IKA ΤΗΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ


Με πλοίο για το ΙΚΑ

Η κατάσταση στα νησιά δεν πάει άλλο καθώς όλο και περισσότερο οι κάτοικοι αποκόπτονται από βασικές υπηρεσίες. Στην Πάτμο λόγω λουκέτου στο ΙΚΑ, παίρνουν το πλοίο και ταξιδεύουν στη Λέρο ακόμη και για θεώρηση βιβλιαρίου και εξετάσεις, αν ο καιρός το επιτρέπει...
http://news247.gr
Το πλοίο της γραμμής μέχρι τη Λέρο θα αναγκάζονται να παίρνουν οι κάτοικοι της Πάτμου, προκειμένου να κλείνουν ραντεβού με γιατρούς του ΙΚΑ και να τακτοποιούν άλλες υποθέσεις τους, καθώς μετά από 24 χρόνια λειτουργίας, η διοίκηση του παραρτήματος αποφάσισε να βάλει λουκέτο, στα πλαίσια της εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών της χώρας.
Εξαγριωμένοι οι κάτοικοι του νησιού καταγγέλλουν την απόφαση του Δ.Σ., ενώ με ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν ότι «η κατάσταση αυτή αποτελεί ηχηρό χαστούκι για τους μόνιμους κατοίκους του ακριτικού νησιού, καθώς οι ηλικιωμένοι αντιμετωπίζουν προβλήματα μετακίνησης, ενώ η ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο νησιών δεν είναι καθημερινή και εξαρτάται κατά κύριο λόγο, από τις μετεωρολογικές συνθήκες».
Να σημειωθεί ότι το ΙΚΑ Πάτμου λειτουργεί από το 1986 και εξυπηρετεί 500 επιχειρήσεις και περίπου 3.000 οικοδομοτεχνικά έργα, των οποίων οι φάκελοι παραμένουν ανοιχτοί.
Από την πλευρά τους, οι δεκάδες εργαζόμενοι μιλούν για μηδενικές περιστολές δαπανών, αφού όπως λένε χαρακτηριστικά, «πλέον θα απαιτούνται κονδύλια για την καθημερινή μετακίνηση των υπαλλήλων από και προς την Λέρο».
Στο μεταξύ, τη γραπτή  διαμαρτυρία τους στον ίδιο τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου απέστειλαν χτες Δευτέρα, επιχειρηματίες και επιτροπές κατοίκων της περιοχής, εκφράζοντας την αγανάκτηση και την αντίθεσή τους, στα πλαίσια της ύστατης προσπάθειας να ανατραπεί η απόφαση της κυβέρνησης.
Η επιστολή κοινοποιήθηκε στην υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη και στους βουλευτές Δωδεκανήσου, ενώ την υπογράφουν η Ένωση Ξενοδόχων, το σωματείο Ενοικιαζόμενων Δωματίων, το σωματείο Εστιατόρων, το σωματείο Τουριστικών Καταστημάτων, το σωματείο Οικοδόμων και αρκετοί κάτοικοι του νησιού μεμονωμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...