ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ

ΚΕΠΚΑ: «Γιορταστική αισχροκέρδεια στη βενζίνη»
Από newsblog.gr 
«Το ΚΕ.Π.ΚΑ. απέστειλε, στις 07 Δεκεμβρίου 2010, την παρακάτω επιστολή, προς τους κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, Υπουργό Οικονομικών, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και τον κ. Ιωάννη Μανιάτη, Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας, την οποία κοινοποίησε, στους: Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Γεώργιο Παπανδρέου, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Θεόδωρο Πάγκαλο, Αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αντώνη Σαμαρά, Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Λούκα Κατσέλη, Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Βασίλειο Κεγκέρογλου, Γενική Γραμματέα του Κ.Κ.Ε., κ. Αλέκα Παπαρήγα, Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Αλέξη Τσίπρα, Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γεώργιο Καρατζαφέρη, Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή, κ. Δημήτρη Σπυράκο:
«Τις τελευταίες ημέρες, παρατηρούμε άνοδο της τιμής της βενζίνης. Πλέον, πολύ δύσκολα, ο καταναλωτής μπορεί να βρει βενζίνη, σε τιμή μικρότερη του 1,5 ευρώ, ανά λίτρο.
Επειδή, τα τελευταία χρόνια, σε όλες τις περιόδους των εορτών (Πάσχα, Χριστούγεννα, Παναγίας κ.λπ.), παρατηρείται το φαινόμενο να εκτινάσσονται οι τιμές, χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος και για να αποφύγουμε την αφαίμαξη των καταναλωτών, από κερδοσκόπους, ζητούμε, από το Υπουργείο σας, να είναι σε ετοιμότητα, για να επιβάλλει πλαφόν, αμέσως, με το πρώτο κρούσμα αισχροκέρδειας.
Τα Χριστούγεννα είναι οικογενειακή γιορτή. Ας μην επιτρέψουμε, στους κερδοσκόπους, να αποτρέψουν τους καταναλωτές της Ελλάδας να ταξιδέψουν, στα “χωριά” τους».
Παράλληλα, το ΚΕ.Π.ΚΑ., συμβουλεύει τους καταναλωτές:
1. Κάνουμε έρευνα τιμών, σε αρκετά βενζινάδικα, ώστε να εντοπίσουμε το φθηνότερο.
2. Εφόσον χρησιμοποιούμε internet, επισκεπτόμαστε την ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων (www.fuelprices.gr), για να ενημερωθούμε, για τις τιμές της βενζίνης, στην περιοχή μας.
3. Αγοράζουμε βενζίνη, από πρατήρια, με τιμή κάτω από 1,5 Ευρώ και εάν αυτό δεν είναι δυνατό, προτιμούμε τη φθηνότερη, που υπάρχει στην περιοχή μας.
4. Εάν πρόκειται να ταξιδέψουμε, γεμίζουμε το ρεζερβουάρ, πριν ξεκινήσουμε, από το φθηνότερο πρατήριο, στην περιοχή μας. Αν χρειαστούμε βενζίνη, στη διαδρομή, βάζουμε όσο λιγότερη ποσότητα γίνεται. Δυστυχώς, τα πρατήρια, στις εθνικές, κυρίως, οδούς πωλούν τη βενζίνη ακριβότερα, από τα πρατήρια, στις πόλεις.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. ζητά, από την Κυβέρνηση, να εποπτεύσει την αγορά και να παρέμβει, εάν παρουσιαστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας. Το ΚΕ.Π.ΚΑ. ζητά, από τους καταναλωτές, να δείξουμε τη δύναμη μας, επιβραβεύοντας όσους σέβονται, τα δικαιώματα και την

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...