Υπαρχουν και σοβαρες χωρες

News247.gr Κόσμος Ειδήσεις
Πρώην πρωθυπουργός σε δίκη


Στο εδώλιο βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας Πολ Κίτινγκ, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι παραβίασε κόκκινο φανάρι και αρνήθηκε να πληρώσει πρόστιμο. Ο ίδιος υποστήριξε ότι το φανάρι ήταν κίτρινο
0 σχόλια | Σχολιάστε

Στέφανος Νικήτας Δημοσιεύτηκε: Σεπτέμβριος 29 2010 09:32 Ενημερώθηκε: Σεπτέμβριος 29 2010 09:32

Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί σε μια ευνομούμενη πολιτεία, σε δίκη να οδηγούνται έστω και για την πιο μικρή παράβαση ακόμα και πρώην πρωθυπουργοί!

Αθώο έκρινε δικαστήριο της Μελβούρνης τον πρώην Αυστραλό πρωθυπουργό, Πολ Κίτινγκ που αρνήθηκε να πληρώσει πρόστιμο για οδική παράβαση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο την Ημέρα της Αυστραλίας, στο Σίδνεϊ, πέρασε μια διασταύρωση με κόκκινα φανάρια. Ο ίδιος επέμεινε ότι τα φανάρια δεν ήταν κόκκινα αλλά κίτρινα, η δε δικαστής αποφάνθηκε ότι "επειδή και οι δύο εκδοχές είναι αληθοφανείς και δεδομένου ότι υπάρχει αμφιβολία αν τα φανάρια ήταν κόκκινα ή κίτρινα, θα απαλλάξει τον κατηγορούμενο". Οι δυο αστυνομικοί, οι οποίοι έδωσαν την κλήση στον Κίτιγκ, κατέθεσαν ότι πέρασε με κόκκινο, αλλά δεν έπεισαν στο δικαστήριο.

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι όσοι παίρνουν κλήσεις για παραβάσεις τις οποίες γνωρίζουν καλά ότι δεν έχουν κάνει, θα πρέπει να έχουν το θάρρος να υπερασπίζονται τον εαυτό τους.

"Το σύστημα δεν είναι εναντίον σας. Όταν όμως γνωρίζετε ότι κάτι δεν πάει καλά, μη διστάζετε να το αντιμετωπίσετε. Ελπίζω η προσωπική μου εμπειρία σήμερα να βγει σε καλό. Κάποιοι να παραδειγματιστούν και να τολμήσουν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους", είπε ο Πολ Κίτινγκ.

Στην Αυστραλία η αστυνομία δεν διστάζει να δίνει κλήσεις όχι μόνο σε πρώην πρωθυπουργούς αλλά και στους εν ενεργεία, όπως έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν.



http://news247.gr/kosmos/news/den_plhrwse_klhsh.553395.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...