτάσει νέο κλιμάκιο του ΙΚΑ από την Αθήνα, το οποίο θα ελέγξει αποκλειστικά την υπόθεση των κατευθυνόμενων εξετάσεων από γιατρούς προς ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, καθώς και την υπερβολική και κατευθυνόμενη συνταγογράφηση άλλων γιατρών του Ιδρύματος για αναλώσιμα και άλλα ιατρικά είδη.
"Οι ζημίες που έχει υποστεί το Δημόσιο είναι ανυπολόγιστες", όπως παραδέχτηκε χθες ο κ. Πατσούρης.

ΦΤΩΧΟΙ ΩΝΑΣΗΔΕΣ....

Ελλάδα, η πανάκριβη χώρα

Πρωταθλήτρια στις αυξήσεις η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, καθώς ο μέσος όρος τιμών τον Οκτώβριο βρισκόταν στην κορυφή, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών
news247.gr
Γκρίζο παραμένει το τοπίο στην αγορά προϊόντων, καθώς οι απανωτές αυξήσεις του ΦΠΑ που πλήττουν το καλάθι της νοικοκυράς, αναδεικνύουν τη χώρα μας σε πρωταθλήτρια της Ευρωζώνης στην ακρίβεια για τον μήνα Οκτώβριο. Η σύγκριση τιμών έγινε βάση του αντίστοιχου μήνα του 2009, από το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ).
Από τα στοιχεία προκύπτει ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά την πρωτιά στις αυξήσεις, σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσίες.
Συγκεκριμένα:
Η Ελλάδα πρώτη στον πληθωρισμό με 5,2% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 1,9%.
Η Ελλάδα πρώτη στην ένδυση με αύξηση 2,6% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 0,2%.
Η Ελλάδα πρώτη στα καύσιμα με αύξηση 37,9% , όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 11,9%.
Η Ελλάδα πρώτη στα αυτοκίνητα με αύξηση 10,3% ,όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 0,7%.
Η Ελλάδα πρώτη στις οδικές μεταφορές επιβατών με αύξηση 17,3% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 3,3%.
Η Ελλάδα πρώτη στις καφετέριες και ξενοδοχεία με αύξηση 3,3% ,όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 1,5%.
Η Ελλάδα πρώτη στο καπνό με αύξηση 18,7% ,όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 4,9%.
Η Ελλάδα πρώτη στη ζάχαρη, μέλι, ζαχαρώδη με αύξηση 2,8 % όταν ο Μ.Ο της ΕΕ είναι -0,2%.
Η Ελλάδα πρώτη στις ηλεκτρικές συσκευές με αύξηση 2,7 % όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 0,5%.
Η Ελλάδα πρώτη στην μπύρα με αύξηση 13,7 % όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 0,9%.
Η Ελλάδα πρώτη στις ασφάλειες μεταφορών με αύξηση 12,4 % όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 3,7%.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...