Ο ΚΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΤΖΕΦΡΥ.....ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

Φωτιά από δήλωση πατριωτισμού

Αντιπατριωτική απόπειρα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την αντίθεση στους χειρισμούς για έξοδο από την κρίση της κυβέρνησης και επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε εκλογές εάν επικρατήσει η ψήφος αποδοκιμασίας στο ΠΑΣΟΚ. Αντιδράσεις από Ν.Δ. και ΚΚΕ
Για αντιπατριωτική απόπειρα όσων αντιστρατεύονται τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης έκανε λόγο ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού στο Σπόρτινγκ.
Και επανέλαβε ότι πρόθεσή του δεν ήταν να προκήρύξει εθνικές εκλογές αλλά να συνεχίσει την προσπάθεια της χώρας, όπως είπε και του λαού με ενότητα και αφοσίωση, για την επίτευξη του στόχου.
Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε εκλογές εάν το επιβάλουν οι συνθήκες:
"Δεν πρόκειται ούτε μια στιγμή να διστάσω να κάνω αυτό που επιβάλλουν οι συνθήκες, αν συνεχιστεί η αντιπατριωτική απόπειρα υπονόμευσης αυτής της ενότητας, αυτού του αγώνα, που κάνει ο λαός μας. Κριτής όλων μας, ήταν, είναι και θα είναι ο Ελληνικός λαός" είπε ο Γ.Παπανδρέου και ζήτησε από τους πολίτες να πουν όχι στην αποσταθεροποίηση και τις περιπέτειες.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ακόμη εμπρηστές της ελληνικής οικονομίας όσους ανάγκασαν τη χώρα να προσφύγει στον Μηχανισμό Στήριξης προκειμένου να πληρωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί και να συνεχίσει το κράτος τη λειτουργία του.
"Μετά λιποτάκτησαν. Θέλησαν να σκάσει η βόμβα στα δικά μας χέρια" είπε ο πρωθυπουργός.

Παρέδωσε νησιά και Αιγαίο, απάντηση Θαν.Παφίλη
Σκληρή απάντηση στις δηλώσεις Παπανδρέου έδωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με τον συνδυασμό Λαϊκή Συσπείρωση Θανάσης Παφίλης, που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ.
Ο Θαν.Παφίλης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA έθεσε το ερώτημα εάν ο πρωθυπουργός έχει υπογράψει συνδιαχείριση του Αιγαίου και των κοιτασμάτων πετρελαίου με την Τουρκία, υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ καθώς και εάν έχει προχωρήσει σε χαρακτηρισμό ως γκρίζες ζώνες την έκταση ελληνικών νησιών, χαρακτηρίζοντας τις πράξεις αυτές ως πραγματικά αντιπατριωτικές και προσέθεσε πως καιη Ν.Δ. έχει δώσει τη συγκατάθεσή της στα σχέδια αυτά.

ΠΗΓΗ http://news247.gr/ellada/politiki/gia_antipatriwtes_ekane_logo_o_g_papandreoy_se_omilia_sto_sportingk.621743.html

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ



EΡΩΤΗΣΗ:
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ :

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΣ DIANNA

ΕΡΩΤΗΣΗ :
ΓΙΑΤΙ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ :

ΜΙΑ ΑΓΓΛΙΔΑ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ,
ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΓΥΠΤΙΟ ΕΡΑΣΤΗ ΤΗΣ,
ΤΡΑΚΑΡΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΓΑΛΛΙΚΟ ΤΟΥΝΕΛ,
ΜΕ ΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ,
ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ,
ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΕΝΑΣ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΒΕΛΓΟΣ
ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΙΕΙ ΣΚΟΤΣΕΖΙΚΟ ΟΥΙΣΚΙ...
ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΕΝΑΣ ΙΤΑΛΟΣ ΠΑΠΑΡΑΤΣΙ,
ΜΕ ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ.
ΤΗΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΕΞΕΤΑΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ,
 ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ!!!
ΤΟ E-MAIL ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ,
 ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ BILL GATES,
ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΛΩΝΟ ΤΗΣ IBM,
ΜΕ ΤΣΙΠΑΚΙΑ ΑΠΟ TAIWAN, ΚΑΙ ΚΟΡΕΑΤΙΚΟ MONITOR
 ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ
ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΣΙΝΓΚΑΠΟΥΡΗΣ,
ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΦΟΡΤΗΓΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΣΑΝ ΙΝΔΟΙ
ΚΑΙ ΞΕΦΟΡΤΩΣΑΝ ΜΕΞΙΚΑΝΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!

ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ!!!!!........



ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ....

Τα ταξίδια της χλιδής

Από τον Ιανουάριο ως τον Οκτώβριο σπαταλήθηκαν περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ για καύσιμα αεροπλάνων και αμοιβές ιπτάμενου προσωπικού. Τόσα κόστισαν τα ταξίδια των κυβερνητικών στελεχών, με υπουργό να έχει συνοδεία 30 άτομα!
Τριάντα συνολικά άτομα είχε μαζί του ο Δ. Δρούτσας, ο οποίος επισκέφθηκε την Τουρκία τον Απρίλιο.
Μάλιστα δεν μπορούσε να μεταβεί ως την Ελευσίνα και για αυτό ζήτησε να πάει το αεροσκάφος στο Ελευθέριος Βενιζέλος να τον παραλάβει.
Το ίδιο έχουν κάνει και άλλα κυβερνητικά στελέχη, σύμφωνα με το όσα αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος".
Συνολικά δαπανήθηκαν περίπου πέντε εκατατομμύρια ευρώ μέσα σε δέκα μήνες, μία εποχή κατά την οποία όπου κόβονται οι συντάξεις, μειώνονται οι μισθοί και οι επιδεινώνονται οι συνθήκες εργασίας. Σε μία εποχή όπου δεν υπάρχουν χρήματα για την παιδεία και την υγεία.
Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ, ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες φτάνει ακόμα και τις 55.000 ευρώ, για τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του, όταν στην πρώτη θέση μίας καλής αεροπορικής εταιρείας, το κόστος φτάνει στα περίπου 1000 ευρώ.
Εντάξει ο πρωθυπουργός, κατά μία έννοια ίσως και να είναι λογικό. Βεβαρυμένο πρόγραμμα, σύμβουλοι, συνεργάτες και επιστημονικό προσωπικό, θα μπορούσε να εξηγηθεί.
Τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης όμως;
Κατά πόσο είναι λογικό μέσα σε γενικευμένη κρίση να φτάνει το κόστος μίας επίσκεψης στις Βρυξέλλες τα 60.000 ευρώ, στο Σεράγεβο τις 46.000 ευρώ και στην Λάρνακα τις 26.000 ευρώ;
Είναι εξηγήσιμο και και ηθικό, όταν απαιτούνται θυσίες από τους πολίτες της χώρας, οι υπουργοί να έχουν πολυπληθή συνοδεία και να έχει φτάσει πρωτοκλασσάτος υπουργός της κυβέρνησης να κοστίζει περίπου 200.000 ευρώ;
Τόσο κόστισε το ταξίδι του κ. Παπακωνσταντίνου στην Ουάσιγκτον.
Ή να μεταβαίνει ο Θ. Πάγκαλος από την Κέα στην Τήνο με Σούπερ Πούμα;
Τα στοιχεία, όπως τα παραθέτει ο Ελεύθερος Τύπος, είναι αποκαλυπτικά.
* Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Ο "πρωταθλητής" σε αυτό το ιδιότυπο ράλι κόστους ταξιδιών και επισκέψεων.
Το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον κόστισε πάνω από 200.000 ευρώ, να πάει να γυρίσει, τα τέλη στάθμευσης, διανυκτερεύσεις προσωπικού κλπ.
Αντίστοιχα, δύο επισκέψεις του στις Βρυξέλλες κόστισαν περίπου 100.000 ευρώ.
* Θεόδωρος Πάγκαλος
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και από τα "δυνατά χαρτιά" της κυβέρνησης.
Στις δεκαπέντε Αυγούστου πήγε από την Κέα στην Τήνο για τρεις ώρες με Σούπερ Πούμα, επίσκεψη η οποία κόστισε 17.000 ευρώ.
* Δημήτρης Δρούτσας(Καλα το βιολι του αυτος....)
Πέρα από το υψηλό κόστος των συχνών ταξιδιών του στις Βρυξέλλες, έκανε και ένα στην Κρήτη στο οποίο απαίτησε να φύγει το αεροσκάφος του από την Ελευσίνα και να πάει στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" ώστε να μεταβεί στο νησί αλλά και να επιστρέψει. Κόστισε 24.000 ευρώ.
Το αντίστοιχο ταξίδι του στο Σεράγεβο κόστισε περίπου 50.000 ευρώ.
Ο πρωθυπουργός είναι μακράν ο πρώτος σε αυτή την λίστα, άλλωστε οι πληροφορίες θέλουν να έχει υψηλού κόστους ταξίδια και πολυπληθείς συνοδείες από την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών.

