70 Χρονια απο την γεννηση του JOHN LENNON

                                                                    IMAGINE
«Φαντάσου να μην υπάρχει κανένας παράδεισος για να προσμένεις.
Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο, αν λίγο το προσπαθήσεις.
Και, (φαντάσου) να μην υπάρχει και καμία κόλαση κάτω από τα πόδια μας.
Μονάχα ουρανός εκεί ψηλά, μονάχα ουρανός.
Φαντάσου, όλους τους ανθρώπους να ζουν για αυτό το σήμερα…
Και, φαντάσου, πια να μην υπάρχουν χώρες, να σβήσουν τα σύνορα από τη γη.
Ξέρεις, δεν είναι αδύνατο να γίνει…
Να τα καταφέρουμε έτσι, ώστε να μην υπάρχει τίποτα για το οποίο να πρέπει να σκοτώσεις ή να πεθάνεις για αυτό.
Και να φύγουν (επιτέλους) οι θρησκείες από τη μέση.
Φαντάσου, όλους της γης τους ανθρώπους, να ζουν τη ζωή τους ειρηνικά…
Και, φαντάσου, πια να μην υπάρχουν χώρες, να σβήσουν τα σύνορα από τη γη.
Ξέρεις, δεν είναι αδύνατο να γίνει…
Να τα καταφέρουμε έτσι, ώστε να μην υπάρχει τίποτα για το οποίο να πρέπει να σκοτώσεις ή να πεθάνεις για αυτό.
Εντάξει. Μπορεί να πεις πως ονειρεύομαι, πως είμαι ένας ονειροπόλος ή ονειροπαρμένος.
Αλλά να ξέρεις. Δεν είμαι μόνος μου.
Και έχω την ελπίδα ζωντανή, πως μια μέρα θα έρθεις μαζί μας.
Τότε, ο κόσμος μας, θα γίνει Ένας.»

43 χρονια απο τη δολοφονια του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

"Ο μαρξισμός μου έχει βαθιές ρίζες και έχει εξαγνισθεί. Πιστεύω στην ένοπλη πάλη σαν μοναδική λύση για τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους και είμαι συνεπής με τις πεποιθήσεις μου.
Πολλοί θα με πουν τυχοδιώκτη και είμαι, μόνο που είμαι άλλου είδους τυχοδιώκτης, ένας από εκείνους που προβάλλουν τα στήθη τους για να αποδείξουν τις αλήθειες τους."

Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

Σαν σήμερα πριν από 43 χρόνια, στις 8 προς 9 Οκτώβρη του 1967, ο κομαντάντε Τσε Γκεβάρα περνούσε στο πάνθεον των «αθανάτων» της Ιστορίας του παγκόσμιου προλεταριάτου, χτυπημένος από δυο σφαίρες στο σβέρκο, πισώπλατα, αφού οι δολοφόνοι του, αν και αιχμάλωτος, δεν είχαν το κουράγιο να τον κοιτούν στα μάτια ούτε καν τη στιγμή που τον εκτελούσαν.

Οι δολοφόνοι του πίστεψαν ότι η φωτογραφία του νεκρού Τσε θα έστελνε σε όλη την υφήλιο το μήνυμα σε «όσους είναι εναντίον τους».

Διαψεύστηκαν. Η θυσία του Τσε δεν ήταν παρά ένα ιδιαίτερα βαρύ, αλλά αναγκαίο, όπως αποδείχτηκε, τίμημα, ώστε η επαναστατική λάβα, η φλόγα του κομμουνιστή ηγέτη, η ανιδιοτέλεια του αντάρτη Τσε, να μετουσιωθεί σε έμβλημα για γενιές και γενιές, να μετατραπεί σε σύμβολο της  ανθρωπιάς, να γίνει η παγκόσμια πυξίδα με τη σταθερή ένδειξη: «Μέχρι τη νίκη και για πάντα»!

Ο Τσε Γκεβάρα που γεννήθηκε το 1928 στο Ροζάριο της Αργεντινής, επέλεξε να σπουδάσει Ιατρική, γιατί ήθελε να βοηθήσει τους λαούς της Λατινικής Αμερικής πoυ μαστίζονται από τη φτώχεια και τις αρρώστιες της υπανάπτυξης. Σημαντικό σταθμό στη ζωή του αποτέλεσε η γνωριμία του με τον Κουβανό ηγέτη Φιντέλ Κάστρο στο Μεξικό, με τον οποίο ξεκίνησαν την οργάνωση της ανατροπής του δικτάτορα Φ. Μπατίστα στην Κούβα.

Συμμετείχε ενεργά στην επαναστατική κουβανική κυβέρνηση, ενώ από τον Απρίλη του 1965 είχε πάρει μέρος στον επαναστατικό εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του λαού του Κογκό και επέστρεψε αργότερα στη Λατινική Αμερική. Ο φλογερός επαναστάτης, ο κομμουνιστής, έγινε και παραμένει σύμβολο για τα επαναστατικά και προοδευτικά κινήματα σε όλο τον κόσμο.


http://tsak-giorgis.blogspot.com/2010/10/43.html

Ψυχοθεραπεια

Χαλαρωμα με την ALESHA

Καλα αυτοι που χαθηκαν?

