ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ;;;

Εργατικό δυστύχημα στην Αμφιλοχία 

Τραγικό θάνατο είχε ένας 64χρονος εργάτης από την Αιτωλοακαρνανία, ο οποίος, κατά τη διάρκεια εργασιών, καταπλακώθηκε από τόνους σιδερικών.
 Το νέο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σε εργοτάξιο διαχείρισης παλαιών σιδερικών, του λεγόμενου «σκραπ», στην περιοχή της Συκούλας στην Αμφιλοχία.
 Ο άτυχος 64χρονος είχε αναλάβει να κόψει τμήματα του αποθηκευμένου υλικού με την βοήθεια συσκευής οξυγόνου.
 Ωστόσο, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, τεράστιοι όγκοι σιδερικών κατέρρευσαν και έπεσαν πάνω του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα. Οι συνάδελφοί του έτρεξαν αμέσως να τον βοηθήσουν παρόλα αυτά, ήταν ήδη αργά.

ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ Η ΒΛΑΚΕΙΑ;;;

Απάντηση Βούγια στους επιβάτες της Θεσσαλονίκης "ΜΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ"
 «Αδικαιολόγητες» χαρακτήρισε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρος Βούγιας τις κινητοποιήσεις των πολιτών «Επιβάτες Θεσσαλονίκης» για την  αύξηση των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ, καθώς, όπως είπε, «στη Θεσσαλονίκη το κόμιστρο είναι το φθηνότερο απ΄ όλη την Ελλάδα, σε σχέση μάλιστα με τα χιλιόμετρα τα οποία διανύονται». «Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη δε θεωρώ πως είναι δικαιολογημένη μία τέτοια κινητοποίηση πλέον, γιατί η διάρκεια των 70 λεπτών έγινε 90 (προς κάθε κατεύθυνση) και δόθηκε για πρώτη φορά εκπτωτικό εισιτήριο για τους πολίτες άνω των 65 χρόνων. Μεγάλες ομάδες και κατηγορίες ευάλωτων χρηστών των επιβατικών μεταφορών στη Θεσσαλονίκη έχουν μειωμένο εισιτήριο σε σχέση με πριν», δήλωσε ο Σ. Βούγιας.

ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΟΣ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ...

O Γιώργος Κολέτσος νέος γ.γ. του ΕΟΤ
Αναλαμβάνει αμέσως καθήκοντα 
 Ο πρώην πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων 2013, Γιώργος Κολέτσος είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, σε μια χρονική στιγμή σημαντική για την προβολή και την προώθηση της χώρας ως τουριστικού προορισμού. 
 Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, ο ΕΟΤ έχει θέσει δύο στόχους: να αποκτήσει μια δομή, που θα του επιτρέπει να υπηρετεί το έργο του πιο αποτελεσματικά και από την άλλη, να εφαρμόσει μια ακόμη πιο επιθετική προσέγγιση προς τις αγορές, που παρουσιάζεται ενδιαφέρον, νέες, αλλά και παραδοσιακές.
 Η προσθήκη του Γιώργου Κολέτσου στο ηγετικό σχήμα του ΕΟΤ θα προσφέρει τη δυνατότητα να γίνονται και τα δυο παράλληλα.

ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ....ΣΙΒΗΡΙΑ;;;

Πρόβλημα με το πετρέλαιο θέρμανσης στα Κ.Υ Μαγνησίας 
 Εντονότατο πρόβλημα με την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης αλλά και τον εφοδιασμό βενζίνης στα ασθενοφόρα αντιμετωπίζουν εδώ και μερικές εβδομάδες τα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας.
 Οι προμηθευτές εξαιτίας καθυστέρησης στην πληρωμή τους αρνούνται να εφοδιάσουν με πετρέλαιο θέρμανσης τους λέβητες των περισσοτέρων Κ.Υ., αν και το κονδύλι έχει ήδη εγκριθεί από το Νοσοκομείο Βόλου. 
 Η πρόεδρος των εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας υποστηρίζει πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση οι εργαζόμενοι, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλοι όσοι επισκέπτονται τα Κέντρα Υγείας του Νομού θα… ξεπαγιάσουν.

ΠΑΣΟΚΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ


"Δωράκια" από ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ

Το ποσό των 25,2 εκατ. ευρώ έχει εισπράξει αθροιστικά από το 1999 έως σήμερα η ΓΕΝΟΠ από τις εκάστοτε διοικήσεις της ΔΕΗ, ενώ μόνο από το 2004 έως σήμερα, το συνδικάτο λαμβάνει κονδύλια που ξεπερνούν τα 3 εκατ. ευρώ ετησίως, σύμφωνα με επίσημο έγγραφό της που είδε το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη (17/02)

Σύμφωνα με “Τα Νέα”, το επίσημο έγγραφο της διοίκησης της ΔΕΗ προς την υπουργό Περιβάλλοντος, Τ. Μπιρμπίλη, που διέρρευσε στην ιστοσελίδα “Euro2day”, αποκαλύπτει τον τρόπο, με τον οποίο αυξάνονταν τα έσοδα του συνδικάτου της ΔΕΗ, είτε μέσω θεσμοθετημένων συμβάσεων εργασίας (1999 και 2001) είτε µε διοικητικές αποφάσεις.
Τα περί ου ο λόγος κονδύλια αφορούσαν...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ....ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Φυλακές μπουντρούμια

