ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΕΥΡΩΑΣΦΥΞΙΑ.Οι πολιτικές τους μας οδήγησαν στη φτώχεια.ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ.

Σε κλοιό κερδοσκοπίας Ιρλανδία, Πορτογαλία
ΣΕ ΝΕΟ κερδοσκοπικό κλοιό βρέθηκαν χθες οι πιο αδύναµες οικονοµίες στην ευρωζώνη, ιδιαίτερα η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, παρά τις πυροσβεστικές δηλώσεις της καγκελαρίου κ. Μέρκελ ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στον µηχανισµό στήριξης της ευρωζώνης.
Το κόστος ασφάλισης των κρατικών οµολόγων της Ιρλανδίας (CDΑ) αυξήθηκε 27 µονάδες και διαµορφώθηκε στις 545 µονάδες βάσης, ενώ το haircut στα οµόλογα της ιρλανδικής τράπεζας Αnglo Ιrish εκτίναξε το παιχνίδι κερδοσκοπίας εις βάρος της χώρας. Η τελευταία προτείνει σε κατόχους οµολόγων της Αnglo Ιrish να τα ανταλλάξουν µε κρατικά, αποδεχόµενοι απώλειες έως 80%.
Επίσης, το κόστος ασφάλισης κρατικών οµολόγων της Πορτογαλίας αυξήθηκε 10 µονάδες στις 418 µονάδες βάσης και η Λισαβώνα είδε το κόστος δανεισµού της να αυξάνεται κατά 10%. Χθες η Πορτογαλία πλήρωσε επιτόκιο 1,81% για τρίµηνο δανεισµό από 1,59% τον προηγούµενο µήνα και 3,26% για δωδεκάµηνο δανεισµό από 2,88%. Ανοδο σηµείωσαν και τα ελληνικά spreads, που διαµορφώθηκαν στις 840 µονάδες βάσης.
«Φταίνε οι κερδοσκόποι»
Η άνοδος στο κόστος δανεισµού της Πορτογαλίας προκάλεσε έκρηξη του πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες, ο οποίος έκανε λόγο για κερδοσκοπία.
Οπως τόνισε σε οµιλία του στο Κοινοβούλιο λίγο πριν από την ψηφοφορία για τα νέα µέτρα λιτότητας, το υψηλό κόστος δανεισµού σε αρκετές χώρες της ευρωζώνης οφείλεται σε κερδοσκοπική συµπεριφορά που δεν µπορεί να δικαιολογηθεί από τα θεµελιώδη της οικονοµίας.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4602479

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...