 
ΠΗΓΗ  http://news247.gr/ellada/politiki/proklhsh_apo_ypoyrgoys_en_mesw_krishs.620380.html

Το σύστημα ετοιμάζεται να δαγκώσει.


Ο Κλεισθένης γράφει στην  "Ιδεοπηγή".

Οι τελευταίες εξελίξεις προετοιμάζουν το κλίμα για εθνικές εκλογές πολύ σύντομα, με σίγουρο ότι κανένα κόμμα δεν θα πάρει ποσοστό ικανό για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα οδηγηθούμε σε συγκυβέρνηση.
Το πολιτικό σύστημα επιδιώκοντας την παραμονή του, σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων, θα μοιραστεί το πολιτικό κόστος των δυσβάσταχτων και αντιλαϊκών μέτρων που επιτάσσει η τρόικα, έτσι ώστε να μην το επιβαρυνθεί μόνο το σημερινό κυβερνόν κόμμα.
Η κοινή, με μικρές διαφοροποιήσεις, θέση των τριών κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, και ΛΑΟΣ στην στήριξη του μνημονίου και την παραμονή της τρόικας, ενέχει μεγάλους κινδύνους για το λαό μας αφού θα υποθηκεύσει το μέλλον του για δεκαετίες.
Η δέσμευση Σαμαρά ότι θα σεβαστεί στο ακέραιο τις συμφωνίες του μνημονίου και την αποδοχή των χρεών που συνεπάγονται απ’ αυτές δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες.
Τα τρία αυτά κόμματα κινούνται σαν υπάλληλοι εταιρίας είσπραξης δανείων, εξυπηρετώντας τους διεθνείς και εγχώριους τοκογλύφους, δανείων που μας φόρτωσε η συνεργασία των προηγούμενων κυβερνήσεων με τις περίφημες αγορές απ’ το ’80 και μετά.
Η βιασύνη για την προκύρηξη των εθνικών εκλογών δεν έχει να κάνει με την αναγκαιότητά τους αλλά με  την ανάγκη του σάπιου οικονομικοπολιτικού συστήματος, να παραμείνουν στο πολιτικό σκηνικό, τα ήδη υπάρχοντα φθαρμένα και αποτυχημένα κόμματα μη δίνοντας την ευκαιρία και τον χρόνο δημιουργίας νέων πολιτικών σχηματισμών. Το σύστημα δεν διακινδυνεύει την δημιουργία νέων κομμάτων γιατί δεν έχει καμία σιγουριά ότι κάτω απ’ τις σημερινές συνθήκες θα μπορέσει να τα ελέγξει.

ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΟΧΗ!ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ!







Μείωσαν τους μισθούς.

Μείωσαν τις συντάξεις.
Κατάργησαν τα δώρα.
Ανέβασαν δυο - τρεις φορές το ΦΠΑ και ετοιμάζουν νέα αύξηση.
Σχεδόν διπλασίασαν την τιμή της βενζίνης.
Ανέβασαν κατά 30% την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και τώρα σχεδιάζουν να την εκτινάξουν στα όρια της τιμής του κίνησης.
Ανακοίνωσαν αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος κατά 44%.
Διέλυσαν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Πήγαν τον κατώτερο μισθό από τα 740 στα 590 ευρώ και με την «ευέλικτη» και «εκ περιτροπής εργασία» στα 300 και 200 ευρώ.
Εκτίναξαν τον πληθωρισμό στο 6% και τάζουν να δώσουν «εφάπαξ» τρεις δεκάρες του ευρώ «βοήθημα» στους γέροντες.
Πήγαν στα 40 τα χρόνια δουλειάς και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης λίγο πριν το μνήμα.


Νομοθέτησαν ότι τα επόμενα πενήντα χρόνια (!) οι εργαζόμενοι που θα προλάβουν να συνταξιοδοτηθούν θα πάρουν σύνταξη «τρεις κι εξήντα».
«Απελευθέρωσαν» τις απολύσεις και τους εργοδότες από τις αποζημιώσεις προς εκείνους που απολύουν.
Τίναξαν την ανεργία στο 20%.
Οδηγούν τα νέα παιδιά μαζικά στη μετανάστευση.
Νομοθέτησαν ακόμα και την ανασφάλιστη εργασία των 15χρονων παιδιών.
Είπαν στους διαβητικούς να ακρωτηριάζουν τα πόδια τους γιατί ακρωτηριασμένοι τους κοστίζουν λιγότερο.
Εστειλαν τα ΜΑΤ στην Ακρόπολη.
Είπαν στους εργαζόμενους, στους αγρότες, στους ναυτεργάτες, στους δημόσιους υπαλλήλους, στους μικρομεσαίους με τα επαπειλούμενα 300.000 «λουκέτα», στους φορτηγατζήδες της μιας άδειας, στους απολυμένους συμβασιούχους, στους γέροντες των ΚΑΠΗ, ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε».
Και τώρα, μετά απ' όλα αυτά κι άλλα τόσα, έρχονται από πάνω και μας απειλούν (!) ότι θα μας κάνουν... εκλογές.Και τώρα, αφού ρήμαξαν τη λαϊκή οικογένεια (αλλά βρήκαν και χάρισαν 78 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες),αφού χρεοκόπησαν τον χαμηλόμισθο (αλλά βρήκαν τα κατ' έτος 10 δισ. ευρώ δαπάνες για το ΝΑΤΟ),
αφού πτώχευσαν τον χαμηλοσυνταξιούχο (αλλά βρήκαν ακόμα 2,5 δισ. ευρώ για να απαλλάξουν από ασφαλιστικές εισφορές τους μεγαλοεπιχειρηματίες),
αφού βούλιαξαν τη χώρα στο ΔΝΤ και την ΕΕ (αλλά βρήκαν ακόμα 5 δισ. ευρώ για να κατασκευάζουν οι εφοπλιστές τα πλοία τους στην... Κίνα),
έρχονται πλέον και θέλουν να ρίξουν στα μάτια μας τη σκόνη από τις «στρακαστρούκες» των (συ)στημένων φακέλων!
Ε, λοιπόν, ναι: Στείλτε φακέλους! Την Κυριακή, γεμίστε το φάκελο με τη μόνη «εκρηκτική ύλη» που είναι ικανή να ανατινάξει τα σχέδιά τους και «βομβαρδίστε» τους!
 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ  ΑΠΟ  ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΗΓΗ http://tasosnastos.blogspot.com/2010/11/blog-post_7788.html#more

ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΚΑ

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Μίλησε για τις μίζες

Επί 10 ώρες κατέθετε στον Εισαγγελέα ο πρώην Γενικός Γραμματέας Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ για όσα είχε υποστηρίξει για μίζες και μαύρο χρήμα στις προμήθειες όπλων
Στο μικροσκόπιο του Εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπονή μπαίνουν όλες οι συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων που υπέγραψε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από το 1995, προκειμένου να ελεγχθούν εξονυχιστικά οι καταγγελίες του πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών Ευάγγελου Βασιλάκου περί δωροδοκηθέντων ανώτερων υπαλλήλων.
Η  "κατάθεση-μαμούθ" του κ. Βασιλάκου άλλωστε διήρκησε συνολικά 10 ώρες και σχεδόν επιβεβαίωσε τα όσα υποστήριξε πριν περίπου ένα μήνα στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του κατά την παράδοση καθηκόντων στον νέο Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών Δημήτρη Γεωργιόπουλο.
Τότε ο κ. Βασιλάκος είχε αναφερθεί σε πρόσωπα που έχουν πάρει μίζες για εξοπλισμούς, ενώ τους αποκάλεσε "αλητήριους και παρασιτούντες". Είχε μάλιστα καταγγείλει πως όταν τον προσέγγισαν για να δεχθεί και ο ίδιος δώρα, αρνήθηκε, με αποτέλεσμα αργότερα να δέχεται απειλές.
Η κατάθεση του πρώην στελέχους του ΥΠΕΘΑ κρίνεται πολύ σημαντική και για τον λόγο αυτό στην Εισαγγελία Εφετών εκτιμούν πως όσα υποστηρίζει χρίζουν εξονυχιστικής διερεύνησης.


ΠΗΓΗ http://news247.gr/ellada/amyna/o_prwhn_g_g_eksoplismwn.618213.html
 

ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΕΥΡΩΑΣΦΥΞΙΑ.Οι πολιτικές τους μας οδήγησαν στη φτώχεια.ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ.

Σε κλοιό κερδοσκοπίας Ιρλανδία, Πορτογαλία
ΣΕ ΝΕΟ κερδοσκοπικό κλοιό βρέθηκαν χθες οι πιο αδύναµες οικονοµίες στην ευρωζώνη, ιδιαίτερα η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, παρά τις πυροσβεστικές δηλώσεις της καγκελαρίου κ. Μέρκελ ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στον µηχανισµό στήριξης της ευρωζώνης.
Το κόστος ασφάλισης των κρατικών οµολόγων της Ιρλανδίας (CDΑ) αυξήθηκε 27 µονάδες και διαµορφώθηκε στις 545 µονάδες βάσης, ενώ το haircut στα οµόλογα της ιρλανδικής τράπεζας Αnglo Ιrish εκτίναξε το παιχνίδι κερδοσκοπίας εις βάρος της χώρας. Η τελευταία προτείνει σε κατόχους οµολόγων της Αnglo Ιrish να τα ανταλλάξουν µε κρατικά, αποδεχόµενοι απώλειες έως 80%.
Επίσης, το κόστος ασφάλισης κρατικών οµολόγων της Πορτογαλίας αυξήθηκε 10 µονάδες στις 418 µονάδες βάσης και η Λισαβώνα είδε το κόστος δανεισµού της να αυξάνεται κατά 10%. Χθες η Πορτογαλία πλήρωσε επιτόκιο 1,81% για τρίµηνο δανεισµό από 1,59% τον προηγούµενο µήνα και 3,26% για δωδεκάµηνο δανεισµό από 2,88%. Ανοδο σηµείωσαν και τα ελληνικά spreads, που διαµορφώθηκαν στις 840 µονάδες βάσης.
«Φταίνε οι κερδοσκόποι»
Η άνοδος στο κόστος δανεισµού της Πορτογαλίας προκάλεσε έκρηξη του πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες, ο οποίος έκανε λόγο για κερδοσκοπία.
Οπως τόνισε σε οµιλία του στο Κοινοβούλιο λίγο πριν από την ψηφοφορία για τα νέα µέτρα λιτότητας, το υψηλό κόστος δανεισµού σε αρκετές χώρες της ευρωζώνης οφείλεται σε κερδοσκοπική συµπεριφορά που δεν µπορεί να δικαιολογηθεί από τα θεµελιώδη της οικονοµίας.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4602479

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ

Ο ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ....

ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ


"Ενός κακού …μύρια έπονται". Αυτό θυμίζει στην παρούσα φάση η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται μέσα σε λίγες μέρες σε συνθήκες εξελισσόμενης αποσταθεροποίησης.


Η αρχή έγινε με την διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού, την προηγούμενη Δευτέρα, όπου εντελώς αιφνιδιαστικά έθεσε ζήτημα πρόωρων εκλογών.
Στη συνέχεια και με εντελώς αψυχολόγητο τρόπο ετέθη ζήτημα επιμήκυνσης του χρέους ή και αναδιάρθρωσης του.
Το ζήτημα αναδείχθηκε από τον...Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο και συσχετίσθηκε με την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, στην οποία η Γερμανία κατέθεσε προς διαπραγμάτευση το πλαίσιο «ελεγχόμενης πτώχευσης» και πολιτικών κυρώσεων.Το χειρότερο είναι ότι μετά την τοποθέτηση Πάγκαλου για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, υπήρξαν δηλώσεις υπουργών που θεωρούν αναγκαία και χρήσιμη την όλη αυτή διαδικασία, την ίδια στιγμή που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής συνεχίζει να εκφράζει την επίσημη άποψη της κυβέρνησης, που αρνείται, ως καταστροφική, την οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του χρέους.

Στο κλίμα αυτό σύγχυσης με το πολιτικό θερμόμετρο να ανεβαίνει και η πόλωση μεταξύ των κομμάτων να παραπέμπει σε κλίμα μάλλον βουλευτικών και όχι περιφερειακών εκλογών, ένα μπαράζ από εκρηκτικούς φακέλους μοιράσθηκε σε σωρεία ξένων πρεσβειών ή απεστάλησαν στον Γάλλο Πρόεδρο. Οι φάκελοι με τα εκρηκτικά αλλά και δύο συλλήψεις που πέτυχαν οι ελληνικές αρχές Ασφαλείας, την πρώτη μέρα του μπαράζ, παραπέμπουν σε μια οργάνωση χαμηλής αποτελεσματικότητας της νέας τρομοκρατίας στην Ελλάδα, του «Πυρήνες της Φωτιάς».