Για απάνθρωπη και ατιμωτική μεταχείριση εις βάρος κρατουμένου στις φυλακές Ιωαννίνων καταδικάστηκε η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Η απόφαση NISIOTIS c. GRECE (Προσφυγή Νo 34704/08) της 10ης Φεβρουαρίου 2011 αφορά στην περίοδο 2008-09, για την οποία ο προσφεύγων κρατούμενος δήλωσε, ότι διαβιούσε σε χώρο 50 τ.μ. μαζί με ακόμη 30 συγκρατούμενους, χωρίς εξαερισμό, όπου μόνος προσωπικός χώρος ήταν η επιφάνεια του κρεβατιού του, καθώς δεν υπήρχε ούτε μία καρέκλα ή τραπέζι.
Στη φυλακή Ιωαννίνων, που σχεδιάστηκε για 80 αλλά την περίοδο εκείνη φιλοξενούσε 220 κρατούμενους, όπως αναφέρεται, δεν υπήρχε δυνατότητα δημιουργικής αναψυχής και απασχόλησης, ενώ  πολλοί κρατούμενοι έπασχαν από μεταδοτικές ασθένειες, χωρίς να τους παρέχεται θεραπεία, με κίνδυνο μετάδοσης και στους υπόλοιπους.
“Η απόφαση αυτή για πρώτη φορά αναδεικνύει τα χρόνια προβλήματα που χαρακτηρίζουν τις ελληνικές φυλακές ύστερα από έλεγχο ενός διεθνούς δικαιοδοτικού οργάνου των κανόνων εσωτερικού και διεθνούς δικαίου που ρυθμίζουν τις προδιαγραφές συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων”.
“Η απόφαση αυτή ίσως παίξει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της άθλιας κατάστασης που επικρατεί σήμερα στις ελληνικές φυλακές”, δήλωσε ο κ. Κ. Τσιτσελίκης, δικηγόρος του κρατουμένου και μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, υπογραμμίζοντας:
“Τα παραπάνω δεν αντικρούστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία προέταξε το επιχείρημα ότι η κατάσταση είναι γενικευμένη και ότι δεν διαθέτει τους οικονομικούς πόρους βελτίωσης των συνθηκών”.
Ο ίδιος τόνισε ότι από το γεγονός και μόνο, ότι ο κρατούμενος διέθετε ελάχιστο προσωπικό ελεύθερο χώρο (1,65 τ.μ.), το ΕΔΔΑ έκρινε, ότι ο προσφεύγων υπέστη “απάνθρωπη και ατιμωτική μεταχείριση, η οποία απείχε κατά πολύ από το αποδεκτό όριο καταπόνησης που ο εγκλεισμός εγγενώς δημιουργεί”.

 

ΤΡΕΛΛΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Επεισόδια στην Κομοτηνή πριν την άφιξη του πρωθυπουργού 
 Ανάμεσα σε εργαζόμενους της Ένωσης Κλωστοϋφαντουργίας και αντρών των ΜΑΤ
 Επεισόδια σημειώθηκαν στην Κομοτηνή, ανάμεσα σε εργαζόμενους της Ένωσης Κλωστοϋφαντουργίας και αντρών των ΜΑΤ, πριν από την άφιξη τού πρωθυπουργού στο ξενοδοχείο, όπου πρόκειται να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν σε χώρο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που συνορεύει με το ξενοδοχείο φωνάζοντας διάφορα συνθήματα.
 Στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου κατέστρεψαν ένα μέρος του συρματοπλέγματος. 
Τότε οι άντρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να τους απωθήσουν και τοποθέτησαν τρεις κλούβες κατά μήκος του κατεστραμμένου συρματοπλέγματος.
 Σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο έχει συγκεντρωθεί και ομάδα διαδηλωτών του ΠΑΜΕ που φωνάζει συνθήματα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης.

ΝΑΤΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ!!!