Μεσα στο γενικο χαμο που επικρατει παντου,εντυπωση κανει η απουσια της συνδικαλιστικης ηγεσιας
των εργαζομενων της χωρας.Και μην κουνας το κεφαλι ειρωνικα φιλε αναγνωστη,σκεψου το μεριδιο που σου αναλογει για αυτο το χαλι.Τι ψηφιζεις οταν σε καλουν στις καλπες,τι κανεις οταν σε καλουν να αντιδρασεις,ποτε διεκδικησες κατι για τελευται φορα,γιατι δεν κλεινεις την τηλεοραση,γιατι δεν σηκωνεσαι απο τον καναπε?Σκεψου τα ολα αυτα οταν βριζεις τους αλλους για το χαλι μας.Μια ματια στον καθρεφτη αρκει για να σου δειξει τον συνενοχο σε ολα αυτα. 

Με κέρδη 1,7 δις ευρώ η ΔΕΗ αυξάνει την τιμή του ρεύματος


Ε, το ξέρετε.
Όλος ο κόσμος αυτό ρωτάει: γιατί αφού η ΔΕΗ έχει κέρδη 1.677.561.000 (ένα δισεκατομμύριο, εξακόσια εβδομήντα επτά εκατομμύρια ευρώ!), αυξάνει κατά 13,7 % το ρεύμα μέχρι τις 800 κιλοβατώρες και οι έχοντες άδειες τις τσέπες, θα κληθούν να βάλουν πιό βαθιά το χέρι, μήπως και βρουν τα τελευταία ψιλά, που έχουν κρυμένα;
Ρε τι ωραία περνάμε με τον σοσιαλισμό!
 
 
 
 
http://taxalia.blogspot.com/2010/10/17.html
 
 

ΑΝΕΚΔΟΤΟ (?)

- Ένας γιατρός Ισραηλίτης λέει:

«η ιατρική στο Ισραήλ είναι τόσο προχωρημένη, που εμείς βγάζουμε τους
όρχεις από ένα άτομο, τους βάζουμε σε ένα άλλο και σε έξι εβδομάδες
ψάχνει για δουλειά!»

- ένας γιατρός γερμανός λέει:

«αυτό δεν είναι τίποτα, στην Γερμανία βγάζουμε μέρος από τον εγκέφαλο
ενός ατόμου, το βάζουμε σε ένα άλλο και... Σε τέσσερις βδομάδες
ψάχνει για δουλειά!!»

-ένας ρώσος γιατρός λέει:

«ούτε αυτό είναι τίποτα, στη Ρωσία η ιατρική είναι τόσο ανεπτυγμένη,
που βγάζουμε τη μισή καρδιά από ένα άτομο, τη βάζουμε σε ένα άλλο και
σε δυο εβδομάδες και οι δυο ψάχνουν για δουλειά!!!»

-ακούγοντας όλα αυτά ο έλληνας γιατρός απαντάει :

«όλα αυτά είναι σαχλαμάρες, είστε όλοι πολύ πίσω !!
εμείς στην Ελλάδα πήραμε ένα άτομο χωρίς εγκέφαλο, χωρίς καρδιά και
χωρίς αρχίδια, τον βάλαμε για πρωθυπουργό και τώρα ......
Όλη η χώρα ψάχνει για δουλειά!!!!!» 
 