Μέσα σε ένα 10ημερο η Ελλάδα είναι όμηρος των μεγάλων επεκτατικών δυνάμεων της Ευρώπης , ενώ το κλίμα που διαμορφώνεται θυμίζει τις περυσινές μέρες του Νοεμβρίου όταν τα κερδοσκοπικά κεφάλαια , επέλαυναν επί ελληνικού εδάφους. Τότε καταλήξαμε στο Μνημόνιο 1. Τώρα τα πράγματα γίνονται πολύ πιο δύσκολα. Πρώτον γιατί ο μισθωτός και ο συνταξιούχος έχει δει μέσα σε ελάχιστους μήνες τα εισοδήματα του να περιορίζονται δραστικά, το κοινωνικό κρότος να καταρρέει , ενώ η αγορά και ο επιχειρηματικός κόσμος βρίσκεται προ αδιεξόδου. Στις συνθήκες αυτές συζητείται ένα Μνημόνιο 2 , δεκαετούς διάρκειας και με απόλυτο έλεγχο της Γερμανίας, επί της ευρωζώνης.

Που καταλήγουμε; Η ελληνική κυβέρνηση έναν χρόνο μετά την εκλογή της με μεγάλη πλειοψηφία, θέλοντας να ενισχύσει την θέση της σε μια επιμέρους εκλογική μάχη , χάνει το όλον. Το χειρότερο μαζί της σύρεται και ολόκληρη η χώρα σε μια μεγάλη περιπέτεια, που δεν γνωρίζουμε το τέλος της. Αφού δεν μπορούμε πλέον να προδιαγράψουμε με βεβαιότητα ούτε την ατμόσφαιρα που θα φθάσουμε στις κάλπες της Κυριακής.

 
ΠΗΓΗ  http://greece-salonika.blogspot.com/2010/11/blog-post_2565.html
Μ.Τατσιόπουλος


Ο ΦΟΒΟΣ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΕΡΗΜΑ.....



«Βασικός κρίκος στην αλυσίδα της χειραγώγησης μιας κοινωνίας είναι ο φόβος. Κατά κανόνα χρησιμοποιείται όταν εξαντλούνται οι υποδόριοι μηχανισμοί ελέγχου της. Με άλλα λόγια ο εκφοβισμός εμφανίζεται όταν η εξουσία έχει εξαντλήσει τα αποθέματα πειθούς που μπορεί να χρησιμοποιήσει. Δεν λέμε κάποιο… μυστικό αν υποστηρίξουμε ότι στην υπό χρεοκοπία Ελλάδα ολοένα και λιγότεροι εμφανίζονται διατεθειμένοι να πειστούν πως η πολιτική του Μνημονίου και του ΔΝΤ είναι ο μονόδρομος της σωτηρίας…
Είναι προφανές ότι, όσο μεγαλώνει η δυσαρέσκεια για τις πολιτικές επιλογές της άγριας, δίχως τέλος και προοπτική λιτότητας, τόσο μεγαλύτερες δόσεις φόβου απαιτούνται για την εξασφάλιση της ακινησίας και της σιωπής της κοινωνίας.
Ας μην ξεχνάμε τα πρώτα «επιχειρήματα» της κυβέρνησης προκειμένου να στηρίξει τις επιλογές της: «Δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις». Τώρα λοιπόν με τον καιρό αποδεικνύεται ότι ο μηχανισμός «στήριξης» λειτουργεί μόνο υπέρ των ευρωπαϊκών τραπεζών και των άλλων πιστωτών. Έτσι κι αλλιώς οι μισθοί, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και οι θέσεις εργασίας γίνονται στάχτη και μπούρμπερη ακριβώς λόγω του Μνημονίου που συνοδεύει αυτόν τον «μηχανισμό».

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ BLACKBEDLAM BLOGSPOT.ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ......


 Άντε και καλό βόλι


Nάμαστε λοιπόν 5+1.
Από βραδύς ήταν όλα στην θέση τους.Το κουστούμι του πατέρα (προς πάσαν χρήσιν), φρεσκαρισμένο κρεμασμένο με την κρεμάστρα στην πόρτα της ντουλάπας, μην και τσαλακώσει μαζί με τα άλλα ρούχα μέσα.Το πουκάμισο φρεσκοσιδερωμένο, να μοσχοβολάει πράσινο σαπούνι και τα παπούτσια φρεσκογυαλισμένα κάτω από την καρέκλα.Το ταγεράκι της μαμάς και κείνο με περίσσια προσοχή, κρεμασμένο στην κρεμάστρα μαζί με όλα τα απαράτ
Η γιαγιά στο δικό της δωμάτιο είχε κάνει και κείνη τα κουμάντα της για την αυριανή μέρα.
Μπανιαρισμένοι, όλοι έτοιμοι για την μεγάλη γιορτή και το σπίτι να φοράει και αυτό τα καλά του.
Το αυριανό φαγητό έτοιμο και οι μυρουδιές από πράσινο σαπούνι και πομπέϊα, από την σάλτσα ντομάτας, από  τα βασιλικά τα τσιράνια και την πιπεράτη μοσκοβολιά από τα γαρύφαλλα στο ανθοδοχείο πάνω στο κατηφένιο τραπεζομάντιλο, να γεμίζουν την ατμόσφαιρα.
Έντονη και η μυρωδιά του καφέ, πολλούς καφέδες πηγαινοέφερνε τούτες τις μέρες η μάνα.
Κείνες τις μέρες η φράση που ακούγονταν απανωτά μέσα στο σπίτι ήταν:
"Να βρε, πάρτα να μην στα χρωστάω!" και από κοντά τα φάσκελα και με τα δύο χέρια.
Απ΄όταν έκλεισα τα δέκα μου χρόνια, μου επιτράπηκε να λέω και εγώ ακούγοντας τον εκφωνητή:
"Να βρε, πάρτα να μην στα χρωστάω!" και να δίνω και φάσκελα.
Εμ,γιο δεν απόκτησαν, και τόχε συνήθειο του να το λέει ο πατέρας: "ένα κομμάτι κρέας σου λυπήθηκε ο θεός, όλα τ΄άλλα στα έδωσε"
Το σπίτι γινόταν εκλογικό κέντρο,κόσμος έμπαινε και έβγαινε.
Ανάλογα την ώρα, είχε ουζάκι με τον απαραίτητο μεζέ ή καφεδάκι για την συζήτηση που κράταγε ώρες.
Τα ψηφοδέλτια έτοιμα, σταυρωμένα, διπλωμένα με φροντίδα, καθαρά μην τυχόν και έχουν κανένα σημαδάκι και πιαστούν άκυρα.
Η γιαγιά πρωί πρωί, πριν την εκκλησία, έπαιρνε από τον πατέρα το ψηφοδέλτιο, το άνοιγε, το κοίταζε,
(δεν ήξερε γράμματα, αλλιώς θα κυβερνούσε τούτη την χώρα) το σταύρωνε, το φιλούσε και έλεγε: Άντε καλή επιτυχία και έπαιρνε το δρόμο για το σχολείο ποιο κάτω.
Και η φωνή του πατέρα ακουγόταν :Άντε μάνα πρόσεχε και καλό βόλι.
Ο πατέρας και η μάνα δεν μπορούσαν να φύγουν,θα περνούσαν ένα σωρό φίλοι να πάρουν το ψηφοδέλτιο.
Και για το βράδυ, ήταν όλα έτοιμα. Τα λευκά χαρτιά, τα στυλό και τα μολύβια, με όμορφες κάθετες γραμμές και από πάνω στην πρώτη πρώτη στήλη: ΕΔΑ ,δίπλα ΕΚ και παραδίπλα ΕΡΕ.
Εκεί να δεις "Να βρε,πάρτα να μην στα χρωστάω"

