ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ!!!

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΤΗΣ ΧΛΙΔΗΣ ΓΙΑ ΠΑΓΚΑΛΟ ....ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ;;;;;


Εκτελεστές χωρίς οίκτο


Δύο βρέφη είναι μεταξύ των θυμάτων ένοπλης επίθεσης σε λεωφορείο στην Ονδούρα. Μέλη συμμορίας άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας αδιακρίτως. Πάνω από δέκα άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε μέρα
Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν κατά την επίθεση ενόπλων σε λεωφορείο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, κοντά στην πόλη Κατακάμας, 200 χλμ. ανατολικά της Τεγκουσιγκάλπα, της πρωτεύουσας της Ονδούρας, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν ακαριαία, μεταξύ τους δύο βρέφη, και ένας όγδοος υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, διευκρίνισε η ίδια πηγή.
Ο οδηγός του λεωφορείου δέχτηκε πυροβολισμούς από όπλο ΑΚ-47. Η Ονδούρα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών στον κόσμο, με 57 δολοφονίες ανά 100.000 κατοίκους.
Καθημερινά 12 άνθρωποι δολοφονούνται από συμμορίες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Η πόλη του Σαν Πέντρο Σούλα, όπου ζουν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο κάτοικοι, είναι η πλέον επικίνδυνη περιοχή

ΠΕΝΙΑ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ....

Κόβουν τα δέντρα για να ζεσταθούν..

Έξαρση της παράνομης υλοτομίας στη Βόρεια Ελλάδα, λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Στην...Πιερία οι δασικές υπηρεσίες κατέγραψαν περισσότερες από τριάντα περιπτώσεις ατόμων που έκοβαν παράνομα δέντρα για να τα χρησιμοποιήσουν για θέρμανση . Παρόμοια περιστατικά έχουν αναφερθεί και σε άλλες ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:O MΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

«Αν δεν εφαρμόσουμε το μνημόνιο δεν θα μας δανείζουν και δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις».

Το ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός στη διακαναλική. Η ίδια φράση επαναλαμβάνεται αυτούσια διακόσιες φορές τη μέρα από τους «παπαγάλους» του.
Κι όμως, η αλήθεια είναι η ακριβώς αντίθετη. Δεν είναι τα δάνεια που πληρώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις. Είναι οι (κομμένοι) μισθοί και οι (κομμένες) συντάξεις που πληρώνουν για τα δάνεια!
Αντί άλλης απόδειξης, ας καταφύγουμε για μια ακόμα φορά στη γλώσσα των αριθμών. Των δικών τους αριθμών.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ....ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ!!

Σαν σήμερα... Η εκστρατεία στην Ουκρανία

http://www.sansimera.gr
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, με προτροπή των Γάλλων, αποστέλλει χιλιάδες έλληνες στρατιώτες στη μεσημβρινή Ρωσία (σημερινή Ουκρανία) στις αρχές του 1919, για να καταπνίξουν την επανάσταση των Μπολσεβίκων. Η επιχείρηση θα σημειώσει παταγώδη αποτυχία. 

Την περίοδο εκείνη, στη Ρωσία μαινόταν ο Εμφύλιος Πόλεμος. Οι Μπολσεβίκοι είχαν υπό την κυριαρχία τους τις μεγάλες πόλεις (Πετρούπολη, Μόσχα κλπ), αλλά στην ύπαιθρο συναντούσαν ισχυρή αντίσταση από τις τσαρικές και εν γένει αντικομμουνιστικές δυνάμεις. Οι μεγάλες χώρες της Δύσης βρήκαν τότε την ευκαιρία να επέμβουν στο πλευρό των αντεπαναστατών, έχοντας ξεμπερδέψει από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.Στην περιοχή της Ουκρανίας, που μας αφορά, η κατάσταση ήταν αρκετά περίπλοκη. Ουκρανοί εθνικιστές, οπαδοί του Τσάρου, τοπικοί οπλαρχηγοί, στρατηγοί και πρίγκιπες με προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες, ένοπλες οργανώσεις, πολιτικοί και στρατιωτικοί σχηματισμοί των Μπολσεβίκων δημιουργούσαν μια κατάσταση γενικευμένης σύγχυσης. Μέτωπο δεν υπήρχε, ούτε κανείς γνώριζε ποιος είναι ακριβώς ο εχθρός.
Οι γαλλικές δυνάμεις ήταν παρούσες στην περιοχή από τις 5 Δεκεμβρίου του 1918. Ο γάλλος πρωθυπουργός Κλεμανσώ ζήτησε από τον ομόλογό του Ελευθέριο Βενιζέλο τη συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στις επιχειρήσεις, με αντάλλαγμα την ευμενή στάση της χώρας του υπέρ των εθνικών διεκδικήσεων σε Ανατολική Θράκη και Μικρά Ασία στη Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων.

ΙΣΡΑΗΛ:ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ!!!!

Σκότωσαν τον γείτονα

Σε λάθος σπίτι εισέβαλαν Ισραηλινοί στρατιώτες στη Χεβρόνα, ψάχνοντας για άνδρα, οποίος συνδέεται με ισλαμική οργάνωση. Εκτέλεσαν έναν 65χρονο και αργότερα διαπίστωσαν ότι δεν ήταν αυτός που αναζητούσαν
news247.gr
Ένας 65χρονος Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια επιχείρησης των ισραηλινών δυνάμεων για τη σύλληψη ενός γείτονά του, ο οποίος συνδέεται με την ισλαμική οργάνωση Χαμάς, όπως δήλωσε η σύζυγος του θύματος και άλλοι κάτοικοι της περιοχής.
Η εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δεν θέλησε να σχολιάσει την επιδρομή, η οποία έγινε αμέσως μετά από την απελευθέρωση έξι μελών της Χαμάς από τις παλαιστινιακές φυλακές.
Οι πέντε από τους άνδρες ήταν από τη Χεβρόνα και ένας από αυτούς, ο οποίος συνελήφθη από τους ισραηλινούς, διαμένει έναν όροφο κάτω από το θύμα, είπαν οι κάτοικοι.

ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ......

Η ελπίδα έγινε θάνατος

Δύο λαθρομετανάστες βρήκαν τραγικό θάνατο στον Έβρο, προσπαθώντας να μπουν στην Ελλάδα. Συνελήφθη διακινητής. Έρευνα για τις συνθήκες πνιγμού
Τα πτώματα δύο λαθρομεταναστών εντόπισαν τα ξημερώματα στον Πέπλο του Έβρου μέσα στο ποτάμι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Αλεξανδρούπολης.
Τις συνθήκες πνιγμού των λαθρομεταναστών διερευνούν οι αρμόδιες συνοριακές και αστυνομικές αρχές.
Εξάλλου, στα χέρια της αστυνομίας έπεσε αλλοδαπός διακινητής μεταναστών που συνελήφθη στην περιοχή του Πέπλου Έβρου από Αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με αξιωματικούς του FRONTEX.
Άνδρες της ομάδας δίωξης λαθρομεταναστών της ανωτέρω Υπηρεσίας, σε συνεργασία με αξιωματικούς του FRONTEX, εντόπισαν ομάδα περίπου δεκαέξι ατόμων να κινείται στην αγροτική περιοχή Τυχερού Έβρου, η οποία τέθηκε αμέσως σε διακριτική παρακολούθηση.

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ:ΑΠΕΙΘΙΑ ΠΑΝΤΟΥ!!!!

