Happy New Year 2011 with Music from Abba

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!


O ΠΟΥΤΙΝ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΜΕ... ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Ο Πούτιν διέταξε τον υπουργό Ενέργειας και δύο ακόμη αξιωματούχους να περάσουν την Πρωτοχρονιά στην περιοχή της Μόσχας που δεν έχει ρεύμα, επειδή απέτυχαν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση…
Ο Ρώσος πρωθυπουργός διέταξε τους τρεις αξιωματούχους να περάσουν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στο σκοτάδι, επειδή δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους να επιδιορθώσουν εγκαίρως τις βλάβες που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες.
"Είπατε πως όλα θα είχαν αποκατασταθεί σήμερα μέχρι τις 18:00. Δεν θα έπρεπε να πείτε τίποτα αν δεν ήσασταν σίγουροι", είπε ο Πούτιν, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από τη ρωσική τηλεόραση. "Νομίζω ότι θα πρέπει να πάτε να περάσετε την Πρωτοχρονιά μαζί τους (με τους κατοίκους)", πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον υπουργό Ενέργειας, Σεργκέι Τσμάτκο, τον κυβερνήτη της περιοχής της Μόσχας και το διευθυντή της τοπικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο κυβερνήτης της Μόσχας, Μπόρις Γκρόμοφ, έκανε γνωστό ότι θα επισκεφθεί δύο κοινότητες και θα συναντηθεί με κατοίκους που έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στα σπίτια τους.
Τουλάχιστον 6000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα εδώ και πολλές ημέρες επειδή έσπασαν οι πυλώνες εξαιτίας του ψύχους και της καταρρακτώδους, παγωμένης βροχής που έπληξε την περιοχή.

Με τα μάτια της ψυχής!!!

Δύο άντρες πολύ σοβαρά άρρωστοι, ήταν στο ίδιο δωμάτιο ενός νοσοκομείου. Στον έναν επιτρέπονταν να μένει καθιστός μία ώρα το απόγευμα γιατί τον βοηθούσε να φύγουν τα υγρά από τους πνεύμονες.
Το κρεβάτι του βρισκόταν ακριβώς δίπλα στο παράθυρο του δωματίου. Ο άλλος άντρας έπρεπε να βρίσκεται συνέχεια ξαπλωμένος σε ακινησία και ένας μεσότοιχος που βρισκόταν μεταξύ των κρεβατιών δεν του επέτρεπε να κοιτάει έξω από το παράθυρο.
Οι άντρες κατέληξαν να μιλούν ατελείωτα. Μιλούσαν για τις συζύγους τους, τις οικογένειες τους, τα σπίτια τους, τις δουλειές τους, τη θητεία τους στον στρατό, ακόμα και για το που είχαν πάει διακοπές. Κάθε απόγευμα, ο άντρας που του επιτρεπόταν να μένει καθιστός περιέγραφε στον συγκάτοικό του όλα όσα έβλεπε από το παράθυρο του δωματίου.
Ο άντρας που βρισκόταν σε αναγκαστική ακινησία άρχιζε να καταλαβαίνει πως ζει γι' αυτές τις μοναδικές απογευματινές ώρες που η άποψη του μεγάλωνε και ζωντάνευε από όλη την δραστηριότητα και τα χρώματα του έξω κόσμου.
Το παράθυρο έβλεπε σε ένα πάρκο με μια θαυμάσια λίμνη. Πάπιες και κύκνοι κολυμπούσαν εκεί, και τα παιδιά έπαιζαν με μικρά μοντέλα σκαφών στο νερό. Νεαρά ζευγάρια περπατούσαν πιασμένα χέρι χέρι μέσα στα υπέροχα λουλούδια που είχαν τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Τεράστια παλιά δέντρα στέκονταν με χάρη επάνω στο έδαφος και μια υπέροχη θέα του ουρανοξύστη της πόλης φαινόταν από μακριά.
Καθώς ο άντρας δίπλα στο παράθυρο εξηγούσε όλες αυτές τις όμορφες λεπτομέρειες, ο άντρας στο διπλανό κρεβάτι φαντάζονταν όλα αυτά που άκουγε. Ένα απόγευμα ο άντρας που ήταν δίπλα στο παράθυρο, περίγραφε μια παρέλαση που περνούσε. Παρόλο που ο άντρας στο δίπλα κρεβάτι δεν μπορούσε να ακούσει τον ήχο της μπάντας, μπορούσε και μόνο με τα μάτια του μυαλού του να δει τους κλόουν που χόρευαν, τα πολύχρωμα άρματα και τα όμορφα διακοσμημένα αυτοκίνητα και άλογα.
Οι μέρες πέρασαν. Ο άντρας που δεν μπορούσε να δει από το παράθυρο άρχισε να επιτρέπει σπόρους έχθρας να αναπτύσσονται μέσα του. Όσο και να εκτιμούσε τις περιγραφές του συγκατοίκου του, ευχόταν μέσα του να ήταν αυτός ο οποίος θα μπορούσε να δει την θέα από το παράθυρο. Άρχισε να αποστρέφεται τον συγκάτοικο του και στο τέλος ο πόθος του να είναι δίπλα στο παράθυρο τον έφερε σε απόγνωση.
Ένα πρωινό σε μια επίσκεψη της η νοσοκόμα βρήκε στο δωμάτιο τον άντρα δίπλα στο παράθυρο νεκρό. Είχε πεθάνει ειρηνικά μέσα στον ύπνο του. Λυπημένα κάλεσε τους νοσοκόμους και απομάκρυνε το πτώμα του.
Μετά από ένα χρονικό διάστημα, ο άλλος άντρας ζήτησε να μετακινηθεί στο κρεβάτι που βρίσκονταν δίπλα στο παράθυρο. Η νοσοκόμα με πολύ προθυμία τον μετακίνησε και φρόντισε να είναι άνετος. Σιγά-σιγά στηρίχθηκε με πόνο στον αγκώνα του για να σηκωθεί και να ρίξει μια ματιά έξω. Επιτέλους θα μπορούσε να δει τον έξω κόσμο και όλες τις δραστηριότητες του. Αυτό που είδε ήταν ένας κενός τοίχος !
Κάλεσε την νοσοκόμα και την ρώτησε: «Πως μπορούσε ο συγκάτοικος μου να βλέπει όλα αυτά που μου περιέγραφε; Πως μπορούσε να μου μιλάει για τόση ομορφιά και με τόσες λεπτομέρειες, όταν αυτό που φαίνεται από αυτό εδώ το παράθυρο είναι ένας παλιός και βρώμικος τοίχος»;
Και η νοσοκόμα του απάντησε: «Ω Θεέ μου... δεν το ξέρατε πως ο πρώην συγκάτοικος σας ήταν τυφλός; Δεν μπορούσε να δει καν τον τοίχο, ίσως ήθελε να σας ενθαρρύνει».
Εαν ζείτε μια ζωή βασανίζοντας τον εαυτό σας για το τι έχουν οι άλλοι, πιθανότατα θα χάσετε την χαρά του να γίνετε αποδέκτες αυτών που οι άλλοι θέλουν να σας δώσουν.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΝΕΑ ΟΙΚΟΓΕΝEΙΟΚΡΑΤΙΑ