Το Ισραήλ πρόλαβε την Ελλάδα

Στην αναγνώριση ως 100% της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, που αποτελεί συνέχεια εκείνης της Κύπρου, προχώρησε το Ισραήλ, εκδίδοντας σχετικούς χάρτες
Η δημοσιοποίηση έγινε πριν ακόμη η Ελλάδα προβεί σε αναγνώριση της ΑΟΖ, λόγω της υφιστάμενης διαφωνίας με την Τουρκία, για την υφαλοκρηπίδα στο Καστελόριζο, ενώ τη συμφωνία με το Ισραήλ -για την ΑΟΖ των δύο χωρών- κύρωσε ομόφωνα την Πέμπτη (17/02) η κυπριακή Βουλή.
Σύμφωνα με το “Βήμα” (18/02) οι χάρτες περιγράφουν την πορεία που θα έχει ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου, που θα παράγεται στο κοίτασμα Λεβιάθαν από την αμερικανική εταιρεία Νoble Εnergy Ltd στην Ευρώπη μέσω υποθαλάσσιου αγωγού που θα περνά από την Ελλάδα.
Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα, έχουν ήδη δοθεί και στην ελληνική πολιτική ηγεσία.
Ο αγωγός αυτός θα πρέπει να διασχίζει την θαλάσσια περιοχή που σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο αποτελεί μέρος της ελληνικής ΑΟΖ και πιο συγκεκριμένα του τμήματος της ΑΟΖ που η Ελλάδα διαθέτει στην θαλάσσια περιοχή της Αν. Μεσογείου χάρις στην ύπαρξη του Καστελόριζου, της Ρώ και της Μεγίστης.
Με την πρότασή τους αυτοί, οι Ισραηλινοί με σαφή τρόπο αναγνωρίζουν την ελληνική ΑΟΖ στην περιοχή και δίνουν στην Ελλάδα ένα ακόμα διαπραγματευτικό χαρτί υποστήριξης των ελληνικών θέσεων για το συγκεκριμένο θέμα.
Όσον αφορά στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, η συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, η οποία ήδη έχει κυρωθεί από το ισραηλινό κοινοβούλιο, προβλέπει την αναθεώρηση του τριεθνούς σημείου ανάλογα με τις συμφωνίες, που θα πετύχει το Ισραήλ με το Λίβανο και την Αίγυπτο, οι οποίες δεν επηρεάζουν τις κυπριακές περιοχές, ενώ περιλαμβάνεται επίσης πρόνοια για τη διαδικασία επίλυσης διαφορών, που μπορεί να καταλήξει μέχρι και την επιδιαιτησία.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 2011


ΤΕΤΟΙΟ ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟ...

 "Καραμανλής, ο επόμενος Πρόεδρος" 
Εξυπνος ο Φαήλος,αμολάει παπαριές για να γίνεται ντόρος και να προβαλλεται το όνομα του!!!!

Ως τον επόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας βλέπει τον τέως πρωθυπουργό ο στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης. Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην Ντόρα Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντας το κόμμα της "στατιστικό λάθος" 
"Έχει μια θέση στην ιστορία της παράταξης και πιστεύω ότι όταν θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς πρωθυπουργός -και αυτό θα είναι σύντομα- ο Κώστας Καραμανλής δικαιωματικά θα μπορούσε να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας". 
Τα λόγια αυτά ανήκουν στον άτυπο συνεργάτη του προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά, δικηγόρο Φαήλο Κρανιδιώτη, ο οποίος πάντως απέφυγε να σχολιάσει την απουσία του τέως πρωθυπουργού από τα εγκαίνια των νέων κομματικών γραφείων επί της λεωφόρου Συγγρού. 

Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ):Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι


Διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους

 Την αντίδραση τους για το γεγονός ότι δεν τους καταβάλλεται ο μισθός, ο οποίος έχει περικοπεί, εξέφρασαν οι εργαζόμενοι στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ).
 Μάλιστα στο πλαίσιο των αντιδράσεων ήταν και η σημερινή ελεύθερη για το κοινό είσοδος στο Ενυδρείο του «Θαλασσόκοσμου», στο Ηράκλειο.
 Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι παραμένουν απλήρωτοι για εργασία που έχουν προσφέρει χωρίς να τους δίνεται κάποια απάντηση για το πως και πότε θα τους καταβληθεί ο μισθός τους 

ΑΦΟΥ ΒΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΠΛΑΝΗΤΗ...

Πεζοναύτες βίασαν Ελληνίδα 

Μία 29χρονη Ελληνίδα βρίσκεται μεταξύ βετεράνων που κατέθεσαν αγωγή εναντίον του αμερικανικού Πενταγώνου επειδή έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από συναδέλφους τους όταν υπηρετούσαν στον αμερικανικό στρατό
  Περισσότερες από δώδεκα γυναίκες και δύο άντρες, έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από συναδέλφους τους όταν υπηρετούσαν στον αμερικανικό στρατό. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Daily Mail", ανάμεσά τους βρίσκεται και η 29χρονη Παναγιώτα Μπερτζίκη, η οποία κατέθεσε αγωγή εναντίον του αμερικανικού Πενταγώνου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη. 
Μάλιστα, η κοπέλα είχε να αντιμετωπίσει και τα σχόλια των συναδέλφων της που την αποκαλούσαν πόρνη όταν προέβη σε καταγγελία.
 Τα θύματα υποστηρίζουν ότι ...

ΕΝΚΛΩ:Σε απόγνωση βρίσκονται οι 650 εργαζόμενοι,παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 24 μήνες

Σημείο μηδέν για την ΕΝΚΛΩ 
Υποδοχή στον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στην Κομοτηνή ετοιμάζουν για αύριο οι εργαζόμενοι 


Στον αέρα παραμένει η χρηματοδότηση της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, καθώς δυο από τις πέντε τράπεζες – Alpha και Εμπορική- αρνούνται να δώσουν το πράσινο φως για τη χορήγηση του δανείου των 27 εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι υπάρχει νόμος του κράτους από τον Ιούνιο του 2010 για τη χρηματοδότηση της εταιρείας με εγγυήση του ελληνικού δημοσίου.
 Επιχείρηση και εργαζόμενοι συστήνουν κοινό μέτωπο, ώστε να ασκήσουν πιέσεις και να...