Σηκώνουν τις μπάρες

Έτοιμοι για μετωπική σύγκρουση με τις κοινοπραξίες, εμφανίζονται κάτοικοι και φορείς, που αντιδρούν στις υψηλές τιμές των διοδίων. Νέες καταλήψεις σταθμών διοδίων το μεσημέρι της Κυριακής
news247.gr
Ανοιχτές τις μπάρες στα διόδια από Τρίπολη έως τη Θεσσαλονίκη για την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων θα κρατήσουν την ερχόμενη Κυριακή, μέλη του Πανελλαδικού Κινήματος κατά των τσουχτερών τιμών των διοδίων.
Παρά τις απειλές για καταγγελίες των συμβάσεων των κοινοπραξιών των αυτοκινητόδρομων, κάτοικοι και μέλη των κινημάτων "Ακρίβεια STOP - Δεν πληρώνω" θα βγουν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της ερχόμενης Κυριακής σε όλους τους σταθμούς διοδίων, σηκώνοντας τις μπάρες σχεδόν σε όλο το μήκος του εθνικού οδικού δικτύου.
Με σύνθημα "Μας φοβούνται, δεν τους φοβόμαστε", οι επιτροπές αγώνα σε όλη την Ελλάδα καλούν τους οδηγούς να αντισταθούν στο χαράτσι των μεγαλοεργολάβων και δηλώνουν έτοιμες να αναμετρηθούν στα δικαστήρια για την νομιμότητα των διοδίων.
Η κυβέρνηση μάλιστα ετοιμάζει σχέδιο αντεπίθεσης στους οδηγούς που δεν πληρώνουν, επιστρατεύοντας την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία πρόσφατα έδωσε εντολή να χορηγούνται υπό όρους τα προσωπικά στοιχεία

«ΛΑΒΙΦΑΡΜ»:ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΟ «ΒΩΜΟ» ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ



Σε απολύσεις τριών εργαζομένων προχώρησε ο φαρμακευτικός όμιλος «ΛΑΒΙΦΑΡΜ» 

την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με τα γνωστά επιχειρήματα της «μείωσης του τζίρου» και της «πτώσης των πωλήσεων». Από τις αρχές του χρόνου, η εταιρεία έχει απολύσει περίπου 50 εργαζόμενους, προσπαθώντας να επιβιώσει και να ενισχύσει τη θέση της στο σφοδρό ανταγωνισμό που επικρατεί σε έναν από τους πιο κερδοφόρους κλάδους, όπως είναι το φάρμακο. «Η εργοδοσία προσπαθεί να μας πείσει να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα τις απολύσεις, την ανεργία και τη μιζέρια γιατί θέλει πάντα φτηνούς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και μεγάλα κέρδη»,

ΣΔΟΕ :Σε ποια μαγαζιά έβαλε "λουκέτο"

Σε κλείσιμο νυχτερινών καταστημάτων για φορολογικές παραβάσεις προχώρησε το Σώμα Διώξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) του Υπουργείου Οικονομικών, μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, «από τις 15 επιχειρήσεις με αντικείμενο δραστηριότητας την διασκέδαση, στις οποίες διενήργησαν έλεγχο οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, διαπιστώθηκε ότι σε 12 επιχειρήσεις δεν εφαρμοζόταν οι διατάξεις του Ν. 3888/2010 και καταλογίσθηκαν συνολικά 516 παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν σε έξι επιχειρήσεις επισύρουν και τις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 13 παρ. 1 του Ν.2523/97, όπως έχει συμπληρωθεί με τις διατάξεις του άρθρου 16 παρ. 6 του Ν. 3888/2010, δηλαδή αναστολή λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασής τους για 48 ώρες».

Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ σφράγισαν τις εξής επιχειρήσεις:

- ΝΟΤΕΣ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΕΠΕ με δ.τ. CANDY BAR DOWNTOWN, Ιερά Οδός 41 

-  ΙΚΑΡΙΑΚΗ ΑΕ με δ.τ HIVE, οδός Τριπτολέμου 34 

- ΕΜΠΑΤΗ NORTH Ε.Π.Ε. με δ.τ. ΕΜΠΑΤΗ NORTH, Κόμβος Βαρυμπόμπης 

- Ι. ΓΙΑΝΝΑΚΑΣ & ΣΙΑ ΕΕ με δ.τ. SUITE BAR, οδός Λεωφ. Κηφισίας 232 

- DIVA ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΕΠΕ με δ.τ. 33 ΣΤΡΟΦΕΣ, οδός Αντήνορος 42 

- BERGALAS ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΕ με δ.τ. ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ, οδός Σκουφά 73

Πηγή:www.capital.gr

Η καλύτερη εκτέλεση φάουλ στον πλανήτη

Ombres chinoises(MP)

ΕΡΖΕΡΟΥΜ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ;;;;;

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ερζερούμ & τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις 
«Η συμμετοχή του κ. Παπανδρέου σε μία αμιγώς εσωτερικού χαρακτήρα σύσκεψη των Τούρκων πρεσβευτών στην Τουρκία υπό τον κ. Ερντογάν, δεν μας γεμίζει απλώς ανησυχίες. 
Επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει το μεγάλο, το επικίνδυνο βήμα για όλο τον ελληνικό λαό που σημαίνει συμφωνία συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου. Που σημαίνει στην πραγματικότητα ότι μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα οι αμφισβητήσεις από την Τουρκία κυριαρχικών δικαιωμάτων και οι γκρίζες ζώνες. Και πάνω από όλα φέρνει το εξής μήνυμα: Ότι η κυβέρνηση για ένα πράγμα ενδιαφέρεται, όπως και ένα πράγμα ενδιαφέρει τον κ. Ερντογάν: Να εξασφαλίσουν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στις αστικές τάξεις των δύο χωρών, πλούσια κερδοφορία, σε βάρος βεβαίως και των δύο λαών, και του ελληνικού και του τουρκικού, που σημαίνει ότι σημαντικές πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, όπως είναι το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τα εξαιρετικά πλούσια κοιτάσματα χρυσού, ουρανίου κλπ παραδίδονται στις πολυεθνικές και μάλιστα με πλήρη αδιαφορία για το ποια είναι τα πραγματικά σύνορα της χώρας, για το ποιες είναι οι οξύτατες αντιθέσεις στην περιοχή.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ.... ΝΑΥΤΙΛΙΑ. ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ....


Με καπετάνιο Ευρωπαίο

Παρά τις ενστάσεις που υπέβαλλε η Ελλάδα, η Ε.Ε. επέβαλλε και πλέον θα εφαρμόζεται να επανδρώνονται και με πλοιάρχους και υποπλοιάρχους Ευρωπαίους πολίτες τα υπό ελληνική σημαία πλοία
news247.gr
Το πράσινο φως άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας για την επάνδρωση των πλοίων που φέρουν ελληνική σημαία με Ευρωπαίους πλοιάρχους και υποπλοιάρχους.
Έτσι πλέον οι υπήκοοι των κρατών-μελών των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών, εκτός της Ελβετίας που έχουν την ιδιότητα του ναυτικού δικαιούνται και πρόσβαση σε θέσεις εργασίας σε ελληνικά εμπορικά πλοία, όπως ακριβώς και οι Έλληνες ναυτικοί.
Το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων οδηγήθηκε στην αλλαγή της ισχύουσας νομοθεσίας κατόπιν δύο καταδικαστικών αποφάσεων εναντίον της Ελλάδας, καθώς μέχρι σήμερα ίσχυε ότι στα υπό ελληνική σημαία πλοία και στις θέσεις πλοιάρχων και υποπλοιάρχων τοποθετούνταν μόνο ναυτικοί με ελληνική ιθαγένεια.

