Ξαφνική και..... σβουριχτή Αμερικάνικη "σφαλιάρα", στον Καμμένο



Οι Αμερικανοί ανέβαλαν τη συνάντηση Καμμένου με τον ομόλογό του

Απρόσμενη τροπή πήραν τα σχέδια του Πάνου Καμμένου για το ταξίδι στις ΗΠΑ, αφού οι Αμερικανοί ανέλαβαν τη συνάντησή του με τον ομόλογό του, Αστον Κάρτερ.

Αν και η συνάντηση είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη στο Πεντάγωνο, η αμερικανική πλευρά ενημέρωσε την ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον πως ακυρώνεται το ραντεβού.

Πληροφορίες ότι η αμερικανική πλευρά ζήτησε να αναβληθεί η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον Αμερικανό ομόλογό του Άστον Κάρτερ δημοσιεύονται στις ιστοσελίδες tovima και mignatiou.
«Το Βήμα» κάνει λόγο για «κρύο ντους» στον Πάνο Καμμένο από το αμερικανικό Πεντάγωνο επισημαίνοντας ότι ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας ζήτησε από τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων την αναβολή της συνάντησής τους.

Κι όλα αυτά μόλις λίγες μέρες μετά την δημόσια πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας προς τους Αμερικανούς για την κατασκευή νατοϊκής βάσης στο Αιγαίο.

Αξιωματούχος με τον οποίο επικοινώνησε ο Μιχάλης Ιγνατίου ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συνάντηση στο πρόγραμμα του υπουργού», ενώ πηγή από την ελληνική πλευρά δήλωσε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες, με την ελπίδα ότι τελικά θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση.



Παρά το «μήνυμα» των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες συνεχίζονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες της ελληνικής πρεσβείας προκειμένου να μην ακυρωθεί οριστικά η συνάντηση με τον Αστον Κάρτερ. Οι λόγοι για την αναβολή δεν έχουν ξεκαθαριστεί. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του «Βήματος», ο κ. Καμμένος μεταβαίνει τελικά στην Ουάσιγκτον, όπου δεν κατάφερε να κλείσει ραντεβού ούτε με τον υφυπουργό Αμυνας, Ρόμπερτ Γουόρκ, ενώ θα συναντηθεί τελικά την Παρασκευή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με την υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης, Βικτόρια Νούλαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...