ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Μίλησε για τις μίζες

Επί 10 ώρες κατέθετε στον Εισαγγελέα ο πρώην Γενικός Γραμματέας Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ για όσα είχε υποστηρίξει για μίζες και μαύρο χρήμα στις προμήθειες όπλων
Στο μικροσκόπιο του Εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπονή μπαίνουν όλες οι συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων που υπέγραψε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από το 1995, προκειμένου να ελεγχθούν εξονυχιστικά οι καταγγελίες του πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών Ευάγγελου Βασιλάκου περί δωροδοκηθέντων ανώτερων υπαλλήλων.
Η  "κατάθεση-μαμούθ" του κ. Βασιλάκου άλλωστε διήρκησε συνολικά 10 ώρες και σχεδόν επιβεβαίωσε τα όσα υποστήριξε πριν περίπου ένα μήνα στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του κατά την παράδοση καθηκόντων στον νέο Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών Δημήτρη Γεωργιόπουλο.
Τότε ο κ. Βασιλάκος είχε αναφερθεί σε πρόσωπα που έχουν πάρει μίζες για εξοπλισμούς, ενώ τους αποκάλεσε "αλητήριους και παρασιτούντες". Είχε μάλιστα καταγγείλει πως όταν τον προσέγγισαν για να δεχθεί και ο ίδιος δώρα, αρνήθηκε, με αποτέλεσμα αργότερα να δέχεται απειλές.
Η κατάθεση του πρώην στελέχους του ΥΠΕΘΑ κρίνεται πολύ σημαντική και για τον λόγο αυτό στην Εισαγγελία Εφετών εκτιμούν πως όσα υποστηρίζει χρίζουν εξονυχιστικής διερεύνησης.


ΠΗΓΗ http://news247.gr/ellada/amyna/o_prwhn_g_g_eksoplismwn.618213.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...