Το πρώτο κινεζικό stealth


Το πρώτο κινεζικό αόρατο μαχητικό τύπου stealth είναι έτοιμο και ήδη έγιναν οι πρώτες δοκιμές όπως αφήνει να διαρρεύσει η Κίνα. Οι πρώτες φωτογραφίες στο διαδίκτυο.
news247.gr
Το πρώτο κινεζικό μαχητικό στελθ J-20 είναι έτοιμο για τη πρώτη του πτήση τη Πέμπτη μετά τα απαραίτητα τεστ σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ.
Μάλιστα οι Times, τόσο η Αγγλική έκδοση όσο και η Κινεζική, έκαναν εκτεταμένη αναφορά στο θέμα και στις φωτογραφίες που διέρρευσαν.
Αν και δεν έκαναν κάποιο σχόλιο για το εάν οι φωτογραφίες είναι όντως πραγματικές ωστόσο φαίνεται πως ακόμα υπάρχουν στο διαδίκτυο κάτι που δείχνει πως η "διαρροή" ήταν μια καλά υπολογισμένη κίνηση, η οποία αντανακλά την αυξημένη αυτοπεποίθηση που διακατέχει τον στρατό της Κίνας, ο οποίος επιθυμεί μεγαλύτερη επιρροή.

Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος Θεσσαλονίκης:ΛΟΥΚΕΤΟ

Kλείνουν υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας



Λουκέτο στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος Θεσσαλονίκης.

Το 2010 χειρίστηκε 571 υποθέσεις, έκανε 58 συλλήψεις, ενώ συμμετείχε στην επιχείρηση “σφυροκόπημα” που αφορούσε παιδική πορνογραφία

Του Κώστα Καντούρη
makthes.gr


Βάζουν “λουκέτο” στη μοναδική υπηρεσία της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που μέσα σε πέντε χρόνια λειτουργίας παρουσίασε αύξηση σε εξιχνίαση υποθέσεων της τάξης του 967%(!), με αποφασιστική συνδρομή στην εξάρθρωση διεθνών δικτύων παιδικής πορνογραφίας.
Το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, από τα λίγα που ανταποκρίνεται στα ευρωπαϊκά στάνταρ αντιμετώπισης της διαδικτυακής εγκληματικότητας, αποφασίστηκε από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να καταργηθεί, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στις τάξεις του σώματος στη Βόρεια Ελλάδα.

Κλέβουν κατοικίδια για... φαγητό!

Απίστευτες ιστορίες από το κέντρο της Αθήνας καταγγέλουν κάτοικοι, οι οποίοι κατηγορούν μετανάστες ότι κλέβουν κατοικίδια για να τα φάνε!
Τα πρώτα περίεργα δείγματα καταγράφηκαν από κατοίκους των οδών Φυλής, Πιπίνου, Αγίου Μελετίου και της Αριστοτέλους, αλλά και σε άλλους κεντρικούς δρόμους της περιοχής των Πατησίων, όταν σιγά σιγά τα αδέσποτα σκυλιά άρχισαν να εξαφανίζονται...
Αρχικά κανενός το μυαλό δεν μπορούσε να πάει σε αυτό που πραγματικά συνέβαινε. Κάποιοι υπέθεταν πως το θέμα είχε να κάνει με αυτές τις ομάδες που γυρνούν σε διάφορες περιοχές και πετούν φόλες στα αδέσποτα. Οι πρώτες υποψίες για το τι πραγματικά συμβαίνει, ήρθαν όταν εντοπίστηκαν μετανάστες να αρπάζουν τα κατοικίδια την ώρα που οι ιδιοκτήτες τους τα έβγαζαν βόλτα. Στόχος είναι κυρίως οι ηλικιωμένοι, τους οποίους αιφνιδιάζουν για να τους αρπάξουν τα κατοικίδια. Μία δεύτερη τακτική σύμφωνα με μαρτυρίες είναι πως περιφέρονται έξω από super market και βάζουν στο στόχαστρο τους σκύλους ανθρώπων που συνηθίζουν να τους δένουν έξω από το κατάστημα την ώρα που ψωνίζουν.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ:ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!!


Νύχτα βίας στην Κερατέα

Αυτοκίνητα της ασφάλειας αναποδογυρισμένα, τζάμια στο αστυνομικό τμήμα σπασμένα, βροχή από δακρυγόνα και νερό από την αύρα, μολότοφ και πέτρες τη νύχτα στην Κερατέα
news247.gr
Άλλη μία νύχτα με επεισόδια στην Κερατέα, με τους κατοίκους να πολιορκούν το αστυνομικό τμήμα και το τμήμα της τροχαίας της περιοχής και να αναποδογυρίζουν αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί όπως κατήγγειλαν αστυνομικοί των ΜΑΤ είχαν προκαλέσει ζημιές στα Ι.Χ. τους.
Είχαν προηγηθεί συμπλοκές στο μπλόκο του Οβριόκαστρου που έχουν στήσει οι κάτοικοι εδώ και εβδομάδες, όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν τους κατοίκους και δέχθηκαν πέτρες και μολότοφ από συγκεντρωμένους. Απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών που έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.
Μάλιστα λίγο πριν τα μεσάνυχτα η ΕΛΑΣ χρησιμοποίησε και την αύρα με τον εκτοξευτήρα νερού, με την οποία έγινε προσπάθεια να απομακρυνθούν οι συγκεντρωμένοι.

 Εκεί -σύμφωνα με αναφορές κατοίκων- αστυνομικοί των ΜΑΤ προκάλεσαν ζημιές σε Ι.Χ. που βρίσκονταν στο μπλόκο με αποτέλεσμα περίπου 500 κάτοικοι της περιοχής να συγκεντρωθούν λίγο μετά τη μία τη νύχτα έξω από το αστυνομικό τμήμα και το τμήμα τροχαίας της Κερατέας όπου άρχισαν να πετούν πέτρες προκαλώντας ζημιές στα τζάμια.
Κάποιοι αναποδογύρισαν και αυτοκίνητα της ασφάλειας που βρίσκονταν έξω από το τμήμα, με αποτέλεσμα να σπεύσει δύναμη των ΜΑΤ και οι συγκρούσεις να γενικευθούν μέσα στον οικισμό της Κερατέας.

Διορισμένη τρεις φορές στο Δημόσιο η κόρη του Πάγκαλου!

