Το πρώτο κινεζικό stealth


Το πρώτο κινεζικό αόρατο μαχητικό τύπου stealth είναι έτοιμο και ήδη έγιναν οι πρώτες δοκιμές όπως αφήνει να διαρρεύσει η Κίνα. Οι πρώτες φωτογραφίες στο διαδίκτυο.
news247.gr
Το πρώτο κινεζικό μαχητικό στελθ J-20 είναι έτοιμο για τη πρώτη του πτήση τη Πέμπτη μετά τα απαραίτητα τεστ σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ.
Μάλιστα οι Times, τόσο η Αγγλική έκδοση όσο και η Κινεζική, έκαναν εκτεταμένη αναφορά στο θέμα και στις φωτογραφίες που διέρρευσαν.
Αν και δεν έκαναν κάποιο σχόλιο για το εάν οι φωτογραφίες είναι όντως πραγματικές ωστόσο φαίνεται πως ακόμα υπάρχουν στο διαδίκτυο κάτι που δείχνει πως η "διαρροή" ήταν μια καλά υπολογισμένη κίνηση, η οποία αντανακλά την αυξημένη αυτοπεποίθηση που διακατέχει τον στρατό της Κίνας, ο οποίος επιθυμεί μεγαλύτερη επιρροή.
Οι σχετικοί στρατιωτικής θεματολογίας ιστότοποι σημειώνουν ότι οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν έξω από ένα φράχτη στο Ινστιτούτο Chengdu Aircraft Design στη βορειοδυτική Κίνα. Το αεροσκάφος φαίνεται πως περνούσε κάποιο τεστ τροχοδρόμησης το οποίο  προηγείται της δοκιμαστικής πτήσης.
Σημειώνεται ότι το J-20 είχε αρχικά αποκαλυφθεί από αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών σαν XXJ, το 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...