http://anarhogatoulis.blogspot.com/2010/10/blog-post_08.html


Απίστευτο: Καταργούνται όλα τα μειωμένα εισιτήρια στον ΟΣΕ



«Χωρίς φοιτητικά, πολυτέκνων ή κάθε είδους εκπτωτικά εισιτήρια θα κινούνται πλέον τα τραίνα στη χώρα μας, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε την Πέμπτη (7/10) στη Βουλή. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, από την 1η Γενάρη του 2011 καταργούνται κάθε είδους εκπτώσεις στα κόμιστρα, ειδικές τιμολογήσεις μεταφοράς καθώς και κάθε άλλη υποχρέωση μεταφοράς επιβατών ή φορτίου με οικονομικούς όρους, με σκοπό το άμεσο κέρδος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Οι υπάλληλοι του ΟΣΕ
Το νομοσχέδιο αναφέρει ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν 1.600 από τον ΟΣΕ, μετά και τη συγχώνευση με την ΕΔΙΣΥ και 751 από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το πλεονάζον προσωπικό μεταφέρεται σε κενή οργανική θέση προτίμησης του ενδιαφερόμενου σε Φορέα Υποδοχής.
Ο μεταφερόμενος συνδέεται με το Φορέα Υποδοχής με σχέση ή σύμβαση φύσης, μορφής, χαρακτηρισμού και διάρκειας όμοιας με αυτή που τον συνέδεε με την Εταιρία από την οποία μεταφέρθηκε, κατατάσσεται στο Φορέα Υποδοχής σε βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο ανάλογο με τα τυπικά του προσόντα και την πραγματική και αναγνωρισμένη προϋπηρεσία του σε οποιαδήποτε από τις Εταιρίες.
Η νέα δομή
Ο ΟΣΕ θα χωριστεί σε τέσσερις βασικές εταιρείες.
Στον ΟΣΕ, στον οποίο θα συγχωνευθεί και η ΕΞΙΣΥ, τη ΓΑΙΑΟΣΕ, την ΕΡΓΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Παράλληλα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπει ιδιωτικός φορέας, ο οποίος θα μπορεί να έχει και τη διοίκηση.
Ο ΟΣΕ θα ασκεί καθήκοντα διαχειριστή της σιδηροδρομικής γραμμής.
Η ΓΑΙΑΟΣΕ θα επιφορτιστεί με την αξιοποίηση, διαχείριση και εκμετάλλευση ακινήτων, αστικών ή μη, του Οργανισμού, την αγορά ή πώληση ακινήτων, καθώς και την άσκηση κάθε είδους κτηματικών εργασιών και συναλλαγών.
Η ΕΡΓΟΣΕ θα αναλάβει τη μελέτη, δημοπράτηση, προμήθεια, κατασκευή, διοίκηση έργων σιδηροδρομικής υποδομής με των επ’ αυτής σιδηροδρομικών συστημάτων.
Στις αρμοδιότητες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η παροχή υπηρεσιών έλξης για τη σιδηροδρομική μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών, η ανάπτυξη, οργάνωση και εκμετάλλευση αστικών, προαστιακών, περιφερειακών, υπεραστικών και διεθνών επιβατικών και εμπορευματικών σιδηροδρομικών μεταφορών, καθώς και μεταφορών πάσης φύσεως με συστήματα σταθερής τροχιάς.
Οι περιουσίες της εταιρείας
Ο ΟΣΕ μεταβιβάζει χωρίς αντάλλαγμα, όλο το τροχαίο υλικό στο ελληνικό δημόσιο, το οποίο με τη σειρά του το μεταβιβάζει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Το σύνολο της ακίνητης περιουσίας που ανήκει στον ΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων της σιδηροδρομικής υποδομής, περιέρχεται αυτοδικαίως κατά κυριότητα στο Δημόσιο.
Υπεύθυνη για την αποκλειστική διαχείριση, αξιοποίηση και εμπορική εκμετάλλευση όλων των ακινήτων του ΟΣΕ θα είναι η ΓΑΙΑΟΣΕ, η οποία θα ακολουθεί πιστά τις εντολές της αρμόδιας Διϋπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων.
Ως αντάλλαγμα το ελληνικό δημόσιο αναλαμβάνει όλα τα χρέη του ΟΣΕ και της ΕΔΙΣΥ, ενώ παράλληλα διαγράφονται και όλα τα χρέη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΣΕ και τον ΕΔΙΣΥ. Τα χρέη αυτά ανέρχονται σε περίπου 10,7 δισ. ευρώ.
Το σιδηροδρομικό δίκτυο Το σιδηροδρομικό δίκτυο χωρίζεται σε τέσσερις βασικές κατηγορίες:
- Ενεργό Δίκτυο στο οποίο διενεργούνται σιδηροδρομικές μεταφορές.
- Δίκτυο υπό Κατασκευή, δηλαδή αυτό που βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής και μετά την ολοκλήρωση του θα διασυνδεθεί με το Ενεργό Δίκτυο.
- Ενεργό Δίκτυο σε Προσωρινή Αναστολή Λειτουργίας, στο οποίο εκτελούνται εργασίες συντήρησης και επισκευής, ώστε να
- Καταργημένο Δίκτυο στο οποίο δεν διενεργούνται σιδηροδρομικές μεταφορές και παύει να αποτελεί μέρος της Εθνικής Σιδηροδρομικής Υποδομής.»
http://www.newsblog.gr/index.php/49511/%CE%B1%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%AD

Χωρίς προοπτική

Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010 Του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ pantelak@ enet.gr Ο Γιώργος Παπανδρέου καταγγέλλει τη Νέα Δημοκρατία επειδή οδήγησε τη χώρα στην άθλια οικονομική κατάσταση. Το έκανε και χθες. Ο Αντώνης Σαμαράς καταγγέλλει ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό ότι αιχμαλώτισαν τη χώρα με το Μνημόνιο, ενώ ο ίδιος θα μας βγάλει από αυτό σε χρόνο-ρεκόρ. Το έκανε και χθες. Και οι δύο μαζί δείχνουν να μην έχουν αντιληφθεί ακριβώς τι διεργασίες γίνονται στην ελληνική κοινωνία, η οποία παραπαίει ανάμεσα στη φτώχεια, την ανέχεια, την ανασφάλεια και την έλλειψη προοπτικής. Μια κοινωνία που έχει εντοπίσει τους υπεύθυνους της κρίσης -δεν χρειάζεται μαγικές ικανότητες γι' αυτό-, έχει κατανείμει ευθύνες -και θα το κάνει πιο έντονα στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου- και η οποία το μόνο που ζητεί είναι απαντήσεις επί της ουσίας. Η ουσία αυτή, απ' όσο μπορεί εύκολα κάποιος ν' αντιληφθεί, περικλείεται σε συγκεκριμένα ζητήματα. Πότε θα βγούμε από την κρίση, πόσα θύματα θα έχει αυτή αφήσει πίσω της, αν θα κατανεμηθούν με στοιχειωδώς δίκαιο τρόπο οι επιπτώσεις, ποιες προοπτικές θα δημιουργηθούν για το άμεσο μέλλον. Και πάνω σε αυτά, τα κόμματα εξουσίας μάλλον δεν έχουν να πουν πολλά. Η κυβέρνηση -που κατά κύριο λόγο οφείλει άμεσες και ουσιαστικές απαντήσεις- δεν δίνει τίποτα περισσότερο από αβεβαιότητα. Σε όλα τα επίπεδα. Κανένας δεν γνωρίζει αν απόψε ή αύριο κάποιος νέος φόρος θα επιβληθεί για να καλύψει ακόμα μία μαύρη τρύπα. Κανένας δεν ξέρει αν το τούνελ του Μνημονίου έχει στο βάθος όχι φως, αλλά έστω αχτίδα...

ΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ή μήπως όχι? Θα πειραματιστούν λίγο ακόμη στις ζωές μας και θα...πράξουν.

