ΒΟΛΟΣ 2011:ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΕ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ…ΚΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑI...

Χωρίς φυσικό αέριο είναι από χθες το ΕΕΕΕΚ Βόλου και το 4ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, καθώς το χρέος των 8.650 ευρώ προς την εταιρία δεν εξοφλήθηκε τελικά παρά τις προσωπικές δεσμεύσεις του Δημάρχου Ν. Ιωνίας κ. Παύλου Μαβίδη. Οι γονείς των μαθητών δηλώνουν προδομένοι από τον απερχόμενο Δήμαρχο Ν. Ιωνίας, ο οποίος αθέτησε δύο φορές την υπόσχεσή του.

Δεν περίμενε ο Διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας να ενημερωθεί τρεις ημέρες πριν από την αλλαγή του έτους πως οι λογαριασμοί του σχολείου για το φυσικό αέριο δεν εξοφλήθηκαν και πως η εταιρία προχώρησε στην διακοπή της παροχής.
Ο ίδιος δέχτηκε χθες το πρωί τηλεφώνημα από υπάλληλο της εταιρίας, ο οποίος τον πληροφόρησε για τις εξελίξεις. Η έκπληξή του ήταν εμφανής μιας και στις 17 Δεκεμβρίου, όταν η εταιρία είχε προειδοποιήσει πως θα διακόψει την παροχή εάν δεν εξοφληθεί, ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Παύλος Μαβίδης είχε δεσμευτεί προσωπικά πως θα έδινε λύση στο ζήτημα και πως θα πλήρωνε τους λογαριασμούς.
Η υπόσχεση όμως δεν τηρήθηκε. Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Παιδιών ΑμεΑ Ν. Μαγνησίας κ. Ράνια Καρανικόλα ενημερώθηκε άμεσα για το θέμα και εξέφρασε την αγανάκτησή της για την αδιαφορία που επέδειξε ο απερχόμενος Δήμαρχος για τα δύο σχολεία και για τους μαθητές με αναπηρίες του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.
«Όχι μία, αλλά δύο φορές είχε δεσμευτεί ο κ. Μαβίδης πως θα έλυνε το πρόβλημα με τους λογαριασμούς του φυσικού αερίου. Η πρώτη φορά ήταν τον Οκτώβριο κι έπειτα στις 17 Δεκεμβρίου. Εμείς οι γονείς περιμέναμε ότι ο Δήμαρχος θα είχε τακτοποιήσει το θέμα, αλλά τρεις ημέρες πριν την αλλαγή του έτους μάς ενημερώνουν πως το σχολείο δεν θα έχει φυσικό αέριο. Τι θα κάνουν τα παιδιά μας όταν επιστρέψουν στο σχολείο; Εάν δεν επιλυθεί το θέμα, τότε εμείς δεν θα στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο», υπογράμμισε η κ. Καρανικόλα.
Η ίδια συνέχισε τη δριμεία κριτική προς τον κ. Μαβίδη, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως με την κίνησή του αυτή να μην καταβάλει τα χρήματα για το φυσικό αέριο των σχολείων δείχνει την πρόθεσή του να μεταφέρει το οικονομικό κόστος στο νέο Δήμο. Υπογράμμισε δε πως οι γονείς δεν μπορούν να εμπιστευτούν τον κ. Μαβίδη πως θα τακτοποιήσει το ζήτημα, αφού δεν το έχει πράξει μέχρι και σήμερα.
Οι γονείς των μαθητών και των δύο σχολείων δηλώνουν εξοργισμένοι με το ζήτημα και περιμένουν απαντήσεις από τους ιθύνοντες. Σημειώνουν δε πως εάν στα σχολεία δεν επανέλθει η παροχή του φυσικού αερίου, τότε θα κινητοποιηθούν δυναμικα.


prezatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...