3,6 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν μέρος να μείνουν στην Γαλλία


Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η κρίση στέγασης στην Γαλλία


Περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γαλλία έχουν πληγεί από την κρίση στέγασης που προκλήθηκε από τις εξαιρετικά υψηλές τιμές των ακινήτων, όπως ανακοίνωσε σήμερα φιλανθρωπική οργάνωση στέγασης.

Περίπου 3,6 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν μέρος να μείνουν, ή ζουν σε πολύ ανεπαρκείς, ορισμένες φορές και για την υγεία, συνθήκες, αναφέρει στην ετήσια έκθεσή του για τη στέγαση το Ίδρυμα Πιέρ, το οποίο έχει πάρει το όνομά του από τον καθολικό ιερέα εκλιπόντα ιδρυτή του.

Από αυτά τα 3,6 εκατομμύρια, μισό εκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν δικά τους σπίτια, ενώ περίπου 2,7 εκατομμύρια ζουν σε "πολύ δύσκολες συνθήκες" που χαρακτηρίζονται από πολύ μεγάλο συνωστισμό ή έλλειψη βασικών ανέσεων, επισημαίνεται στην Έκθεση 2011 για την Κατάσταση της Ανεπαρκούς Στέγασης στη Γαλλία, για την οποία χρησιμοποιήθηκαν κυβερνητικά στατιστικά στοιχεία.

Την περασμένη δεκαετία, γύρω από το Παρίσι και άλλες πόλεις ξεφύτρωσαν πόλεις από σκηνές καθώς οι τιμές των ακινήτων ήταν υψηλότερες από τα εισοδήματα και διπλασιάστηκαν μεταξύ του 2000 και του 2008, ενώ το μέσο εισόδημα αυξήθηκε μόνον κατά 25%.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω από μια επιβράδυνση της οικοδόμησης από τότε που άρχισε η οικονομική κρίση, το 2008, περιορίζοντας την παροχή καταλυμάτων. Ωστόσο μολονότι η παγκόσμια οικονομική κρίση αμβλύνθηκε, η «κρίση καταλυμάτων δεν έχει τελειώσει», επισημαίνει το ίδρυμα.

Το ίδρυμα ζητεί από την κυβέρνηση να αρχίσει αμέσως να χτίζει ή να αποκτά καταλύματα "σε μαζική κλίμακα" και να ρυθμίζει κατά το δυνατόν τις τιμές των ακινήτων. Επίσης, προτείνει μία σειρά μέτρων για να καταστούν οι πόλεις πιο δίκαιες με την οικοδόμηση περισσότερων κοινωνικών στεγών και την ανάπτυξη στρατηγικών για να ενσωματωθούν περιθωριοποιημένες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι περιπλανώμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...