Η αναθεώρηση των στοιχείων που αφορούν στο έλλειμμα της Ελλάδας είναι «ατυχής εξέλιξη», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν αλλά εκτίμησε ότι, προς το παρόν, η Ελλάδα δεν χρειάζεται να κάνει κάτι διαφορετικό καθώς «η ελληνική κυβέρνηση είναι στη σωστή κατεύθυνση». «Φυσικά, θα ήταν καλύτερο να είχαμε τις σωστές πληροφορίες νωρίτερα, αλλά, όπως έχω πει και άλλες φορές, η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει ένα πρόγραμμα με τρόπο που τόσο εμείς όσο και η ΕΕ θεωρούμε πολύ τολμηρό», επισήμανε ο επικεφαλής του ΔΝΤ, κατά την εναρκτήρια συνέντευξη Τύπου της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας που διεξάγεται στην Ουάσιγκτον και συνέχισε: «Αυτά που κάνουν κινούνται απόλυτα στη σωστή κατεύθυνση. Σε πολλά σημεία αποδίδουν καλύτερα από το αναμενόμενο, αν και, φυσικά, μένουν πολλά ακόμη να γίνουν. Αυτή τη στιγμή δεν θα... συμβούλευα την ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει κάτι» πρόσθεσε ο Στρος-Καν, και συμπλήρωσε: «Πρέπει να γνωρίζουμε ακριβώς πόσο μεγάλη είναι η αναθεώρηση - πρόκειται για μια αναθεώρηση που αφορά το 2009 - πόσο επηρεάζει το 2010, πόσο μεγάλη είναι. Ισως δεν είναι πολύ μεγάλη, ίσως να επηρεάσει λίγο, ίσως όχι. Θα το δούμε. Μόνο τότε θα είμαστε σε θέση να ξέρουμε αν θα επηρεάσει το πρόγραμμα που έχουμε σχεδιάσει, αλλά σήμερα η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σαφώς στο σωστό δρόμο και αυτό είναι που θα ήθελα να υπογραμμίσω». (από Trelo Kouneli)

ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ(του δικού μας)

