ο πυρσός της ΝΔ σβηνει...;;;

Στις 20 Ιανουαρίου ο Σαμαράς αλλάζει το σήμα της ΝΔ!...

Τον πυρσό, που καθιερώθηκε ως σήμα της ΝΔ, "σβήνει" ο Σαμαράς, καθώς
απο τις 20 Ιανουαρίου το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αλλάζει λογότυπο!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Δημοκρατία" ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ήδη στα χέρα του το νέο μοντέρνο σχεδιαστικά λογότυπο
που θα αποπνέει δυναμική και όχι στατικότητα, όπως το σημερινό, ενώ θα παίζει και με τα χρώματα και θα συμβολίζει το πέρασμα της
Κεντροδεξιάς στη νέα εποχή.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αν και ο πυρσός δεν θα υπάρχει με την μορφή που είναι γνωστός, εξετάζεται στο γράφημα που θα το αντικαταστήσει να μπορεί να αγνωρίζεται προοπτικά!
Παράλληλα, το νέο σήμα της ΝΔ θα αποκτήσει εταιρική ταυτότητα. Σε όλα τα έντυπα, τα φυλλάδια, τις επιστολές,
αλλά και σε κάθε προϊόν που θα έχει το κόμμα θα είναι το ίδιο, ώστε να κατοχυρώνεται και να αξιοποιείται είτε με πωλήσεις αναμνηστικών, είτε για να δίνεται ως επιβράβευση σε εκδηλώσεις του κόμματος. Η εφημερίδα, επισημαίνει, ότι την ίδια ημέρα αναμένεται να παρουσιαστεί και το νέο διαδικτυακό πόρταλ του κόμματος.
Σημειώνεται ότι ο πυρσός ως σήμα της ΝΔ καθιερώθηκε απο τον Κ.Καραμανλή ύστερα απο πρόταση του Ευάγγελου Αβέρφωφ.
Και τώρα αλλάζει με απόφαση ενός πολιτικού "παιδιού" του Αβέρωφ, του Αντώνη Σαμαρά.
parapolitka.gr

Μισό δισ. ευρώ από το Facebook για τον Bono…

Κατά 576 εκατομμύρια ευρώ αύξησε την περιουσία του μέσα σε ένα χρόνο ο τραγουδιστής των U2, Bono, αφού η κίνηση του να αποκτήσει το 1,5% του Facebook αποδείχθηκε χρυσοφόρα!
Ο ιρλανδός τραγουδιστής είχε επενδύσει περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια τον προηγούμενο χρόνο στο Facebook. Όμως η πρόσφατη κίνηση της Goldman Sachs να τονώσει τα οικονομικά του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης κατά μισό δισεκατομμύριο δολάρια, εκτόξευσε την αξία του Facebook από τα 8 στα 32 δισεκατομμύρια δολάρια. Αναλόγως λοιπόν και η επένδυση του Bono πήρε την ανιούσα, με αποτέλεσμα να εκτιμάται πλέον στα 576 εκατομμύρια ευρώ. Πλέον η λαϊκή ρηση "τα λεφτά πηγαίνουν στα λεφτά" επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά πανηγυρικά.
ΥΓ: Από δω και πέρα περιμένουμε με ενδιαφέρον τις επόμενες φιλανθρωπικές κινήσεις του αγαπητού μας τραγουδιστή.
cosmo.gr

Όχι στα δίκυκλα

Ανθρώπινη αλυσίδα προκειμένου να εμποδίσουν την κίνηση των δικύκλων σχημάτισαν τα μέλη πρωτοβουλίας για την προστασία των πεζόδρομων στην Πλατεία Αριστοτέλους
Ένα ανθρώπινο φράγμα που να εμποδίζει τη διέλευση των δίκυκλων μηχανών από τον πεζόδρομο σχημάτισαν μέλη της Ένωσης για τα Δικαιώματα των Πεζών στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη.
Τα μέλη της Ένωσης διαμαρτυρήθηκαν με αυτό τον τρόπο για την παράνομη χρήση των πεζοδρόμων από αυτοκίνητα και δίκυκλα και διεκδίκησαν το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια.
"Θέλαμε με την κίνηση αυτή να υπενθυμίσουμε ότι οι πεζόδρομοι είναι για τους πεζούς", επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης, Γρηγόρης Μαυράκης.
Οι διαμαρτυρόμενοι χρησιμοποίησαν πανό με ευρηματικά συνθήματα όπως «Μην πατάτε τον πεζόδρομο, εμποδίζετε τη διέλευση των τροχοφόρων οχημάτων» και μοίρασαν στους περαστικούς ενημερωτικό υλικό.

«Doors» «Void» «Vinilio» Λουκέτο σε νυχτερινά κέντρα απο το ΣΔΟΕ

Ταμπέλα "κλειστόν" κρέμασαν πέντε νυκτερινά κέντρα στην Αθήνα, στα οποία μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις
news247.gr
Στην αναστολή λειτουργίας τριών νυχτερινών καταστημάτων προχώρησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν σήμερα τα ξημερώματα. Συγκεκριμένα, υπάλληλοι της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Αττικής πραγματοποίησαν έλεγχο σε 14 επιχειρήσεις με αντικείμενο δραστηριότητας την διασκέδαση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν εφαρμόζονται οι διατάξεις του φορολογικού νόμου.
Σε οκτώ επιχειρήσεις διαπιστώθηκε η μη εφαρμογή του και καταλογίσθηκαν συνολικά 81 παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν σε τρεις από τις οκτώ επιχειρήσεις επισύρουν και τις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 13 παρ. 1 του Ν.2523/97, όπως έχει συμπληρωθεί με τις διατάξεις του άρθρου 16 παρ. 6 του Ν. 3888/2010, δηλαδή αναστολή λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασής τους για 48 ώρες.
Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις είναι οι εξής:
*«Ανδρέας Ανδρουλακάκης & Σια ΕΕ» με διακριτικό τίτλο «Doors», (μπαρ-εστιατόριο-club), οδός Καρνεάδου 25-29, Κολωνάκι.
*«Θ. Μπουγιούκας & Σια ΟΕ» με διακριτικό τίτλο «Void»,(club), οδός Ευμολπίδων 26, Γκάζι.
*«Γεώργιος Αδαμόπουλος ΕΕ» με διακριτικό τίτλο «Vinilio»,(club), Λεωφ. Ποσειδώνος 33, Γλυφάδα.
Οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Διεύθυνσης του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής προέβησαν στη σφράγιση της επαγγελματικής εγκατάστασης των άνω επιχειρήσεων.

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ!!

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΜΕΝΟ;;;;

H καθυστέρηση στην λήψη μέτρων αύξησε το κόστος αποφυγής χρεοκοπίας από 3 δισ. σε 120 δισ. ευρώ !!

Ο Βρετανός πολιτικός -πρώην πρωθυπουργός- Γκόρντον Μπράουν υποστηρίζει ότι κατά τους πρώτους μήνες του έτους, εξαιτίας καθυστερήσεων στις αποφάσεις για να βοηθηθεί η Ελλάδα, το κόστος στην Ελλάδα της αποφυγής της χρεοκοπίας αυξήθηκε από 30 δισ. ευρώ, κατά προσέγγιση, σε 120 δισ. ευρώ».

