ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΡΕΕΕΕ

Κατέρρευσε ο Προϋπολογισμός από τον Μάρτιο! - Κάτω 1 δισ. τα έσοδα
Φαίνεται ότι οι εξελίξεις είναι ραγδαίες μετά την διαπίστωση ότι οι εισπράξεις υστερούν περισσότερο από 1 δισ. ευρώ και ουσιαστικά έχει τιναχθεί στον αέρα ο Προϋπολογισμός από μήνα Μάρτιο! Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για τα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το δίμηνο Ιανουάριου-Φεβρουάριου 2011, σε δημοσιονομική βάση, παρουσιάζεται έλλειμμα 1.028 εκατ. € έναντι ελλείμματος 944 εκατ. € το αντίστοιχο διάστημα του 2010!..

H ρήση του Γιώργου Παπανδρέου, "θα μας πάρουν με τις πέτρες" αποδεικνύεται προφητική.


Πολίτες κατά Λοβέρδου
 Ένα ακόμα κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης αποδοκιμάστηκε από πολίτες. 
Φραστική επίθεση δέχθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη διάρκεια παρουσίασης βιβλίου. Άγρια γιούχα και συνθήματα. 

 Μετά τις αποδοκιμασίες στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου από φοιτητές στη Γερμανία και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο από φοιτητές στη Γαλλία σειρά είχε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.
 Ο υπουργός δέχθηκε φραστική επίθεση από πολίτες το βράδυ της Παρασκευής στο Χαλάνδρι! Μάλιστα οι νεαροί φώναξαν το σύνθημα "το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει το λαό", που είχε ακουστεί και στο Παρίσι.
 Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια παρουσίασης βιβλίου, ομάδα νεαρών συγκεντρώθηκε έξω από βιβλιοπωλείο, φωνάζοντας συνθήματα και προχωρώντας και σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά του υπουργού, τον οποίο κάλεσαν να αποχωρήσει.
 Ο κ. Λοβέρδος έδωσε το "παρών" στο βιβλιοπωλείο "Ευριπίδης", στην περιοχή του Χαλανδρίου, σε πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου "Αμήχανη Αριστερά και Οικονομική Κρίση", του Τάσου Παππά, στην οποία ήταν προσκεκλημένοι και οι κ.κ Δημήτρης Παπαδημούλης, Άρης Σπηλιωτόπουλος. Όπως φαίνεται πάντως η ρήση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, "θα μας πάρουν με τις πέτρες" αποδεικνύεται προφητική.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΑΕΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΣΤΑ ΤΡΑΙΝΑ ΚΑΙ...ΤΣΟΥΠ ΣΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ...

Το ΛΑΟΣ οραματίζεται πορείες χωρίς να κλείνουν οι δρόμοι
 Εκτός και αν ο κόσμος ξεπερνά τους 10.000 
 Πορείες με ανοιχτούς δρόμους οραματίζεται ο ΛΑΟΣ με σχετική πρόταση νόμου που κατέθεσε στη Βουλή και υπογράφουν όλοι οι βουλευτές του κόμματος. Στην πρόταση οι βουλευτές μεταξύ άλλων προτείνουν οι διαδηλωτές να μην παρεμποδίζουν την ελεύθερη κίνηση των πολιτών και των συγκοινωνιών στις λεωφόρους και οδούς των αστικών κέντρων. 
 Προσθέτουν δε, ότι μόνον αν οι συναθροίσεις είναι εξαιρετικά ογκώδεις και άνω των δέκα χιλιάδων ατόμων, μπορεί με αιτιολογημένη απόφαση η αστυνομία να επιτρέψει χρήση μέρους των λεωφόρων και οδών του αστικού κέντρου. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει πάντοτε ένα τμήμα της λεωφόρου ή οδού να παραμένει ανοικτό. 
 Σε ότι αφορά τους διαδηλωτές προτείνεται η απαγόρευση απόκρυψης ή αλλοίωσης του προσώπου τους ώστε να μην αναγνωρίζονται και σε αντίθετη περίπτωση προβλέπεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους.
 Τέλος, σε περίπτωση βανδαλισμών οι βουλευτές του ΛΑΟΣ προτείνουν να ευθύνονται οι διοργανωτές των διαδηλώσεων και να είναι υπεύθυνοι για την αστική αποζημίωση των ζημιωθέντων

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ....ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ!!