Spiegel: «Αναπόφευκτη η χρεοκοπία της Ελλάδας» Από newsblog «Την ώρα που στις διεθνείς αγορές αρχίζουν να αντιμετωπίζουν με όλο και μεγαλύτερη καχυποψία την εκστρατεία της τρόικας να πείσει ότι το ελληνικό σταθεροποιητικό πρόγραμμα θα πετύχει, ένας από τους εγκυρότερους οικονομικούς αναλυτές διεθνώς προειδοποιεί απερίφραστα, ότι «η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη», ενώ η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα περιλαμβάνει στα… ψιλά γράμματα εξαιρετικά δυσμενή στοιχεία και σενάρια για τη χώρα μας. Σε συνέντευξή του που φιλοξενήθηκε αυτή την εβδομάδα σε πολυσέλιδο αφιέρωμα του “Spiegel” στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Κεν Ρόγκοφ προεξοφλεί ότι το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας θα αποτύχει. Σημειωτέον, ότι ο Ρόγκοφ διδάσκει στο Χάρβαρντ και ήταν επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ την περίοδο 2001-2003, ενώ πρόσφατα συνέγραψε ένα από πιο επιτυχημένα διεθνώς βιβλία για την παγκόσμια ιστορία των οικονομικών κρίσεων εδώ και οκτώ αιώνες. Μάλιστα, η κυβέρνηση Ομπάμα ζήτησε από τον Ρόγκοφ να αξιολογήσει το τελευταίο σχέδιο μεταρρυθμίσεων του μηχανισμού εποπτείας του τραπεζικού συστήματος. Ψυχρά και ήρεμα, όπως γράφει χαρακτηριστικά το “Spiegel”, ο Ρόγκοφ δηλώνει: «Η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη. Υπάρχει πιθανότητα 95% να χρεοκοπήσει και η Ισπανία, ενώ στο χείλος βρίσκεται η Ουγγαρία. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί πολύ σοβαρά στην Ανατολική Ευρώπη. Θα έχουμε έναν αριθμό μελών της Ευρωζώνης, που θα κάνουν διάλειμμα για ένα χρόνο στη συμμετοχή τους στο ευρώ. Πολύ ανησυχητική είναι και η κατάσταση στις ΗΠΑ. Οι αγορές θα αρνηθούν να ανεχθούν τόσο υψηλά επίπεδα χρέους». Ο Ρόγκοφ είναι από τους επιφανέστερους εισηγητές της άποψης, ότι θα πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα για να συρρικνωθεί το διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα, επιστρέφοντας στο μέγεθος που είχε πριν από τρεις δεκαετίες. Και επικρίνει τα προγράμματα διάσωσης χωρών που εκπονούν το ΔΝΤ και οι ισχυρές κυβερνήσεις, όπως το τριετές πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, τονίζοντας ότι αποτρέπουν χρεοκοπίες κρατών για να μην υποστεί ζημιές το οικονομικό σύστημα, αλλά καταλήγουν να δίνουν στις τράπεζες το δικαίωμα να κερδοσκοπούν με τα χρήματα των φορολογουμένων. Την ίδια ώρα, το ΔΝΤ περνά στα «ψιλά γράμματα» της τελευταίας του έκθεσης για τη διεθνή χρηματοπιστωτική σταθερότητα ορισμένες εξαιρετικά ανησυχητικές εκτιμήσεις για την Ελλάδα. Αξιολογώντας τους δημοσιονομικούς κινδύνους για τη χώρα από μια οικονομική ανάκαμψη βραδύτερη του αναμενόμενου, το ΔΝΤ καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι το χρέος της χώρας θα εκτιναχθεί πάνω από το 150% του ΑΕΠ το 2015, δηλαδή δύο χρόνια μετά τη λήξη των χρηματοδοτήσεων του διεθνούς δανείου: n Αν το μάλλον αισιόδοξο βασικό σενάριο του ΔΝΤ για την ανάπτυξη επιβεβαιωθεί, το χρέος θα φθάσει στο 135,5% του ΑΕΠ το 2015, από 130,2% το 2010. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, η Ελλάδα θα έχει το υψηλότερο χρέος του ανεπτυγμένου κόσμου μετά την Ιαπωνία! n Στην περίπτωση, όμως, που οι προβλέψεις για την ανάπτυξη «πέσουν έξω» κατά 1% για την περίοδο ως το 2015, το ελληνικό χρέος θα εκτιναχθεί το 2015 σχεδόν 20% υψηλότερα, φθάνοντας το 153,4% του ΑΕΠ, που θα είναι η δεύτερη –και με διαφορά- χειρότερη επίδοση στον ανεπτυγμένο κόσμο, επίσης μετά την Ιαπωνία. n Ουσιαστικά, δηλαδή, το «παραμελημένο» αναπτυξιακό σκέλος των μέτρων οικονομικής πολιτικής του μνημονίου έρχεται σήμερα να…. στοιχειώσει τα μοντέλα των αναλυτών του ΔΝΤ: αν κάτι πάει στραβά και δεν επαληθευθούν οι αισιόδοξες προβλέψεις για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από το 2012 και μετά, το ελληνικό χρέος θα είναι αδύνατο να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές και η χώρα θα βρεθεί πάλι σε… ραντεβού με την χρεοκοπία. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ασφαλώς, ότι η αισιοδοξία που επιχειρεί να μεταδώσει στις αγορές η τρόικα, αναφορικά με την καλή πορεία και τις πιθανότητες επιτυχίας του τριετούς σταθεροποιητικού προγράμματος της Ελλάδας αρχίζει να προκαλεί… δυσφορία στους διεθνείς οικονομικούς κύκλους, καθώς ο υπερβολικός ζήλος εκλαμβάνεται ως προσπάθεια χειραγώγησης των αγορών. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ακόμη και η Moody’s πέρασε στο στόχαστρο επικρίσεων, για τις τελευταίες ενθουσιώδεις δηλώσεις στελέχους της για την Ελλάδα, που έμοιαζαν να προεξοφλούν αναβάθμιση αξιολόγησης της χώρας. «Παραμένω επιφυλακτικός», τόνισε χαρακτηριστικά, σε σημείωμα προς τους πελάτες του, που αναδημοσιεύθηκε από το “Bloomberg”, ο Μπιλ Μπλέιν, επικεφαλής των αναλυτών αγοράς ομολόγων του λονδρέζικου οίκου Matrix. Χαρακτηρίζοντας αστήρικτες τις θετικές εκτιμήσεις της Moody’s, ο Μπλέιν τονίζει, ότι ο ίδιος προτιμά να δει στοιχεία, δηλαδή αποδείξεις, ότι τα φορολογικά έσοδα στην Ελλάδα αυξάνονται, αντί να παρέχεται αμνηστία σε φοροφυγάδες, ή ότι ο ρυθμός ανάπτυξης αρχίζει να επανέρχεται σε ποσοστά επαρκή για την εξυπηρέτηση του χρέους. «Για κάποιον που δεν είναι εντελώς ηλίθιος», αναφέρει ο αναλυτής της Matrix, «είναι εκτυφλωτικά προφανές, ότι η ανάκαμψη της Ελλάδας πιθανότατα προβάλλεται με υπερβολικό τρόπο, από όσους έχουν συμφέρον να πείσουν τις αγορές, ότι όλα πηγαίνουν περίφημα στην Ευρώπη. Στην καλύτερη περίπτωση, τα προβλήματα της Ελλάδας εντοπίσθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες, αλλά δεν έχουν λυθεί»…»