Υπό παραίτηση ο υφυπουργός Γ.Ντόλιος,πληρώνει το τσίρκο της κυβέρνησης..

 Υπό παραίτηση τελεί, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, στον απόηχο της έκδοσης της περίφημης εγκυκλίου για την αναδρομική επιβολή τελών σε όσους νομιμοποίησαν τους ημιυπαίθριους χώρους τους.
 Ο υφυπουργός φαίνεται ότι «θυσιάζεται» τελικά για να διασωθεί τόσο το… άμεμπτο του Γ.Ραγκούση, όσο και για να αποδοθεί… «κάπου» η τελική ευθυνή για την κυβερνητική ανακολουθία. 
απο το newsblog.gr

Συνέχει τους τη μπαίνει ο Ούγκο Τσάβες!!


ΡΩΣΙΑ - ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ Κοινή τράπεζα για την αγορά ρωσικών όπλων

Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα «Κομερσάντ», η Βενεζουέλα εξόφλησε πλήρως την πρώτη δόση του μεριδίου της για το αρχικό κεφάλαιο της κοινής τράπεζας που θα συγκροτήσει με τη Ρωσία. Περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια δόθηκαν για την αγορά του πακέτου μετοχών της ρωσικής «EVROFINANCE MOSNARBANK», που θ' αποτελέσει τη νέα ..

2,7 δισ ευρώ, ετησίως τα πρόστιμα που πληρώνει η χώρα μας για τις παράνομες χωματερές

Τρελά πρόστιμα στην Ελλάδα μόνο για τις παράνομες χωματερές 
Πρόκειται για ένα πρόβλημα που όλες οι ευνομούμενες κοινωνίες έχουν προ πολλού αντιμετωπίσει, αλλά η χώρα μας ακόμα πληρώνει πρόστιμα δισεκατομμυρίων ευρώ!
 Picture 0 for Τρελά πρόστιμα στην Ελλάδα μόνο για τις παράνομες χωματερές
 Στα 2,7 δισ ευρώ, ετησίως, υπολογίζονται τα πρόστιμα που πληρώνει η χώρα μας για τις παράνομες χωματερές που βρίσκονται διάσπαρτες σε όλη την επικράτεια. Πρόκειται για ένα «τρελό» ποσό, το οποίο συνιστά ευρωπαϊκό ρεκόρ κι αποδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας. 
Παράλληλα, όμως...

ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 Με αυγά και γιαούρτια υποδέχτηκαν τον υφυπουργό Εργασίας Με αυγά και γιαούρτια, υποδέχτηκε, πριν λίγο έξω από το κτίριο της «Αγοράς Αργύρη», ομάδα νεαρών τον υφυπουργό Εργασίας Γιώργο Κεγκέρογλου, στην Πάτρα.
 Η αστυνομία είχε σπεύσει στο σημείο, όμως δεν έκανε χρήση χημικών. Ο Υφυπουργός κατάφερε να εισέλθει στην αίθουσα όπου ήταν προγραμματισμένη ομιλία του.

ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ...


Τέλος οι συνεντεύξεις Τύπου από την τρόικα
Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε και η τρόικα δέχθηκε να σταματήσει τις συνεντεύξεις Τύπου και τις κάθε είδους ανακοινώσεις κάθε φορά που θα έρχεται στη χώρα μας
Picture 0 for Τέλος οι συνεντεύξεις Τύπου από την τρόικα
Η συμφωνία είναι «κλεισμένη». 
Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε και η τρόικα δέχθηκε να σταματήσει τις συνεντεύξεις Τύπου και τις κάθε είδους ανακοινώσεις κάθε φορά που θα έρχεται στη χώρα μας. Ο λόγος είναι προφανής: Μετά την εμπλοκή που δημιουργήθηκε με την τελευταία συνέντευξη, όταν ανακοινώθηκαν, με άγαρμπο τρόπο, οι αποκρατικοποιήσεις των 50 δισ.ευρώ, η κυβέρνηση παραπονέθηκε ότι βρέθηκε ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη.
Και κάπως έτσι αποφασίσθηκε ότι καλό θα ήταν στο εξής, μετά το τέλος των επισκέψεων στην Ελλάδα και την ολοκλήρωση των τακτικών ελέγχων της, να μην μιλάει, αλλά απλώς να βγάζει μια απλή ανακοίνωση. Η οποία, και πάλι, θα είναι μετρημένη, ολιγόλογη και κατά το δυνατό περιεκτική, ώστε να αποφεύγονται τυχόν παρεξηγήσεις. Το θέμα ωστόσο είναι αν και κατά πόσο, στο τέλος, η τρόικα θα ευθυγραμμιστεί με την απόφαση και δεν θα κάνει κάποιες από τις γνωστές ...εκπλήξεις της.
απο τη voria.gr

ΜΑΓΚΑΣ ΕΙΜΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΚΑΝΩ!!!


