ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΑΡΑΒΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ...


Επένδυση 500 εκατ. ευρώ στον Χολομώντα! (;)

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Μία επένδυση ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή του Χολομώντα είναι το κίνητρο πίσω από το ενδιαφέρον των Αράβων για την αγορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Όπως διαβεβαιώνουν οι εκπρόσωποί τους στη Θεσσαλονίκη, η επένδυση έχει ήδη εγκριθεί από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, ενώ έχει απασχολήσει την υπουργό Λούκα Κατσέλη στην τελευταία της περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα.
Το επιχειρηματικό σχέδιο του επενδυτικού ομίλου της “CrystRegal” περιλαμβάνει τη δημιουργία υπερσύγχρονου κέντρου ευζωίας, με ξενοδοχεία, ξενώνες, γήπεδα ποδοσφαίρου και αλυσίδα αθλητικών εγκαταστάσεων. Όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι του ομίλου, με όχημα τον ΠΑΟΚ, η επένδυσή τους στον Χολομώντα δεν θα δημιουργήσει μόνο νέες θέσεις εργασίας, αλλά θα προσελκύσει, πολίτες, αθλούμενους και ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η επένδυση βρίσκεται στο τελευταίο της στάδιο, με την εκπόνηση των σχετικών μελετών και του… Γολγοθά της γραφειοκρατικής διαδικασίας, που βαίνει προς το τέλος του. Η έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών είναι το τελευταίο εμπόδιο. Κι όπως όλα δείχνουν, ξεπερνιέται…
Τι θα γίνει όμως αν τα σχέδια της CrystRegal για επένδυση στον Χολομώντα ναυαγήσουν; Θα εξακολουθεί να ισχύει το ενδιαφέρον της για την αγορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Η απάντηση που δίνεται αρμοδίως από τους εκπροσώπους της είναι αρνητική: “Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να πάρουν οι Άραβες την ομάδα”, λένε, επιτείνοντας το μυστήριο αλλά και τα αναπάντητα ερωτηματικά.
Το πιο σημαντικό είναι το εξής: Αν είναι έτσι, πώς θα αγοράσουν μέχρι τις 20 Ιανουαρίου τον ΠΑΟΚ, χωρίς να έχουν ακόμα επισημοποιήσει την επένδυσή τους στον Χολομώντα; Στην ερώτηση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής απάντηση. Όπως όλα δείχνουν, θα δοθεί από τον εκπρόσωπό τους Οντέι Αλ Σαμαρί, στην πολυαναμενόμενη συνέντευξη τύπου την επόμενη εβδομάδα.
Ο κ. Σαμαρί, προσωπικός φίλος του Θόδωρου Ζαγοράκη, νέος και ενθουσιώδης, είναι ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα στο προσκήνιο. Οι αποφάσεις όμως λαμβάνονται σε υψηλότερο επίπεδο στο Κατάρ, από σκληρούς και έμπειρους επιχειρηματίες, που δεν έχουν ούτε ευρώ για χάσιμο.
Άνθρωπος που τους συνάντησε τους περιέγραψε στη “Μ” ως εξής: “Είναι πολύ φιλικοί και φιλόξενοι, αλλά όταν μιλάνε για δουλειές, είναι άτεγκτοι και ανυποχώρητοι. Για να επενδύουν στον ΠΑΟΚ, φαίνεται ότι βλέπουν υψηλά περιθώρια κέρδους…”.
Κέντρο ευζωίας με ελικοδρόμιο
Το κέντρο ευζωίας θα κατασκευασθεί σε έκταση 33.000 στρεμμάτων στην περιοχή του Χολομώντα και η συμφωνία για την εξαγορά τους έχει ήδη συμφωνηθεί.
Το σχετικό πρότζεκτ προβλέπει να κατασκευαστούν μικρά σπιτάκια μέσα στο δάσος, όπως και υπερσύγχρονα μίνι-ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ, κέντρο υγείας, κέντρα αποκατάστασης και αποθεραπείας, αλλά και ελικοδρόμιο για να υπάρχει εύκολη πρόσβαση.
Στόχος είναι όσοι φιλοξενούνται στο κέντρο ευζωίας να απολαμβάνουν υψηλές ανέσεις και πολυτέλεια σε συνδυασμό με τη μοναδική φύση της παρθένας περιοχής που συνδυάζει βουνό αλλά και θάλασσα σε σχετικά κοντινή απόσταση.
Ταυτόχρονα ο στόχος τους είναι να δημιουργήσουν και αθλητικό κέντρο με γήπεδα ποδοσφαίρου, προκειμένου να έρχονται για προετοιμασία ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η σχετική μελέτη έχει ήδη εκπονηθεί ενώ σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των Αράβων, αυτό που αναμένεται είναι η υλοποίηση του fast track από τον αρμόδιο υπουργό για τις επενδύσεις Χάρη Παμπούκη. “Όσο γρηγορότερα προχωρήσει η σχετική διαδικασία, τόσο πιο γρήγορα θα γίνει η επένδυση” λένε. Μάλιστα υποστηρίζουν ότι με τον κ. Παμπούκη υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας…

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...