Mεταξύ Κύπρου και Κρήτης: Tεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου "Λεβιάθαν Νο2"!


 Ανακοινώθηκε και επίσημα η ύπαρξη τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου μεταξύ Κύπρου και Κρήτης στην περιοχή όπου συναντώνται οι ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου και εφεξής αλλάζουν όλα τα στρατηγικά και ενεργειακά δεδομένα στην περιοχή με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ανάγκες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε οπλικά συστήματα
απο το defencenet.gr

 Την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010, επιβεβαιώθηκε απόλυτα ότι είχε εντοπιστεί το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου που πραγματοποιήθηκε τα 10 τελευταία χρόνια στον κόσμο...
το οποίο περιέχει 0,5-0,8 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, ποσότητα που αντιστοιχεί στις σημερινές ανάγκες της Ελλάδας για 150 χρόνια ή όλης της Ευρώπης για πέντε χρόνια!
 Σε δηλώσεις του σε κυρπιακή εφημερδία ο Έλληνας εμπειρογνώμονας, Ηλίας Κονοφάγος, ο οποίος ήταν γενικός διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων της Ελληνικά Πετρέλαια. «Οι χαρτογραφημένες εικόνες των κοιτασμάτων που ανακαλύφθηκαν και δημοσιεύτηκαν (Dalit, Τamar και Leviathan) και αυτών που πρόκειται να ανακαλυφθούν (Οικόπεδο 12 και όχι μόνο) μιλάνε από μόνες τους», τονίζει ο κ. Κονοφάγος.
 Tο κοίτασμα εντοπίστηκε στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου νοτιοδυτικά της Πάφου. Την ανακάλυψη παρουσίασε ως εμπειρογνώμονας του Γαλλικού Ινστιτούτου Πετρελαίων (ΒΕΙCΙΡ), Η.Κονοφάγος σε συνέδριο στη Νέα Ορλεάνη. Παράλληλα, ανέφερε πως είναι τεράστιο το κοίτασμα, ανάλογο με το ισραηλινό Λεβιάθαν. Από τη Δευτέρα (31/1), στα ανοικτά του Κόλπου Ακρωτηρίου στη Λεμεσό άρχισαν νέες θαλάσσιες σεισμογραφικές έρευνες. Το "Ramform Vanguard" που βγήκε στα ανοιχτά ανήκει στην εταιρία ΡGS που τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια έκανε τις δισδιάστατες και τρισδιάστατες έρευνες για τα κοιτάσματα της περιοχής. Αυτό ήταν που εντόπισε το μέγεθος του κοιτάσματος που αρχικά είχε εντοπιστεί στις 29 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...