Ισραηλινός υπουργός Αμύνης: "Μπορεί να επέμβουμε στο νότιο Λίβανο ξανά"
Ο ισραηλινός υπουργός Αμύνης Ehud Barak δήλωσε πως οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις μπορεί να επέμβουν στο νότιο Λίβανο ξανά και να εμπλακούν σε μάχες με τα ένοπλα τμήματα της Hezbollah.
 «Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF) Israel Defense Forces μπορεί να κληθούν να επέμβουν στο Λίβανο στο μέλλον» φέρεται να δήλωσε ο ισραηλινός υπουργός σύμφωνα με την εφημερίδα Ha’ aretz κατά τη διάρκεια επίσκεψής του από κοινού με τον νεοδιορισθέντα αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Benny Gantz στην έδρα της ταξιαρχίας Granit που βρίσκεται στα σύνορα με το Λίβανο. 
 «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε δοκιμασία» συμπλήρωσε μιλώντας στους στρατιώτες της ταξιαρχίας. Ο ίδιος πρόσθεσε πως κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εμπλοκής το 2006 των 33 ημερών ο στρατός του Ισραήλ κατάφερε καίριο πλήγμα κατά της Hezbollah σκοτώνοντας, όπως είπε ο ίδιος περί τους 1200 μαχητές της.

Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΞΕΧΝΑΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ....

«Να βάλουμε όριο ότι δεν πωλείται η Ακρόπολη και ο Λευκός Πύργος»
Γ. Καρατζαφέρης: «Persona non grata» η τρόικα 
 «Πείτε ότι είχαμε πόλεμο με την Τουρκία. Δεν θα πουλούσαμε κάτι; Έτσι και τώρα έχουμε πόλεμο. Να βάλουμε λοιπόν ένα όριο, ότι δεν πωλείται η Ακρόπολη και ο Λευκός Πύργος και μετά να δούμε τι μπορούμε να πουλήσουμε».
 Με αυτά τα λόγια ο Γιώργος Καρατζαφέρης παρείχε επί της ουσίας στήριξη στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, την οποία ωστόσο κατηγόρησε ότι «σας κατήργησε η Τρόικα».
 Χαρακτήρισε μάλιστα τους εκπροσώπους της «persona non grata» και συμπλήρωσε: «Είναι πρώτο μέλημά μας, να ειδοποιήσουμε τους οργανισμούς αυτούς ότι δεν μπορούμε να τους δεχθούμε πλέον στην Ελλάδα».

ΙΔΟΥ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ...


- Κύριος χρηματοδότης το υπουργείο Εξωτερικών που μοίρασε 68 εκατ. ευρώ συνολικά


- Πληρώσαμε 2 εκατ. δραχμές για πρόγραμμα μεταποίησης ντομάτας στην Ακτή Ελεφαντοστού

- Τεράστια ποσά σε απίθανες οργανώσεις επί υπουργίας Παπανδρέου (1999-2003)


- Υπήρχε μέχρι και ΜΚΟ με την ονομασία Σύλλογος Ονειροπόλων

Προκαλούν το κοινό αίσθημα οι αποκαλύψεις για τις χρηματοδοτήσεις – μαμούθ, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.), πόσο μάλλον που κάποιες εξ αυτών αποδείχτηκε πως είχαν μόνο τη… σφραγίδα και όχι παραγόμενο έργο! 
 Τα στοιχεία που έδωσαν σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Θανάσης Τσούρας (ΠΑΣΟΚ) και ο Γιάννης Τραγάκης (Ν.Δ.) – που από κοινού ανέλαβαν να ερευνήσουν το θέμα – προκαλούν σοκ και δέος! Ο Έλληνας φορολογούμενος πλήρωσε μέχρι και για Πρόγραμμα Μεταποίησης Ντομάτας, στην Ακτή Ελεφαντοστού, στην Αφρική παρακαλώ! 
Μη Κυβερνητική Οργάνωση έλαβε 2 εκατομμύρια δραχμές για το συγκεκριμένο έργο, ενώ αντίστοιχα άλλη Οργάνωση έλαβε 8 εκατ. δρχ, για ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Κούβας.
 Ο χρηματοδότης ήταν το υπουργείο Εξωτερικών και συνολικά το διάστημα 1996 – 2004 «μοίρασε» στις Μ.Κ.Ο. 68 εκατ. ευρώ.. Ειδικότερα τα έτη 1999 – 2003 (επί υπουργίας Γ. Παπανδρέου) παρατηρήθηκε πως απίθανες Οργανώσεις έλαβαν τεράστια ποσά από το Ελληνικό κράτος. 
Π.χ. το "Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης" έλαβε περίπου 6 εκατ. ευρώ, ενώ η "ΚΕΣΣΑ Δήμητρα” 2,4 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Μέχρι και πρόγραμμα για την προαγωγή της Ορθοδοξίας στη Βόρεια Κορέα χρηματοδοτήθηκε από τους Έλληνες φορολογούμενους, όπως αποκάλυψε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη. 
 Το χρήμα μυρίστηκαν ακόμη και οι… ονειροπόλοι! Κυριολεκτούμε… Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, την πόρτα του Μεγάρου της Βασιλίσσης Σοφίας χτύπησε ακόμη και οργάνωση με τον τίτλο «Σύλλογος Ονειροπόλων», αλλά το… όνειρο της, παρέμεινε… όνειρο θερινής νυχτός!
 Ο κ. Κουβέλης προανήγγειλε πως θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για να καθοριστεί νέα πλαίσιο που θα διέπει τις Μ.Κ.Ο. από τα υπουργεία Εξωτερικών και Εργασίας. Παράλληλα θα γίνει επανεξέταση του Μητρώου, ώστε να διαπιστωθεί ποιες είναι οι Μ.Κ.Ο. που έχουν παράξει έργο και ποιες έχουν μόνο… σφραγίδα. 
 Οι δύο βουλευτές που ερεύνησαν το θέμα, Θ. Τσούρας και Γ. Τραγάκης, πρότειναν να δημιουργηθεί νέο Μητρώο και νομικός και διοικητικός προσδιορισμό των Μ.Κ.Ο. για τις διαδικασίες χρηματοδότησης, με αυστηρούς όρους, όπως και μηχανισμός εποπτείας τους.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΗΤΑΝ LIGHT!!!