«ΠΑΡΤΥ» ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ INVEST IN GREECE ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΕΖΑ TV
 Προσλήψεις συγγενικών μελών υπουργών της κυβέρνησης της Ν.Δ. με παράκαμψη του ΑΣΕΠ και σωρεία καταχρήσεων καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στον οργανισμό Invest in Greece.

Όπως αναφέρει το αθηναϊκό πρακτορείο, οι εργαζόμενοι καταγγέλουν ότι τα περιστατικά συνέβησαν επί διοίκησης Δημητρίου Παζαϊτη αν και ο ίδιος αποτελεί παρελθόν από τον περασμένο. Στην ανακοίνωση τους τονίζουν "ο κ. Παζαϊτης είχε μηδενική προϋπηρεσία, είναι όμως πρώτος ξάδερφος της συζύγου του τότε Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή και ανέλαβε ως διευθύνων σύμβουλος παράνομα το Φεβρουάριο 2007 καθώς οι απαραίτητες διαδικασίες (αξιολόγηση από τριμελή επιτροπή που όρισε με υπουργική απόφαση ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφης) έγιναν το Μάιο 2007, 4 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Κατόπιν κατέλαβε και τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου''.
Μεταξύ άλλων, τονίζουν λοτι το 2008 ο Παζαϊτης προσέλαβε 20 υπαλλήλους χωρίς να υπάρξει η μεσολάβηση του ΑΣΕΠ, στους οποίους συμπεριλαμβάνοταν ο σύμβουλος του υφυπουργού Οικονομίας κ. Παπαθανασίου, η κόρη του υφυπουργού Οικονομίας κ Μπούρα και ο ανιψιός του υφυπουργού Οικονομικών κ. Μπέζα.

Τονίζουν ακόμη ότι  ''Ποτέ δεν δημιούργησε Κανονισμό Προσωπικού, όπως όφειλε σύμφωνα με το Νόμο περί ΔΕΚΟ του 2005 και σε ένα οργανισμό με αρχικά 20 υπαλλήλους έφερε πέντε συνολικά συμβούλους. Οι νεοπροσληφθέντες υπάλληλοι ασχολήθηκαν με ακριβοπληρωμένα ταξίδια, τάχα για προσέλκυση επενδύσεων, που στοίχησαν εκατομμύρια ευρώ με μηδενικά όμως αποτελέσματα για τον οργανισμό'' .

ΠΡΕΖΑ TV

Αριστοτέλειο:Αγωνία στο για το ΕΣΠΑ






Στον “αέρα” η χρηματοδότηση ύψους 13 εκατ. ευρώ για αγορά νέων μηχανημάτων

Tης Στελίνας Μαργαριτίδου 
makthes.gr
Φιλί ζωής αναμένεται να δώσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το ΕΣΠΑ, στο οποίο πρόκειται να ενταχθεί το έργο αγοράς νέων μηχανημάτων για το πανεπιστήμιο. Πρόκειται για έργο ύψους 13.000.000 ευρώ, το οποίο υπάρχει κίνδυνος να μην ολοκληρωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης.
"Με δεδομένη την περικοπή 30% της χρηματοδότησης του πανεπιστημίου από τον κρατικό προϋπολογισμό και της μείωσης 50%-70% των κονδυλίων από τις δημόσιες επενδύσεις, με τη μεγάλη καθυστέρηση στα ερευνητικά προγράμματα, αν υπάρξει εμπλοκή και στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, τότε πραγματικά η κατάσταση στο Αριστοτέλειο θα είναι τραγική", υποστηρίζει ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Παντής.
Το δεύτερο κομμάτι προτάσεων που αφορούν έργα ενταγμένα στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ προβλέπει την αγορά κτιρίου, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για ερευνητικό κέντρο. Η συγκεκριμένη πρόταση, που είχε γίνει από την προηγούμενη πρυτανική αρχή, είχε δημιουργήσει ποικίλα ερωτηματικά, καθώς το ερευνητικό κέντρο του πανεπιστημίου θα μπορούσε να στεγαστεί σε οποιοδήποτε άλλο κτίριο του πανεπιστημίου, όπως στο αγρόκτημα ή ακόμη και στο κτίριο-φάντασμα των 18.000 τ.μ. επί της Αγίου Δημητρίου ή σε κάποιο από τα δεκάδες που έχει το ΑΠΘ στη διάθεσή του από άλλα κληροδοτήματα.

ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙA:ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ....ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗ ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ


Φαλακρό Δράμας :Κλειστό λόγω χρεών το χιονοδρομικό

Κλειστό λόγω χρεών το χιονοδρομικό στο Φαλακρό Δράμας




Οικονομικός μαρασμός στις τουριστικές επιχειρήσεις των γύρω ορεινών οικισμών, όπου η κίνηση κατρακύλησε έως και 70% σε σχέση με πέρυσι
Της Μαρίας Καραούλη
makthes.gr


Κλειστό λόγω χρεών είναι φέτος το χιονοδρομικό κέντρο στο Φαλακρό Δράμας, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας. Το γεγονός ότι το χιονοδρομικό φέτος δεν λειτουργεί φέρνει πονοκέφαλο στους επιχειρηματίες και οικονομικό μαρασμό στις τουριστικές επιχειρήσεις των γύρω ορεινών οικισμών, όπου η κίνηση κατρακύλησε έως και 70% σε σχέση με πέρυσι.
Το στολίδι της Δράμας, καθώς το κέντρο συγκαταλέγεται στα τρία καλύτερα της Ελλάδας, ξέμεινε από ρευστό, αφού η εταιρεία “Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού ΑΕ ΟΤΑ”, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του από το 2002, και οι δήμοι Προσοτσάνης και Νευροκοπίου, καθώς και η νομαρχία, που είναι βασικοί μέτοχοί της, κατάφεραν να το χρεώσουν με περίπου 600.000 ευρώ.
Το 2000 ολοκληρώθηκαν οι εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού και το 2002 άρχισε η λειτουργία του με αρχικό κεφάλαιο 1.500.000 ευρώ, το οποίο δεν αυξήθηκε στη συνέχεια. Αντιθέτως, οι εκάστοτε δήμαρχοι και νομάρχες χρησιμοποίησαν το κέντρο για ψηφοθηρικούς σκοπούς, διορίζοντας κατά δεκάδες ημετέρους με παχυλούς μισθούς.

ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΗΤΑ!!!!


ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ:ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ


Πρωτοχρονιά χωρίς να έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα εκτός έδρας του καλοκαιριού θα κάνουν 110 συμβασιούχοι πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρίπολης, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Συμβασιούχων Εργαζομένων Πυροσβεστικού Σώματος Αργολίδας & Αρκαδίας.
Το σωματείο σημειώνει ότι ''η διοίκηση της παραπάνω υπηρεσίας έδινε διαταγές στους εργαζόμενους να μετακινούνται για πυρκαγιές σε διάφορους νομούς της Πελοποννήσου, χωρίς να έχει στην υπηρεσία της ανάλογη διαταγή του Αρχηγείου ή σχετική οικονομική πίστωση, ώστε να αποζημιωθούν οικονομικά τα μέλη μας'' και προσθέτουν ότι ''αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν έχει κάνει έως τώρα και καμιά ενέργεια, ώστε να βρεθούν χρήματα και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι''.

Όπως επισημαίνεται, έχουν διαμαρτυρηθεί, εγγράφως, στο Σώμα Επιθεώρησης Πελοποννήσου, το οποίο έπειτα από έλεγχο, υπέβαλε μήνυση κατά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρίπολης και από την Εισαγγελία Τρίπολης έχει διαταχθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη επείγουσα προανακριτική εξέταση για την υπόθεση με τους απλήρωτους συμβασιούχους πυροσβέστες.

Πηγή:ΑΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV

ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΑ...

Πάνω από το ήμισυ των φορολογικών βαρών στα νοικοκυριά!


               Δίχως έλεος..



Μισθωτοί και συνταξιούχοι συνεισφέρουν το 52,59% της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης έναντι 30,79% των νομικών προσώπων και 16,6% των λοιπών φορολογουμένων, σύμφωνα με τα...στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για τα εισοδήματα του 2008 που δηλώθηκαν το 2009 και δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.
Συγκεκριμένα, από τα 13,1 δισ. ευρώ που αποτελούν τα συνολικά έσοδα του Δημοσίου από την άμεση φορολογία τα 6,9 δισ. ευρώ προέρχονται από μισθωτούς και συνταξιούχους, τα 4 δισ. ευρώ από τις επιχειρήσεις και τα υπόλοιπα από τους λοιπές κατηγορίες φορολογουμένων με κυριότερη αυτή των ελεύθερων επαγγελματιών.

