ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ


Μια τεράστια συμπαιγνία είχε στηθεί γύρω από την ελληνική κρίση, πολύ καιρό πριν ξεκινήσει η κινδυνολογία και γίνει η προσφυγή σε ΔΝΤ - ΕΕ, όπως αποκαλύπτεται κάθε μέρα που περνάει.
Την αρχή στην εβδομάδα που πέρασε έκανε ο πρώην νπονργός Οικονομικών της Γερμανίας, Πέερ Στάινμπρουκ, ο οποίος δήλωσε πως από τον Ιανουάριο τον 2009 ήταν ενήμερος ο Γιωργάκης για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Γνώριζε επομένως και συνειδητά εξαπατούσε τους ψηφοφόρους ότι θα εφαρμόσει φιλολαϊκή πολιτική την ίδια ώρα που για να δηλώνει ότι ήξερε στο Βερολίνο, προφανώς θα δήλωνε και τη συνέχεια του... ποιήματος: ότι θα λάβει και μέτρα.


Το χειρότερο όμως δεν είναι ότι απέναντι μας έχουμε έναν επικίνδυνο και αδίστακτο πολιτικό απατεώνα, έναν τυχοδιώκτη που ήρθε να εκτελέσει το συμβόλαιο και να φύγει, ο οποίος άλλα λέει στη Γερμανία και στο εξωτερικό και άλλα δηλώνει στην Ελλάδα. Το χειρότερο είναι ότι ενώ γνώριζε άφηνε τα πράγματα να πάρουν τη χειρότερη δυνατή τροπή. Γιατί εφόσον γνώριζε τη
δεινή θέση της ελληνικής οικονομίας τότε το ερώτημα γιατί δεν φρόντισε να καλύψει τις δανειακές ανάγκες του Δημοσίου αμέσως μόλις ανέλαβε την εξουσία, όταν οι συνθήκες το επέτρεπαν, γίνεται πιο πιεστικό. Και η εύκολη απάντηση που αντέτειναν οι υπουργοί του όποτε τους έθεταν το ερώτημα -που να ξέραμε τι θα ακολουθούσε;-αποδεικνύεται κι αυτή ένα νέο ψέμα. Άρα η απάντηση πλέον είναι ότι ήξεραν και συνήργησαν στο ξεδίπλωμα του δράματος.


Το τεκμήριο της αφέλειας που προσκόμιζαν είναι και αυτό πλαστό. Δεν είναι αφελείς, όπως δήλωναν, είναι συνεργοί και συμμέτοχοι στο εξελισσόμενο έγκλημα! Προς επιβεβαίωση και η προχθεσινή δήλωση του επικεφαλής του Γιούρογκρουπ (των υπουργών Οικονομικών, των χωρών της ευρωζώνης), Ζ. Κ. Γιούνκερ, από την Ουάσινγκτον, ότι και αυτός... ήξερε!
«Ήξερα ότι το πρόβλημα αυτό θα έφθανε, διότι συζητούσαμε, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Τρισέ στην ΕΚΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εγώ ο ίδιος, σχετικά με τις προοπτικές αυτού που δεν ήταν τότε γνωστό, την αποκαλούμενη ελληνική κρίση», ήταν τα λόγια του.
«Ήξερα ότι η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα, αλλά δεν θα μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα» τόνισε σε άλλο σημείο, φέρνοντας στην επιφάνεια όχι μόνο την κοροϊδία αλλά και το γεγονός επίσης ότι η ελληνική κρίση δεν είχε μόνο ζημιωμένους, αλλά και κερδισμένους: τους Γερμανούς και τους Γάλλους.
Αυτούς που σήμερα εμφανίζονται ως κατήγοροι, μόνο και μόνο για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες, το γεγονός ότι δεν είναι θύματα όπως εμφανίζονται, αλλά θύτες, υπαίτιοι της ελληνικής κρίσης, με πολλούς τρόπους: μέσω των εμπορικών εξαγωγών τους, της κερδοσκοπίας τους στα ελληνικά ομόλογα κ.ά.

Πηγή: Εφημερίδα "ΠΡΙΝ" by giorgis ·

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...