Taxalia.blogspot.com

Σταρόβας:Απειλεί με γυμνισμό


Στα χνάρια της Τζούλια και της Σάσα Μπάστα το πρώην μέλος των «Άγαμων θυτών»
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Δημήτρης Σταρόβας ο οποίος ετοιμάζει με μεγάλη επιμέλεια την εμφάνιση του στην ακτή Πειραιώς. Μάλιστα αποκάλυψε ότι θα εμφανιστεί γυμνός, επηρεασμένος από τις σύγχρονες τάσεις στο ελληνικό τραγούδι.
Οι σύγχρονες τάσεις μάλλον έχουν σχέση με τις νέες Έλληνιδες τραγουδίστριες οι οποίες από φωνή είναι ...
κουκλάρες

www.enimerwsi.com

Μολυσμένο και επικίνδυνο το νερό στο χωριό Αγιος Βλάσης ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

απο τον Ριζοσπαστη
Υστερα από ανάλυση που έγινε από ειδικά εργαστήρια σε δείγματα νερού από γεώτρηση, βρέθηκε ότι 
περιέχει μόλυβδο και κάδμιο στο ανώτερο όριο

Επικίνδυνο για την υγεία κατοίκων και εργαζομένων είναι εδώ και ένα χρόνο το νερό που τρέχει από τις βρύσες στα σπίτια στο χωριό Αγιος Βλάσης του Δήμου Χαιρώνειας, κοντά στη Λιβαδειά! Υστερα από ανάλυση που έγινε από ειδικά εργαστήρια σε δείγματα νερού από γεώτρηση, βρέθηκε ότι το νερό περιέχει μόλυβδο και κάδμιο στο ανώτερο όριο. Επιπλέον, το σχετικό πόρισμα, το οποίο έχει ο «Ριζοσπάστης» στη διάθεσή του, αναφέρει επί λέξει: «Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την έντονη παρουσία οργανικών ουσιών δείχνουν ότι πρόκειται για νερό με έντονη χημική ρύπανση».Πιο συγκεκριμένα, το πόρισμα, που έχει ημερομηνία 25.1.2010, στην τελική ενότητα «Συμπέρασμα - Παρατηρήσεις» αναφέρει:
«-- Πρόκειται για πάρα πολύ σκληρό ελαφρά υφάλμυρο νερό, υψηλής περιεκτικότητας σε άλατα.
-- Παρουσιάζει αυξημένη αγωγιμότητα, θολότητα, ξηρό υπόλειμμα και περιεκτικότητες σε ιόντα χλωρίου, νιτρικά, νιτρώδη και αμμωνιακά.
-- Παρουσιάζει οριακές περιεκτικότητες σε μόλυβδο και κάδμιο.
-- Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την έντονη παρουσία οργανικών ουσιών δείχνουν ότι πρόκειται για νερό με έντονη χημική ρύπανση».
Η περιεκτικότητα σε μόλυβδο φτάνει τα 10 μgCd/l με ανώτερο όριο τα 10, ενώ η περιεκτικότητα σε κάδμιο φτάνει τα 5 μgCd/l με ανώτερο όριο τα 5!
Αμεση σχέση με ΧΥΤΑ - Βιολογικό Καθαρισμό;
Φωτογραφία από το ΧΥΤΑ στη Λιβαδειά
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το χωριό Αγιος Βλάσης βρίσκεται - σε ευθεία γραμμή - περίπου 3-4 χιλιόμετρα από τον ΧΥΤΑ της Λιβαδειάς και περίπου 5 χιλιόμετρα από τον Βιολογικό Καθαρισμό στη Δαύλεια.Ο «Ριζοσπάστης» στις 30/12/2010 και στις 4/1/2011 είχε αποκαλύψει ότι υπάρχει πρόβλημα με το πόσιμο νερό τόσο στη Λιβαδειά (χωριό Τσουκαλάδες) και στη Δαύλεια που διατηρούνται αντίστοιχα ο ΧΥΤΑ και ο Βιολογικός Καθαρισμός, όσο και στο χωριό Ρωμαίικο που απέχει μερικά χιλιόμετρα από τους συγκεκριμένους χώρους.

Γερμανία: Η αλλήθωρη Χάιντι είναι πιο δημοφιλής από την… Μέρκελ

Μετά τον Κνούτ την πολική αρκούδα και τον Πόλ το χταπόδι, ένα συμπαθέστατο αλλήθωρο μαρσιποφόρο ονόματι Χάιντι αποτελεί πλέον το νέο ζώο-διασημότητα…. Ο λόγος για την Χάιντι το αλλήθωρο οπόσουμ (στα ελληνικά ονομάζεται διδέλφυς ή μαρσιπόμυς και είναι το μεγαλύτερο μαρσιποφόρο του δυτικού ημισφαιρίου) η οποία εξελίχθηκε, εν αγνοία της, μέσα σε μερικούς μήνες σε διασημότητα. Η πορεία της προς τη δόξα ξεκίνησε από τις σελίδες μιας γερμανικής εφημερίδας όπου πρωτοδημοσιεύθηκαν φωτογραφίες της, και συνεχίστηκε με όχημα το διαδίκτυο.
Σήμερα πλέον, μόνο στη σελίδα που έχουν στήσει για αυτήν στο Facebook, η Χάιντι, η οποία είναι 2,5 ετών και βρίσκεται στο ζωολογικό κήπο της Λειψίας, έχει ήδη πάνω από 80.000 οπαδούς.
Μάλιστα έχει περισσότερους φαν από ότι έχει η Άνγκελα Μέρκελ, αφού η Χάιντι ειναι….συμπαθέστατη!
Επιπλέον, το αλλήθωρο μαρσιποφόρο πρωταγωνιστεί και σε πλήθος ιντερνετικών βίντεο ενώ σύντομα πρόκειται να αποκτήσει και τη δική του σειρά εμπορευμάτων (κούπες, μπλουζάκια κ.α.).

Και να φανταστεί κανείς πως ο ζωολογικός κήπος της Λειψίας ακόμη την κρατά μακριά από τα βλέμματα του κοινού. Τα επίσημα αποκαλυπτήρια της προβλέπεται να γίνουν στις αρχές Ιουλίου.
Όσο για το πρόβλημα στραβισμού που αντιμετωπίζει, αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν πρόκειται να τη δυσκολέψει ιδιαίτερα καθώς τα οπόσουμ λειτουργούν περισσότερο με την όσφρηση παρά με την όραση.»
www.polispress.gr

Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΦΕΡΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ Ο ΔΥΝΑΣΤΗΣ!!!ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ.....










Στην Σ. Αραβία ο Μπεν Άλι

Μετά την άρνηση του Νικολά Σαρκοζί να δώσει άδεια εισόδου στη Γαλλία στον Τυνήσιο έκπτωτο πρόεδρο, ο Μπεν Άλι μετέβη στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Έκρυθμη η κατάσταση στη Τυνησία. Έκκληση για ειρηνική επίλυση από ΕΕ
news247.gr
Στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας έφτασε αεροπορικώς λίγο μετά τις 2:00 πμ ώρα Ελλάδος ο πρώην πρόεδρος της Τυνησίας Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, όπως επιβεβαίωσε ανακοινωθέν του παλατιού το οποίο επικαλείται το επίσημο σαουδαραβικό ειδησεογραφικό πρακτορείο SPA.
Η άφιξή του στην Τζέντα, πόλη στην Ερυθρά Θάλασσα, είχε αναφερθεί από τα τηλεοπτικά δίκτυα αλ Αραμπίγια και αλ Τζαζίρα, ενώ την ίδια πληροφόρηση είχε δώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο σαουδαραβική κυβερνητική πηγή.
"Το βασίλειο καλωσόρισε την άφιξη του Προέδρου Ζιν αλ Αμπιντίν Μπεν Άλι και της συζύγου του", ανέφερε το ανακοινωθέν της μοναρχίας, σύμφωνα με το πρακτορείο.
Νωρίτερα, ανώτερο στέλεχος της Γαλλικής κυβέρνησης που ζήτησε να μην κατονομασθεί είχε δηλώσει ότι το Παρίσι δεν θέλει ο Μπεν Άλι να μεταβεί στο γαλλικό έδαφος.
"Η Γαλλία δεν θέλει την άφιξη του Τυνήσιου Προέδρου στο έδαφός της", είπε ο αξιωματούχος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς αντιδρώντας στις πληροφορίες ότι ο Μπεν Άλι κατευθυνόταν αεροπορικώς στο Παρίσι. Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε ότι μετά την εξέλιξη αυτή το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε κατευθύνθηκε στον Κόλπο.

"Aγνωστο" υποβρύχιο βόρεια της Κέας ...


