ΤΟ STEALTH ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣ!!!!


Εκατοντάδες Κινέζοι παρακολούθησαν την πρώτη πτήση του J-20, του νέου μαχητικού της Κίνας. Ενθουσιασμός στη χώρα για το καμάρι της κινεζικής αεροπορίας 
news247.gr
Tην πρώτη του πτήση έκανε σήμερα το πρωτότυπο J-20, το πρώτο κινεζικό μαχητικό τύπου stealth που το καθιστούν αόρατο για τα ραντάρ.
Σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Global Times, η οποία επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, το πρωτότυπο μαχητικό, γνωστό με την κωδική ονομασία J-20, έκανε μια επιτυχή 18λεπτη πτήση απογειούμενο από αεροδρόμιο στην νοτιοδυτική πόλη Τσένγκντου νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (τοπική ώρα).
Πληροφορίες για την πτήση αυτή φαίνεται ότι είχαν διαρρεύσει προκαταβολικά με αποτέλεσμα εκατοντάδες θεατές να συγκεντρωθούν γύρω από το αεροδρόμιο.
"Αφού το J-20 ολοκλήρωσε την πρώτη του πτήση, υπήρξαν επευφημίες τόσο εντός όσο και εκτός του πεδίου από όπου άρχισε την δοκιμαστική πτήση", σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Ένας αριθμός μαχητικών-εκπαιδευτικών αεροσκαφών J-10 συνόδευσαν το υπό ανάπτυξη μαχητικό-βομβαρδιστικό στην πρώτη του πτήση, κατά το δημοσίευμα.
Ιστότοποι δημοσίευσαν δεκάδες φωτογραφίες που απεικονίζουν το J-20 εν πτήσει ή στον διάδρομο αποπροσγειώσεων, καθώς και τα πλήθη γύρω από το αεροδρόμιο.
Νωρίτερα αυτό το μήνα η Ιαπωνική εφημερίδα Asahi, επικαλούμενη Κινεζικές στρατιωτικές πηγές τις οποίες δεν κατονόμασε, ανέφερε ότι η Κίνα ελπίζει να αρχίσει να αναπτύσσει το J-20 το 2017. Το μαχητικό αυτό, που είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος από το αμερικάνικο F-22 Raptor, αναμένεται να εξοπλίζεται με μεγάλους πυραύλους και να μπορεί να εκτελεί πτήσεις ως και το Γκουάμ με εναέριο ανεφοδιασμό.
Ωστόσο ενδέχεται να χρειαστούν άλλα 10-15 χρόνια για την ανάπτυξη τεχνολογίας που θα το καθιστά επιχειρησιακά εφάμιλλο με το F-22 της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Ασάχι.
Ο Κινέζος στρατιωτικός ειδικός Σονγκ Σιαοτζούν είπε την περασμένη εβδομάδα ότι η ανάπτυξη του μαχητικού αυτού "έχει μεγαλύτερη πολιτική σημασία από ό,τι στρατιωτική".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...