Με τις τελευταίες του δηλώσεις για «κοπρίτες» να ξεσηκώνουν θύελλα διαμαρτυριών πάλι ο Θόδωρος Πάγκαλος ξεχνά ότι και η κόρη του είναι μια περίπτωση διορισμένης στο Δημόσιο… Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» η Αριάδνη Παγκάλου έχει διοριστεί τρεις φορές στο Δημόσιο: τη Βουλή, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων. Αρχικά προσελήφθη στο βουλευτικό του γραφείο το 1999 και μετατάχτηκε σε υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία παραιτήθηκε λίγο αργότερα. Έχοντας πάρει το πτυχίο Ωδικής της προσελήφθη «κατόπιν εξετάσεων», όπως αναφέρθηκε σε δήλωση του Θ. Πάγκαλου, ως λυρική τραγουδίστρια στη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων. Εκεί μονιμοποιήθηκε αρχικά με προεδρικό διάταγμα ενώ μετά κρίθηκαν παράτυπες όλες οι σχετικές προσλήψεις στο Δήμο αλλά όταν κερδήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα από τους εργαζόμενους αυτοί επέστρεψαν και μονιμοποιήθηκαν.Τέλος καλό όλα καλά για τη κόρη του αντιπροέδρου…

Σπάει η σιωπή για το Κόσοβο

Σε μία θεαματική στροφή η Κάρλα Ντελ Πόντε πρώην διώκτης των Σέρβων του Κοσόβου, αποκαλύπτει τώρα σε βιβλίο της ότι ο νυν ηγέτης των παραστρατιωτικών αυτονομιστών της περιοχής Χακίμ Θάτσι έχει εμπλακεί σε μαζικό εμπόριο οργάνων αιχμαλώτων κατά τη διάρκεια του πολέμου
news247.gr
Η πρώην κατήγορος του Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία Κάρλα ντελ Πόντε, στις δηλώσεις της οποίας για πολλά χρόνια στηριζόταν η αρνητική εντύπωση της Δύσης για τους Σέρβους, προέβη σε εκπληκτικές ομολογίες.
Στο νέο βιβλίο της «Κυνήγι: εγώ και οι εγκληματίες πολέμου» αφηγείται πως η τωρινή ηγεσία του Κοσόβου έκανε περιουσία με το εμπόριο εσωτερικών οργάνων, που είχαν αφαιρεθεί από Σέρβους.
Μιλώντας για εγκλήματα πολέμου που δεν ερευνήθηκαν ποτέ, η ίδια υπογραμμίζει μέσα από τις γλαφυρές αναφορές της, τη συγκάλυψη που ακολούθησε και τις ευθύνες ανθρώπων που εξακολουθούν να κατέχουν ιδιαίτερα σημαντικές θέσεις σήμερα.
Η ίδια υπήρξε γενική εισαγγελέας της Ελβετίας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και επί σειρά ετών υπηρέτησε ως εισαγγελέας του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία.
Όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ της η εβδομαδιαία εφημερίδα «Παρασκήνιο», η Κάρλα Ντελ Πόντε οδήγησε ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου δεκάδες υπόπτους και ενόχους για διάπραξη εγκλημάτων με κορυφαίο τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ενώ προσπάθησε λυσσωδώς να εντοπίσει και να παραπέμψει τους Κάραζιτς και Μλάντιτς.
Σήμερα η Κάρλα Ντελ Πόντε είναι πρέσβης της Ελβετίας στην Αργεντινή και το βιβλίο της συγκλονίζει την κοινή γνώμη, καθώς εμφανίζει για πρώτη φορά τη φρίκη από εγκλήματα που δεν ερευνήθηκαν ποτέ, τη συγκάλυψη που ακολούθησε και τις ευθύνες ανθρώπων που εξακολουθούν να κατέχουν ιδιαίτερα σημαντικές θέσεις.
Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, η Ντελ Πόντε γράφει ότι δέχθηκε πληροφορίες από αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες άνδρες του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου» (UCK) απήγαγαν πάνω από 300 νεαρούς Σέρβους και τους οδήγησαν στην Αλβανία για αφαίρεση οργάνων και θανάτωση.

Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας-Noσοκομειο ΙΚΑ “Παναγία”Θεσσαλονικης

 Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ

Ελλείψει χρημάτων κλείνουν κλινικές στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας
newsblog.gr
Οι μειωμένες δαπάνες για τις εφημερίες οδηγούν σε κλείσιμο των κλινικών του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά σήμερα, ύστερα από τη συνέλευση των γιατρών του Νοσοκομείου. Το πρόβλημα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δεν περιορίζεται μόνο στην Πτολεμαΐδα, αλλά αγγίζει και τα νοσοκομεία των Γρεβενών και της Καστοριάς. Το σταδιακό κλείσιμο των κλινικών θα αρχίσει να εφαρμόζεται από αύριο.
(Πηγή: Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ)

 Ένας μήνας αναμονή για μία επέμβαση στο “Παναγία” 

Της Νικολέτας Μπούκα
makthes.gr

Με μόλις δύο από τα συνολικά τέσσερα χειρουργικά τραπέζια που διαθέτει λειτουργεί το Β΄ νοσοκομείο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ “Παναγία”, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία ακόμη ένα χειρουργικό τραπέζι.
Αιτία για την κατάσταση αυτή είναι η έλλειψη αναισθησιολόγων, καθώς, από τους συνολικά έντεκα μόνιμους αναισθησιολόγους που εργάζονταν στο νοσοκομείο, από πέρυσι το καλοκαίρι έχουν απομείνει μόνο δύο. Το πρόβλημα εντάθηκε όταν έληξαν οι συμβάσεις άλλων δύο αναισθησιολόγων, οι οποίοι όμως δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν στις εφημερίες του νοσοκομείου, επειδή η σύμβασή τους δεν προέβλεπε υπερωριακή απασχόληση.

ΜΑΖΙ ΤΟΝ ΦΑΓΑΜΕ::::



Π.Α.ΜΕ.:Καταλήψεις σε τράπεζες


Συγκεντρώσεις έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος και υποκαταστήματα τραπεζών πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας τον ρόλο του τραπεζικού συστήματος στην οικονομική κρίση. Ζητά διαγραφή χρεών για τα ασθενέστερα στρώματα
Διαγραφή των χρεών των ανέργων και των φτωχών και επιστροφή των κατοικιών που κατασχέθηκαν ζητά το ΠΑΜΕ, το οποίο πραγματοποιεί κινητοποιήσεις σε υποκαταστήματα τραπεζών σε όλη τη χώρα.
Περίπου 200 μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις και καταλήψεις πραγματοποιούνται έξω από υποκαταστήματα τραπεζών.
Συμβολική εκδήλωση έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος πραγματοποιούν μέλη του ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας τη συγκέντρωση των χρημάτων στις τράπεζες σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Ναύπλιο, Τρίπολη, Άρτα, Κόρινθο, Καλαμάτα, Κεφαλλονιά, Λάρισα, Ζάκυνθο, Πύργο, Κέρκυρα, Πάτρα, Σπάρτη και Γιάννενα.
Το ΠΑΜΕ ζητά:

ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΑ.....ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑ(ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΕΙ)...



ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΤΟ ΙΧ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ!!!!!!