5+1
Νάμαστε λοιπόν και καμιά σχέση με τις περιγραφές και τις μνήμες, καμιά σχέση ούτε καν με τις μνήμες τις δικές μου.
Τα τελευταία χρόνια τσιμουδιά. Κανείς δεν μιλάει, κανείς δεν ρωτάει, (εκτός  από τους λίγους εναπομείναντες)
Μα έλεγα τώρα, κάτω από αυτές τις συνθήκες σε μια χώρα υπό κατάρρευση, σε μια κοινωνία με ρωγμές στον κοινωνικό της ιστό, με διαλυμένες τις εργασιακές σχέσεις, με χιλιάδες ανέργους, με το φάσμα της φτώχειας που ήδη έχει εγκατασταθεί στα περισσότερα νοικοκυριά, με τα χιλιάδες κατεβασμένα ρολά και τα λουκέτα.......
Σήμερα, τώρα πια έλεγα, δεν μπορεί θα αντιδράσουμε, θα αντισταθούμε, θα υπερασπιστούμε την ζωή  που μας παίρνουν.
Κάποιος σαδιστής πήρε την ζωή μας στα χέρια του, την κρέμασε σε ένα σχοινάκι και την κουνάει πάνω από τα κεφάλια μας σαν εκκρεμές, πέρα δώθε, πέρα δώθε και μεις ανήμποροι και παραδομένοι θαρρείς, κοιτάμε ακολουθώντας με το βλέμμα την πορεία της, παθητικοί θεατές, μην μπορώντας ν΄απλώσουμε τα χέρια να την πάρουμε πίσω.
Τόση και τέτοια δύναμη έχουν τα μέσα που χρησιμοποιούν;
Να χειραγωγούν έναν κοτζάμ λαό, να τον κάνουν να μην μπορεί να ερμηνεύσει το "άδειο πιάτο στο τραπέζι".
Ή μήπως χρειάζεται να μείνει άδειο το πιάτο, για να δοθεί η σωστή ερμηνεία και να υπάρξει η αποφασιστική αντίσταση ενάντια σ΄αυτό που συμβαίνει και ενάντια σε αυτόν που την απεργάζεται;.

Η Ιστορία από ποιον θα ζητήσει ευθύνες;
Γιατί, για πολλοστή φορά θα πω ΑΥΤΟΙ κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους, ΑΥΤΟΙ υπηρετούν με απόλυτη συνέπεια τα συμφέροντά τους και τα συμφέροντα των αφεντάδων τους.
Από ποιον θα ζητήσει ευθύνες η ιστορία του Λαϊκού Κινήματος;
Μην βιαστούμε να απαντήσουμε σε τούτο το ερώτημα, ας το σκεφτούμε σε βάθος.

Ήρθε η ώρα να βρεθούμε πάνω από την κάλπη.Το τελευταίο δημοκρατικό δικαίωμα που μας απέμεινε.
Φρόντισαν να ποινικοποιήσουν τις άλλες δημοκρατικές μας ελευθερίες και όσες απέμειναν, δεν ξέρουμε τι να τις κάνουμε και τις έχουμε εκεί στο συρτάρι να βρίσκονται.
Μας τρομοκράτησαν; μας χειραγώγησαν; μας λοβωτόμισαν;

5+1 
Απέμειναν,  και βάλανε όλους τους μηχανισμούς να ρίξουν στάχτη στα μάτια όσων απέμειναν να προβληματίζονται και να εκτονώνονται ψιθυρίζοντας  κατάρες.
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ κατά των μέτρων που οι ίδιοι ψήφιζαν σε κάθε ευκαιρία, αλλά κατά του μνημονίου!
Ο κύριος Δημαράς!
Είναι χαρακτηριστικά όσα ανέφερε σε ομιλία του στις 22/10/2010:
«Το ξεκαθαρίζω για μια ακόμη φορά. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην κυβέρνηση, οι εκλογές αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε περίπτωση εκλογής μας, περιμένουμε να σταθούμε δίπλα στην κυβέρνηση και όχι απέναντί της».

 Και μήπως θα είναι η πρώτη φορά που τα κουκιά που θα πάρει ξεγελώντας τον λαό, θα τα καταθέσει στην τράπεζα του ΠΑΣΟΚ;
Μήπως με το ΔΗΚΚΙ δεν εκλέχτηκε το 2002 δημοτικός σύμβουλος, ο αντιμνημονιακός,
ο ανεξάρτητος,ο υπερκομματικός κύριος Δημαράς και το 2004 επέστρεψε πίσω στο κόμμα του  κατηγορούμενος από το ΔΗΚΚΙ για "σφετερισμό ψήφων".
"Το ΠΑΣΟΚ το αγαπάω" δηλώνει
"Η κοινωνική, ιδεολογική και πολιτική μου καταγωγή είναι εκεί»
«το ΠΑΣΟΚ είναι ένας μεγάλος πολιτικός και κοινωνικός χώρος , από τον οποίο δεν παίρνει "διαζύγιο" το μυαλό και η ψυχή"
Για τέτοια συνέπεια αρχών μιλάμε ή, μήπως, πάντα δουλεύει για το ΠΑΣΟΚ;
Για να μην αναφερθώ και στο ψηφοδέλτιό του, στο οποίο συνωστίζονται κάθε καρυδιάς καρύδι. Παράδειγμα  ο πρώην γραμματέας της ΟΝΝΕΔ.

Και η αναφορά στο πρόσωπο του κυρίου Δημαρά, δεν προέρχεται από κανενός είδους προσωπικής εμπάθειας, αλλά από την ανάγκη να καταδειχθούν τα μέσα που χρησιμοποιούνται από  τους μηχανισμούς παραπληροφόρησης, αποπροσανατολισμού και υποκλοπής της ψήφου των πλατιών μαζών.
Κυρίως όμως, γιατί αυτή η μέθοδος,  εφαρμόζεται  στους περισσότερους δήμους,
με εναλλακτικές προτάσεις δύο και τριών πολλές φορές υποψήφιων συνδυασμών.
Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει επίσημα τον έναν από αυτούς τους συνδυασμούς  και στους άλλους μπαίνουν παλιά και νέα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ.
Είναι χαρακτηριστικό αυτό που συμβαίνει στην Νίκαια που το ΠΑΣΟΚ έχει στην διάθεσή του ΤΡΕΙΣ συνδυασμούς.


Την στιγμή της κάλπης να θυμόμαστε ποιοι είναι, τι μέτρα πήραν, τι ετοιμάζουν στην συνέχεια.
Να θυμόμαστε, ότι αυτή την φορά δεν ψηφίζουμε το καλό παιδί της γειτονιάς που θα φροντίσει τάχα μου τα του δήμου, 
να θυμόμαστε ότι ψηφίζουμε για το μέλλον μας, το δικό μας και των παιδιών μας.
Να θυμόμαστε το που οδηγήθηκε η χώρα από τις κυβερνήσεις της ρεμούλας και της αδιαφάνειας, να θυμόμαστε τα κόμματα του μνημονίου είτε το ψήφισαν είτε το καταψήφισαν, υπερασπιζόμενοι όμως τα μέτρα που επιβάλει το μνημόνιο.
Να θυμόμαστε την κοροϊδία και την χλεύη που μας πετούν στα μούτρα.