ΤΙ ΤΙΤΛΟ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ

Στοιβαγμένοι σε βυτιοφόρα

Δεκάδες αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και ανήλικα παιδιά εντοπίστηκαν σε κρύπτες, μέσα σε δύο βυτία στην Πάτρα. Οι μετανάστες ταξίδευαν υπό άθλιες συνθήκες. Στα χέρια της αστυνομίας οι οδηγοί των φορτηγών
news247.gr
Σοκ στην κοινωνία της Πάτρας προκάλεσε η είδηση εντοπισμού δεκάδων μεταναστών σε φορτηγά που εντόπισαν οι λιμενικές αρχές της περιοχής.
Οι μετανάστες ήταν στοιβαγμένοι σε ειδικές αυτοσχέδιες κρύπτες των φορτηγών, ενώ ετοιμάζονταν να βγουν από τη χώρα. Μεταξύ των αλλοδαπών, υπήρχαν και πολλά ανήλικα παιδιά.
Άνδρες του λιμενικού συνέλαβαν τους οδηγούς των δύο φορτηγών, κατά την επιβίβασή τους σε πλοίο με προορισμό τη Ιταλία.
Συγκεκριμένα, οι λιμενικοί βρήκαν μέσα σε δύο βυτία, 54 άνδρες, από τους οποίους, οι 16 είναι ανήλικοι, δύο είναι γυναίκες, ενώ μεταξύ τους υπήρχαν και έξι παιδιά.
Ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη, ενώ κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα υπηρεσίας, οι 16 ανήλικοι, τα έξι παιδιά, καθώς και δύο συνοδοί ανηλίκων, αφέθηκαν ελεύθεροι.
Στη δεύτερη περίπτωση, σε έλεγχο που έκαναν πάλι οι λιμενικοί σε φορτηγό, βρήκαν κρυμμένους μέσα σε χαρτοκιβώτια 20 αλλοδαπούς, από τους οποίους οι τέσσερις είναι ανήλικοι.
Και σε αυτήν την περίπτωση, με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα οι ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ συνελήφθη ο 34χρονος οδηγός του φορτηγού.

ΑΔΕΛΦΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΓΙΝΑΜΕ ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ


Σπίθες πυρκαγιάς στη ΝΔ

Όταν ένα άρθρο με βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη της ΝΔ με "αδελφίστικες απόψεις" και "ντιντήδες" στο κόμμα έρχεται από πολιτικό συνομιλητή και πρώην συνεργάτη του Α.Σαμαρά στην ΠΟΛΑΝ, μόνο σπίθα που θα γίνει πυρκαγιά μπορεί να σημαίνει.
/news247.gr
Τη φωτιά που σιγοκαίει τους τελευταίους μήνες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για τη γραμμή που επιδιώκει να περάσει ο σκληρός πυρήνας με τον οποίο διατηρεί δεσμούς πολιτικής φιλίας ο Α.Σαμαράς, αποκαλύπτει άρθρο του δικηγόρου και πρώην πολιτευτή της "Πολιτικής Ανοιξης" αλλά και συνομιλητή του προέδρου της ΝΔ Φάϊλου Κρανιδιώτη.
Ο Φάϊλος Κρανιδιώτης, που είχε γίνει γνωστός για τη συνεργασία του με τον απόστρατο ναύαρχο Αντώνη Ναξάκη στην υπόθεση Οτσαλάν και είχε συμπορευθεί στην Πολτική Άνοιξη με τον Α.Σαμαρά, επιχειρεί να περάσει τη γραμμή της στροφής προς τη λαϊκή δεξιά, της Νέας Δημοκρατίας και την απόρριψη της ιδεολογίας του μεσαίου χώρου, που είχε περάσει η ηγετική ομάδα του Κ.Καραμανλή, καταφερόμενους με σκληρούς χαρακτηρισμούς για στελέχη που εισηγούνται διατήρηση της πολιτικής θέσης του κόμματος.
"Ντιντίδες" με "αδελφίστικες απόψεις" χαρακτηρίζει ο Φάϊλος Κρανιδιώτης τα στελέχη αυτά και με ρητορική που θυμίζει τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ πριν τη διαγραφή του από τη ΝΔ επιτίθεται -χωρίς να κατονομάζει- όσους εισηγούνται στον πρόεδρο της Ν.Δ. διατήρηση της μετριοπαθούς κεντροδεξιάς γραμμής στη Ρηγίλλης.

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!!!!

Χωρίς ασφάλιση, στο Εργασίας

Το 40% των εργαζομένων στις εταιρίες καθαριότητας εργάζονται ανασφάλιστοι, σύμφωνα με το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας που ενεργοποίησε νόμο για παύση πληρωμών σε περιπτώσεις παράνομης εργασίας. Ανασφάλιστος και ο 44χρονος Αιγύπτιος που σκοτώθηκε καθαρίζοντας τζάμια σε κτίριο του υπουργείου Εργασίας
news247.gr/
Ανασφάλιστος από το 2008 ήταν ο Αιγύπτιος εργαζόμενος, που καθάριζε τα τζάμια κτιρίου του υπουργείου Εργασίας και έχασε τη ζωή του πέφτοντας από τον τρίτο όροφο.
Όμως η περίπτωσή του δεν είναι η μόνη καθώς από τις έρευνες και τους ελέγχους του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, εντοπίζεται όργιο παρανομιών στις εταιρίες που προσφέρουν υπηρεσίες καθαριότητας και οι οποίες απασχολούν το 40% του προσωπικού τους χωρίς ασφάλιση, αναγκάζοντάς τους να δηλώνουν ότι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, για να μην πληρώνουν τα ένσημά τους.
Αυτό αποκάλυψε ο Μιχάλης Χάλαρης, ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM όπου μίλησε για τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο των εταιριών καθαρισμού, γεγονός που ανάγκασε τις υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας να προχωρήσουν στην ενεργοποίηση νόμου που απαγορεύει τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς του Δημοσίου για τρία χρόνια, εάν διαπιστωθούν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.
Ακόμη, έχει δοθεί εντολή να μην καταβάλλονται πληρωμές σε εταιρίες καθαρισμού, εάν δεν έχει ελεγχθεί προηγουμένως το εργασιακό καθεστώς των υπαλλήλων τους.
Ωστόσο όλα αυτά, καταλύονται μπροστά στην τραγωδία με τον 44χρονο Αιγύπτιο Αζίζ Εμάντ που όπως διαπιστώθηκε, ήταν ασφαλισμένος από ως οικοδόμος στο ΙΚΑ από το 1998 έως το 2004 και εν συνεχεία μέχρι το 2008 φερόταν ως κατ'οίκον εργαζόμενος και αυτοαπασχολούμενος, με αποτέλεσμα να υποχρεώνεται ο ίδιος να καταβάλει τα χρήματα για τα ένσημά του.
Από τη στιγμή που εργαζόμενος στο υπουργείο εργασίας, χάνει τη ζωή του, δουλεύοντας παράνομα, εκτός ωραρίου, υποαμειβόμενος (δηλαδή «με τη ψυχή στο στόμα») εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς τί επικρατεί στην πιάτσα, αλλά και τί έχουν να περιμένουν οι εργαζόμενοι στο κοντινό μέλλον.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ


ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

 

Δύο ακόμα εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους, στις δύο τελευταίες Κυριακές του 2010 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μάρτυρες των μεσαιωνικών συνθηκών στις οποίες είναι αναγκασμένη να δουλέψει και να ζήσει η εργατική τάξη. Αυτό, επίσης, δείχνουν τα 66 θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα» που έχουν επισήμως καταγραφεί από τις αρχές του 2010 μέχρι και τον Οκτώβρη του 2010, αλλά και τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που αναφέρουν αύξηση των ελαστικών μορφών εργασίας.
Το πρώτο θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε την Κυριακή 19 Δεκέμβρη σε κτίριο που στεγάζονται υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας! Οπως καταγγέλλεται από την Παναττική Ενωση Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού, ο εργάτης Ασίζ Εμάντ, μετανάστης από την Αίγυπτο και πατέρας τεσσάρων παιδιών, έπεσε από τον τρίτο όροφο του κτιρίου ενώ καθάριζε τα τζάμια. Ο νεκρός εργάτης δούλευε σε ιδιώτη εργολάβο που είχε αναλάβει την καθαριότητα του κτιρίου, στο πλαίσιο της πολιτικής ιδιωτικοποίησης τομέων, υπηρεσιών, ακόμα και ολόκληρων στρατηγικών τομέων της οικονομίας. Εδώ βέβαια μπαίνουν ερωτηματικά για την έλλειψη ή μη των αναγκαίων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Από την άλλη φαίνεται ότι υπάρχει παραβίαση των όρων εργασίας καθώς όπως αναφέρει το Σωματείο η σχετική σύμβαση μεταξύ της υπηρεσίας και της εργολαβικής εταιρείας προέβλεπε ότι ο καθαρισμός γίνεται μόνο από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 4 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.! Ακόμα ο εργάτης φαίνεται ότι δούλευε ανασφάλιστος.

ΠΡΕΖΑ TV
28-12-2010

GOD BLESS AMERICA.....





ΗΠΑ: ΟΚΤΩ ΑΣΤΕΓΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟ ΚΤIΡΙΟ

 

Οκτώ άστεγοι έχασαν τη ζωή τους στη Νέα Ορλεάνη από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο κτήριο, στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών στη Λουϊζιάνα, στο νότιο τμήμα των ΗΠΑ, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Τσαρλς Πάρεντ διευκρίνισε ότι τα θύματα είχαν βρει καταφύγιο στο κτήριο λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο WDSU, όλα τα ιδρύματα για τους αστέγους είναι υπερπλήρη.


ΠΡΕΖΑ TV

ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΟΝΟ SPREADS ΚΑΙ ΑΓΟΡΕΣ....

Χολέρα και βία στην Αϊτή

Μη αναστρέψιμη τείνει να γίνει η κατάσταση της Αϊτής, λόγω της έξαρσης της επιδημίας χολέρας. Πλησιάζουν τους 3.000 οι νεκροί. Με βία αντιδρά ο λαός σκοτώνοντας ιερείς και κατηγορώντας μέλη της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ
Η επιδημία χολέρας στην Αϊτή έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 2.700 ανθρώπους τις τελευταίες δέκα εβδομάδες.
Παράλληλα, περίπου 130.000 έχουν προσβληθεί από τη νόσο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, το οποίο εκτιμά ότι περίπου 40 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε ημέρα από την επιδημία.
Διεθνείς ειδικοί σε θέματα υγείας εκτιμούν ότι μέσα στους επόμενους 12 μήνες, περίπου 400.000 άνθρωποι θα προσβληθούν από τη νόσο.
Στο μεταξύ, τις τελευταίες ημέρες στη νοτιοδυτική Αϊτή, περισσότεροι από 40 ιερείς βουντού έχουν λιντσαριστεί από το πλήθος το οποίο τους κατηγορούσε ότι ευθύνονται για την επιδημία, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Επίσης, βίαια επεισόδια ξέσπασαν εναντίον της αποστολής του ΟΗΕ στην Αϊτή, με τους διαδηλωτές να κατηγορούν τα μέλη της ότι έφεραν τη χολέρα στη χώρα. Ωστόσο τεστ που έγιναν από επιδημιολόγους και μικροβιολόγους δεν στηρίζουν μια τέτοια εκδοχή.
Το πρώτο κρούσμα χολέρας, εδώ και 100 χρόνια στην Αϊτή, εντοπίστηκε στις 19 Οκτωβρίου σε περιοχή κοντά στον ποταμό Αρτιμπονίτε.
Πολλοί Αϊτινοί συχνά δεν γνωρίζουν τι να κάνουν σε περίπτωση μόλυνσης από κάποια μεταδοτική νόσο και όταν πια ζητούν ιατρική βοήθεια είναι αργά.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο πραγματικός αριθμός των ασθενών και των νεκρών από την επιδημία είναι πολύ μεγαλύτερος από τα επίσημα στοιχεία.

ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΝ ΠΛΥΝΕΙΣ......


EΛΕΓΧΟ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ

 

Τα αεροδρόμια της Γερμανίας εξετάζουν το ενδεχόμενο να καθιερώσουν μια αμφιλεγόμενη πρακτική ελέγχου ασφαλείας των επιβατών που χρησιμοποιείται από τις άλλες χώρες και ενέχει τον κίνδυνο διακρίσεων με βάση κριτήρια, όπως η εθνικότητα και η θρησκεία.
Ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου Duesseldorf, Κρίστοφ Μπλουμ, δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ότι η ομαδοποίηση των επιβατών σε διαφορετικές κατηγορίες επικινδυνότητας ενδέχεται να βάλει τέλος στον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό των ελέγχων ασφαλείας.
"Κάθε νέο περιστατικό οδηγεί σε περαιτέρω ελέγχους και μέτρα ασφάλειας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα έναν αγώνα δρόμου για να αναβαθμιστεί ο εξοπλισμός”, δήλωσε ο Μπλουμ στη Rheinische Post.
"Με αυτόν τον τρόπο, τα συστήματα ελέγχου θα είναι πιο αποτελεσματικά", επεσήμανε ο ίδιος.
Η πρόταση του διευθύνων συμβούλου του αεροδρομίου Duesseldorf αντανακλά παρόμοια σχέδια άλλων αεροπορικών εταιρειών.

ΠΡΕΖΑ TV
28-12-2010

Ο ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΣ ΞΕΣΑΛΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΑΥΤΩΝΕΙ....

H μεγάλη ληστεία της βενζίνης

Εμφύλιος στις τάξεις των βενζινοπωλών, με την ΠΟΠΕΚ να καταγγέλλει επισήμως κυκλώματα κερδοσκόπων. Πώς γίνεται η κλοπή των καταναλωτών με ειδικούς μηχανισμούς. Ατιμώρητοι οι κερδοσκόποι. Νέες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων το 2011.
Την ώρα που οι πολίτες δοκιμάζονται από τις περικοπές και την ακρίβεια, το πάρτι των κερδοσκόπων στα καύσιμα συνεχίζεται.
Οι βενζινοπώλες προειδοποιούν ότι με το νέο έτος έρχονται αυξήσεις έως 20 λεπτά το λίτρο, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές θα διαμορφωθούν πιο ψηλά από το σημερινό 1,65 που πληρώνουμε κατά μέσο όρο.
Πέρα από τις απανωτές αυξήσεις στον ειδικό φόρο κατανάλωσης, φαίνεται ότι κάποιοι επιτήδειοι έχουν βρει ευκαιρία να πλουτίσουν, παίζοντας με τις ανάγκες των πολιτών.
Σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, πολλοί πρατηριούχοι χρησιμοποιούν παράνομους μηχανισμούς για να πειράζουν τις αντλίες και να κλέβουν τους καταναλωτές.
Η ΠΟΠΕΚ, κάνει λόγο για συγκεκριμένα κυκλώματα που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά συστήματα, ώστε να μειώνουν τον όγκο της ποσότητας που φτάνει στο ρεζερβουάρ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομοσπονδίας, "η χρήση των παράνομων μηχανισμών παρέμβασης στις αντλίες καυσίμων με σκοπό της ελλειμματικές παραδόσεις στους καταναλωτές, έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις τους τελευταίους μήνες".
Πώς λειτουργεί ο μηχανισμός
Τα ηλεκτρονικά συστήματα, με τα οποία οι κερδοσκόποι κλέβουν στις αντλίες, κοστίζουν γύρω στα 5.000 ευρώ και κατασκευάζονται από μέλη κυκλωμάτων, που εμπλέκονται με τους κατασκευαστές αντλιών.

ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ....ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ.....


Σαρωτικές αλλαγές μετά τα φώτα στη ΝΔ

(για να μας αλλαξουν τα φωτα!!!) 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες , αναβαθμίζεται ο Ευριπίδης Στυλιανίδης(αυτος ο φωστηρας που αναφωνησε εκστασιασμενος Καραμανλης η χαος) ενώ μεγάλη επιστροφή είναι αυτή του κ. Σπηλιωτόπουλου(ελειψες μεγαλε,ελειψες!!!!).


Στο οικονομικό επιτελείο, ο κ.Σταϊκούρας έχει ούτως ή άλλως την εμπιστοσύνη του κ.Σαμαρά και θα διατηρήσει τον ρόλο του, ενώ δεν αποκλείεται ο πρόεδρος της ΝΔ να παραχωρήσει τον τομέα της οικονομίας είτε στον κ.Δήμα ( ο οποίος ήδη συντονίζει την οικονομική ομάδα της ΝΔ) ,είτε σ’έναν από τους δύο αναπληρωτές τομεάρχες επί των οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης (κ.Σταϊκούρα ή κ.Μηταράκη).


Στο επικοινωνιακό επιτελείο αυξημένες αρμοδιότητες θα αποκτήσει ο κ।Μουρούτης, ενώ αναβαθμίζεται ο ρόλος του κ. Αρβανιτόπουλου. Ο κ. Παναγιωτόπουλος μάλλον δεν θα είναι εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ενώ η κ. Τζότζολα παίρνει πόντους. Για τη θέση του Εκπρόσωπου Τύπου ακούγεται έντονα το όνομα του κ. Μαρκόπουλου.