Γιαούρτια στον Πάνο Μπεγλίτη
 Επεισοδιακή ήταν η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΑΒ.
 Οι εργαζόμενοι υποδέχθηκαν τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας με γιαούρτια και μπουκάλια. "Δεν δέχομαι τραμπουκισμός" απάντησε ο υπουργός. Τι φοβούνται οι εργαζόμενοι

ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΠΙΘΗΚΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ...... ΥΓΕΙΑΣ

Δεν την εξέτασαν γιατί δεν είχε 5 ευρώ!
Απίστευτο περιστατικό με μαθήτρια στη Μυτιλήνη
 Σε ακραίες καταστάσεις οδηγούνται δυστυχώς οι μονάδες υγείας της Λέσβου σχετικά με τα 5 ευρώ που πρέπει να πληρώνουν οι ασθενείς για να μπορέσουν να εξεταστούν. 
 Αυτή τη φορά «θύμα» της κοινωνικής αναλγησίας έπεσε μια μαθήτρια της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Πλωμαρίου η οποία μετά από ελαφρό τραυματισμό στο χέρι της εντός του σχολείου απευθύνθηκε στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου, το οποίο βρίσκεται κοντά στο σχολικό συγκρότημα, προκειμένου να εξεταστεί.
 Ωστόσο το παιδί επέστρεψε... άπραγο λίγη ώρα αργότερα στο γυμνάσιο ενημερώνοντας έναν καθηγητή της ότι δεν υποβλήθηκε σε εξετάσεις, καθώς κατά τη είσοδο της στο Κέντρο Υγείας της ζητήθηκε να καταβάλει τα 5 ευρώ, πόσο το οποίο δεν διέθετε οπότε και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο σχολείο της.
 Όταν ενημερώθηκε ο διευθυντής του Γυμνασίου για την παραπάνω εξέλιξη παρενέβη ο ίδιος επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τους υπεύθυνους του Κέντρου Υγείας από τους οποίους ζήτησε με έντονο ύφος να εξετάσουν τη μαθήτρια δωρεάν. 
 Μετά το τηλεφώνημα του διευθυντή, οι υπεύθυνοι του Κέντρου Υγείας δέχτηκαν να εξεταστεί δωρεάν η μαθήτρια, πράγμα το οποίο έγινε για να διαπιστωθεί τελικά ότι το κορίτσι είχε υποστεί ελαφρό κάταγμα σε δάχτυλο του ενός χεριού του. «Σε έκτακτες περιπτώσεις όπου δεν έχουν κάποιοι πολίτες χρήματα μαζί τους δεν απαιτείται να καταβάλουν το ποσό των 5 ευρώ για την είσοδο τους στο Κέντρο Υγείας. 
Για τη συγκεκριμένη περίπτωση προφανώς το παιδί δεν κατάλαβε καλά και προφανώς έγινε κάποιες παρεξήγηση, καθώς το περιστατικό δεν είναι καταγεγραμμένο στο βιβλίο εισερχομένων» ανέφερε η υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου.
 Πηγή: lesvosnews.com

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟ....


Οι Έλληνες οι πλέον σκληρά εργαζόμενοι Ευρωπαίοι

Στην κατάρριψη των στερεότυπων ότι οι λαοί του ευρωπαϊκού Βορρά είναι πιο εργατικοί από αυτούς του Νότου προχωρεί η Wall Street Journal σε δημοσίευμα της, εστιάζοντας στο παράδειγμα της Ελλάδας. Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Matthew Dalton υποστηρίζει ότι η κρίση χρέους στην ζώνη του ευρώ έχει υπογραμμίσει ένα από τα πιο «ανθεκτικά στερεότυπα» της Ευρώπης, αυτό που αφορά στη διάκριση των σκληρά εργαζόμενων βόρειων χώρων, σε σύγκριση με τον τεμπέλικο Νότο. Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει, αυτά τα στερεότυπα υπεισήλθαν σε κάποιο βαθμό στο πολιτικό διάλογο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Ωστόσο, ο αρθρογράφος της Wall Street Journal επισημαίνει ότι ...η πραγματικότητα είναι πιο περίπλοκη. Ενδεικτικά αναφέρεται στην -πρόσφατα διασωθείσα- Ιρλανδία που δεν ανήκει στη νότια Ευρώπη, αλλά και σε συγκριτικά στατιστικά στοιχεία για τις ώρες εργασίας σε κάθε ευρωπαϊκό κράτος.