 Με την ελπίδα ότι τούτος ο λαός θα σηκώσει το μπόυ του,δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς, θα κατανοήσει τα παιγνίδια που παίζονται σε βάρος του,θα αντισταθεί έστω και με την ψήφο του και, την Κυριακή το βράδυ θα μπορέσουμε να στήσουμε χορό, στις γειτονιές και στις πλατείες.
 Άντε και καλό βόλι.

http://blackbedlam.blogspot.com/

Διακαναλική Παπανδρεου

ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΑΚΥΡΟ....ΠΟΙΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ

 ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ



Λιγες μερες εμειναν για τις εκλογες και αυτο που τα παπαγαλακια καλιεργουσαν στη αρχη στα μουλωχτα,το κραυγαζουν πια ανοιχτα."Ολοι το ιδιο ειναι,ποιον να ψηφισεις,τι θα αλλαξει,ελα μωρε."
Αυτον τον ωχαδερφισμο  τον πληρωνουμε χρονια τωρα ,και θα τον πληρωνουμε οσο καλλιεργειται αυτη η νοοτροπια.
Σκεφτειτε τοσο καιρο,η μη συμμετοχη τι κερδος εφερε?
Ποιον φοβουνται περισσοτερο,αυτον που δεν συμμετεχει η αυτον που βρισκουν απεναντι τους?
Τι θα τους πονουσε περισσοτερο,τα μεγαλα ποσοστα ακυρου και λευκου η το δυναμωμα με συνειδητη ψηφο πολιτικων δυναμεων που θα εβρισκαν απεναντι τους ?
Ας μην αφησουμε την οργη να παει χαμενη και ας κανουμε την ψηφο γροθια απο ατσαλι στη σαπιλα τους.μονον ετσι θα μας φοβουνται και θα μας υπολογιζουν.
Καμμια ψηφος χαρισμα,ας τους πνιξει η αγανακτηση μας,ηρθε η ωρα μας.

ΤΟΣΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΟΥΤΕ Η ΣΒΟΥΡΑ

Στροφή Δημαρά για μνημόνιο

Σαφείς αποστάσεις με την ταύτιση της ψήφου στον ίδιον με την αντιμνημονιακή πολιτική πήρε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γ. Δημαράς. Αποστάσεις και από την Νέα Δημοκρατία που θεωρεί ότι δεν νομιμοποιείται για αντιμνημονιακή ψήφο.
"Η Νέα Δημοκρατία δεν νομιμοποιείται να πει ότι κέρδισε η αντιμνημονιακή πολιτική, εάν εκλεγώ περιφερειάρχης".
Αυτό δήλωσε μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα Fm ο Γιάννης Δημαράς.
Η συγκεκριμένη δήλωση έρχεται λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη ότι είχε συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά, γεγονός το οποίο αρχικά είχε εν μέρει αρνηθεί.
Όπως ήταν επόμενο δέχθηκε επικρίσεις από παντού ενώ έγινε λόγος για μυστική συμφωνία.
Ο Γ. Δημαράς κατηγόρησε τα κόμματα για υποκρισία διότι πριν τις εκλογές μιλούν για ανεξάρτητες αυτοδιοικητικές υποψηφιότητες και μετά πανηγυρίζουν.
Όσον αφορά στη στάση του απέναντι σε νέα μέτρα που μπορεί να λάβει η κυβέρνηση βάσει του μνημονίου, ο Γ. Δημαράς τόνισε πως άλλο πράγμα είναι οι αποφάσεις της κυβέρνησης και άλλο πράγμα ο ρόλος του περιφερειάρχη.
Τέλος, για την περίπτωση να πάει το ΠΑΣΟΚ σε εκλογές, είπε ότι όταν για άλλο πρόγραμμα σε ψηφίζει ο λαός και άλλο εφαρμόζεις, τότε τη λύση τη βρίσκει ο λαός.


 
ΠΗΓΗ http://news247.gr/ellada/politiki/eimai_pasok_dhlwnei.615824.html

Τρελλα και τζαμπα γλεντια....... Ελεύθερα η μετάδοση ποντιακών τραγουδιών


Απόφαση που ενδέχεται να αποτελέσει δεδικασμένο και για άλλες ανάλογες περιπτώσεις εξέδωσε το πρωτοβάθμιο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης που αθώωσε τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων.
Ο τελευταίος αρνήθηκε να πληρώσει πνευματικά δικαιώματα για τα...ποντιακά τραγούδια που αναμεταδίδονται από τον ραδιοφωνικό σταθμό της ομοσπονδίας, στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ).
Ο πρόεδρος της ΠΟΠΣ, δικηγόρος Χαράλαμπος Αποστολίδης, κάθισε στο εδώλιο του δικαστηρίου για παράβαση του σχετικού νόμου επειδή αρνήθηκε να καταβάλει το χρηματικό αντίτιμο των πνευματικών δικαιωμάτων για την αναμετάδοση ποντιακών τραγουδιών από τον ραδιοφωνικό σταθμό της ομοσπονδίας, στη Θεσσαλονίκη. Μετά την απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, οι δικαστές αποφάσισαν ομόφωνα την αθώωση του προέδρου, ενώ το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται η δημοσιοποίηση του σκεπτικού της απόφασης.
«Σύμφωνα με έγγραφη γνώμη επιστημόνων - λαογράφων, τα ποντιακά τραγούδια είναι δημώδη και αγνώστου συνθέτη και στιχουργού. Ως εκ τούτου αποτελεί πατριδοκαπηλία και ιεροσυλία για τον ποντιακό χώρο να καταβάλλει ο ραδιοφωνικός σταθμός της ΠΟΠΣ πνευματικά δικαιώματα για τη μετάδοση αυτών των τραγουδιών», ανέφερε ο πρόεδρος των Ποντίων στο δικαστήριο και συνέχισε:«Η ΠΟΠΣ δεν θα καταβάλει ούτε ένα λεπτό σ' όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται τον πολιτισμό του ποντιακού Ελληνισμού».



ΠΗΓΗ http://greece-salonika.blogspot.com/2010/11/blog-post_3173.html
απο το enet

Ξ Υ Π Ν Η Σ Τ Ε !!! ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ @ρ...@ TΟΥΣ!!!ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΨΗΦΟ.ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ;