Ελικόπτερα του ΠΝ κυνηγούσαν επί 7 ώρες "άγνωστο" υποβρύχιο βόρεια της Κέας 






Υποβρύχιο αγνώστου ταυτότητος, το οποίο εικάζεται ότι ήταν ένα από τα δύο τουρκικά που επί τρεις ημέρες "κυκλοφορούν" βόρεια της Άνδρου και νότια της Σκύρου ( το ένα μάλλον είναι το 209/1200 S-352 TCG DOLUNAY) , "αναχαίτισαν" χθες το πρωί με συνδυασμένη επιχείρηση τέσσερα ελικόπτερα S-70, σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr από πηγές του ΓΕΝ, 5 μίλια βόρεια της Άνδρου. Το ΓΕΕΘΑ επιβεβαιώνει την ύπαρξη των τουρκικών υποβρυχίων στην περιοχή βόρεια της Άνδρου, αλλά δεν επιβεβαιώνει το συμβάν στην Κέα. Οι πηγές πάντως που μεταδίδουν την σχετική πληροφορία είναι έγκυρες, αλλά όπως προείπαμε δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση. Το κυνήγι του άγνωστου υποβρυχίου ξεκίνησε χθες το πρωί και διήρκεσε μέχρι το απόγευμα.
Πιο συγκεκριμένα δύο ελικόπτερα S-70 B-6 Aegean Hawk τα οποία βρίσκονταν σε αποστολή ρουτίνας συντήρησης επιχειρησιακής εκπαίδευσης εντόπισαν τυχαία με το ραντάρ τους το ίχνος του περισκοπίου αγνώστου υποβρυχίου. Όντως επιβεβαιώθηκε ότι χθες τις ίδιες ώρες πέταξαν δύο τέτοια ελικόπτερα σε ανάλογη αποστολή τις ίδιες ακριβώς ώρες που ανεφέρεται ότι έγινε το συμβάν σε αυτή την περιοχή.
Στη συνέχεια μόλις το υποβρύχιο αντελήφθη την παρουσία των ελληνικών ελικοπτέρων καταδύθηκε προσπαθώντας να διαφύγει από την περιοχή με αποτέλεσμα τα ελικόπτερα να ρίξουν το ποντιζόμενο σόναρ έτσι ώστε να συνεχίσουν την παρακολούθηση του στίγματος.
Το κυνηγητό αυτό συνεχίστηκε  για αρκετή ώρα και στην περιοχή έσπευσαν τα δύο ιδίου τύπου ελικόπτερα επιφυλακής από την βάση στο Κοτρώνι για να αντικαταστήσουν τα δύο πρώτα που ήδη επιχειρούσαν. Η καταδίωξη συνεχίστηκε μέχρι το απόγευμα με συνολική διάρκεια 7 ωρών.
Το συγκεκριμένο γεγονός, αν όντως υπήρξε στην έκταση που αναφέρεται, κάθε άλλο παρά θεωρείται σύνηθες ενώ θα μπορούσε να θεωρηθεί ως επιθετική ενέργεια καθότι το υποβρύχιο βρισκόταν σε κατάδυση ενώ οι διεθνείς κανονισμοί προβλέπουν να είναι σε ανάδυση.
Πάντως η πληροφορία έχει διασταυρωθεί από δύο μη επίσημες, ανεξάρτητες πηγές
Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει αναγνωριστεί η εθνικότητα του υποβρυχίου.  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Βατοπέδι :ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΠΑΛΙ...ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ!!


Το Βατοπέδι προς παραγραφή

Παραγραφή για Δούκα, Μπασιάκο και Κοντό, εισηγείται στο Δικαστικό Συμβούλιο ο εκτελών χρέη εισαγγελέα στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Αναμένεται η έκδοση της απόφασης της ολομέλειας που θα αποδεχθεί ή θα απορρίψει την εισήγηση και θα παραπέμψει στη δικαιοσύνη τους τρεις
news247.gr
Παραγραφή του αδικήματος της απιστίας στο Δημόσιο εισηγείται ο εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου που εξετάζει την πρόταση παραπομπής στη Βουλή των τριών πρώην υπουργών στη Βουλή.
Αν και τον τελικό λόγο για την παραγραφή ή μη της υπόθεσης του Βατοπεδίου έχει - σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών - το Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο θα αποφανθεί επί της πρότασης του και τα μέλη του που αποτελούνται από αρεοπαγίτες και συμβούλους επικρατείας κληρώθηκαν από τη Βουλή στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.
Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου δεν υπόκειται σε κανένα ένδικο μέσο και θα παραδοθεί στους κατηγορουμένους και στον πρόεδρο της Βουλής μέσα σε προθεσμία δέκα ημερών από την έκδοσή του. Το βούλευμα επιδίδεται και στον εισαγγελέα του Ειδικού Δικαστηρίου.

Το Ισραήλ αναγνώρισε την ελληνική ΑΟΖ πριν καν την ανακηρύξει η Ελλάδα!





Μπορεί η Ελλάδα να μην αναγνωρίζει την ΑΟΖ της, αλλά πρόλαβε και την αναγνώρισε το Ισραήλ! Στους χάρτες που έδωσε στην δημοσιότητα το Τελ Αβίβ αναγνωρίζεται 100% η ελληνική ΑΟΖ, η οποία συνεχίζεται με την ΑΟΖ της Κύπρου! Δηλαδή, αναγνωρίζεται (το έτσι ή αλλιώς γεγονός) ότι το Καστελόριζο επεπτείνει την ελληνική ΑΟΖ μέχρι το όριο της ΑΟΖ της Κύπρου. Οι χάρτες δόθηκαν και στην ελληνική πολιτική ηγεσία, περιγράφοντας την πορεία που θα έχει ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου που θα παράγεται στο κοίτασμα Λεβιάθαν από την αμερικανική εταιρεία Νoble Εnergy Ltd στην Ευρώπη μέσω υποθαλάσσιου αγωγού που θα περνά από την Ελλάδα.
Για να πραγματοποιηθεί αυτό ο αγωγός αυτός θα πρέπει να διασχίζει την θαλάσσια περιοχή που σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο αποτελεί μέρος της ελληνικής ΑΟΖ και πιο συγκεκριμένα του τμήματος της ΑΟΖ που η Ελλάδα διαθέτει στην θαλάσσια περιοχή της Αν. Μεσογείου χάρις την ύπαρξη του Καστελορίζου, της Ρώ και της Μεγίστης.  Επομένως με την πρόταση τους αυτοί, οι Ισραηλινοί με σαφή τρόπο αναγνωρίζουν την ελληνική ΑΟΖ στην περιοχή και δίνουν στην Ελλάδα ένα ακόμα διαπραγματευτικό χαρτί υποστήριξης των ελληνικών θέσεων για το συγκεκριμένο θέμα. Πρακτικά δημιουργείται ένα πολύ ισχυρό ενεργειακό μπλοκ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, με τις ΗΠΑ να βάζουν την ... εταιρεία εξόρυξης και εκμετάλλευσης!
Το ζητούμενο πια δεν είναι αν η Ελλάδα έχει κοινά συμφέροντα με χώρες της ευρύτερης γεωγραφικής περιφέρειας αλλά πως θα μπορούσε η ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιήσεις τις ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας αφού στα τέλη Απριλίου οι Ισραηλινοί θα γνωρίζουν την ποσότητα του φυσικού αερίου στο κοίτασμα Λεβιάθαν και αν θα μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτό το κοίτασμα.  
Συζήτηση για το θέμα είχαν χτές ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Άβιγκτορ Λίμπερμαν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΣΗΕΜ-Θ Διέγραψε δημοσιογράφο επειδή απέργησε!