Ο Dalton υπογραμμίζει πως οι πλέον σκληρά εργαζόμενοι στην Ε.Ε. είναι οι Έλληνες, οι οποίοι εργάζονται κατά μέσο όρο 42 ώρες την εβδομάδα. Αλλά και η Ισπανία και η Πορτογαλία δεν υπολείπονται σημαντικά, καθώς εκεί οι εργαζόμενοι εργάζονται 39 ώρες την εβδομάδα. Σε αντίθεση με την Ολλανδία, όπου οι εργαζόμενοι απασχολούνται κατά μέσο όρο 31 ώρες την εβδομάδα.

«Οι Γερμανοί εργάζονται κατά μέσο όρο 36 ώρες την εβδομάδα, πολύ λιγότερο από ό, τι οι σκληρά εργαζόμενοι Έλληνες, τους οποίους καλούνται να διασώσουν», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος της Wall Street Journal, διευκρινίζοντας πως τα σχετικά στοιχεία προέρχονται από την Eurostat.

Εξηγώντας τις αποκλίσεις μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας, σημειώνει πως η μερική απασχόληση είναι πολύ πιο διαδεδομένη στις βόρειες χώρες, ιδίως στην Ολλανδία και την Γερμανία, όταν στην Ελλάδα και στις άλλες νότιες χώρες, οι εργαζόμενοι είναι είτε πλήρους απασχόλησης ή άνεργοι ! Ακόμη, αναφέρει πως ένα υψηλό ποσοστό των Ελλήνων εργαζομένων τείνουν να εργάζονται στη γεωργία, όπου οι ώρες εργασίας είναι συνήθως περισσότερες.

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται ο Dalton τα προβλήματα της Ευρωζώνης δεν οφείλονται στις αποκλίσεις στην παραγωγικότητα της εργασίας. Όπως τονίζει το μέσο ωριαίο κόστος εργασίας το 2009 ήταν για τους Έλληνες εργαζόμενους 18,50 ευρώ, στην Ισπανία και την Πορτογαλία 24,40 ευρώ και 13,80 ευρώ αντίστοιχα ανά ώρα εργασίας, στην Ολλανδία 39,50 ευρώ και στην Γερμανία 38,70 ευρώ.

Ο ίδιος αμφισβητεί την ορθότητα των παραινέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη μείωση των συντάξεων και κοινωνικών παροχών στις νότιες χώρες της Ευρωζώνης, καθώς αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσει τους Ευρωπαίους του Νότου να εργάζονται ακόμη περισσότερο, αλλά δεν θα τους καταστήσει πιο παραγωγικούς.

Για την απόκλιση Βορρά και Νότου σε επίπεδο παραγωγικότητας ο αρθρογράφος της Wall Street Journal υποστηρίζει πως οφείλεται στο γεγονός ότι στις βόρειες χώρες οι εργαζόμενοι επωφελούνται από την καλύτερη τεχνολογία και τις πιο σύγχρονες υποδομές. «Ακόμη και εάν ο Έλληνας εργαζόμενος καταρτισθεί όπως ο Γερμανός εργαζόμενος θα εξακολουθήσει να είναι λιγότερο αποδοτικός, λόγω της καλύτερης και πιο αποδοτικής γερμανικής τεχνολογίας», υποστηρίζει σχετικά.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρεί πως είτε οι εργαζόμενοι του Νότου θα πρέπει να μεταναστεύσουν στις χώρες του Βορρά που έχουν την τεχνολογία , είτε θα πρέπει να κάνουν άνοιγμα στις πολυεθνικές εταιρείες, ώστε να έλθει η τεχνολογία στα εδάφη τους. Σε κάθε περίπτωση θεωρεί πως η παραγωγικότητα των νοτίων κρατών της Ευρωζώνης δεν θα μπορέσει να αυξηθεί χωρίς εξωτερική βοήθεια.


enimerwsi.com

Αγανακτισμένοι στις ουρές του ΙΚΑ

Πιάστηκαν στα χέρια στο ΙΚΑ Ν. Ιωνίας
 
Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα
 Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο ΙΚΑ της Νέας Ιωνίας ανάμεσα στους πολίτες που περιμένουν εδώ και πολλές ώρες να κλείσουν ραντεβού μιας και όπως υποστηρίζουν το 184 δεν τους εξυπηρετεί.
 Στο υποκατάστημα έφτασε ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος που προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα συνομιλώντας με τους αγανακτισμένους ασφαλισμένους.
 Ο κ. Σπυρόπουλος επέμενε ότι το 184 λειτουργεί κανονικά και ότι άδικα συνωστίζονται και ταλαιπωρούνται στις ουρές, ενώ χαρακτήρισε «λογική» τη δυσκολία επικοινωνίας με τη γραμμή εξυπηρέτησης λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας.
 «Στενοχωριέμαι και εγώ για την ταλαιπωρία σας» είπε ο διοικητής, ενώ επεσήμανε ότι αυτή η κατάσταση θα λήξει το πολύ σε 10 μέρες.

