Ελληνα υπουργός για φόρους-ΕΝΦΙΑ:"Η κυβέρνηση συμπονά και υποφέρει μαζί με τους πολίτες"

Μετά το υπογράφουμε κλαίγοντας, η... συμπόνια είναι η νέα εκδοχή για το ρόλο της κυβέρνησης όπως την εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών - Έχουμε χάσει την εθνική μας κυριαρχία, το είπε και ο πρωθυπουργός τόνισε ο Νίκος Ξυδάκης

Την ώρα που ο κόσμος ξεσηκώνεται για ΕΝΦΙΑ, άγρια φορολόγηση και οι περισσότεροι πολίτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης με δήλωσή του ότι οι Έλληνες έχουν τη... συμπόνια της κυβέρνησης προκαλεί την κοινή γνώμη. 

Η κυβέρνηση πρέπει να συμπονέσει αυτό που συμβαίνει στους συμπολίτες μας, να υποφέρει μαζί τους και να προσφέρει μορφές ανακούφισης. Αυτή είναι η γραμμή της κυβέρνησης, τόνισε ο κ. Ξυδάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σκάι. 

Οταν ρωτήθηκε για τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είπε ότι ο ΕΝΦΙΑ υπεβλήθη επί μνημονίων για να φορολογηθούν τα ακίνητα για να βρεθεί ένα επιπλέον έσοδο.

«Ο ΕΝΦΙΑ από μόνος του δεν θα οδηγούσε σε ασφυξία τα νοικοκυριά αν δεν υπήρχε όλο αυτό το δυσμενές υφεσιακό περιβάλλον,η ανεργία και η υψηλή φορολογία» είπε ο Νίκος Ξυδάκης και εμμέσως παραδέχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλάνησε τους πολίτες με τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

«Πολλά πράγματα αλλιώς τα εκτιμούσαμε το 2010, αλλιώς το 2012, αλλιώς το 2014 και το 2016» είπε ο κ. Ξυδάκης και πρόσθεσε: «Αλλιώς εκτιμούσαμε ότι θα λειτουργούσε η ΕΕ και η Ευρωζώνη και αλλιώς λειτούργησε. Ελπίζουμε ακόμη ότι θα λειτουργήσει διαφορετικά, με μεγαλύτερη δημοκρατία και με μεγαλύτερο ρεαλισμό και βλέπουμε κάποια σημάδια...».

«Είναι δύσκολα τα πράγματα, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει παρά μόνο να συμπονέσει αυτό που συμβαίνει στους συμπολίτες μας» επισήμανε ο κ. Ξυδάκης και πρόσθεσε: «Και τη συμπόνια τη λέω να υποφέρεις μαζί και να προσπαθείς διαρκώς να βρίσκεις καινούριες μορφές ανακούφισης. Αυτή είναι όλη η γραμμή της κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...