απο τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ
Με την ποινή της 10μηνης διαγραφής από τα μητρώα μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ τιμωρεί το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο (ΔΠΣ) της ΕΣΗΕΜ-Θ την δημοσιογράφο του «Ρ» Αννα Ανανιάδου, επειδή στις 17 Δεκέμβρη 2009 συμμετείχε στην πανεργατική απεργία του ΠΑΜΕ και στη συμβολική παρέμβαση στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 για τη μετάδοση «απεργιακού δελτίου».
Με την απόφασή του το ΔΠΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ έρχεται να δώσει κάλυψη στην αρχική απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ- Θ και στην πρακτική που ακολούθησε με στόχο την πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη της δημοσιογράφου του «Ρ». Με το σκεπτικό του επιβεβαιώνει πως πρόκειται για πολιτική δίωξη καθώς τη διαγράφει επειδή συμμετείχε στην απεργία παρά τη διαφορετική απόφαση της ΕΣΗΕΜ-Θ: Το ΔΠΣ λοιπόν αποφαίνεται: «Η ΕΣΗΕΜ-Θ παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη στα μέλη της, τα οποία δεν είναι δυνατό να απεργήσουν χωρίς απόφαση του φορέα που τους καλύπτει συνδικαλιστικά».
Δυστυχώς γι αυτούς, η δυνατότητα των εργαζομένων να απεργήσουν δεν εξαρτάται από τους συμβιβασμένους εκπροσώπους τους στα συνδικάτα ή από το αν θεωρείται νόμιμη από το αστικό κράτος και αν έχει την ανοχή των αφεντικών. Είναι δικαίωμα και δεν εκχωρείται σε κανέναν από δαύτους.
Επίσης, το ΔΠΣ τιμωρεί τη δημοσιογράφο του «Ρ» και γιατί λέει «έβαλλε κατά της Ελευθεροτυπίας» παρεμβαίνοντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 για να διαβάσει το «απεργιακό δελτίο» του ΠΑΜΕ. Αποφαίνεται δηλαδή πως τα ΜΜΕ, κρατικά και ιδιωτικά, ικανοποιούν το δημοκρατικό δικαίωμα στην ολόπλευρη ενημέρωση και η «ελευθεροτυπία» που ζει και βασιλεύει, λαβώθηκε από το ΠΑΜΕ.

ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ......ΣΕ ΣΤΥΛ ΠΑΣΟΚ!!

Μας τρώει ολόκληρους


Ζυγίζει μόλις όσο 6,6 δισεκατομμύρια ήλιοι και θα μπορούσε να κάνει μια χαψιά το ηλιακό μας σύστημα. Πρόκειται για μια μαύρη τρύπα, τις οποίας οι διαστάσεις δεν είχαν υπολογιστεί στο παρελθόν. Ευτυχώς βρίσκεται σε άλλο γαλαξία
news247.gr
Η μαύρη τρύπα, που βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξία Μ87, είναι η μεγαλύτερη που έχει βρεθεί ποτέ στο σύμπαν, σύμφωνα με νέους υπολογισμούς των αστρονόμων.
Οι πιο πρόσφατες παρατηρήσεις δείχνουν ότι ζυγίζει όσο 6,6 δισεκατομμύρια ήλιοι και θα μπορούσε να "καταπιεί" ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα.
Η ανακάλυψη, που ανακοινώθηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Ένωσης, έγινε από ερευνητές με επικεφαλής τον αστρονόμο Καρλ Γκέπχαρτ του πανεπιστημίου του Τέξας-Όστιν, σύμφωνα με το "Science".
Οι προηγούμενες εκτιμήσεις υπολόγιζαν ότι η μάζα της συγκεκριμένης μαύρης τρύπας ήταν "μόλις" 3 δισεκατομμύρια φορές σε σχέση με τον ήλιο μας και περίπου 1.000 φορές μεγαλύτερη από την μαύρη τρύπα στο κέντρο του δικού μας γαλαξία.
Οι νέες όμως μετρήσεις, με τη βοήθεια ενός τηλεσκοπίου διαμέτρου 8,1 μέτρων στο όρος Μάουνα Κεα της Χαβάης, έδειξαν ότι η μαύρη τρύπα, που απέχει περίπου 50 εκατ. έτη φωτός από τη Γη και βρίσκεται στην κατεύθυνση του αστερισμού της Παρθένου, έχει τελικά υπερδιπλάσια μάζα.
Ο νέος υπολογισμός της μάζας της βασίστηκε στις μεγάλες ταχύτητες περιστροφής των άστρων γύρω της, που φτάνουν τα 500 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο.
Είναι η πιο ακριβής μέτρηση μάζας που έχει γίνει ποτέ για οποιαδήποτε υπερμεγέθη μαύρη τρύπα. Ο λεγόμενος "ορίζοντας γεγονότων" (πέρα από τον οποίο τίποτε, ούτε καν το φως, δεν μπορεί να δραπετεύσει από την τρομακτική έλξη της) είναι τετραπλάσιος σε σχέση με την τροχιά του Ποσειδώνα, του πιο εξωτερικού πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, πράγμα που σημαίνει ότι η συγκεκριμένη μαύρη τρύπα άνετα θα είχε "καταπιεί" τον ήλιο μας μαζί με όλους τους πλανήτες του.
Τόσο μεγάλες μαύρες τρύπες πιθανότατα δημιουργούνται όχι μόνο "καταπίνοντας" γειτονικά άστρα, αλλά και μέσω απορρόφησης άλλων μικρότερων μαύρων τρυπών.

«Γειτονιά του έρωτα» προτείνει ο Μπουτάρης

Την πρόταση να δημιουργηθεί «γειτονιά του έρωτα» σε μη κατοικημένη περιοχή της Θεσσαλονίκης, που θα οριοθετήσει ο...
Οργανισμός Ρυθμιστικού, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε, σήμερα, στο δημαρχείο με αντιπροσωπεία ιεροδούλων.
Οι ιερόδουλες εξέθεσαν στον δήμαρχο τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη μη ανανέωση των αδειών λειτουργίας των οίκων ανοχής. Ο κ. Μπουτάρης υποσχέθηκε να θέσει το συγκεκριμένο θέμα για συζήτηση σε προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Επίσης, ο δήμαρχος θα συναντηθεί με κατοίκους της δυτικής πλευράς της πόλης, προκειμένου να ακούσει και τις δικές τους απόψεις, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις στο ζήτημα.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ....

Άγρια κόντρα ΚΚΕ - Παπανδρέου

Σκληρές κουβέντες μεταξύ Γ.Παπανδρέου και Α.Παπαρήγα στη Βουλή με αντικείμενο τα Ελληνοτουρκικά. Για κοινούς συκοφάντες με εθνικιστικές φοβίες μίλησε ο πρωθυπουργός, για εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας για χάρη των πετρελαϊκών εταιριών έκανε λόγο η Α.Παπαρήγα
news247.gr
Με εκφράσεις που άγγιξαν τα όρια του κοινοβουλευτικού διαλόγου, εξελίχθηκε η αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού και της γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα η οποία καταλόγισε μυστική διπλωματία στην κυβέρνηση και εκχώρηση εθνικών δικαιωμάτων στην Τουρκία.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός με ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις - ασυνήθιστες για τους συνήθως ήπιους τόνους των ομιλιών του- καταλόγισε στο ΚΚΕ κοινή συκοφαντία και πολιτική που κινείται με βάση θεωρίες συνωμοσίας, υπονόμευση και καλλιέργεια κλίματος ηττοπάθειας, ενώ απέδωσε στο ΚΚΕ ρόλο συνηγόρου των Τούρκων διπλωματών.
"Ξεπέφτετε καλλιεργώντας εθνικιστικές φοβίες. Πού τα είδατε αυτά; Με τις θεωρίες συνωμοσίας έχετε καταντήσει ο καλύτερος προπαγανδιστής των πιο ακραίων τουρκικών θέσεων, του πιο ακραιφνούς κεμαλιστή στρατηγού του βαθέως κράτους της Τουρκίας" είπε ο Γ.Παπανδρέου απευθυνόμενος στην Α.Παπαρήγα, η οποία είχε μιλήσει προηγουμένως για μυστική διπλωματία και για προετοιμασία παραχωρήσεων εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων από την κυβέρνηση.
"Σας πιάσαμε στα πράσα" ήταν η αντίδραση της γγ του ΚΚΕ Α.Παπαρήγα:
"Ούτε ΚΥΠατζήδες έχουμε χρηματίσει για να βλέπουμε συνωμοσίες, αλλά βλέπουμε αυτό που είναι καθαρό. Έχετε ασκήσει ποτέ κριτική στο ΝΑΤΟ, να βάλει στη θέση της την Τουρκία;", ρώτησε και πρόσθεσε πως το ΚΚΕ ενδιαφέρεται δεν επιδιώκει πόλεμο με την Τουρκία, αλλά το πρόβλημα είναι τι είδους ειρήνη θα υπάρξει και απέδωσε τις προσπάθειες προσέγγισης στις πολυεθνικές του πετρελαίου.