ΠΑΝΤΟΥ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΑ BLOGS...


Συρία: 5 χρόνια φυλάκιση για νεαρή blogger

απο το zougla.gr
Η νεαρή blogger από τη Συρία, Ταλ Αλ-Μαλούχι, καταδικάστηκε σήμερα σε 5 χρόνια φυλάκιση από το Ανώτατο Δικαστήριο Κρατικής Ασφάλειας της Δαμασκού για κατασκοπεία υπέρ ξένης χώρας, όπως ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας.

«Το Ανώτατο Δικαστήριο Κρατικής Ασφάλειας της Δαμασκού καταδίκασε σήμερα τη νεαρή blogger, Ταλ Αλ-Μαλούχι, σε 5 χρόνια φυλάκιση, αφού την έκρινε ένοχη για την παροχή πληροφορίων σε ξένο κράτος (στις ΗΠΑ)», ανακοίνωσε η οργάνωση, που εδρεύει στο Λονδίνο.

Η 19χρονη είχε συλληφθεί από τις αρχές της Συρίας το Δεκέμβριο του 2009 όταν ακόμα ήταν μαθήτρια. Η Αλ-Μαλούχι είναι εγγονή ενός πρώην υπουργού της χώρας, υπενθυμίζει το Παρατηρητήριο.

Τον Οκτώβριο ...

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ Ο.Σ.Ε.!!

Παρελθόν οι κλινάμαξες από τον ΟΣΕ – Οριστική διακοπή των δρομολογίων 
Από newsblog 
 «Η εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την παρούσα στιγμή, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης της – κατ΄επιταγή και του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου 3891/2010- και του επανακαθορισμού και επανασχεδιασμού όλων των παρεχομένων υπηρεσιών της, με κύριο γνώμονα την εξάλειψη των ελλειμμάτων με ταυτόχρονη διατήρηση της βέλτιστης κατά το δυνατόν ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών, προτίθεται να καταργήσει την υπηρεσία κατάκλισης και εστίασης επιβατών στις κλινάμαξες και στα κλινοθέσια οχήματα».
 Τα παραπάνω, εκτός του γεγονότος ότι αποπνέουν «ναφθαλίνη» και θυμίζουν μία αποστειρωμένη κατάσταση με ξύλινο λόγο, είναι η απάντηση του υφυπουργού Σπύρου Βούγια σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Λαφαζάνη για την κατάργηση των νυχτερινών δρομολογίων του ΟΣΕ με κλινάμαξες, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Σε απλά ελληνικά, από τα τέλη Φεβρουαρίου, τέρμα στα δρομολόγια με τις κλινάμαξες για τους επιβάτες του ΟΣΕ… 

ΝΑ ΠΟΥ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.....

Οι διαδρομές της «μίζας» στην υπόθεση των υποβρυχίων 
 «Μαύρες» πληρωμές 230 εκατ. 

απο την Καθημερινη
Εικονικά τιμολόγια που εξυπηρετούσαν «μαύρες» πληρωμές, στελέχη, ένστολα και μη, του υπουργείου Εθνικής Αμυνας τα οποία κανόνιζαν προμήθειες, μεσάζοντες που είχαν υπηρετήσει σε διοικήσεις κρατικών επιχειρήσεων και εταιρείες σε Ελλάδα και Κύπρο, που...

Το 92% των Ελλήνων αδυνατούν να προχωρήσουν σε αγορά κατοικίας.



Αιτία φυσικά η κρίση και οι οικονομικές δυσχέρειες τις οποίες αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά.
Πιο αναλυτικά, οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επιβαρύνουν οικονομικά ολοένα και περισσότερο τα ελληνικά νοικοκυριά ευθύνονται για την πτώση στην αγορά ή την κατασκευή κατοικίας εντός του τρέχοντος έτους. 
Ειδικότερα, τον Ιανουάριο που πέρασε, σύμφωνα με τελευταία έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης του ΙΟΒΕ-DG ECFIN, το 92% απάντηση αρνητικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ σε περίπτωση που συνυπολογιστεί και το ποσοστό που απάντησε μάλλον όχι, τότε ανέρχεται σε 95%. 

H Αλουμύλ,o κ. Μυλωνάς και διαβαστε πως γίνονται οι καλές business!!!

ΑΛΟΥΜΥΛ: Το Δημόσιο της έδωσε επιχορηγήσεις και οι τράπεζες άφθονα δάνεια. Αυτή προχώρησε σε "εκ περιτροπής εργασία", σε απολύσεις και σε αύξηση των αμοιβών των μελών του Δ.Σ. κατά 40%! 

απο το euro2day.gr
 H Αλουμύλ βέβαια δεν είναι η μόνη εταιρία στην Ελλάδα που προχωράει σε απολύσεις προσωπικού (χθες ανακοίνωσε τον περιορισμό 40 θέσεων εργασίας στην Ξάνθη), ούτε και είναι η πρώτη φορά όπου η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τις απολύσεις ως απαράδεκτες, αυθαίρετες και παράνομες.
 Άλλωστε -κακά τα ψέματα- έχουμε δει και θα δούμε πολλές φορές το...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...