ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ!! ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΕΝΑ ΚΑΖΙΝΟ...ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!

Άδειες για 30.000 φρουτάκια και 50 διαδικτυακά καζίνα 
 Την εγκατάσταση περίπου 30.000 μηχανημάτων για ηλεκτρονικά τυχερά παίγνια, την ελεύθερη διάθεση πιστοποιημένων ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων, τη νόμιμη λειτουργία του διαδικτυακού στοιχήματος στην Ελλάδα, τη νομιμοποίηση όλων των παιγνιομηχανημάτων τυχερών-ψυχαγωγικών παιγνίων που λειτουργούν σήμερα κατά παράβαση της εθνικής νομοθεσίας και την παύση των ποινικών διώξεων που εκκρεμούν προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη «Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων», το οποίο κατέθεσε προχθές στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Το νομοσχέδιο θέτει αυστηρό περιορισμό στην πρόσβαση των νέων στα τυχερά παίγνια, καθώς απαγορεύει να συμμετέχουν σε αυτά όχι μόνο οι ανήλικοι αλλά και ενήλικες μέχρι 21 ετών. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών: * Στόχος των προωθούμενων ρυθμίσεων είναι η διαμόρφωση ενός νέου, εναρμονισμένου με τα ισχύοντα στην Ε.Ε., θεσμικού πλαισίου, ώστε και ο παράνομος τζόγος να αντιμετωπισθεί και η χώρα μας να γλιτώσει από το πρόστιμο των 31.536 ευρώ ημερησίως για τη μη ρύθμιση της αγοράς. 
 Εκτιμάται ότι στη χώρα μας σήμερα λειτουργούν περισσότεροι από 250 διαδικτυακοί τόποι στοιχηματισμού, έως και 20.000 ηλεκτρονικές μηχανές ψυχαγωγικών παιχνιδιών περιορισμένου κέρδους (AWPs) και έως 150.000 ηλεκτρονικοί υπολογιστές που παρέχουν παράνομα τυχερά παιχνίδια (τύπου φρουτάκια). Στο επίπεδο των τυχερών ψυχαγωγικών παιχνιδιών μόνο λειτουργούν πολλές χιλιάδες μηχανήματα, στα οποία περιλαμβάνονται στην πράξη και τα ίντερνετ καφέ που επιτρέπουν τη συμμετοχή σε διαδικτυακά παιχνίδια. 
 Συνολικά, ο παράνομος τζίρος όλων των τυχερών παιχνιδιών εκτιμάται από την αγορά σε 10 δισ. ευρώ ετησίως, από τα οποία τα 4 δισ. ευρώ αφορούν το παράνομο στοίχημα. Με τη νομιμοποίηση των ηλεκτρονικών τυχερών και τεχνικών παιχνιδιών και του διαδικτυακού στοιχήματος το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία έσοδα πάνω από 1 δισ. σε διάστημα δύο τριών ετών. Ειδικά για το 2011 προβλέπεται η είσπραξη 500 εκατ. ευρώ από την έκδοση αδειών και 200 εκατ. ευρώ από τα τέλη των τυχερών παιγνίων. Η κυβέρνηση δεσμεύεται να διαθέσει τουλάχιστον το 20% των εισπράξεων από τη συμμετοχή του δημοσίου στα μεικτά κέρδη των επιχειρήσεων για τη χρηματοδότηση κοινωνικών πολιτικών, για άτομα με αναπηρίες, για την καταπολέμηση της ανεργίας, για την ενίσχυση των δομών απεξάρτησης από τα παίγνια ή άλλους εθισμούς, για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...