Την κατασκευή στην Κύπρο του τερματικού σταθμού φυσικού αερίου του Leviathan προτείνει το Ισραήλ




Μία πολύ σημαντική πρόταση έχει καταθέσει η ενεργειακή ισραηλινή εταιρεία DelekGroup στην κυβέρνηση της Κύπρου σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας Φιλελεύθερος. Πιο συγκεκριμένα η ισραηλινή εταιρεία η οποία αποτελεί τον συνεταίρο της αμερικανικής εταιρείας στο Ισραήλ προτείνει την κατασκευή τερματικού σταθμού στην Κύπρο για την παραγωγή και εξαγωγή φυσικού αερίου.
Επιπρόσθετα η γραπτή πρόταση των ισραηλινών περιλαμβάνει τη δημιουργία μηχανισμού που θα αναλάβει όλες τις εγκαταστάσεις και διαδικασίες υγροποίησης και εξαγωγών του φυσικού αερίου και άλλων πετροχημικών από τα υποθαλάσσια κοιτάσματα των δύο χωρών στο έδαφος της κυπριακής Δημοκρατίας. Τα ισραηλινά κοιτάσματα Ταμάρ και Νταλίτ και πιο ειδικά το Λεβιάθαν, αποτελούν τις σημαντικότερες ανακαλύψεις των δύο τελευταίων ετών.
Στα κοιτάσματα αυτά οι δύο εταιρείες συνεργάζονται ενώ πρόσφατα η εταιρεία Delek ζήτησε από την κυπριακή Δημοκρατία έγκριση να συμμετάσχει με σημαντικό ποσοστό στις μετοχές των δικαιωμάτων της Νoble στο «Οικόπεδο 12». Αν τελικά υλοποιηθεί η ισραηλινή πρόταση η Κύπρος θα αποκτήσει νέο ρόλο στην περιοχή, ως παγκόσμιος εξαγωγέας και διανομέας φυσικού αερίου.
Σε πρόσφατη μάλιστα συνέντευξή του στη Ηuston Chronicle, ο ανώτατος διευθυντής της Νoble, Τσιάρλς Ντάβιτσον, είχε υποδείξει πως και μόνο το κοίτασμα του Λεβιάθαν, μπορεί να υποστηρίξει δύο μεγάλες μονάδες υγροποίησης φυσικού αερίου εκ των οποίων η μία θα μπορούσε να κατασκευαστεί στην Κύπρο.
Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο, Μισιέλ Χαράρι, στους επόμενους τρεις μήνες το Ισραήλ θα γνωρίζει πότε θα αρχίσει την παραγωγή φυσικού αερίου στα ισραηλινά κοιτάσματα καθώς και το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα είναι διαθέσιμο το φυσικό αέριο των κοιτασμάτων στη διεθνή αγορά.
Ερωτηθείς δε, αν ισραηλινές εταιρείες έχουν ενδιαφερθεί για εξόρυξη φυσικού αερίου στην Κύπρο, ο κ. Χαράρι είπε χαρακτηριστικά: «Φαντάζεστε το ενδιαφέρον από πολλές ισραηλινές εταιρείες που ασχολούνται με την ενέργεια».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΒΑΛΚΑΝΙΑ....ΤΟ ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ

Σύλληψη τούρκου χειρουργού για εμπόριο οργάνων στο Κόσοβο


Με αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης του Κοσόβου, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε στην Κωνσταντινούπολη τον γιατρό Γιουσούφ Σονμένζ ως ύποπτο για συμμετοχή σε εμπόριο ανθρώπινων οργάνων στο Κόσοβο.
Ο 53χρονος φέρεται ως μέλος διεθνούς κυκλώματος εμπορίας ανθρώπινων οργάνων, στο οποίο φέρονται επίσης να συμμετείχαν ένας ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας του Κοσόβου και ένας ισραηλινός υπήκοος. Τη σύλληψη του χειρουργού, ο οποίος φέρεται να έκανε τις εγχειρίσεις για την αφαίρεση ανθρώπινων στην ιδιωτική κλινική “Medikus” στην Πρίστινα, επιβεβαίωσε η αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο (Eulex). Ο Σονμέζ αρνήθηκε τις κατηγορίες, όμως η εκπρόσωπος της αστυνομικής υπηρεσίας της ΕΕ στο Κόσοβο Κριστίνα Χερόντες χαιρέτισε τη σύλληψή του. Ο δικαστής της Eulex Τζόναθαν Ράτελ είχε καταγγείλει πρόσφατα ότι άποροι άνθρωποι οδηγούνταν στο Κόσοβο από το εξωτερικό, με την υπόσχεση ότι θα πάρουν χρήματα αν δώσουν τα όργανά τους, τα οποία συνέχεια προωθούνταν στη μαύρη αγορά και μεταμοσχεύονταν σε πλούσιους ασθενείς.ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
http://sfendoni.blogspot.com/2011/01/blog-post_06.html 
 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Κρουαζιερόπλοιο από τη Σμύρνη θα δένει στη Θεσσαλονίκη


Μεγάλος αριθμός τούρκων τουριστών αναμένεται το φετινό καλοκαίρι να καταφθάσει διά θαλάσσης στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συνδυάσει ένα ταξίδι αναψυχής με μια επίσκεψη στα σημαντικά οθωμανικά μνημεία της πόλης.

Μόνο το 2011 το ελληνικών συμφερόντων πλοίο υπολογίζεται ότι θα μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη 3.000-3.500 επιβάτες. “Το κρουαζιερόπλοιο θα προσεγγίσει τη Θεσσαλονίκη έξι φορές το 2011, μεταφέροντας 500-600 άτομα κάθε φορά. Η πρώτη προσέγγιση θα γίνει στις 23 Μαΐου και θα ακολουθήσουν άλλες πέντε, στις 21 Ιουνίου, 7 Ιουλίου, 29 Ιουλίου, 4 Αυγούστου και 19 Οκτωβρίου”, ανέφερε ο Βίκος Παλαντζιάν, ο οποίος πρακτορεύει το “Ocean Majesty”, ενώ οργανώνει και το πρόγραμμα ξεναγήσεων στα οθωμανικά μνημεία.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 

Οδηγίες για το πώς δεν πληρώνουμε διόδια

1. Φτάνουμε με το αυτοκίνητο μας μπροστά στην μπάρα – Δεν ανοίγουμε συζήτηση με τον υπάλληλο – Δεν υπογράφουμε τίποτα
2. Κατεβαίνουμε από το αυτοκίνητο μας
3. Σπρώχνουμε την μπάρα προς τα εμπρός σαν να ανοίγουμε μία πόρτα και όχι προς τα πάνω
4. Η μπάρα πηγαίνει προς το πλάι και δεν παθαίνει καμιά φθορά
5. Ακούγεται ένας ήχος σειρήνας που δεν του δίνουμε καμιά σημασία
6. Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο μας και συνεχίζουμε τον δρόμο μας
Στην όλη διαδικασία (άρνησης πληρωμής) δεν επιτρέπεται να επέμβει ούτε η Αστυνομία (αφού δεν κάνουμε καμία παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας) , ούτε η Εφορία (μια που η άρνηση πληρωμής είναι διαφορά μεταξύ ιδιωτών).

ΩΔΗ ΣΤΟ MEGA CHANNEL ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Το κίνημα «Δεν πληρώνουμε διόδια » έχει γιγαντωθεί, αλλά τα περισσότερα καθεστωτικά ΜΜΕ δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμα. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με την αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΥ στην περιοχή τους. Άκρα του τάφου σιωπή στο προγραμμα. 
 αναδημοσιευση απο τον pitsiriko

