Τσίπρας και Καμμένος εκχώρησαν στο ΝΑΤΟ και τους Γερμανούς, την φύλαξη του Αιγαίου




Την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην ανάσχεση της διακίνησης ανθρώπων και της παράνομης
μετανάστευσης στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου επικύρωσαν οι υπουργοί Άμυνας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, έπειτα από σχετικό αίτημα της Γερμανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται στον απόηχο της προθεσμίας ενός μήνα που φαίνεται να δίνουν οι Αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα για να βελτιώσει τις συνθήκες σχετικά με τους αιτούντες άσυλο. Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, το τελεσίγραφο δίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Ε.Ε. να προετοιμάσει το έδαφος, ώστε στο μέλλον να προωθήσει πρόσφυγες από τις ευρωπαϊκές χώρες στην Ελλάδα.

Την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην ανάσχεση της διακίνησης ανθρώπων και της παράνομης μετανάστευσης στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου επικύρωσαν σήμερα οι υπουργοί Άμυνας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας​, όπως αναφέρει το zougla.gr
«Συμφωνήσαμε ότι το ΝΑΤΟ θα παράσχει υποστήριξη για να βοηθήσει στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση. Η συμφωνία βασίζεται σε κοινό αίτημα της Γερμανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του οργανισμούς, Γενς Στόλτενμπεργκ. «Στόχος είναι να συμμετέχουμε στις διεθνείς προσπάθειες για την ανάσχεση της διακίνησης και της παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο» συνέχισε ο διεθνής αξιωματούχος.

Παράλληλα, τόνισε ότι βάσει της συμφωνίας οι ελληνικές και τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα επιχειρούν στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο της άλλης χώρας.

Πιέσεις Ουάσινγκτον για κοινή ναυτική επιχείρηση
Νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να υποστηρίξει και να συμμετάσχει σε μία ναυτική επιχείρηση παρακολούθησης στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

​Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να υποστηρίξει και να συμμετάσχει σε μία ναυτική επιχείρηση παρακολούθησης στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ.
Μετά την ολοκλήρωση της συνόδου των υπουργών Άμυνας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στις Βρυξέλλες, ο Άστον Κάρτερ διευκρίνισε ότι οποιαδήποτε αποστολή θα έχει ως στόχο τα δίκτυα των λαθρεμπόρων. «Υπάρχει αυτήν τη στιγμή ένα εγκληματικό συνδικάτο που εκμεταλλεύεται αυτούς τους φτωχούς ανθρώπους και αυτό αποτελεί μια οργανωμένη επιχείρηση λαθρεμπορίας» είπε ο Κάρτερ σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια συνάντησης των υπουργών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Από τη μεριά του, η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία συμφώνησε στη ναυτική επιχείρηση στο Αιγαίο για την παρακολούθηση των προσφυγικών ροών και την αντιμετώπιση των διακινητών, προσθέτοντας ότι η νατοϊκή επιχείρηση πρέπει να αρχίσει το συντομότερο δυνατόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...