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr


Στα ύψη έχουν εκτοξευτεί οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο εξαιτίας των τελευταίων αυξήσεων των τιμών των καυσίμων και των διοδίων, με αποτέλεσμα το κόστος της διαδρομής με ΙΧ από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα να ξεπερνά τα 205 ευρώ με επιστροφή και να είναι κατά 75% ακριβότερο από το κόστος μετακίνησης με αεροπλάνο. Εάν, δε, συγκριθεί με τα κόμιστρα του ΟΣΕ και των ΚΤΕΛ, η μετακίνηση είναι ακριβότερη κατά 217% από το τρένο και κατά 216% από το λεωφορείο.
Η μετακίνηση με το αυτοκίνητο για έναν ή και για δύο επιβάτες είναι πλέον ασύμφορη, καθώς οι οδηγοί πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να πληρώσουν τα καύσιμα και τα διόδια που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.
Η αμόλυβδη βενζίνη κοστίζει κατά μέσο όρο 1,60 ευρώ το λίτρο, καθώς κατά τη χθεσινή ημέρα από το φθηνότερο πρατήριο πωλούνταν προς 1,560 ευρώ και από το ακριβότερο προς 1,687 ευρώ. Ένα αυτοκίνητο μεσαίου κυβισμού (1.200 κ.εκ.) καταναλώνει περί τα 10 λίτρα ανά εκατό χιλιόμετρα, δηλαδή απαιτούνται 16 ευρώ. Στη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Αθήνα - Θεσσαλονίκη, που υπολογίζεται στα 1.000 χλμ., ένα μέσο αυτοκίνητο θα καταναλώσει περί τα 100 λίτρα, δηλαδή το κόστος της βενζίνης θα φτάσει τα 160 ευρώ.
Εκτός από τα καύσιμα ο οδηγός που ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη για την Αθήνα θα συναντήσει συνολικά δέκα σταθμούς διοδίων, πληρώνοντας από 1 ευρώ στον φθηνότερο μέχρι 2,80 ευρώ στους ακριβότερους. Συνολικά, τα διόδια στη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Αθήνα κοστίζουν 22,60 ευρώ και με επιστροφή 45,20 ευρώ. Εάν στο κόστος των διοδίων προστεθεί το κόστος της βενζίνης, τότε γίνεται αντιληπτό ότι όποιος μεταβαίνει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη με αυτοκίνητο και επιστρέφει δαπανά τουλάχιστον 205,20 ευρώ, χωρίς να υπολογιστούν οι φθορές του οχήματος, τα λάδια και τα ανταλλακτικά, ούτε η κίνηση προς το κέντρο των πόλεων.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!!!!


Ένα κλικ πριν πεθάνει

Τον άνθρωπο που τον πυροβόλησε πρόλαβε να φωτογραφίσει δημοτικός σύμβουλος στις Φιλιππίνες, λίγο πριν πέσει νεκρός. Η Φωτογραφία οδήγησε στη σύλληψη του εκτελεστή. Έρευνα για άλλα δύο άτομα.ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΕΑ:ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!!!!



 

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΟΡΕΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

Να ανοίξουν τα διόδια σε όλους τους σταθμούς του αυτοκινητόδρομου από την Ασέα μέχρι την Κόρινθο, καλεί όλους τους πολίτες και τους φορείς της Πελοποννήσου την Κυριακή 9 Ιανουαρίου στις 3 το μεσημέρι, η προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή Πελοποννήσου ενάντια στα διόδια.
    Οι πολίτες και οι φορείς της Μεσσηνίας θα ανοίξουν τα διόδια της γέφυρας Μάναρη στην Ασέα. Οι Αρκάδες και οι Λάκωνες τα διόδια της Νεστάνης και οι Κορίνθιοι με τους Αργολιδείς τα διόδια του Σπαθοβουνίου.

ΚΚΕ: Όχι στα «διόδια» 5 ευρώ στα νοσοκομεία.

ΚΚΕ:Μιλά για «απάνθρωπο και επικίνδυνο αναχρονισμό»
«Ο λαός, οι υγειονομικοί, δεν πρέπει ούτε να αποδεχθούν, ούτε να συμβιβαστούν με τα διόδια των 5 ευρώ για να περάσουν οι ασθενείς την είσοδο των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, όπως και καμία πληρωμή», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ αντιδρώντας στην εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας που καθορίζει στα 5 ευρώ, από 3 ευρώ αρχικά, την τιμή του εξετάστρων για τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας του ΕΣΥ.
«Ο στόχος της κυβέρνησης για χορήγηση το 2011 αντίγραφων φαρμάκων σε ποσοστό 50% έχει οικονομικά και όχι επιστημονικά κριτήρια και γι' αυτό είναι επικίνδυνος. Η εμπορευματοποίηση και η επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας και του φαρμάκου είναι ένας απάνθρωπος και επικίνδυνος αναχρονισμός, ασυμβίβαστος με το δικαίωμα όλων για δημόσιες, σύγχρονες και δωρεάν παροχές Υγείας», αναφέρει το ΚΚΕ.

ΚΕΡΑΤΕΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΕΡΑΤΑΔΩΝ....


Νέος γύρος στην Κερατέα

Νέα επεισόδια ξέσπασαν αργά το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή της Κερατέας. Κάτοικοι της περιοχής, επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες και βόμβες μολότοφ. Απάντησαν τα ΜΑΤ με εκτεταμένη χρήση χημικών.
Συνεχείς επιθέσεις από την πλευρά των κατοίκων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, σημειώθηκαν το βρ΄δυ της Τρίτης. Η αρχή έγινε στις περίπου 11 το βράδυ για να ακολουθήσουν συνεχείς επιθέσεις των κατοίκων με πέτρες και βόμβες μολότοφ.
Η αστυνομική δύναμη η οποία βρίσκεται στο σημείο απάντησε με εκτεταμένη χρήση χημικών, με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Η αλήθεια για τα "τρία UFO που πλησιάζουν απειλητικά τη γη!"


Το άρθρο -που κάνει τον γύρο των ΜΜΕ σε όλον τον κόσμο και φυσικά και των ελληνικών- είναι βασισμένο σε μία φαρσα που έγινε πριν από λίγο καιρό. Σύμφωνα με αυτήν κάποιος αστροφυσικός με το όνομα Craig Kasnov, συνεργάτης του Seti, είχε κάνει την αποκάλυψη για τα τρία UFO που πλησίαζαν απειλητικά τη Γη!
Λίγες ημέρες αργότερα ο Graig Kasnoff -όπως είναι το πραγματικό του όνομα- ο οποίος είναι δημοσιογράφος και από τους πρωτεργάτες του SETI@HOME, είχε διαψεύσει κατηγορηματικά ότι έκανε τέτοια δήλωση! " Αν βρείτε αστροφυσικό με το όνομα Craig Kasnov στο SETI, δεν έχετε παρά να τον ρωτήσετε για την αποκάλυψή του!", είχε συμπληρώσει!
Το pyles.tv αναζήτησε αστροφυσικό με το όνομα αυτό, αλλά μάταια! Επιπλέον, όπως είναι φανερό από την ανάγνωση του άρθρου της ρωσικής pravda, το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποτελεί προϊόν φαντασίας του συντάκτη του και γράφτηκε όχι για να αποκαλύψει ότι μας... πλησιάζουν εξωγήινοι, αλλά για να τονίσει ότι είναι τέτοια η λαχτάρα κάποιων ερευνητών να συμβεί αυτό, που μπερδεύουν την επιθυμία με την πραγματικότητα! Με λίγα λόγια: άνθρακες ο θησαυρός!!
pyles.tv

Είκοσι πέντε νεκροί από τις πλημμύρες στις Φιλιππίνες.Oπου φτωχός και η μοίρα του.

Είκοσι πέντε νεκροί από τις πλημμύρες στις Φιλιππίνες
Περίπου 60.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους στη νότια Κίνα. Ο απολογισμός των πλημμυρών στις Φιλιππίνες από τα τέλη Δεκεμβρίου έφτασε τους 25 νεκρούς, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στη διάρκεια της νύχτας εξαιτίας των νέων σφοδρών βροχοπτώσεων.
«Περίπου το 70% της περιοχής του Μπουτουάν έχει πλημμυρίσει», ανακοίνωσε η υπεύθυνη της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Μπλανς Γκομπενσιόνγκ.
Στην ίδια περιοχή, επτά άτομα που προσπάθησαν να κλέψουν κορμούς δέντρων βρήκαν τραγικό θάνατο όταν παρασύρθηκαν από τη βροχή.
Τα περισσότερα από τα θύματα πνίγηκαν, ενώ πέντε σκοτώθηκαν από κατολισθήσεις.
Οι καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν πέντε επαρχίες της νότιας Κίνας ανάγκασαν 58.000 να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, που καταστράφηκαν, ανακοίνωσε το υπουργείο Κοινωνικών και Διοικητικών Υποθέσεων.
Από τις βροχές στις επαρχίες Ζιανγκσί, Χιουνάν, Τσονγκίνγκ, Σετσουάν και Γκουιζού ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και περισσότερα από 1.200 σπίτια κατέρρευσαν, σύμφωνα με το υπουργείο.
Επίσης καταστράφηκαν 1.424.000 στρέμματα καλλιεργειών προκαλώντας ζημιές ύψους 1,35 δισεκατομμυρίων γιουάν (203,8 εκατομμύρια δολάρια).
kathimerini

ΜΕΓΑΛΕ ΥΠΟΥΡΓΕ" ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ".....