Υπάρχει μόνο ένας λόγος για τον οποίο τα ΜΜΕ προσπαθούν να αποσιωπήσουν ένα γεγονός ή να λοιδορήσουν ανθρώπους που αντιστέκονται: όταν δεν συμφέρει τους ιδιοκτήτες τους. Και πότε δεν συμφέρει τους ιδιοκτήτες τους; Όταν συμμετέχουν ως εργολάβοι στα έργα για τα οποία διαμαρτύρονται οι πολίτες.
Δεν είναι μυστικό πως τα συμφέροντα του κ. Μπόμπολα βρίσκονται –μεταξύ άλλων- και στις εθνικές οδούς, αφού μια εταιρεία συμφερόντων Γεωργίου Μπόμπολα και υιών συμμετέχει στην κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Ανώνυμος Εταιρεία Παραχώρησης».
Οι τηλεδημοσιογράφοι του Mega δεν έχουν πάρει χαμπάρι το κίνημα κατά της πληρωμής διοδίων, αλλά δεν θα πρέπει να τους κατηγορήσουμε, αφού –όπως είναι γνωστό- οι δημοσιογράφοι του Mega είναι συμφερόντων Μπόμπολα. Έχουμε εταιρεία συμφερόντων Μπόμπολα και δημοσιογράφους συμφερόντων Μπόμπολα. Δημοσιογραφία είναι το συμφέρον του αφεντικού.
Αυτοί οι ευαίσθητοι δημοσιογράφοι του Mega συγκινούνται πάρα πολύ με τους Atenistas, τους Salonistas –και όποια άλλη σαχλαμάρα εμφανιστεί στη χώρα-, αλλά αγνοούν παντελώς εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που σηκώνουν την μπάρα και δεν πληρώνουν διόδια.
Εντελώς απαρατήρητη πέρασε από τους δημοσιογράφους συμφερόντων Μπόμπολα και η κίνηση του δημάρχου Στυλίδας, Απόστολου Γκλέτσου, να αφαιρέσει τις πλευρικές μπάρες του αυτοκινητόδρομου –συμφερόντων Μπόμπολα-, η σύλληψή του και όσα ακολούθησαν μέχρι να αφεθεί ελεύθερος.
Ίσως, αν στην Στυλίδα υπήρχαν οι Stilidistas, οι δημοσιογράφοι του Mega να έκαναν ένα αφιέρωμα σε αυτά τα παιδιά της περιφέρειας που χαϊδεύουν τις μπάρες, βάφουν τις τσουκνίδες και κερνάνε γλειφιτζούρια τους οδηγούς. Συγκινούνται από κάτι τέτοια οι δημοσιογράφοι συμφερόντων Μπόμπολα. Κι επειδή –εκτός από συμφερόντων Μπόμπολα- είναι και συμφερόντων Βαρδινογιάννη, τους συγκινούν και οι παίκτες των ποδοσφαιρικών ομάδων που δίνουν αυτόγραφα στα παιδιά με καρκίνο που έχει στη συλλογή της η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
Το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι πως οι νταβατζήδες της διαπλοκής και τα παπαγαλάκια τους τα έχουν κάνει πάνω τους, επειδή έχουν αντιληφθεί πως ο κόσμος ξύπνησε και τους έχει γραμμένους στα παλιά του τα παπούτσια. Δεν πρέπει να τους κατηγορούμε που δεν το είχαν αντιληφθεί νωρίτερα• δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτοί οι άνθρωποι δεν βρίσκονται συχνά ανάμεσα σε κανονικούς ανθρώπους, οπότε πάσχουν από χρόνιο ιδρυματισμό.
Το να μην πληρώνουμε διόδια είναι απολύτως νόμιμο, αφού οι συμβάσεις των έργων προβλέπουν μια σειρά από όρους οι οποίοι θα πρέπει να πληρούνται, ώστε οι εταιρείες να έχουν δικαίωμα είσπραξης διοδίων. Φυσικά, αυτοί οι όροι δεν πληρούνται, ενώ, παράλληλα, οι εταιρείες της κοινοπραξίας έχουν προβεί σε ένα σωρό από παράνομες πράξεις και έχουν καθυστερήσει τα έργα – εννοείται πως, για όλα αυτά, δεν έχουν δεχθεί ούτε ένα πρόστιμο από το κράτος. Το χέρι του κυβέρνησης έχει μπει στις τσέπες όλων μας αλλά όχι στην τσέπη του Μπόμπολα και των άλλων εθνικών ευεργετών.

ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΑΡΑΒΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ...


Επένδυση 500 εκατ. ευρώ στον Χολομώντα! (;)

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Μία επένδυση ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή του Χολομώντα είναι το κίνητρο πίσω από το ενδιαφέρον των Αράβων για την αγορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Όπως διαβεβαιώνουν οι εκπρόσωποί τους στη Θεσσαλονίκη, η επένδυση έχει ήδη εγκριθεί από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, ενώ έχει απασχολήσει την υπουργό Λούκα Κατσέλη στην τελευταία της περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα.
Το επιχειρηματικό σχέδιο του επενδυτικού ομίλου της “CrystRegal” περιλαμβάνει τη δημιουργία υπερσύγχρονου κέντρου ευζωίας, με ξενοδοχεία, ξενώνες, γήπεδα ποδοσφαίρου και αλυσίδα αθλητικών εγκαταστάσεων. Όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι του ομίλου, με όχημα τον ΠΑΟΚ, η επένδυσή τους στον Χολομώντα δεν θα δημιουργήσει μόνο νέες θέσεις εργασίας, αλλά θα προσελκύσει, πολίτες, αθλούμενους και ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η επένδυση βρίσκεται στο τελευταίο της στάδιο, με την εκπόνηση των σχετικών μελετών και του… Γολγοθά της γραφειοκρατικής διαδικασίας, που βαίνει προς το τέλος του. Η έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών είναι το τελευταίο εμπόδιο. Κι όπως όλα δείχνουν, ξεπερνιέται…
Τι θα γίνει όμως αν τα σχέδια της CrystRegal για επένδυση στον Χολομώντα ναυαγήσουν;

ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΞΥΠΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ....

Οργή λαού στην Τυνησία

Συνεχίζονται τα βίαια επεισόδια στην Τυνησία. Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη. Κύμα οργής κατά του καθεστώτος. Εντείνονται τα μέτρα καταστολής
Διαδηλωτές και δυνάμεις ασφαλείας συγκρούσθηκαν βίαια χθες για πρώτη φορά στο κέντρο της Τύνιδας και τέσσερις πολίτες σκοτώθηκαν στην επαρχία, στο πλαίσιο του κινήματος αμφισβήτησης του καθεστώτος που έχει προκαλέσει το θάνατο δεκάδων ανθρώπων τον τελευταίο μήνα.
Απαγόρευση της κυκλοφορίας επιβλήθηκε χθες στις 20.00 τοπική ώρα μέχρι στις 05.30 σήμερα το πρωί στην πρωτεύουσα και στα περίχωρά της μετά τις ταραχές, σε "ορισμένες συνοικίες" της Τύνιδας, όπου αναπτύχθηκαν στρατιωτικές δυνάμεις.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας τηρήθηκε αυστηρά τη νύκτα στο κέντρο της Τύνιδας, ενώ στα περίχωρα αναφέρθηκαν επεισόδια.

 Η κυβέρνηση του προέδρου Ζίνε Ελ Αμπιντίνε Μπεν Αλι, που βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία 23 χρόνια, προσπάθησε ωστόσο να κατευνάσει τα πνεύματα, με την απομάκρυνση του υπουργού Εσωτερικών και την απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων, "εκτός εκείνων που έχουν εμπλακεί σε πράξεις βανδαλισμού".

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΟΧΗΣ

ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜΕ

Δακρυγόνα και ένταση

Άλλη μια νύχτα συγκρούσεων έζησε η Κερατέα, καθώς οι κάτοικοι εξακολουθούν να αντιστέκονται στη δημιουργία ΧΥΤΑ. Οδομαχίες με αστυνομικούς, κυνηγητό και δακρυγόνα
Νέα επεισόδια σημειώθηκαν, χθες τη νύχτα, στην Κερατέα μεταξύ κατοίκων που αντιδρούν στη δημιουργία ΧΥΤA και αστυνομικών.
Η ένταση ξεκίνησε, γύρω στις 10.30 το βράδυ, ωστόσο κλιμακώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα όταν μια ομάδα νεαρών συγκρούστηκε με αστυνομικές δυνάμεις, που έκαναν χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να τους απομακρύνουν.
Τα επεισόδια έληξαν, λίγο μετά τις 1.30 τη νύχτα.

O κ. Λίμπερμαν...o καλεσμενος μας

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

 
Λίμπερμαν είναι αυτός, που, με αφορμή την έκθεση του ΟΗΕ για τις θηριωδίες και τα εγκλήματα των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας, το Γενάρη του 2009, είχε δηλώσει ότι η παγκόσμια καταδίκη της θηριωδίας ήταν «υποκριτική», διότι, όπως εξήγησε,
 «ο ισραηλινός στρατός είναι ίσως ο πλέον ανθρώπινος στρατός του κόσμου».Μόνο σε εκείνη την επιδρομή, «ο πλέον ανθρώπινος στρατός του κόσμου» είχε δολοφονήσει 1.500 Παλαιστινίους.