 Υπουργεία με σεκιούριτι

Ιδιωτικούς αστυνομικούς για τη φύλαξη υπουργείων πληρώνει ο ελληνικός λαός, χωρίς φυσικά να το γνωρίζει.
 Όπως αναφέρει το "Βήμα", η απόφαση για την πρόσληψη σεκιούριτι και ιδιωτικών αστυνομικών σε κτίρια υπουργείων, ελήφθη από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
 Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη, η απόφαση ελήφθη μετά από τις διαδοχικές επιθέσεις και της φθορές που είχαν προκαλέσει άγνωστοι στο υπουργείο και κυρίως αυτή της 15ης Μαρτίου 2006. 
Το κόστος της φύλαξης των υπουργείων από εταιρίες σεκιούριτι, είναι ιδιαίτερα υψηλό. Σύμφωνα με το "Βήμα", το ύψος της δαπάνης, που πλήρωσε το ελληνικό δημόσιο σε ιδιωτικές εταιρείες, ανήλθε το 2009 σε 122.667,71 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και το 2010 σε 136.630,62 ευρώ. Μόνο για τη φύλαξη του κτιρίου, επί της οδού Σταδίου, όπου στεγάζονται τα γραφεία του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη και της υφυπουργού, Άννας Νταλάρα, δαπανήθηκαν για τα έτη 2009 και 2010 467.000 ευρώ. 
Το υπουργείο Οικονομικών, βάσει του εγγράφου που κατέθεσε στη Βουλή και φέρει την υπογραφή του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ξόδεψε το έτος 2009 (χωρίς το ΦΠΑ) 440.150 ευρώ και άλλα 488.775 ευρώ (χωρίς επίσης το ΦΠΑ) για το έτος 2010. Τέλος το υπουργείο Υποδομών, αν και δεν έχει γίνει ποτέ στόχος επιθέσεων, το 2009 είχε συνάψει συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης ύψους 859.603,56 ευρώ. Για το 2010 η σχετική δαπάνη, ανήλθε σε 160.241,82 ευρώ.

Mας έριξαν στα σκ...α και τώρα ζητάνε τα ρέστα

  Αήθεις δηλώσεις Ντομινικ Στρος Καν για Ελλάδα 
 Πρωτοφανής είναι ο τρόπος που επέλεξε, για να χαρακτηρίσει την ελληνική οικονομική πραγματικότητα και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει το μεγαλύτερο κομμάτι των Ελλήνων, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν. 
«Στην Ελλάδα οι άνθρωποι είναι βουτηγμένοι στα σκατά» είπε, χωρίς κανένα ενδοιασμό ο ισχυρός άνδρας του Δ.Ν.Τ.. Είναι απίστευτος ο εξευτελισμός της χώρας και βέβαια το γεγονός ότι το κράτος συναλλάσσεται με έναν τέτοιο τύπο. 
Και σε τελική ανάλυση στα ...

ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΕΡΑΤΕ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ

Ανεργία 39% στους νέους έως 24 ετών!
 «Σαρώνει» τους νέους η ανεργία. Οι τέσσερις στους δέκα αδυνατούν να βρουν δουλειά, καθώς η ανεργία εν μέσω κρίσης λαμβάνει πλέον εφιαλτικές διαστάσεις.
 Οπως προκύπτει από τα. στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), στους νέους έως και 24 ετών το ποσοστό ανεργίας έφθασε τον Δεκέμβριο στο 39%, δέκα μονάδες υψηλότερα σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2009. Στις ηλικίες μεταξύ 25 και 34 ετών η ανεργία φθάνει το 21%. Μήνα με τον μήνα στις στρατιές των ανέργων προστίθενται δεκάδες χιλιάδες άτομα. Πιο αναλυτικά, τον Δεκέμβριο το γενικό ποσοστό ανεργίας «πέταξε» στο 14,8%, το οποίο αποτελεί αρνητικό ρεκόρ από το 2004 που οι αρχές καταγράφουν την ανεργία σε μηνιαία βάση. 
 Μέσα σε έναν χρόνο (Δεκέμβριος 2009 - Δεκέμβριος 2010) ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 228.535 άτομα ή 45,2%, ενώ μέσα σε μόνο έναν μήνα, σε σχέση δηλαδή με τον Νοέμβριο του 2010, σημείωσε άνοδο κατά 41.068 άτομα. Ο συνολικός αριθμός των ανέργων υπολογίζεται πλέον σε 733.645 άτομα και διατυπώνονται προβλέψεις πως μέσα στο τρέχον έτος μπορεί να προσεγγίσουν το 1 εκατομμύριο.
 Κι αυτό καθώς και το 2011 η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε καθεστώς βαθιάς ύφεσης. Για φέτος το οικονομικό επιτελείο προβλέπει ότι το γενικό ποσοστό ανεργίας θα διαμορφωθεί στο 14,5%. Η πραγματική... Πάντως, η ΓΣΕΕ σε χθεσινή της ανακοίνωση υποστηρίζει πως «η πραγματική ανεργία είναι σημαντικά υψηλότερη από τη στατιστική ανεργία». Καλεί δε την κυβέρνηση να εφαρμόσει νέο μοντέλο οικονομικής πολιτικής, το οποίο «δεν θα γεννάει ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση, αλλά ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνική συνοχή 