Χ. ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ: "O ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙ"

ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΒΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ!!!

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΝΤΙ ΚΡΕΜΑΛΑΣ...


Ελεύθερος χάρη στον νόμο

Χρειάστηκε να καταθέσει μόλις 10.000 ευρώ για να είναι ξανά ελεύθερος ο 66χρονος ο οποίος συνελήφθη την παραμονή της πρωτοχρονιάς, ακριβώς λίγο πριν ασελγήσει πάνω σε κοριτσάκι το οποίο εξέδιδε η μητέρα του.
news247.gr
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ αφέθηκε ο 66χρονος συνταξιούχος, ο οποίος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς συνελήφθη από αστυνομικούς, λίγο πριν βιάσει το 12χρονο κοριτσάκι που εξέδιδε η μάνα του.
Ο 66χρονος απολογήθηκε σήμερα με απολογητικό υπόμνημα, καθώς έχιε κάνει τραχειοτομή και δεν μπορεί να μιλήσει.
Όπως λένε τα στοιχεία ο 66χρονος ισχυρίζεται πως διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με την 23χρονη αδελφή του κοριτσιού, με την οποία συνευρισκόταν έναντι αμοιβής. Η αμοιβή ήταν τόσο σε χρήματα όσο και σε είδη, κοινώς ψώνια, τα οποία έκανε ο συνταξιούχος.

Η Ισλανδία γελά, η Ιρλανδία κλαίει 

του Γ. Δελαστίκ

Θεαματική είναι η ανάκαμψη της ισλανδικής οικονομίας μετά την επιβλητική αντίσταση του λαού της, ο οποίος με δημοψήφισμα συνέτριψε την ψοφοδεή πολιτική της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης που είχε υποκύψει στους ξένους δανειστές και την εξανάγκασε να μην πληρώσει στους ξένους καταθέτες τις οφειλές των ιδιωτικών ισλανδικών τραπεζών, αφήνοντας τες να χρεοκοπήσουν. «Η ύφεση αποδείχθηκε λιγότερο βαθιά από όσο προβλεπόταν», ομολογεί ο Μαρκ Φλάνιγκαν, επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ισλανδία, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι οι Ισλανδοί κατόρθωσαν να διαφυλάξουν «το πολύτιμο σκανδιναβικό μοντέλο κοινωνικής προστασίας».
Η Ισλανδία, η οποία δεν ανήκει στην ευρωζώνη, αντιμετώπισε τη χρεοκοπία της χώρας με μια συνολική πολιτική.

ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 99 Η ΕΤΑΙΡΙΑ "ΚΟΥ-ΚΟΥ" ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ




Πηγή:www.capital.gr
Η κάθετη μείωση του τζίρου στα καταστήματα που διατηρεί η αλυσίδα παιχνιδιών «Κου - Κου», κυρίως στη Βόρειο Ελλάδα, 
(λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει πολύ περισσότερο νομούς με υψηλή ανεργία όπως στην Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία) αλλά και η αδυναμία κάλυψης υποχρεώσεων, οδηγούν την βορειοελλαδίτικη εταιρεία στο άρθρο 99.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η αίτηση είχε κατατεθεί εδώ και αρκετές ημέρες και ήταν γνωστή τόσο στους ανταγωνιστές όσο και σε προμηθευτές, ωστόσο η Κου - Κου επεδίωξε να λειτουργήσει κανονικά την εορταστική περίοδο, η οποία είναι από τις πιο σημαντικές για τη δραστηριότητά της καθώς τα Χριστούγεννα πραγματοποιείται το 40% του τζίρου της.

IKA ΤΗΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ


Με πλοίο για το ΙΚΑ

Η κατάσταση στα νησιά δεν πάει άλλο καθώς όλο και περισσότερο οι κάτοικοι αποκόπτονται από βασικές υπηρεσίες. Στην Πάτμο λόγω λουκέτου στο ΙΚΑ, παίρνουν το πλοίο και ταξιδεύουν στη Λέρο ακόμη και για θεώρηση βιβλιαρίου και εξετάσεις, αν ο καιρός το επιτρέπει...
http://news247.gr
Το πλοίο της γραμμής μέχρι τη Λέρο θα αναγκάζονται να παίρνουν οι κάτοικοι της Πάτμου, προκειμένου να κλείνουν ραντεβού με γιατρούς του ΙΚΑ και να τακτοποιούν άλλες υποθέσεις τους, καθώς μετά από 24 χρόνια λειτουργίας, η διοίκηση του παραρτήματος αποφάσισε να βάλει λουκέτο, στα πλαίσια της εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών της χώρας.
Εξαγριωμένοι οι κάτοικοι του νησιού καταγγέλλουν την απόφαση του Δ.Σ., ενώ με ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν ότι «η κατάσταση αυτή αποτελεί ηχηρό χαστούκι για τους μόνιμους κατοίκους του ακριτικού νησιού, καθώς οι ηλικιωμένοι αντιμετωπίζουν προβλήματα μετακίνησης, ενώ η ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο νησιών δεν είναι καθημερινή και εξαρτάται κατά κύριο λόγο, από τις μετεωρολογικές συνθήκες».
Να σημειωθεί ότι το ΙΚΑ Πάτμου λειτουργεί από το 1986 και εξυπηρετεί 500 επιχειρήσεις και περίπου 3.000 οικοδομοτεχνικά έργα, των οποίων οι φάκελοι παραμένουν ανοιχτοί.

ΒΟΛΟΣ 2011:ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΕ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ…ΚΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑI...

Χωρίς φυσικό αέριο είναι από χθες το ΕΕΕΕΚ Βόλου και το 4ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, καθώς το χρέος των 8.650 ευρώ προς την εταιρία δεν εξοφλήθηκε τελικά παρά τις προσωπικές δεσμεύσεις του Δημάρχου Ν. Ιωνίας κ. Παύλου Μαβίδη. Οι γονείς των μαθητών δηλώνουν προδομένοι από τον απερχόμενο Δήμαρχο Ν. Ιωνίας, ο οποίος αθέτησε δύο φορές την υπόσχεσή του.