Αίσθηση προκλητικής πολυτέλειας αναδύεται από τη συζήτηση, σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του Προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου για το 2011: Σε μία εξαιρετικά κρίσιμη για τα δημοσιονομικά της χώρας συγκυρία, οι «300» αναμένεται να εγκρίνουν διαφόρων ειδών «επιδόματα» και παροχές για τους ιδίους που υπό προϋποθέσεις οδηγούν έως και σε διπλασιασμό των ετήσιων αποδοχών τους!
Η προϋπολογιζόμενη ετήσια αποζημίωση για τους βουλευτές ανέρχεται στο ποσό των 21.226.400 ευρώ. Πέραν αυτών, όμως, προβλέπονται και τα ακόλουθα: α) Αποζημίωση βουλευτών για τη συμμετοχή τους στα τμήματα διακοπών της Βουλής και τις επιτροπές αυτής: 5.000.000 ευρώ, β) Επίδομα οργάνωσης γραφείου: 8.086.300 ευρώ, γ) Οικογενειακή παροχή βουλευτών: 212.800 ευρώ, δ) Εξοδα κίνησης βουλευτών: 1.715.600 ευρώ, ε) Ταξίδια στο εσωτερικό: 1.670.000 ευρώ, στ) Ταξίδια στο εξωτερικό: 1.500.000 ευρώ. Αθροισμα; 18.184.700 ευρώ!
Σε αυτά, θα πρέπει να συνυπολογιστεί και μέρος του ποσού των 9.373.000 ευρώ, που εμπεριέχονται στους κωδικούς οι οποίοι αφορούν την κάλυψη λογαριασμών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.
Οι δραστικές περικοπές που επιτεύχθηκαν στον φετινό προϋπολογισμό της Βουλής –μεγαλύτερες συγκριτικά με παρελθόντα έτη, και οι οποίες ξεπερνούν ελάχιστα το 9%– έχουν τη σημασία τους. Ωστόσο, και με τη δημόσια συζήτηση να εστιάζεται στην ανάγκη δραστικής περικοπής είτε επιδομάτων υπαλλήλων του Δημοσίου, είτε ακόμα και δαπανών ύψους μερικών χιλιάδων ή και εκατοντάδων ευρώ σε Νομαρχίες και ΚΑΠΗ, τα σχετικά με τις αποδοχές των βουλευτών, βρίσκονται τουλάχιστον σε αναντιστοιχία με το πνεύμα των καιρών.
Το «πρόβλημα» προσλαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, για δύο επιπρόσθετους λόγους: Αφενός, διότι είναι γνωστό ότι μέρος των αποδοχών τους οι βουλευτές το λαμβάνουν δίχως αντικειμενικά να το δικαιούνται, καθώς αμείβονται για ανύπαρκτη συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των Επιτροπών. Και αφετέρου, καθώς από καιρό έχει τεθεί στο τραπέζι και απορριφθεί η πρόταση του ΚΚΕ να καταργηθεί η πρόσθετη αμοιβή των «300» για τη «συμμετοχή» τους στις κοινοβουλευτικές Επιτροπές, με το αιτιολογικό αποτελεί μέρος της συνολικότερης εργασίας και υποχρεώσεών τους.
ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.real.gr

Τελειώνει και η βοήθεια στο σπίτι;

Σε εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Αυτην την ώρα, έχουν συγκεντρωθεί στην είσοδο του ΥπουργείουΕσωτερικών. Διαμαρτύρονται για τις απειλούμενες απολύσεις που αναμένονται από την 1η Ιανουαρίου του 2011. Οι απεργοί έχουν τη στήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία διεκδικεί μαζί με τους εργαζομένους την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας, την εξασφάλιση των μισθών τους και τη δημιουργία μόνιμων δομών προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» στους ΟΤΑ
http://www.real.gr

Επιτυχία του ΔΝΤ και στη Ρουμανία.


Πρόταση- σοκ από το ΔΝΤ στο Βουκουρέστι
Κλείστε ή πουλήστε τις ζημιογόνες δημόσιες επιχειρήσεις, προτρέπει την κυβέρνηση της Ρουμανίας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.Την πώληση ή την παύση λειτουργίας των δημοσίων επιχειρήσεων που συντηρούν το έλλειμμα στον κεντρικό προϋπολογισμό της χώρας συστήνει στη ρουμανική κυβέρνηση το ΔΝΤ. Ο διεθνής οργανισμός, ο οποίος πραγματοποιεί ελέγχους στη ρουμανική οικονομία, διαπίστωσε ότι το χρέος 10 δημοσίων επιχειρήσεων της χώρας φτάνει στα 7 δισ. λέι. Παράλληλα, το ΔΝΤ σημειώνει την αποτυχία εφαρμογής του προγράμματος διοικητικής αναδιοργάνωσης των δημοσίων επιχειρήσεων, με άμεση συνέπεια την αύξηση του χρέους και την αύξηση των δημοσίων δαπανών.
http://www.real.gr

Aυτοί δε μπορούν να στείλουν εκκαθαριστικά θα βγάλουν την ελλάδα από το μνημόνιο;ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ.

Κατά χιλιάδες διαπιστώνονται τα λάθη στην αποστολή των εκκαθαριστικών περαίωσης, καθώς ήδη έχουν φτάσει σε σπίτια φορολογουμένων. Αρκούσε μία φορά κάποιος να έχει χρησιμοποιήσει μπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών και στη συνέχεια να έγινε υπάλληλος, παρόλα αυτά όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες τον έχουν συμπεριλάβει σε αυτούς που πρέπει να κάνουν περαίωση για την τελευταία δεκαετία. Πολλά είναι τα φορολογικά σημειώματα που φτάνουν επ’ονόματι ανθρώπων που έχουν αποβιώσει, ενώ το υπουργείο λαμβάνει μέτρα, αποστέλοντας σχετικές εγκυκλίους στις ΔΟΥ, ώστε σε όσα εκκαθαριστικά χρειάζονται διορθώσεις στα ποσά, κλπ, αυτές να γίνονται άμεσα, ώστε οι φορολογούμενοι να καταθέτουν εντός της προθεσμίας τα ποσά που απαιτούνται.
http://www.newsblog.gr

Πως βγάζει τον φελό!!!

Πρωτη προσπαθεια φιλων blogers στη δημιουργια μεσα απο το internet....καλη συνεχεια αλανια!!!

 

 

 

ΒΓΗΚΕ "ΤΟ ΨΥΧΑΚΙ" ΜΑΣ !!!

Ιδού το 1o επεισόδιο από 'ΤΟ ΨΥΧΑΚΙ'.H καινούργια Ιντερνετική σειρά από την Crazy Greek Productions .
το δεύτερο επεισόδιο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 30 Νοεμβρίου..

Ο μερακλης ειναι ελληνικης καταγωγης....

Ήτανε μια φορά που ειχαμε ελπιδα.ΑΣ ΤΗΝ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ!!!!!!

«Σίγησε» το λιοντάρι της Metro-Goldwyn-Mayer

«Σίγησε» το λιοντάρι της Metro-Goldwyn-Mayer


Η οικονομική κρίση χτύπησε και την Έβδομη Τέχνη, καθώς χθες η κινηματογραφική εταιρεία «Metro-Goldwyn-Mayer» κήρυξε πτώχευση, αρνούμενη πρόταση συγχώνευσης από την εταιρεία Lionsgate.

Σύμφωνα με τα διεθνή οικονομικά δίκτυα, τα χρέη της MGM άγγιξαν τα 4 δισ. δολάρια. Βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας, το 95,3% των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας θα υπαχθεί στο καθεστώς χρεωκοπίας που προβλέπει το άρθρο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού δικαίου.


Υπενθυμίζεται ότι η MGM είχε εξαγοραστεί το 2004 έναντι ποσού 5 δισ. δολαρίων από ένα ευρύ εταιρικό κονσόρτσιουμ. Ωστόσο, οι επιχειρηματικές κινήσεις σε συνάρτηση με τα υψηλά κόστη των κινηματογραφικών παραγωγών αλλά και τους ιδιαίτερα χαμηλούς τζίρους που απέφεραν οι ταινίες, οδήγησαν την εταιρεία σε μαρασμό. 

ΠΗΓΗ http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=193848&cid=5

Ήξεραν τα πάντα! Απάτη το Μνημόνιο...

