Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Νύχτα βίας στην Κερατέα news247.gr
Ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού επιστράτευσε η ΕΛΑΣ για να διαλύσει τους κατοίκους της Κερατέας που βρέθηκαν για μία ακόμη νύχτα στα δύο μπλόκα της περιοχής. Σοβαρές συγκρούσεις διαδηλωτών με δυνάμεις των ΜΑΤ
Νύχτα βίας και πάλι στην Κερατέα, με τους κατοίκους να παρατάσσονται και να κλείνουν την λεωφόρο Λαυρίου και την αστυνομία να χρησιμοποιεί ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα νεαρών εκτόξευσε βόμβες μολότοφ εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ, δεκάδες διμοιρίες των οποίων έχουν επιστρατευθεί για τη φρούρηση του χώρου όπου έχει προγραμματιστεί να κατασκευασθεί ΧΥΤΥ (χώρος ταφής υπολειμμάτων από την επεξεργασία σκουπιδιών) αλλά και για να εκδιώξουν όσους κατοίκους αποφάσισαν να στήσουν οδοφράγματα και μπλόκα στους δρόμους.
Στα επεισόδια που έγιναν λίγο μετά τα μεσάνυχτα - για όγδοη συνεχή μέρα στην περιοχή- ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούστηκαν με συγκεντρωμένους που εκτόξευαν πέτρες και μολότοφ και μάλιστα χρησιμοποιήθηκε ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού εναντίον των διαδηλωτών.
Παράλληλα έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ, ενώ μαρτυρίες αναφέρουν τον τραυματισμό μίας ηλικιωμένης γυναίκας από αστυνομικό.
Στο σημείο (περιοχή Οβριόκαστρο) μέχρι αργά τη νύχτα είχαν σχηματιστεί δύο μπλόκα από κατοίκους περίπου δύο χιλιόμετρα έξω από τον οικισμό της Κερατέας.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυνάμεις της αστυνομίας προχώρησαν σε προσαγωγές και δύο συλλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...