Δεν περίμενε ο Διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας να ενημερωθεί τρεις ημέρες πριν από την αλλαγή του έτους πως οι λογαριασμοί του σχολείου για το φυσικό αέριο δεν εξοφλήθηκαν και πως η εταιρία προχώρησε στην διακοπή της παροχής.
Ο ίδιος δέχτηκε χθες το πρωί τηλεφώνημα από υπάλληλο της εταιρίας, ο οποίος τον πληροφόρησε για τις εξελίξεις. Η έκπληξή του ήταν εμφανής μιας και στις 17 Δεκεμβρίου, όταν η εταιρία είχε προειδοποιήσει πως θα διακόψει την παροχή εάν δεν εξοφληθεί, ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Παύλος Μαβίδης είχε δεσμευτεί προσωπικά πως θα έδινε λύση στο ζήτημα και πως θα πλήρωνε τους λογαριασμούς.
Η υπόσχεση όμως δεν τηρήθηκε. Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Παιδιών ΑμεΑ Ν. Μαγνησίας κ. Ράνια Καρανικόλα ενημερώθηκε άμεσα για το θέμα και εξέφρασε την αγανάκτησή της για την αδιαφορία που επέδειξε ο απερχόμενος Δήμαρχος για τα δύο σχολεία και για τους μαθητές με αναπηρίες του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.
«Όχι μία, αλλά δύο φορές είχε δεσμευτεί ο κ. Μαβίδης πως θα έλυνε το πρόβλημα με τους λογαριασμούς του φυσικού αερίου. Η πρώτη φορά ήταν τον Οκτώβριο κι έπειτα στις 17 Δεκεμβρίου. Εμείς οι γονείς περιμέναμε ότι ο Δήμαρχος θα είχε τακτοποιήσει το θέμα, αλλά τρεις ημέρες πριν την αλλαγή του έτους μάς ενημερώνουν πως το σχολείο δεν θα έχει φυσικό αέριο. Τι θα κάνουν τα παιδιά μας όταν επιστρέψουν στο σχολείο; Εάν δεν επιλυθεί το θέμα, τότε εμείς δεν θα στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο», υπογράμμισε η κ. Καρανικόλα.
Η ίδια συνέχισε τη δριμεία κριτική προς τον κ. Μαβίδη, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως με την κίνησή του αυτή να μην καταβάλει τα χρήματα για το φυσικό αέριο των σχολείων δείχνει την πρόθεσή του να μεταφέρει το οικονομικό κόστος στο νέο Δήμο. Υπογράμμισε δε πως οι γονείς δεν μπορούν να εμπιστευτούν τον κ. Μαβίδη πως θα τακτοποιήσει το ζήτημα, αφού δεν το έχει πράξει μέχρι και σήμερα.
Οι γονείς των μαθητών και των δύο σχολείων δηλώνουν εξοργισμένοι με το ζήτημα και περιμένουν απαντήσεις από τους ιθύνοντες. Σημειώνουν δε πως εάν στα σχολεία δεν επανέλθει η παροχή του φυσικού αερίου, τότε θα κινητοποιηθούν δυναμικα.


prezatv.gr

Ετοιμαστείτε έρχεται η σειρά σας: -9% μισθός στην πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση που υπεγράφη στην ΝΕΟΓΑΛ


Η ΝΕΟΓΑΛ (Βιομηχανία Γάλακτος Δράμας Α.Ε.Η) στη Δράμα είναι η πρώτη εταιρία που υπέγραψε με τους εργαζόμενους επιχειρησιακή σύμβαση στην Ελλάδα. Τηρήθηκαν απόλυτα οι υποσχέσεις της Κατσέλη ότι οι νέες επιχειρησιακές συμβάσεις δεν θα οδηγήσουν σε μειώσεις μισθών... και οι μισθοί μειώνονται κατά 9% από 1η Ιανουαρίου. Τριά ΖΗΤΩ για την Λούκα...
Η επιχειρησιακή σύμβαση υπεγράφη στις 29 Δεκεμβρίου και κατατέθηκε στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας για γνωμοδότηση.
Όπως γράφει η εφημερίδα «Ημερησία», στο κείμενο της σύμβασης αναφέρεται ότι είναι εύλογη η υπογραφή της επιχειρησιακής σύμβασης «για να αποφευχθεί η αύξηση της τιμής των προϊόντων της εταιρείας και η περαιτέρω μείωση της ανταγωνιστικότητάς της και προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της στις νέες συνθήκες της αγοράς»

Xαράτσι υπέρ ΕΡΤ:Άλλη μια απίστευτη κωλοτούμπα ΠΑΣΟΚ !


Όσο ήταν στην αντιπολίτευση μας τα ΄κανε κουδούνια το ΠΑΣΟΚ, με το "χαράτσι για την ΕΡΤ", που πληρώνουμε στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει ούτε ένας από σας, που να μην διάβασε σχετικό άρθρο, πάνω από 100 φορές. Μέχρι και ειδικές ιστοσελίδες δημιούργησαν οι Πασόκοι, τότε που τα ήθελαν "όλα τζάμπα" και δεκάδες group στο facebook. Πάνω από 1.000.000 άρθρα έχουν γραφτεί από σοσιαλιστές της οκάς, για την κατάργηση του "χαρατσιού" (ψάξτε στο google για "χαράτσι ερτ").
Τώρα έγιναν κυβέρνηση. Και σήμερα ο Υπουργός Τηλέμαχος Χυτήρης ρωτήθηκε για το "χαράτσι". Και ξέρετε τι απάντησε;

Έλα μωρέ, που γκρινιάζετε, ένα πακέτο τσιγάρα το μήνα είναι (!!!!!!!!!)

Κοινοπραξία "Μορέας":ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ!!!!ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗ....ΣΠΡΩΞΤΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ!!!!

Αυξήσεις και στην Πελοπόννησο

News247.gr 
Άλλη μια κοινοπραξία ανακοίνωσε αυξήσεις στα διόδια. Δείτε τις νέες τιμές στους αυτοκινητόδρομους της Πελοποννήσου. Πρόκειται για τη δεύτερη αναπροσαρμογή, μέσα σε ένα μήνα
Έρχεται νέα επιδρομή στις τσέπες των οδηγών καθώς η κοινοπραξία "Μορέας" ανακοίνωσε ότι προχωρά σε αύξηση των διοδίων, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας και Λεύκτρο - Σπάρτης, στους σταθμούς Σπαθοβουνίου, Νεστάνης και Γέφυρας Μάναρη (Ασέας).
Σύμφωνα με το νέο τιμοκατάλογο, τα δίκυκλα και τρίκυκλα θα πληρώνουν 1,70 € (από 1,60 €) στο σταθμό διοδίων του Σπαθοβουνίου, 1,60 € (από 1,50€) στο σταθμό διοδίων της Νεστάνης και 1,30 € (από 1,20 €) στο σταθμό διοδίων της Ασέας.
Τα οχήματα με ύψος έως 2,20 μ. θα πληρώνουν 2,40 € (από 2,30 €) στο σταθμό διοδίων του Σπαθοβουνίου, 2,30 € (από 2,20€) στο σταθμό διοδίων της Νεστάνης και 1,90 € (από 1,80 €) στο σταθμό διοδίων της Ασέας.

ΕΠΙΘΕΣΗ UFO ΣΤΗ ΓΗ ! γράφει η Pravda

Το άρθρο "ξεσκίζει" σε αναγνωσιμότητα στη Ρωσική Pravda και είναι αναδημοσίευση από τη Ρωσική ιστοσελίδα ng.ru.
από το Defencenet.gr:

Πέντε (σ.σ. τρία λέει η Pravda) αστρικά battleships εκ των οποίων το ένα έχει μήκος 242 χλμ και άλλα δύο πάνω από 200 χλμ., σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση της ρωσικής εφημερίδας «Pravda» έχουν εντοπιστεί από τη ΝΑSA και θα αφιχθούν στη Γη το 2012 με καθόλου φιλικές διαθέσεις. Ήδη υπολογίζεται ότι..