Η κυβέρνηση και η ΕΕ συνεργάστηκαν για να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό. Έστησαν το παραμύθι με τη δήθεν απειλούμενη χρεοκοπία, προκειμένου να παραλύσουν τις αντιδράσεις του τρομοκρατημένου ελληνικού λαού, πετυχαίνοντας έτσι να τον μετατρέψουν σε «πειραματόζωο» πανευρωπαϊκής χρησιμότητας. Τίναξε στον αέρα τη βάση όλης της πολιτικής του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου η δημόσια ομολογία του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ ότι οι ηγέτες της ΕΕ ήξεραν επί δεκαετίες τα πάντα για την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά δεν μιλούσαν και δεν πίεζαν να αλλάξει τίποτα, επειδή η Γερμανία και η Γαλλία επωφελούνταν τα μέγιστα από τις εξαγωγές τους στη χώρα μας! Καταρρέει με την παραδοχή του Γιουνκέρ όλο το οικοδόμημα της πολιτικής απάτης, στην οποία ο Γιώργος Παπανδρέου στήριξε το παραμύθι ότι δήθεν το καθεστώς υποτέλειας στην ΕΕ και στο ΔΝΤ που υπήγαγε την Ελλάδα μέσω του Μνημονίου υπήρξε απόρροια της αποκάλυψης της άθλιας κατάστασης που άφησε την οικονομία μας η κυβέρνηση Καραμανλή στα μάτια των «εμβρόντητων» Ευρωπαίων. Αφού ο Γιουνκέρ δηλώνει ευθαρσώς ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν την κατάσταση εδώ και δεκαετίες, ασχέτως του ότι δεν μιλούσαν γι’ αυτή δημοσίως, είναι προφανές ότι μόνο έκπληκτοι δεν έμειναν όταν ανέλαβε πέρσι τον Οκτώβριο πρωθυπουργός της χώρας ο Γιώργος Παπανδρέου και άρχισε να διαλαλεί ότι «η ελληνική οικονομία βρίσκεται στην Εντατική», συνοδευόμενος από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου που διατυμπάνιζε ότι «η Ελλάδα είναι “Τιτανικός”»! Ο πρωθυπουργός ψεύδεται Παράλληλα, έχουμε πλέον και επίσημη επιβεβαίωση του γεγονότος ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ψεύδεται ασύστολα, όταν ισχυρίζεται ότι έλαβε γνώση της κατάστασης της οικονομίας της χώρας αφότου ανέλαβε τη διακυβέρνησή της. Ο τέως υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο σοσιαλδημοκράτης Πέερ Στάινμπρικ αποκάλυψε σε άρτι εκδοθέν βιβλίο του ότι είχε ο ίδιος πλήρως ενημερώσει τον Γιώργο Παπανδρέου για την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ήδη από τον Ιανουάριο του 2009, πολύ πριν από τις περσινές βουλευτικές εκλογές που έφεραν το ΠΑΣΟΚ θριαμβευτικά στην εξουσία.

Ο Μπολτ, οι 78 άσοι και τα 62 σερί τουρνουά

Οι επιδόσεις του Γιουσέιν Μπολτ, του Τέντι Ταμγκό και του Ρότζερ Φέντερερ μεταξύ άλλων αποτελούν συχνά μόνες τους ρεκόρ. Συμπεριλήφθηκαν όμως και στο βιβλίο που συγκεντρώνει του κόσμου των ρεκόρ.
Η έκδοση "Guiness World Records" του 2011, ένα από τα δημοφιλέστερα δώρα των γιορτών, έκλεισε στις σελίδες της και ορισμένα από τα μεγαλύτερα ρεκόρ στο στίβο και στο τένις.
Αναλυτικά: Στίβος
Ο Γιουσέιν Μπολτ είναι ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο. Έχει το ρεκόρ στα 100 μέτρα (9.58 δευτερόλεπτα), στα 200 (19.19 δευτ.) και στα 150 (14.35 δευτ. Ο Ιάπωνας Νορίμι Σακουράι έτρεξε τα 100 χιλιόμετρα σε 7 ώρες, 14 λεπτά και 6 δευτερόλεπτα στις 27 Σεπτεμβρίου του 2003.
Ο Γάλλος Τέντι Ταμγκό πραγματοποίησε το μεγαλύτερο άλμα τριπλούν στην ιστορία. Ο νεαρός Γάλλος έκανε 17.90 στις 14 Μαρτίου του 2010 (σ.σ. και στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθιλητής). Η Βρετανή Έλινορ Ρόμπινσον κάλυψε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων σε επτά μέρες, μια ώρα, 28 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα. Το μεγαλύτερο ύψος που έχει περάσει γυναίκα είναι τα 5.06 μέτρα της Γέλενας Ισινγμπάγεβα στο επί κοντώ.
Ο Ινδός Άρβαν Παντία χρειάστηκε 107 μέρες για να φτάσει, τρέχοντας, από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη το 1980.
ΤένιςΟ Ρότζερ Φέντερερ και ο Άντι Ρόντικ έπαιξαν 77 γκέιμς στον τελικό του Γουίμπλεντον το 2009. Ο Ελβετός νίκησε 5-7, 7-6, 7-6, 3-6, 16-14. Η Μαρία Σαραπόβα είναι η παίκτρια με τις μεγαλύτερες αποδοχές. Τη σεζόν 2008-09 κέρδισε 22.000.000 δολάρια. Στις 23 Ιουνίου του 2009 49.955 θεατές παρακολούθησαν τους αγώνες στο Γουίμπλεντον. Ο μεγαλύτερος αριθμός προσέλευσης θεατών σε ολόκληρη την ιστορία.
Από το Γουίμπλεντον του 1994 η Άι Σουγκιγιάμα έχει συμμετάσχει σε 62 συνεχόμενα τουρνουά. Ο Κροάτης Ίβο Κάρλοβιτς πέτυχε 78 άσους σε αγώνα με αντίπαλο τον Ράντεκ Στέπανεκ στο Γουίμπλεντον το 2009 και κατάφερε και έχασε.

ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΕ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ...ΑΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ

Σπίτι στο Φάληρο δίνει ο Καρατζαφέρης στο ΔΝΤ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης πληροφορηθείς μέσω δημοσιευμάτων ημερησίων εφημερίδων το εξωφρενικό κόστος ενοικίασης ενός διαμερίσματος για τον Ολλανδό Επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ, προσφέρει δωρεάν διαμέρισμα με θέα στον Φαληρικό όρμο υπό την προϋπόθεση ότι το εξωφρενικό ποσό του ενοικίου θα κατατίθεται στο ταμείο της ....
Βουλής για τη μείωση του δημόσιου χρέους.
Η πρόταση του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. έχει ως εξής:
«Διάβασα στον Τύπο ότι ο Επικεφαλής του κλιμακίου του Δ.Ν.Τ. που βρίσκεται στην Ελλάδα πήγε να νοικιάσει διαμέρισμα Διονυσίου Αρεοπαγίτου, δίπλα στου Άκη Τσοχατζόπουλου για να σας δώσω το στίγμα, με 9.100 ευρώ το μήνα ενοίκιο.
Προς τον Αξιότιμο Εκπρόσωπο του Δ.Ν.Τ., για όσο χρόνο μείνει στην Ελλάδα, που ευχή μας είναι να είναι ο ελάχιστος δυνατός, του προσφέρω στην παραλιακή ζώνη διαμέρισμα 250 τετραγωνικών ρετιρέ με εκπληκτική θέα στον όρμο του Φαλήρου, υπό την προϋπόθεση ότι τα 9.100 ευρώ του ενοικίου θα κατατίθενται στο Ταμείο της Βουλής για τη μείωση του δημόσιου χρέους. Τον προσκαλώ δε, να έρθει ο ίδιος ή εκπρόσωπος του να δει την ποιότητα της προσφοράς. Πιστεύω λοιπόν ότι η προσφορά μου θα γίνει αποδεκτή και θα πάψει όλη αυτή η προκλητική διαδικασία».
spnews.gr
http://ksipnistere.blogspot.com/2010/10/blog-post_6778.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...