Ξενοδουλος και ζητουλας

Συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» έδωσε ο Παπανδρέου. Από το μεταφρασμένο κείμενο, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ, ξεχωρίζουμε την εξής στιχομυθία:


«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πολλοί Γερμανοί δεν κατανοούν γιατί πρέπει να πληρώσουν για την Ελλάδα.


Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Φυσικά, είμαστε ευγνώμονες για την αλληλεγγύη που μας έδειξαν. Αλλά θα επιστρέψουμε τα χρήματα και, μάλιστα, με τόκο. Εκτός αυτού, τα δάνεια αποτελούν επένδυση σε μια άλλη, νέα Ελλάδα. Η Ευρώπη βοηθάει τη χώρα να αλλάξει - και αυτό είναι καλό για την Ευρώπη».


Μόνο ένας ζητιάνος θα μιλούσε έτσι στην πραγματική ζωή. Μόνο ένας εντελώς ξενόδουλος πρωθυπουργός θα μιλούσε έτσι στην πολιτική ζωή.
Ο Παπανδρέου δηλώνει ευγνώμων, παραδεχόμενος ότι «οι Γερμανοί πληρώνουν για την Ελλάδα». Δεν έχει καν τα κότσια να πει αυτό που είχε πει κάποτε ο Σημίτης στον Σρέντερ. Οτι δεν πρέπει να μένουν στη λογιστική προσέγγιση (πόσα πληρώνει η Γερμανία στον κοινοτικό προϋπολογισμό και πόσα εισπράττει η Ελλάδα), αλλά να δουν και το εμπορικό ισοζύγιο, το οποίο δείχνει ότι η Γερμανία κερδίζει απείρως περισσότερο από την ελληνική αγορά.


Πέρα απ' αυτή την αλήθεια, που την «ξέχασε» ο Παπανδρέου, όπως την «ξεχνά» το σύνολο της προπαγάνδας των ΜΜΕ, πέρα από το ιταμό ύφος του γερμανού δημοσιογράφου τον οποίο δεν έβαλε καν στη θέση του, υπάρχει και η τοκογλυφία που ασκείται μέσω των δανείων που παίρνει το ελληνικό κράτος. Και γι' αυτή επίσης δεν είπε κουβέντα ο ξενόδουλος.

Πηγή: Εφημερίδα "ΚΟΝΤΡΑ"
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2010/10/blog-post_3252.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...