ΚΑΛΑ...ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΧΑΜΕΝΟ

Αστεία πράγματα – Βουλευτές ζητούν την κατάθεση αγωγής κατά της Moody’s

 Στο βωμό του πολιτικού οφέλους οι βουλευτές δείχνουν να μη σταματούν μπροστά σε τίποτε. Ακόμα αν και αυτό που επιδιώκουν να κάνουν μπορεί να είναι τελικά ένα τραγικό αστείο
. Έτσι, δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ερώτηση τους στη Βουλή ζητούν από τον υπουργό Οικονομίας να καταθέσει… αγωγή κατά του οίκου Moody’s, δηλώνοντας ότι «….η υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody’s συντελείται σε μία στιγμή που η μεταρρυθμιστική προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη…». 
Η απλή απάντηση που θα μπορούσε να δώσει η Moody’s είναι ότι παλαιότερα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε δηλώσει ότι η διαπραγμάτευση με τις αγορές γίνεται με το πιστόλι πάνω στο τραπέζι, κάτι που φαίνεται ότι οι εν λόγω διεθνείς οικονομικοί αναλυτές γνωρίζουν καλύτερα από την ελληνική Κυβέρνηση.
 Αφετέρου, το ερώτημα που έπρεπε οι εν λόγω βουλευτές είναι πρωτίστως προς τον εαυτό τους και είναι ταυτόχρονα εξαιρετικά απλό: εσείς δεν είστε που ψηφίσατε το Μνημόνιο βάζοντας όλους αυτούς από την πίσω πόρτα στην αυλή της Ελλάδας; Παληκαρισμοί εκ των υστέρων όχι μόνο δεν νοούνται, αλλά δεν είναι και αποδεκτοί. Γιατί μαζί με την Ελλάδα που θέλετε τόσο πολύ να αλλάξετε, πρέπει να φροντίσετε να αλλάξετε και τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύσθε…
 newsblog.gr

Δηλώσεις Λούκας Κάτσελη 24|06|09 ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!

ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ;;;

Παραιτήθηκε ο ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών Υπεύθυνος για την πορεία των εσόδων
Παραιτήθηκε ο ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών
 Την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους υπέβαλε με επιστολή που απέστειλε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρης Γεωργακόπουλος.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, η υστέρηση των εσόδων, θέμα αγκάθι για την κυβέρνηση, είναι αυτή που προκάλεσε την παραίτηση του ΓΓ, η οποία έγινε πριν από λίγο δεκτή.

ΕΝΟΧΟΙ ΛΟΓΩ...ΒΛΑΚΕΙΑΣ


 «Πριμοδότησαν» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις εκλογές του 2009 
Η σταυροδοσία τους έστειλε πίσω από τα σίδερα 
 Το Δευτεροβάθμιο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης επέβαλλε ποινή φυλάκισης δύο ετών, με 3ετή αναστολή, στον καθένα, σε μία 53χρονη κι έναν 42χρονο που κρίθηκαν ένοχοι για «νόθευση εκλογών», καθώς ως εκλογικοί αντιπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προσέθεταν σταυρούς σε ψηφοδέλτια κατά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2009.
 Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν εντοπιστεί από τη δικαστική αντιπρόσωπο του 440ού εκλογικού τμήματος του Ανατολικού Θεσσαλονίκης, στο δήμο Χαλάστρας. 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προσέθεταν σταυρούς στα ψηφοδέλτια των κομμάτων που εκπροσωπούσαν.
 Η επιπλέον σταυροδοσία γινόταν μετά τη μονογράφηση των ψηφοδελτίων από τη δικαστική αντιπρόσωπο και πριν τη διαλογή των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων. Η πρωτόδικη ποινή τους ήταν τρία χρόνια στoν καθένα.

ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ...


Γ. Παπαναδρέου: «Ζήτησα να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

Γ. Παπαναδρέου: «Ζήτησα να αναλάβουν τις ευθύνες τους» 
Σε ένα ολιγόλεπτο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός ζήτησε από τα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να «στηρίξουν την προσπάθεια που αφορά όλους μας».
 Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε και δημόσια ότι «η Ελλάδα θα δώσει μάχη υπέρ μιας συνολικής λύσης» η οποία όπως είπε χαρακτηριστικά «αφορά ολόκληρη την ευρωζώνη». «Το να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της είναι καλό για την Ελλάδα, αλλά είναι καλό και για την ευρωζώνη. Η όποια λύση θα πρέπει να είναι πραγματική λύση.
 Δίνουμε μάχη δημοκρατίας στην ΕΕ. Δεν είναι δυνατόν η Ευρωπαϊκή Ένωση να αιφνιδιάζεται από τις αγορές». Όπλο μας είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός «είναι οι πρωτόγνωρες θυσίες του ελληνικού λαού, η συνέπεια και η αξιοπιστία μας. Δίνουμε μάχη για να σταθούμε στα πόδια μας και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».
 Παράλληλα ο πρωθυπουργός περιέγραψε τα σημεία στα οποία η Ελλάδα θα δώσει την μάχη αναφέροντας το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, τον μελλοντικό μηχανισμό στήριξης και τους όρους εξυπηρέτησης του δανείου.

ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΜΠΑΧΑΛΟ...ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Αποχιονιστικό έργο στην Ελλάδα, ΔΕΚΕ, ΟΤΑ και παραχωρησιούχοι...
 "Δεν είναι αρμόδιο το κράτος, αλλά οι εργολάβοι, για τον καθαρισμό του χιονιού" 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΙΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ.
 Όπως είναι γνωστό η διαχείριση, λειτουργία και ασφαλής κυκλοφορία στους αυτοκινητόδρομους που ανήκουν στην κατηγορία των παραχωρήσεων αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του κατά περίπτωση παραχωρησιούχου. 
 Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για την κακοκαιρία που εκδηλώθηκε με έντονη χιονόπτωση, έπρεπε να ληφθούν υπόψη ώστε οι υπεύθυνοι να εκπονήσουν και να εφαρμόσουν αποτελεσματικό επιχειρησιακό σχέδιο. 
 Τα μεγάλα προβλήματα που προέκυψαν, με τον πολύωρο εγκλωβισμό εκατοντάδων αυτοκινήτων και επιβατών εκτεθειμένων σε κίνδυνο, έδειξαν πως κάποιοι δεν έκαναν το καθήκον τους. Γι' αυτό αναζητούνται ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση και θα αποδοθούν.

ΜΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ Ή ΒΡΕΧΕΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗ;;;;


 'Από τότε που φύγαμε δεν γίνεται τίποτε'' διαπιστώνουν με δυσφορία οι δανειστές

 - Συναγερμός στο Μαξίμου από απόρρητη έκθεση της τρόικας - Θρίλλερ με την έγκριση της επόμενης δόσης του δανείου - Γ.Παπκωσταντίνου : ''Είμαστε στο χειρότερο σημείο '' - Θ.Πάγκαλος : ''Έχω συναίσθηση της τραγικότητας της κατάστασης''
 Σύμφωνα με το Έθνος στην απόρρητη έκθεση της τρόικας γράφεται με κεφαλαία γράμματα πως οι μεταρρυθμίσεις είναι μόνο στα χαρτιά αφού οι δανειστές διαπιστώνουν ότι οι νόμοι έχουν εφαρμοστεί σε ποσοστό μόλις 60%, ενώ η αποτελεσματικότητά τους φτάνει στο 20%!
 Δηλαδή ότι η επίτευξη των στόχων από την οποία θα εξαρτηθεί η καταβολή της πέμπτης δόσης τον Ιούνιο είναι στον αέρα
.Οπως διαρρέουν οι εκπρόσωποι της τρόικας είναι τέτοια η απογοήτευση τους που ''με δυσκολία κράτησαν τα στόματά τους κλειστά στην τελευταία συνέντευξη Τύπου''. Η οργή τους επικεντρώνεται στην έλλειψη προόδου σε συγχωνεύσεις οργανισμών, αποκρατικοποιήσεις, Ασφαλιστικό, Εργασιακό, σχέδια εξυγίανσης, κλειστά επαγγέλματα, φορολογικό ενώ διαπιστώνουν δραματική υστέρηση της κυβέρνησης σε ό,τι έχει να κάνει με τη λεγόμενη αναθέρμανση της οικονομίας. Προειδοποιούν μάλιστα εμφατικά πως αν σύντομα δεν προχωρήσουμε σε έργα και πρωτοβουλίες ιδίως στον τουρισμό τότε σύντομα το 20% του εργατικού δυναμικού θα βρεθεί εκτός αγοράς εργασίας.
 Με αυστηρούς τόνους στηλιτεύουν την στα χαρτιά απελευθέρωση στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές, τις ανύπαρκτες μετατάξεις υπαλλήλων, όπου κυρίως από τον ΟΣΕ ακόμα κανείς εκ των υπαλλήλων δεν έχει ακόμη αποχωρήσει, πως κόλλησε σαν κάρο στη λάσπη η απελευθέρωση στην ενέργεια, ότι θεριεύει ακόμα η γραφειοκρατία και πως τα κλειστά επαγγέλματα παραμένουν ''στρείδια'' και πως οι συγχωνεύσεις οργανισμών δεν είναι παρά ένα πυροτέχνημα ως τώρα. Ενδεικτική της κρισιμότητας των στιγμών είναι η δήλωση που έκανε στη ΝΕΤ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...