ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.... Χάθηκαν 1,2 δισ. ευρώ από μια κουβέντα…


  • Ο λόγος για την λέξη “εκλογές” που ακούστηκε την Δευτέρα από τα χείλη του πρωθυπουργού, το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων εκτοξεύθηκε έως τις 820 μονάδες, ενώ το χρηματιστήριο έχασε 1,2 δισ. ευρώ από την κεφαλαιοποίηση του μέσα σε τέσσερις συνεδριάσεις!
  • Είναι προφανές ότι οι επενδυτές...πρέπει πρώτα να κοιτούν το spread πριν ανοίξει η συνεδρίαση στο χρηματιστήριο. Μόνο μια συρρίκνωση του θα βοηθήσει για να επιστρέψει η ηρεμία…
    Στην Αθήνα, όμως, δεν είχαμε μόνο τις πιέσεις στα spread, αλλά και την ανακοίνωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς κατά 1 δισ. ευρώ.

    Η αύξηση, η οποία ορίστηκε για τον Ιανουάριο ξύπνησε τα άσχημα αντανακλαστικά των επενδυτών και ο συνδυασμός με την άνοδο του spread οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη ενδοσυνεδριακά στα χαμηλά των 1532 μονάδων.

    Τελικώς, ο Γενικός Δείκτης την Παρασκευή έκλεισε στις 1547,43 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,93%. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο οι απώλειες ήταν 3,64%. ΠΗΓΗ  http://greece-salonika.blogspot.com/2010/10/12_30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...