7 drones αντί 35 εκατ. από το Ισραήλ, αγόρασε ο Καμμένος


7 drones αντί 35 εκατ. από το Ισραήλ
Μια σύμβαση του Υπουργείου Αμυνας που έφτασε για έγκριση στην επιτροπή εξοπλισμών της Βουλής προκάλεσε προβληματισμό ακόμη και σε κυβερνητικούς βουλευτές.

Η σύμβαση αφορούσε την προμήθεια μέσω leasing 7 μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το Ισραήλ.  Συνολικό κόστος  για 3 χρόνια 35 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 19 θα πληρωθούν τον πρώτο χρόνο, και τα υπόλοιπα σε δύο δόσεις των 9,5 εκατ. ευρώ τον δεύτερο και τρίτο χρόνο. 

Η αντιπολίτευση αλλά σύμφωνα με πληροφορίες  και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Κυρίτσης εξέφρασαν ορισμένες επιφυλάξεις για τη σύμβαση. Κυρίως ως προς το κόστος,γιατί επιλέγεται το leasing και όχι η αγορά, γιατί θα τα πάρουμε από το Ισραήλ και στο τι μας χρειάζονται. 

Ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Δ. Βίτσας παρέπεμψε για απαντήσεις στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που εισηγήθηκαν και κατάρτισαν την σύμβαση.

O αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας είπε ότι υπήρχαν δυο πιθανές προμηθεύτριες χώρες ΗΠΑ και Ισραήλ. Και διαλέξαμε του Ισραήλ ως πιο προηγμένα.  'Οπως εξήγησε ο αρχηγός τα drones  δεν προορίζονται  για στρατιωτικούς λόγους αλλά θα αποτυπώνουν τις προσφυγικές ροές.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...