Για τα ALDI

"Δούρειος Ίππος" η έξοδος της Aldi από Ελλάδα










της Αλεξάνδρας Γκίτση
Δημοσιεύθηκε: 08:02 - 29/09/10
Σαν Δούρειος Ίππος για ξένες αλυσίδες σούπερ μάρκετ που θα επιθυμούσαν να εισέλθουν στην ελληνική αγορά θα μπορούσε να λειτουργήσει η αποχώρηση από τη χώρα της Aldi Hellas.

Αυτό υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς, οι οποίοι σημειώνουν ότι η Aldi Hellas το διάστημα αυτό διεξάγει έναν άτυπο διαγωνισμό πώλησης του δικτύου των καταστημάτων της και των logistics centers της.

Γι' αυτά έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ουκ ολίγες αλυσίδες σούπερ μάρκετ εκ των οποίων οι περισσότερες έχουν την έδρα τους εκτός Ελλάδος.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η πώληση του δικτύου και των logistics centers από την πλευρά της Aldi Hellas θα μπορούσε να αποτελέσει τη χρυσή ευκαιρία για όποιον ξένο λιανέμπορο θα επιθυμούσε να αποκτήσει παρουσία στην ελληνική αγορά.

Η απόκτηση άλλωστε ενός καθαρού δικτύου χωρίς βάρη είναι, όπως αναφέρουν, η πλέον ενδεδειγμένη λύση από το να εξαγοράσουν έναν υπάρχων παίκτη.

Για την ιστορία θα πρέπει να αναφέρουμε ότι εκτός από τους ομίλους Delhaize, Carrefour, Lidl, Makro Cash & Carry δεν έχουν παρουσία στο ελληνικό λιανεμπόριο τροφίμων όμιλοι όπως η Schwarz Unternehmens, Rewe-Zentral AG, Edeka Zentrale AG & Company KG, Koninklijke Ahold N.V., J Sainsbury plc., WM Morrison Supermarkets plc., Groupe Auchan S.A., Centres Distributeurs E. Leclerc, Casino Gulchard-Perrachon S.A., SPAR Oster-reichische Warenhandels-AG, Metro AG κ.ά.


http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/605656/Article.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...