ΕΤΣΙ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ

Μουσεία ερμητικά κλειστά

Αδυναμία να ανταποκριθούν στο ωράριο δηλώνουν οι υπάλληλοι των μουσείων της χώρας, λόγω των συνταξιοδοτήσεων και της απουσίας προσλήψεων. Μένουν ανοιχτά μόνο μέχρι το μεσημέρι. Έκθετη η χώρα στους τουρίστες

Με λουκέτο κινδυνεύουν τα μεγάλα μουσεία της χώρας αφού οι μαζικές συνταξιοδοτήσεις καθιστούν δραματική την έλλειψη προσωπικού με αποτέλεσμα κανείς να μη  μπορεί να εγγυηθεί την εύρυθμη λειτουργία τους.
Όπως αποκαλύπτει η "Καθημερινή" τα μουσεία της Αθήνας θα λειτουργούν μέχρι τις 31 Μαρτίου από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού φύλαξης, αλλά και τις μειωμένες δυνατότητες προσλήψεων.

ΔΕΗ:Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Έντεκα αυξήσεις τιμολογίων ΔΕΗ σε ένα χρόνο κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ

 

Ευτυχώς έχουμε σοσιαλισμό!!


1. Β’ τρίμηνο 2010, αυξήσεις ρήτρας καυσίμου 0,23%
2. Μάρτιος 2010, αύξηση ΦΠΑ από 9% στο 10%
3. Μάιος 2010, επιβολή ΕΦΚ 5,00/2,5 ευρώ ανά 1.000 kWh για Οικιακή-Δημόσια/Επιχειρηματική χρήση.
4. Μάιος 2010, επιβολή χρέωσης Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών
5. Ιουνιος 2010, αύξηση 1756% του τέλους ΑΠΕ από 0,3 ευρώ σε 5,57 ευρώ η μεγαβατώρα για βιομηχανίες και εμπορικούς πελάτες
6. Ιούλιος 2010, αύξηση ΦΠΑ από το 10 στο 11%
7. 8 Ιουλίου 2010, αύξηση των χρεώσεων για τη χρήση του δικτύου διανομής ηλεκτρισμού αναδρομικά από την αρχή του χρόνου 15% στη μέση τάση και 7% στη χαμηλή τάση
8. Δεκέμβριος 2010, επιπλέον επιβάρυνση είναι της τάξης του 2,65% από νέα αύξηση του πλαφόν για το τέλος ΑΠΕ
9. Δεκέμβριος 2010, αύξηση του πλαφόν για τις ΥΚΩ επίσης σε 735.296 από 716.955 ευρώ ετησίως και καθορισμός των ΥΚΩ σε 496 εκατ. ευρώ για το 2010
10. Ιανουάριος 2011, αύξηση ΦΠΑ από το 11 στο 13%
11. Ιανουάριος 2011, μέση αύξηση 13,7% στα οικιακά τιμολόγια και μειώσεις από 5 έως 18% στα εμπορικά και τις μεγάλες καταναλώσεις

Χριστούγεννα στις πλατείες της Ευρώπης

Με αφορμή την παρακάτω ανάρτηση σχετικά με το "γύφτικο" παζάρι της πλατείας Αριστοτέλους, ας δούμε και μερικές φωτογραφίες από πλατείες στην Ευρώπη, που οργανώνουν Χριστουγεννιάτικες αγορές...

Λυπάμαι γι αυτούς που δεν ταξιδεύουν ή δεν μπορούν να ταξιδεύσουν στο εξωτερικό και να δουν πραγματικά πως είναι να γιορτάζεις τα Χριστούγεννα στους δρόμους της πόλης.
Είναι τόσο δύσκολο να κάνουμε κι εμείς κάτι τόσο όμορφο?

Επαρχιώτικο παζάρι στην πλατεία Αριστοτέλους

Η πλατεία Αριστοτέλους, το αποτέλεσμα του πρώτου σοβαρού πολεοδομικού σχεδιασμού που έγινε στην Ελλάδα, μετατρέπεται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια των γιορτινών ημερών σε άντρο παρανομίας. Το φετινό σκηνικό όμως ξεπερνά κάθε προηγούμενο.
Τα αυτοκινητάκια και οι κούνιες έχουν αυξηθεί, όπως και τα πόνι, οι Αϊ-Βασίληδες, οι μπαλονάδες και οι κάθε λογής παράνομοι. Στη λεωφόρο Νίκης δεκάδες αυτοκίνητα εξυπηρετούν τις ανάγκες όλων όσοι βρίσκουν έδαφος και πελάτες στην άλλοτε ωραία πλατεία. Οι δημοτικοί αστυνόμοι βρίσκονταν χθες Κυριακή από το πρωί στην Αριστοτέλους, προσπαθώντας να βάλουν κάτι που να μοιάζει με τάξη. Μας διευκρίνισαν ότι δεν υπάρχει ούτε ένας που να είναι νόμιμος! Οι δημοτικοί αστυνόμοι σε πρώτη φάση ειδοποιούν τους παρανομούντες να απομακρυνθούν. «Θέλουμε να τους πάμε με το καλό. Στη συνέχεια θα πάρουμε τα στοιχεία τους και θα καταλογίσουμε πρόστιμα». Ναι, σιγά τώρα μη φοβηθούν. «Ξέρετε, είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε σκηνικό», λένε. «Ο κόσμος, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, χαίρεται για το πανηγύρι αυτό και δεν θέλει να φύγουν. Αν μας δουν να κάνουμε καμιά κίνηση, τα βάζουν μαζί μας».
Γονείς: «Ωραία είναι…» Πλησιάζουμε ευτυχισμένες μητέρες που άφησαν τα παιδιά τους να ανεβούν σε κάτι βρομερά αυτοκινητάκια που έχουν φάει τα ψωμιά τους γυρίζοντας από πανηγύρι σε πανηγύρι. Την πομπή οδηγεί κάποιος ευτυχής παράνομος, αγνώστων στοιχείων και ιδιοτήτων. «Εμπιστεύεστε σε έναν άγνωστο τυχάρπαστο και σε αυτά τα βρόμικα αυτοκινητάκια το παιδί σας;», ρωτάμε. Μας κοιτάζουν σαν να είμαστε ούφο. «Μπα, μια χαρά είναι», απαντούν. Χαρωποί πατεράδες αγοράζουν μαλλί της γριάς. «Υπάρχει και ζήτημα υγειονομικού ενδιαφέροντος», τονίζει ο δημοτικός αστυνόμος Γιώργος Λαζαρίδης, επικεφαλής της απογευματινής βάρδιας. «Αγοράζουν μαλλί της γριάς με εμφανείς βρομιές!» Ο κ. Λαζαρίδης μάς εξηγεί ότι η προηγούμενη βάρδια έκανε καταγραφή των στοιχείων όλων των παρανόμων. «Είναι όλοι τους μέλη δύο-τριών οικογενειών, έχουν ίδια επώνυμα». Όσο για το ενδεχόμενο να τους κατασχεθεί η πραμάτεια, τονίζει: «Πρέπει να έχουμε εξοπλισμό, για να μεταφέρουμε κάπου όλα αυτά. Κι εμείς δεν έχουμε…».

ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ....ΑΠΩΝ


Κερδοσκοπία στα καύσιμα καταγγέλουν ακόμα και οι ...πρατηριούχοι!

 

Ανοδικά κινείται η τιμή των υγρών καυσίμων επιβαρύνοντας περαιτέρω τον οικογενειακό προϋπολογισμό, ενώ ανησυχητικές διαστάσεις...λαμβάνουν και τα φαινόμενα κερδοσκοπίας την αγορά, σύμφωνα με τις καταγγελίες των ίδιων των πρατηριούχων.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι με ιδιαίτερη αγανάκτηση διαπιστώνει ότι η χρήση των παράνομων μηχανισμών παρέμβασης στις αντλίες των καυσίμων, με σκοπό τις ελλειμματικές παραδόσεις στους καταναλωτές, έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις τους τελευταίους μήνες.
Η διαπίστωση αυτή κατά την ΠΟΠΕΚ προκύπτει από σωρεία πληροφοριών που διακινούνται στην αγορά καυσίμων, και από καταγγελίες καταναλωτών που έπεσαν θύματα ελλειμματικών αγορών. Όμως, όπως προσθέτει, αν ισχύει η παροιμία ότι "δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά", τότε το συμπέρασμα είναι ότι οι φήμες έχουν βάση.
Οι πληροφορίες, όπως αναφέρει η ΠΟΠΕΚ, μιλούν για κυκλώματα που είναι συνδεδεμένα με ηλεκτρονικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας στις αντλίες πρατηρίων για να επηρεάζουν ελλειμματικά την παραδιδόμενη ποσότητα.

VINCI CONSTRUCTIONS:ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΙ, ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ ΓΙΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ


ΜΕΤΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ VINCI CONSTRUCTIONS.

 
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
ΠΡΕΖΑ TV

 

Την αδικαιολόγητη απόλυση συνολικά 27 εργαζομένων λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, οι οποίοι εργάζονταν στα έργα κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Πατρών, από την κατασκευαστική εταιρεία Vinci Constructions, καταγγέλλει το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ως ρεβανσιστικό το χαρακτήρα των απολύσεων και επισημαίνουν ότι οι απολυμένοι μαζί με τους συναδέλφους τους, μέσω των διεκδικήσεων του σωματείου τους, είχαν «ενοχλήσει» τη διοίκηση της εταιρείας, με αποκορύφωμα την πετυχημένη απεργία της 1ης Σεπτέμβρη 2010, απαιτώντας, μεταξύ άλλων στοιχειωδών, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, καταβολή των παρανόμως παρακρατηθέντων επιδομάτων και την τήρηση των συλλογικών τους συμβάσεων.

«Το έντονο κλίμα τρομοκρατίας μέσα στην εταιρεία, με συστάσεις, απειλές, ακόμη και απολύσεις, ήταν μια καθημερινή πραγματικότητα, ειδικά μετά την κινητοποίηση της 1ης Σεπτέμβρη. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του συναδέλφου και μέλους του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ), ο οποίος είχε αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αποτελεί τον μοναδικό μηχανικό ανάμεσα στους 27 απολυμένους της 17ης Δεκεμβρίου και είναι ταυτόχρονα ο μοναδικός μηχανικός του έργου που είναι μέλος του ΣΜΤ.

Ο συνάδελφος, από την πρώτη ημέρα της πρόσληψής του, διεκδίκησε όλα τα επιδόματα τα οποία παράνομα και καταχρηστικά δεν του καταβάλλονταν, κόντρα στο κλίμα σιωπής που επικρατούσε ανάμεσα στα "στελέχη".

Λίγο πριν από την απόλυση του, ενώ είχε ενεργό συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του σωματείου του, είχε δεχτεί συστάσεις προς συμμόρφωση. Η απόλυσή του έγινε με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς καν να ενημερωθούν οι προϊστάμενοί του», καταγγέλλεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το ΣΜΤ καλεί το εργατικό και λαϊκό κίνημα της Πάτρας να σταθεί αλληλέγγυο στον αγώνα των εργαζομένων του αυτοκινητοδρόμου ενάντια στις απολύσεις, τονίζοντας ότι οι προεκτάσεις του αγγίζουν ολόκληρη την κοινωνία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
ΠΡΕΖΑ TV
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...