Ο κ. Λίμπερμαν είναι αυτός, που, τον Ιούλη του 2009, έδωσε διαταγή να αναρτηθεί...
σε όλες τις ανά τον κόσμο πρεσβείες του Ισραήλ μια φωτογραφία του... Χίτλερ με το μουφτή της Ιερουσαλήμ, τραβηγμένη το 1941, ως «απόδειξη» ότι οι Παλαιστίνιοι είχαν συμμετοχή στο «Ολοκαύτωμα»...
Ο κ. Λίμπερμαν, που, σύμφωνα με τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», ξεκίνησε την καριέρα του ως μπράβος σε νυχτερινά κέντρα, κατά τη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής περιόδου στο Ισραήλ είχε ανακοινώσει ότι θα προωθήσει νόμο που θα προβλέπει την απέλαση 1.200.000 Αράβων Ισραηλινών. Απευθυνόμενος στους Αραβες με ισραηλινό διαβατήριο τους προειδοποίησε: «Θα πρέπει να υπογράψετε μια δήλωση νομιμοφροσύνης στο κράτος του Ισραήλ, στη σημαία του, στον εθνικό του ύμνο, στη διακήρυξη της ανεξαρτησίας του και να αναγνωρίσετε ότι το Ισραήλ είναι ένα κράτος εβραϊκό και σιωνιστικό». Η μη υπογραφή της συγκεκριμένης δήλωσης, εξήγησε ο Λίμπερμαν, θα ισοδυναμεί με απέλαση.

«Ναι» στο κάπνισμα μαζί με αλκοόλ και μηνιαίο φόρο λέει η κυβέρνηση στα καταστήματα

Νέες ρυθμίσεις για την απαγόρευση του καπνίσματος ανακοινώνει την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση. Όπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση προτίθεται να τροποποιήσει τον νόµο για την απαγόρευση του καπνίσµατος επιβάλλοντας φόρο, τον οποίο θα καταβάλλουν τα κέντρα διασκέδασης που θα επιτρέπουν το κάπνισµα για τους πελάτες τους. Σύµφωνα µε όσα µελετά η κυβέρνηση, το κάπνισµα θα επιτρέπεται σε κέντρα όπου σερβίρεται κυρίως αλκοόλ, συγκεκριµένα στα κέντρα διασκέδασης (µπουζούκια, µιούζικ χολ, ντίσκο κ.λπ.), στα µπαρ κάθε µορφής και στα καζίνο, όπως αναφέρουν «Τα Νέα». Ο φόρος θα επιβάλλεται µε βάση τα τετραγωνικά µέτρα που καταλαµβάνουν τα συγκεκριµένα κέντρα διασκέδασης-σύµφωνα µε τις πρώτες εκτιµήσεις αυτά θα προσδιοριστούν σε 300 ή 400 τ.µ-και όχι µε βάση το τζίρο των καταστηµάτων, για να αποφευχθούν περιπτώσεις συναλλαγής µε τους ελεγκτικούς µηχανισµούς που θα αναλάβουν την τήρηση του νόµου. Κάθε κέντρο διασκέδασης που θα εντάσσεται στη ρύθµιση για τη λήψη της ειδικής άδειας µε την οποία θα επιτρέπεται το κάπνισµα, θα καταβάλλει τον αναλογούντα φόρο σε µηνιαία βάση και ανεξάρτητα από τις ώρες ή τις ηµέρες λειτουργίας του. Στις τροποποιήσεις του νόµου θα περιληφθούν σκληρές κυρώσεις για όσους ενταχθούν στη ρύθµιση για να επιτρέπεται στα καταστήµατά τους το κάπνισµα, αλλά στη συνέχεια αποφεύγουν την καταβολή της µηνιαίας εισφοράς. Θα προβλέπεται αυτόφωρη διαδικασία για τους ίδιους, ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήµατος ή ακόµη και οριστικό σφράγισµα. Ανάλογες θα είναι οι κυρώσεις και σε όσα κέντρα διασκέδασης δεν επιτρέπεται το κάπνισµα, αλλά καταστρατηγούν την απόφαση: θα επιβάλλονται σκληρά πρόστιµα τα οποία θα είναι σε συνάρτηση µε τον τζίρο τους και παράλληλα θα σφραγίζονται τα καταστήµατα για χρονικά διάστηµα και σε περιπτώσεις υποτροπής οριστικά. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις θα απαγορεύεται το κάπνισμα σε: εστιατόρια, ταβέρνες, καταστήματα γρήγορου φαγητού, κινηματογράφους, θέατρα, ξενοδοχεία, αίθουσες παιχνιδιών και αίθουσες εκδηλώσεων κάθε μορφής. Με διάταξη του ίδιου νόµου, όλα τα έσοδα από την επιβολή του «τσιγαρόσηµου» θα πηγαίνουν για τη βελτίωση της υποδοµής των νοσοκοµειακών µονάδων της χώρας καθώς και για την κάλυψη των πρωτογενών ελλειµµάτων τους. Από µελέτη που έκανε το υπουργείο Οικονοµικών, που θα εφοδιάζει τα κέντρα διασκέδασης στα οποία θα επιτρέπεται το κάπνισµα µε ειδικό «σήµα καπνίσµατος», υπολογίζεται ότι μπορεί να εισπράττονται ετησίως περί τα 100 εκατ. ευρώ.
in.gr

Απορρίφθηκε η άρση της ασυλίας τεσσάρων βουλευτών

 ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!
Απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής τα εισαγγελικά αιτήματα άρσης των ασυλιών τεσσάρων βουλευτών, του Γεωργίου Αρβανιτίδη του ΠΑΣΟΚ, του...Κωνστ. Κουκοδήμου της ΝΔ, του Παύλου Μαρκάκη του ΛΑΟΣ και της Ευγενίας Τσουμάνη- Σπέντζα της Ν.Δ.

Αναλυτικά:
-Ο Γεώργιος Αρβανιτίδης (ΠΑΣΟΚ, Β΄Θεσσαλονίκης) που κατηγορείται για εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης χωρίς άδεια, καθώς και για διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών, όταν ήταν δήμαρχος Εχεδώρου Θεσσαλονίκης. Η αίτηση απορρίφθηκε με 206 αρνητικές έναντι 5 θετικών ψήφων.
-Ο Κωνσταντίνος Κουκοδήμος (ΝΔ, Πιερίας) που κατηγορείται ότι, ως υφυπουργός αθλητισμού, χορήγησε άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονήτριας κλασσικού αθλητισμού σε άτομο χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα. Η αίτηση απορρίφθηκε με 204 αρνητικές ψήφους έναντι 6 θετικών ψήφων.
-Ο Παύλος Μαρκάκης (ΛΑΟΣ, Μαγνησίας) που κατηγορείται ότι, ως αντιδήμαρχος Βόλου, έβαλε μπάρες σε κεντρική αρτηρία, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η προσέγγιση οχημάτων προς ξενοδοχειακή μονάδα. Η αίτηση απορρίφθηκε με 207 αρνητικές έναντι 4 θετικών ψήφων.
- Η Ευγενία Τσουμάνη- Σπέντζα (ΝΔ, Επικρατείας ) που κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου, για όσα είχε δηλώσει, ως γενική γραμματέας Ισότητας το 2007, σχετικά με τη ΜΚΟ Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι. Η εισαγγελική αίτηση απορρίφθηκε με 207 αρνητικές ψήφους έναντι 4 θετικών.

greece-salonika.blogspot.com

Ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε 17 κτίρια στην Δυτική Όχθη

ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΤΑ ΣΥΝEΤAIΡΑΚΙΑ ΜΑΣ;;;

Ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε 17 κτίρια κοντά στην Χεβρώνα στην Δυτική Όχθη, όπου μένουν περίπου 300 βεδουίνοι, ανέφεραν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.