Οταν οι αγωνες πιανουν τοπο

Τον λύγισαν οι αντιδράσεις

Αν και παρουσιαζόταν ανένδοτος, μετά τις οργισμένες αντιδράσεις, ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, κάνει μικρά βήματα πίσω στη μεταρρύθμιση για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Συνεχίζονται οι δυναμικές κινητοποιήσεις και οι επαναλαμβανόμενες απεργίες
Ένα μικρό βήμα πίσω κάνει ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί για να ικανοποιήσει τους Γάλλους που έχουν ξεσηκωθεί με το συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο, ζητώντας  από την κυβέρνηση να καταθέσει, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση των συντάξεων στη Γερουσία, τροπολογίες υπέρ των γονέων που διέκοψαν την καριέρα τους και όσων έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.
Την ιδία στιγμή ο υπουργός Απασχόλησης, Ερίκ Βερτ, κατέθετε δύο τροπολογίες προς την κατεύθυνση αυτή στη Γερουσία.
Η μία από τις τροπολογίες αφορά στους γονείς που διέκοψαν την εργασία τους τουλάχιστον για ένα έτος κατά το διάστημα των τριών ετών που ακολούθησε τη γέννηση ενός από τα παιδιά τους.
Σε αυτή την περίπτωση,  θα λάβουν πλήρη σύνταξη στα 65 τους κατά τη διάρκεια μιας μεταβατικής περιόδου πέντε ετών, αναφέρεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.
Τι ίδιο θα συμβεί με τους γονείς των παιδιών με ειδικές ανάγκες θα μπορούν επίσης να λάβουν πλήρη σύνταξη στα 65 τους χρόνια, ανεξαρτήτως των ετών ασφάλισης.
Το κόστος των ρυθμίσεων αυτών, που εκτιμάται στα 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από την αύξηση ορισμένων φόρων.
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις
Εν τω μεταξύ, οι υπάλληλοι των σιδηροδρόμων αποφάσισαν επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 12 Οκτωβρίου, οι οποίες απειλούν να ακινητοποιήσουν τη χώρα, ενώ ακούγονται προτάσεις για επ΄ αόριστον απεργιακές κινητοποιήσεις στους τομείς της ενέργειας και των αστικών συγκοινωνιών, κυρίως στην περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας.
Η CGT (Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας), η οποία είναι το κυρίαρχο συνδικάτο στον τομέα, που περιλαμβάνει και τα διυλιστήρια πετρελαίου, ανακοίνωσε την απεργία μια ημέρα αφότου συνδικάτα άλλων τομέων, κυρίως των δημόσιων μεταφορών, ζήτησαν την πραγματοποίηση κυλιόμενων απεργιών κλιμακώνοντας τις διαμαρτυρίες για τη μεταρρύθμιση.
Οι συνδικαλιστές της Air France καλούν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται σ' όλη τη Γαλλία την Τρίτη", όπως δήλωσε εκπρόσωπός τους.
"Τίποτα δεν έχει κριθεί" στη μεταρρύθμιση που αφορά στις συντάξεις, σύμφωνα με τους οργανωτές, οι οποίοι προτείνουν επαναλαμβανόμενες απεργίες, όπως συμβαίνει και σε άλλους κλάδους.
Το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση των συντάξεων προβλέπει την αύξηση από τα 60 στα 62 έτη της ελάχιστης ηλικίας συνταξιοδότησης και από τα 65 στα 67 έτη το όριο συνταξιοδότησης με πλήρη σύνταξη.

http://news247.gr/kosmos/news/ypoxwrhseis_sarkozi_gia_to_syntaksiodotiko.570911.html

ΧΡΗΣΙΜΟ

ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ.ΒΡΕΣ ΤΟ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΙΜΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. http://www.fuelprices.gr/

Συμμαχοι

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010



Συγγνώμη για την επίθεση νατοϊκού ελικοπτέρου στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο...δύο Πακιστανών στρατιωτών, ζήτησε η πρέσβης των ΗΠΑ Αν Πάτερσον. Οι ΗΠΑ εκφράζουν τη "βαθύτατη συγγνώμη τους προς το Πακιστάν και τις οικογένειες των στρατιωτών που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν".
Όπως αποδείχτηκε ύστερα από έρευνα του ΝΑΤΟ το αεροσκάφος εισήλθε από το Αφγανιστάν στο Πακιστάν και άνοιξε πυρ κατά των συνοριοφυλάκων, περνώντας τους για Ταλιμπάν.

http://greece-salonika.blogspot.com/2010/10/blog-post_8523.html

ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ

Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέχτηκε ο συγκεκριμένος χρόνος για να ρθει πάλι στην επιφάνεια η υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα. «Κλήσεις σε 24 για τον "Επαναστατικό Αγώνα". Αντιεξουσιαστές καλούνται να καταθέσουν ως μάρτυρες για αποτυπώματά τους στα σπίτια των κατηγορουμένων», μας λέει το σημερινό δημοσίευμα του γνωστού και μη εξαιρετέου Β. Λαμπρόπουλου στο σημερινό «Βήμα». Είναι γνωστό ότι ο Ν. Μαζιώτης μαζί με την Π. Ρούπα και τον Κ. Γουρνά είχαν στείλει προκήρυξη στην εφημερίδα «Ποντίκι» με την οποία αναλάμβαναν την πολιτική ευθύνη για την συμμετοχή τους στον Επαναστατικό Αγώνα. Οι δικαστές τώρα κάλεσαν σε συμπληρωματική απολογία κάποιους κρατούμενους γ’ αυτή την υπόθεση. Ο Νίκος Μαζιώτης για την κλήση που του έστειλαν οι εφέτες ειδικοί ανακριτές προκειμένου να απολογηθεί δήλωσε: «Αρνούμαι να μεταχθώ στο Εφετείο και να αποδεχθώ την κλήση του εφέτη, ο οποίος με κάλεσε για συμπληρωτική απαγγελία κατηγορίας για την υπόθεση της επαναστατικής οργάνωσης, στην οποία ανήκω, με το όνομα «Επαναστατικός Αγώνας». Δεν αποδέχομαι την κλήση, γιατί δεν υπάρχει τίποτα αξιόποινο να απολογηθώ. Οι επαναστάτες δεν απολογούνται στους εγκληματίες του κράτους». Οι φερόμενοι από την ασφάλεια σαν μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Σαράντος Νικητόπουλος και Ευάγγελος Σταθόπουλος, ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν στις 20 Οκτώβρη. Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο αυτό που γράφει σήμερα ο Β. Λαμπρόπουλος στην φυλλάδα του ΔΟΛ: «Σε κατάθεση θα κληθούν τις προσεχείς ημέρες από τους δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονται τον φάκελο του «Επαναστατικού Αγώνα» 24 άτομα. Πόρισμα του τμήματος Δακτυλοσκοπίας των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., που παραδόθηκε προ μερικών ημερών, αναφέρει τον εντοπισμό αποτυπωμάτων των 24 σε πολλά από τα καταλύματα των έξι ήδη κατηγορουμένων για τη δράση της οργάνωσης. Στο ίδιο πόρισμα προσδιορίζεται με βάση την ανάλυση των αποτυπωμάτων η παρουσία τεσσάρων ασύλληπτων ατόμων στις τρεις οπλαποθήκες του "Επαναστατικού Αγώνα", τα οποία όμως δεν έχουν ταυτοποιηθεί». Είναι γνωστό ότι εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών και για να αποκομίσει εκλογικά οφέλη η κυβέρνηση θα ανοίξει ένα νέο κύκλο τρομολαγνείας. 2010 by giorgis ·

Π. Στάινμπρουκ: Ο Γιώργος ήξερε από το 2009...

