ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΡΕΕΕΕΕΕ.....

 

Δ.Ν.Τ. Δεν ζητήσαμε να μειωθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα

 

Μας δουλεύουν ...ομαδικά και συντονισμένα!!!!
«Μόνο με την εφαρμογή κρίσιμων διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη», υπογράμμισε...χθες βράδυ ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πόλ Τόμσεν, μιλώντας σε δείπνο επιχειρηματιών που οργάνωσε στην Αθήνα το Ελληνοαμερικανικό Επιμελήτήριο.
Ο κ. Τόμσεν επισήμανε ότι οι κρίσιμες διαρθρωτικές αλλαγές είναι η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, η συγκέντρωση των φόρων, η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και ειδικά στο δημόσιο τομέα είναι ο έλεγχος των δαπανών παντού και ιδιαίτερα στους τομείς υγείας και φαρμάκων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν ζητήσαμε μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Το συζητήσαμε εκτενώς με την κυβέρνηση, αλλά συμφωνήσαμε ότι σε συνθήκες ύφεσης και πληθωρισμού δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη». Αντιθέτως, σημείωσε ότι ήταν αναγκαία η μείωση κατά 15% των μισθών στο δημόσιο τομέα που έγινε το 2010, καθώς επρόκειτο για ένα μέτρο άμεσης απόδοσης.

Ο κ. Τόμσεν ανέφερε ότι το πρόγραμμα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας κινείται σύμφωνα με τους στόχους και τόνισε ότι είναι εντυπωσιακή η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 6% του ΑΕΠ μέσα σε ένα χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...