Από τα κτίρια αυτά, τα 16 χρησιμοποιούνταν ως κατοικίες και τα 17 ως αίθουσες διδασκαλίας, δήλωσε ο Ουντάχ αλ Ναζάνταχ, ο επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου.
Από την πλευρά του, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε "13 προσωρινές κατασκευές, οι οποίες είχαν ανεγερθεί πρόσφατα χωρίς άδεια".
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου, τρία άτομα συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων και ένας δάσκαλος, ο οποίος προσπαθούσε να διασώσει τον εξοπλισμό της τάξης.

 πηγη ΣΚΑΙ

Παράξενη 'ζωντανή' άμορφη μάζα στο διάστημα!

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, εντόπισε μια παράξενη άμορφη μάζα στο διάστημα η οποία 'γεννά' νέα αστέρια! Τη μάζα είδε για πρώτη φορά ένας Ολλανδός δάσκαλος δημοτικού σχολείου το 2007 ο οποίος συμμετείχε σε διαστημικό πρόγραμμα Galaxy ZOO, σύμφωνα με το οποίο απλοί πολίτες παρατηρούσαν χιλιάδες φωτογραφίες απο το διάστημα. Στην αρχή ήταν μικρό και μπλέ, αλλά τώρα το Hubble μας το δείχνει πράσινο. Ο δάσκαλος είπε οτι στην αρχή έμοιαζε με μπλέ μουτζούρες αλλά τώρα μοιάζει με έναν πράσινο βάτραχο να χορεύει στον ουρανό!


πηγή:http://news.yahoo.com/s/ap/us_sci_space_blob

ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ;;;



Στις ΗΠΑ για μόνιμη εγκατάσταση ετοιμάζονται να μετακομίσουν τουλάχιστο 3 υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης!

Τουλάχιστο 3 υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα.
Οι δύο απέκτησαν πρόσφατα–μέσω υπεράκτιων-κατοικίες στις ΗΠΑ, ενώ ο τρίτος είναι χρόνια τώρα ιδιοκτήτης ακινήτου σε περιοχή των ΗΠΑ που φημίζεται για τα Πανεπιστήμιά της.
Αυτό που τους ενδιαφέρει πρώτιστα είναι ο εγκληματισμός των παιδιών τους, η αναζήτηση σχολείων και τα σχετικά.
Οι ίδιοι και οι οικογένειές τους είναι σχεδόν βέβαιοι πως δεν θα βρίσκονται ...

στη κυβέρνηση σε δύο χρόνια από σήμερα και θεωρούν ότι δεν έχουν κανένα λόγο να παραμείνουν στην Ελλάδα.
Κι αυτό ανεξάρτητα από το αν το ΠΑΣΟΚ εξακολουθήσει να κυβερνάει τη χώρα.
Στην ανεύρεση των σπιτιών των δύο νεοφερμένων στις ΗΠΑ, καταλυτικό ρόλο έπαιξε η σύζυγος του τρίτου της παρέας που ξέρει τα κατατόπια.
Η Ελλάδα;
Ποια Ελλάδα; Ποιος Θανάσης;
kourdistoportocali

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟ;;;;;;



ΚΟΙΝΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΙΣΡΑΗΛ

 Στη δημιουργία Κοινού Υπουργικού Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, υπό την ηγεσία τους και με τη συμμετοχή υπουργών και από τις δύο πλευρές, συμφώνησαν ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ύστερα από πρωτοβουλία του πρώτου.Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Έλληνα πρωθυπουργού, η πρώτη σύνοδος του νέου αυτού διακρατικού οργάνου προγραμματίζεται να γίνει εντός του επομένου διμήνου.Μάλιστα τονίζεται ότι για το σκοπό αυτό οι δύο πρωθυπουργοί ανέθεσαν στους υπουργούς Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, και Αβιγκντορ Λίμπερμαν, ο οποίος επισκέπτεται αύριο την Αθήνα, την προετοιμασία του.

ΠΡΕΖΑ TV

ΟΣΕ:TON ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΓΙΑΤΙ EINAI ΕΛΛΕΙΜΑΤΙΚΟΣ...ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ


ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ SIEMENS-ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ 

ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ ΗΛΕΚΤΡΑΜΑΞΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΤΥΟ !!!!!

 


Αποκλειστικά στοιχεία από το προσχέδιο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο της Siemens που δημοσιεύουμε σήμερα δείχνουν πώς μεθοδεύτηκε από οργανισμούς, όπως ο ΟΤΕ και ο ΟΣΕ, η μη υλοποίηση των συμβάσεων, σύμφωνα με όσα είχαν συμφωνηθεί, αλλά και πώς συγκεκριμένοι πρώην υπουργοί ευνοούσαν τη γερμανική εταιρεία, παρά τις ενστάσεις ακόμη και συναδέλφων τους. Παράλληλα συναντήσεις κινηματογραφικού τύπου σε εστιατόριο του Μονάχου δείχνουν πώς οργανώθηκε κεντρικά η λειτουργία των «μαύρων» ταμείων σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ειδικότερα στο κεφάλαιο που αφορά τις συμβάσεις του ΟΣΕ με τη Siemens στο κείμενο του πορίσματος αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «το ελληνικό Δημόσιο το 2002 είχε παραγγείλει ηλεκτράμαξες χωρίς να διαθέτει εξηλεκτρισμένο δίκτυο και χωρίς να είναι σε θέση να διασφαλίσει τους όρους για την έγκαιρη εγκατάστασή του»! Σε άλλο σημείο σημειώνεται ότι ο ΟΣΕ πλήρωσε από τον Ιανουάριο ως τον Νοέμβριο του 2006 για στάθμευση βαγονιών στο αμαξοστάσιο του Ρέντη το ποσό των 5.000.000 ευρώ! Και αυτό διότι ο ΟΣΕ αποφάσισε να παρατείνει τη σύμβαση παραχώρησης οκτώ συρμών για ακόμη ένα έτος! Ο ΟΣΕ θα μπορούσε να αγοράσει τους συρμούς με τίμημα 1.000.000 ευρώ αντί του ποσού των 2.600.000 ευρώ, που είχε καθοριστεί αρχικά, αφού τότε ήταν μεταχειρισμένοι. Το ΔΣ όμως του οργανισμού αποφάσισε κατόπιν εισήγησης του διευθύνοντος συμβούλου να τους ενοικιάσει. Κατά παρέκκλιση μάλιστα της απόφασης του ΔΣ, η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης αποδέχθηκε μηνιαίο τίμημα για 600.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται το κόστος συντήρησης και ασφάλισης των συρμών!

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ



Η σύλληψη του δημάρχου Στυλίδας Απ. Γκλέτσου με εντολή εισαγγελέα επειδή άνοιξε τις μπάρες της εθνικής οδού, διαμαρτυρόμενος για τη ληστεία των διοδίων που διαπράττουν οι μεγαλοκατασκευαστές με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ – ΝΔ - ΛΑΟΣ, αποτελεί απαράδεκτη αυταρχική ενέργεια που βαραίνει πρώτα απ’ όλα την κυβέρνηση.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό να την καταδικάσει γιατί στρέφεται κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων και ποινικοποιεί τον αγώνα για την κατάργηση των διοδίων, για την κατάργηση των αυξήσεων στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
ΑΘΗΝΑ 11/1/2011 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΤΟ STEALTH ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣ!!!!


Εκατοντάδες Κινέζοι παρακολούθησαν την πρώτη πτήση του J-20, του νέου μαχητικού της Κίνας. Ενθουσιασμός στη χώρα για το καμάρι της κινεζικής αεροπορίας 
news247.gr
Tην πρώτη του πτήση έκανε σήμερα το πρωτότυπο J-20, το πρώτο κινεζικό μαχητικό τύπου stealth που το καθιστούν αόρατο για τα ραντάρ.
Σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Global Times, η οποία επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, το πρωτότυπο μαχητικό, γνωστό με την κωδική ονομασία J-20, έκανε μια επιτυχή 18λεπτη πτήση απογειούμενο από αεροδρόμιο στην νοτιοδυτική πόλη Τσένγκντου νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (τοπική ώρα).
Πληροφορίες για την πτήση αυτή φαίνεται ότι είχαν διαρρεύσει προκαταβολικά με αποτέλεσμα εκατοντάδες θεατές να συγκεντρωθούν γύρω από το αεροδρόμιο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...