Ζωφόροι Ηρακλείου:Βρυχάται η γη


Oι κατοικοι ξυπνούν μέσα στη νύχτα από θορύβους που έρχονται από τα έγκατα της γης και κάνουν τα σπίτια τους να τρέμουν..


  • Αίτημα του Δήμου Μίνωα προς το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών για την άμεση διάθεση γεωλόγων, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι που θα εξηγήσουν το περίεργο γεγονός.
Πετάγονται από τα κρεβάτια τους θεωρώντας ότι ο Εγκέλαδος τους χτυπάει την... πόρτα. Ο λόγος για τους κατοίκους του χωριού Ζωφόροι, στο Ηράκλειο Κρήτης, οι οποίοι...τα τελευταία 24ωρα ζουν έναν πραγματικό εφιάλτη.
Οι αλλεπάλληλες υπόκωφες δονήσεις επανεμφανίστηκαν στην περιοχή και μαζί τους η ανησυχία και ο προβληματισμός. Το φαινόμενο, μάλιστα, ήταν τόσο έντονο τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, που αρκετοί κάτοικοι βγήκαν άρον άρον από τα σπίτια τους πιστεύοντας ότι επρόκειτο για ισχυρές σεισμικές δονήσεις, καθώς το δυνατό τράνταγμα έκανε πόρτες και τζάμια να τρίζουν.
Το περίεργο αυτό φαινόμενο προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση της δημοτικής αρχής του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος, η οποία με κατεπείγον έγγραφό της προς την περιφερειακή μονάδα Κρήτης του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, ζητεί τη διάθεση γεωλόγων, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι που θα εξηγήσουν το γεγονός αυτό.
ΕΝΕΤ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...