«Απολογισμός». Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου που κυκλοφόρησε πρόσφατα ο πρώην «τσάρος» της γερμανικής οικονομίας με τις εμπειρίες του από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση. Ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής αναφέρει ότι τον Ιανουάριο του 2009 συναντήθηκε με τον κ. Παπανδρέου όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βερολίνο και αφού συζήτησαν για τα δημοσιονομικά και ειδικότερα για το έλλειμμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του είπε ότι «πλέον δεν είναι σίγουρος εάν πραγματικά θέλει να κερδίσει τις εκλογές». Ο πρώην υπουργός της πρώτης κυβέρνησης Μέρκελ επικρίνει την Γερμανίδα καγκελάριο για καθυστερημένη ανταπόκριση στο ελληνικό πρόβλημα και σημειώνει ότι η κρίση στη χώρα μας ανέδειξε εν πολλοίς την ανυπαρξία οικονομικής πολιτικής στην ευρωζώνη. Real.gr

Goal Malakias!

Tωρα και με τους φονιαδες?

Ισραηλινοί κομάντο στην Ελλάδα

 

Σε ηπειρωτικές περιοχές της Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή ελληνικών και ισραηλινών ελικοπτέρων θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα κοινή άσκηση ειδικών μονάδων του ισραηλινού στρατού και κομάντο της Πολεμικής Αεροπορίας με σενάριο την έρευνα και διάσωση σε συνθήκες μάχης

Η κοινή εκπαιδευτική άσκηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της αναβαθμισμένης στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ θα ξεκινήσει την επόμενη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου.
Συνολικά 8 ισραηλινά ελικόπτερα (4 UH-60 και 4AH-64D Apache Longbow) αφού ακολουθήσουν τη διαδρομή Κρήτη-Κύθηρα-Καλαμάτα θα κατευθυνθούν στο ΚΕΑΤ στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας όπου θα διεξαχθεί το κύριο μέρος της άσκησης.
Εκ μέρους των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, εκτός από τους άντρες της 31 ΜΕΕ, θα συμμετάσχουν 1 ελικόπτερο Super Puma, 2 ελικόπτερα AH-64A Apache και 6 μαχητικά αεροσκάφη.
Τα σενάρια της συγκεκριμένης άσκησης Έρευνας-Διάσωσης Μάχης (Combat Search and Rescue) προβλέπουν ακόμη σύνθετες αποστολές στην ηπειρωτική περιοχή της βόρειας, κεντρικής και δυτικής Πελοποννήσου.

http://news247.gr/ellada/amyna/gia_koinh_askhsh_me_tis_eidikes_dynameis_ths_aeroporias_sthn_peloponnhso.569027.html

Μηπως να πληρωνουμε για να δουλευουμε?

Περικοπές μισθών

Τη λύση των χαμηλότερων αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα εξετάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να συγκρατήσει την ανεργία. Μελετάται, να επιτραπεί σε επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να κλείσουν, να προχωρήσουν σε περικοπές στις αμοιβές, ώστε να μην προχωρήσουν σε απολύσεις. Η λύση αυτή προβλέπεται και από το μνημόνιο
Αντιμέτωπη με το φόβο που λέγεται ανεργία και υψηλοί δείκτες βρίσκεται η κυβέρνηση η οποία εκτιμά ότι με το νέο έτος θα υπάρξουν 145.000 νέοι άνεργοι, ήτοι η ανεργία θα αγγίξει το 14,5%.
Λαμβάνοντας αυτό ως δεδομένο το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ετοιμάζεται να ανακόψει τις επερχόμενες απολύσεις ώστε να μην ανέβει τρομακτικά η ανεργία υλοποιώντας ένα τολμηρό σχέδιο σε συνδυασμό με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.
Σχεδιάζει να δώσει το δικαίωμα σε επιχειρήσεις οι οποίες είναι έτοιμες να κλείσουν να περικόψουν τις αμοιβές και να δώσουν χαμηλότερους μισθούς από εκείνες που προβλέπονται στις ανάλογες κλαδικές συμβάσεις, ώστε να μην απολυθούν εργαζόμενοι και μείνουν στο δρόμο.
Όπως άλλωστε δήλωσε η Λ. Κατσέλη, "θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία για να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας".
Μπορεί να το κάνει αυτό η κυβέρνηση; Η απάντηση είναι ναι καθώς μέσα στο μνημόνιο υπάρχει σχετική ρύθμιση η οποία επιτρέπει στις επιχειρήσεις που κινδυνεύουν με λουκέτο να να καταβάλουν χαμηλότερες αμοιβές για συγκεκριμένο όμως χρονικό διάστημα και υπό την προϋπόθεση πως υπογράφεται νέα ειδική επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση.
Ωστόσο η κ. Κατσέλη αποκλείει τη γενική εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου αν και υπάρχει νόμος για το μηχανισμό στήριξης ο οποίος δίνει το δικαίωμα αυτό.

http://news247.gr/oikonomia/ergasia/epwdyno_programma_gia_freno_sthn_anergia.568064.html