 βρίσκονται πίσω από την τροχιά του Πλούτωνα και υπάρχει στο παρασκήνιο διεθνής καυγάς γιατί δεν έχει ενημερωθεί ο κόσμος στη Γη! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το εξωγήινο σμήνος έχει ήδη εντοπιστεί από τη NASA μέσω του προγράμματος HAARP που μελετά το Βόρειο Σέλας στην Αλάσκα! Οι μόνοι που αντιδρούν, σύμφωνα με την «Pravda», είναι οι Κινέζοι, που ευθέως κατηγορούν τους Αμερικανούς ότι αποκρύπτουν όσα στοιχεία διαθέτουν για την ύπαρξη εξωγήινων και τις επισκέψεις τους στη Γη.
Η «Pravda» σημειώνει ότι «καλά πληροφορημένες πηγές από το ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό και διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό πρόγραμμα για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) επιβεβαιώνουν την ύπαρξη τους» προσθέτοντας επιπλέον ότι τα τρία από αυτά θα γίνουν θεατά και από οπτικά τηλεσκόπια όταν θα πλησιάζουν τον πλανήτη Άρη!

Συρμάτινο τείχος ή ..."σινιρινά ντουβάρι"


Σε άκρως αποκαλυπτικές έως καυστικές δηλώσεις προχώρησε ο νομάρχης Ανδριανούπολης, Βαλί Σοζέρ, σχετικά με μεταναστευτικά θέματα στα σύνορα Ελλάδος - Τουρκίας.
greece-salonika.blogspot.com

Ο κ. Σοζέρ κατ' αρχάς...πως μετανάστες από σχεδόν 40 χώρες επιχειρούν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα και να εισέλθουν στη χώρα μας και συνέχισε: «Λόγω της τουρκικής νομοθεσίας και λόγω διαφόρων διεθνών αιτιών, οι λαθρομετανάστες δεν οδηγούνται σε κρατητήρια. Απλώς κρατούνται σε έναν ξενώνα και μετά αφήνονται ελεύθεροι και πολύ μικρό ποσοστό από αυτούς επιστρέφει στη χώρα τους».

Ο νομάρχης Ανδριανούπολης προχωρά περαιτέρω, κάνοντας λόγο ακόμη και για το καθεστώς αντιμετώπισης της δουλεμπορίας από τη Δικαιοσύνη: «Στο παρελθόν η δουλεμπορία ήταν αδίκημα, αλλά η απόπειρα δουλεμπορίας δεν ήταν. Τον Ιούλιο του 2010 άλλαξε η νομοθεσία και έκτοτε 500 άτομα οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη με την κατηγορία της δουλεμπορίας ή της απόπειρας αυτής. Η Ελλάδα δεν προφυλάσσει τα σύνορά της όπως εμείς, που σε κάθε 3 χιλιόμετρα έχουμε ένα μεθοριακό φυλάκιο. Και φυσικά δεν βλέπουμε από την ελληνική πλευρά να παίρνει αντίστοιχα μέτρα. Ίσως για αυτό τον λόγο μπαίνουν στη διαδικασία να υψώσουν τείχος. Εξάλλου, δεν είναι υποχρεωμένη να μας ενημερώσει για τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει, δεν μας πέφτει λόγος».

«Πρωτοσέλιδο ..ντουβάρι» στον Έβρο
Στις βασικές εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας της Τουρκίας υπάρχουν ακόμη και πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα για τον φράκτη που αναμένεται να υψώσει η Ελλάδα στον Έβρο.

Μετρό Θεσσαλονίκης:Yπομονή ακόμη ..7 χρόνια

Μέσα στο 2018 θα είναι έτοιμο το σύνολο του δικτύου των γραμμών του μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ το αργότερο στις...αρχές του 2015 θα έχει παροδοθεί ο βασικός κορμός, μήκους 9,6 χλμ.
Αυτό έκανε γνωστό ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης.


Κατά την επίσκεψή του στο σταθμό του μετρό Ευκλείδη ο κ. Μαγκριώτης έκανε λόγο για καθημερινό αγώνα που δίνεται ώστε να ξεπεραστούν τα μεγάλα προβλήματα που διαπιστώνονται κατά την κατασκευή των γραμμών, αλλά και να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος των προηγούμενων ετών. Αναφορικά με τις 37 απολύσεις στο μετρό, εν μέσω των εορτών, ο κ. Μαγκριώτης διαβεβαίωσε ότι τα άτομα αυτά θα απορροφηθούν σε άλλες θέσεις, όπου θα κριθεί αναγκαίο, λόγω φόρτου εργασίας, είτε σε αρχαιολογικές ανασκαφές, είτε σε κατασκευές γραμμών.
greece-salonika.blogspot.com

Εδώ ο κόσμος καίγεται, και ο Πρωθυπουργός...

Μέχρι το ξημέρωμα γλεντούσε σε γνωστό εστιατόριο της Νέας Κηφισιάς ο Πρωθυπουργός με τη σύζυγό του, στην αλλαγή του χρόνου και μάλιστα το έριξε στα ζεϊμπέκικα!

Μία ώρα μετά την αλλαγή του χρόνου, ο Πρωθυπουργός με τη σύζυγό του Άντα αποφάσισαν να βγουν οι δυο τους, χωρίς παρέα και χωρίς απ’ ό,τι φαίνεται να έχουν κλείσει τραπέζι, πήγαν στο εστιατόριο «Παυσίλυπον» στη Νέα Κηφισιά. Πρόκειται για μια κοσμοπολίτικη χασαποταβέρνα, κοντά στην Εθνική οδό.

Οι θαμώνες, μετά την αρχική αμηχανία κι όσο περνούσε η ώρα, παρότρυναν τον πρωθυπουργό να σηκωθεί να χορέψει στον ρυθμό που έπαιζε η ζωντανή ορχήστρα. Κι ενώ στην αρχή ήταν ανένδοτος, όταν άκουσε τη «Συννεφιασμένη Κυριακή» του Τσιτσάνη... έριξε τις σβούρες του, όπως αναφέρει τοnewsday.gr που έχει πολλές λεπτομέρειες για το ξενύχτι του Πρωθυπουργού.

Ο ΝΤΑΛΙΚΙΕΡΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΤΟΜΗ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΩΝ...

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ.ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20.000 ΕΠΙΤΟΚΟΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ «ΑΝΑΙΤΙΑ» ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ !!!


Της Γαληνης Φουρα
ΠΡΕΖΑ TV
Μία «εργολαβία» καισαρικών πλουτίζει ορισμένους μαιευτήρες, αλλά και οδηγεί τουλάχιστον 20.000 επιτόκους κάθε χρόνο στη χώρα μας «αναίτια» στο χειρουργείο. Οι εκτιμήσεις που προκύπτουν από τις επιστημονικές μελέτες αποκαλύπτουν το μέγεθος του προβλήματος, φωτίζοντας και τα ερωτήματα που προκύπτουν. Πρόσφατη έρευνα της Εθνικής Επιτροπής Θηλασμού και του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού έδειξε ότι το 52,5% των Ελληνίδων γεννάει με καισαρική και μόνο το 26% των αλλοδαπών που ζουν στη χώρα μας, οι περισσότερες των οποίων είναι φτωχές μετανάστριες και άρα δεν έχουν να καταβάλουν το κόστος της καισαρικής. Μάλιστα, το 65,2% των γυναικών που υποβάλλονται σε καισαρική έχει ιδιωτική ασφάλιση…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...