Παπανδρέου: «Ξέρουμε που πάμε»


Και εμείς....κατά διαόλου


Στην πρώτη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής συζητήθηκαν οι ελληνικές θέσεις για την αυριανή Σύνοδο Κορυφής...

Οι Γερμανοί ξανάρχονται..και εμείς τους ανεχόμαστε!!!


''Για αντάλλαγμα θέλουμε τον ήλιο και τον αέρα σας''



Με τη φράση αυτή του Σόιμπλε αποδεικνύεται πως οι Γερμανοί μας πιέζουν-εκβιάζουν ζητώντας απίστευτα ανταλλάγματα για τη διάσωση της οικονομία μας....

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, λειτουργώντας περισσότερο ως ατζέντης των εταιρειών-κολοσσών της χώρας του, απαιτεί να δοθεί η εκμετάλλευση των ελληνικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε γερμανικές εταιρείες, που ας μην ξεχνάμε κάποιες από αυτές ''έχτισαν'' τη διαπλοκή απομυζώντας λεφτά του ελληνικού λαού.


Θαυμάστε λοιπόν πως, λόγω της δεινής μας θέσης, αυξάνεται απροκάλυπτα η προκλητικότητα του κυρίου Σόιμπλε, ο οποίος δηλώνει στη Die Welt που θα κυκλοφορήσει αύριο :'' Η ετήσια ηλιοφάνεια στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή της Γερμανίας. Θα μπορούσε λοιπόν να εξάγει την ηλιακή ενέργεια σε εμάς.Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα πετύχει βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και των εξαγωγών της, κάτι το οποίο είναι επιθυμητό''.

Μέχρι εδώ τα λέει πολύ καλά όμως όλη η ουσία βρίσκεται στο σημείο που ο Σόιμπλε επισημαίνει ότι η εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από γερμανικές επιχειρήσεις θα μπορούσε να αποτελέσει μία λύση προκειμένου να ενισχυθεί η ελληνική οικονομία και να περιοριστεί το δημόσιο χρέος.
Εκεί λοιπόν τον ρωτάει ο δημοσιογράφος εαν οι προτάσεις του έχουν εθελοντικό χαρακτήρα ή είναι το αντάλλαγμα που περιμένει η Γερμανία για να συμμετάσχει στο νέο δάνειο που πρόκειται να συμφωνηθεί για την Ελλάδα.


Ωμή και κυνική η απάντηση του:''Χωρίς αυτές τις προοπτικές είναι δύσκολο να πειστεί ο γερμανός φορολογούμενος για τη συμμετοχή της Γερμανίας σε ένα νέο πρόγραμμα με υψηλούς κινδύνους''.
απο το newsit.gr

ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ!!!


Δανείζουν στην Ελλάδα με επιτόκιο 5%, ενώ οι ίδιοι δανείζονται με επιτόκιο 3%


«Αφόρητο κοινωνικά» το πρόγραμμα λιτότητας στην Ελλάδα
«Ειλικρινά, το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι δανείζουν στην Ελλάδα με επιτόκιο της τάξης του 5%, ενώ οι ίδιοι δανείζονται με επιτόκιο 3%, δεν το ονομάζω έκφραση αλληλεγγύης», σχολίασε η ...
επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μαρτίν Ομπρί.

«Αφόρητο κοινωνικά», χαρακτήρισε το πρόγραμμα λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα η επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Γαλλία, Μαρτίν Ομπρί, κατηγορώντας παράλληλα την Ευρώπη για «ολιγωρία και σκληρά ανταλλάγματα».
Προσκεκλημένη στην εκπομπή «Parole Directe» στο κανάλι TF1, εξέφρασε την... ανησυχία της για την κρίση στην Ελλάδα και υπογράμμισε: «Από την αρχή είχαμε εκφράσει την ανησυχία, θεωρώντας εξαιρετικά σκληρό το πρόγραμμα λιτότητας που ζητήθηκε να εφαρμοσθεί από την Ελλάδα.

Βεβαίως η χώρα χρειαζόταν μέτρα λιτότητας, καθώς το χρέος της ήταν τεράστιο και ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε με κουράγιο το έργο του με στόχο τη μείωση του ελλείμματος.

Η Ευρώπη, ωστόσο, άργησε να αντιδράσει και ζήτησε πολύ σκληρά ανταλλάγματα. Σήμερα το πρόγραμμα λιτότητας είναι από κοινωνική άποψη αφόρητο και πλήττει την ανάπτυξη».

«Ειλικρινά, το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι δανείζουν στην Ελλάδα με επιτόκιο της τάξης του 5%, ενώ οι ίδιοι δανείζονται με επιτόκιο 3%, δεν το ονομάζω έκφραση αλληλεγγύης», κατέληξε η Μαρτίν Ομπρί.
απο το greece-salonika.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...