Οταν η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία


Οι συνεχείς επικλήσεις του πρωθυπουργού "Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε", σε συνδυασμό με τα οδυνηρά και βίαια μέτρα, έχουν προκαλέσει φόβο και απόγνωση στη κοινωνία.
Στόχος φαίνεται πως είναι η δημιουργία μιας ανάπηρης κοινωνίας που δεν θα αντιδρά σε αποφάσεις, ακόμη κι όταν αυτές θίγουν κυριαρχικά δικαιώματα ή κοινωνικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες.
Ορισμένη δόση προπαγάνδας μπορεί να είναι ανεκτή για να εξουδετερωθεί η επισωρευμένη αδιαφορία πολλών δεκαετιών, αλλά η συνεχής αναφορά στο "Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε" οδηγεί στη θεοποίηση του μη σκεπτόμενου πολίτη και είναι άκρως επικίνδυνη, όσο και η θεοποίηση του συνδικαλιστικά προστατευμένου ανθρώπου.
Είναι φανερό ότι η χώρα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, αλλά παράλληλα αναπτύσσεται και προβληματισμός -κατατέθηκαν και προτάσεις- ως προς τον καλύτερο και καταλληλότερο τρόπο αντιμετώπισής τους.
Όμως τα κόλπα των υπευθύνων της προπαγάνδας και αυτών που την υλοποιούν, που θέλουν πάση θυσία να πείσουν την κοινωνία ότι θα βουλιάξουμε αν δεν αλλάξουμε, δεν οδηγούν στην σωτηρία. Αντίθετα, οδηγούν στο φόβο και στην ανασφάλεια, με αποτέλεσμα να παγώνει η οικονομία και να πεθαίνει η αγορά.
Η κραυγή της απελπισίας, της απόγνωσης και της ανασφάλειας δεν φτάνει στα στόματα των υπευθύνων της προπαγάνδας, ώστε επιτέλους να τα κλείσουν; Φτάνει πια τόσο πετάλωμα και φτάνουν τόσοι πεταλωτήδες. Οι πληροφορίες για νέο Μνημόνιο καθώς και η επέκταση μέχρι το 2020 συντηρούν την διατήρηση του φόβου και της ανασφάλειας και επιβεβαιώνουν το στόχο της δημιουργίας ανάπηρης κοινωνίας.
Η σύγχυση γύρω από το θέμα της αλλαγής είναι απέραντη, κανένας δεν μπορεί να καθορίσει τι συντελείται και πως συντελείται.
Η κυνικότητα τόσων μέτρων και με τέτοια συχνότητα είναι αδύνατον να αφομοιωθούν από την κοινωνία, με αποτέλεσμα ......βίαιες αντιδράσεις και πρόκληση -εθνικού- άγχους που οδηγούν σε πραγματική καταστροφή τη χώρα.
Μοιάζει ακατανόητο, περίεργο και προς το παρόν ανεξιχνίαστο γιατί ο πρωθυπουργός υπέγραψε ένα Μνημόνιο τόσο βίαιο και δεν διαπραγματεύεται όρους και μέτρα για ομαλότερη προσγείωση. Με αυτή την απόφαση του είναι επόμενο να κινεί τις υποψίες στην κοινωνία ότι κάτι άλλο συμβαίνει.
Ο εφιάλτης που εγκαταστάθηκε τώρα προσκλήθηκε από το χρέος που όμως, σύμφωνα με το μέλος της τρόικας Πόουλ Τόμσεν, δεν ήταν το πρόβλημα. Τότε γιατί υπογράφηκε ένα τέτοιο Μνημόνιο;
Γιατί να αναρωτιούνται οι πολίτες ότι άλλος ήταν ο στόχος του Μνημονίου και να ψιθυρίζουν ότι επιβλήθηκε για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των δανειστών μας και, παράλληλα, να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες, ώστε η χώρα να είναι δέσμια των ξένων τραπεζών και των μεγάλων διεθνών επενδυτών που ακούν στο όνομα κερδοσκόπος, στόχο που το Μνημόνιο υπηρετεί με θρησκευτική ευλάβεια; Είναι πράγματι περίεργο πώς βουλευτές, υπουργοί και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος δεν το αντιλαμβάνονται.
Η κρίση του χρέους χρησιμοποιήθηκε ως άλλοθι για να περάσουν τα φονικά μέτρα κατάργησης του κοινωνικού κράτους, οι απολύσεις, το ψαλίδισμα του Ασφαλιστικού και οι επαχθείς μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Όλα θυμίζουν τη δράση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, που είναι άτυπος θεσμός του διεθνούς κεφαλαίου. Είναι αμέτοχη σε ότι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη των λαών;
Τελικά φαίνεται πως είναι αλήθεια ότι η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία। Του αντωνη κουρτη (επικαιρα)αναρτηθηκε απο το κορακι στο online press

!ΣΗΤΣΑΛΠΟΣΣΩΛΓ ΣΗΓΡΩΙΓ

Top 10 of drugs not to do while driving a car

Υπουργαρα σεμνε και ταπεινε

Χωρίς σχόλια από το Greece-Salonika: «Mε πομπή τεσσάρων αυτοκινήτων του ΟΗΕ ταξίδεψε 120 χλμ μακρυά απ΄τη Νέα Υόρκη ώστε να επισκεφθεί εμπορικό κέντρο για ..ψώνια! «Shopaholic diplomat» χαρακτηρίζεται ο Δ.Δρούτσας απ΄τη συντάκτρια του άρθρου… Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Το πιο ανόητο διεθνές περιστατικό που αλίευσα, αφορούσε ένα ταξίδι στο Woodbury Common Premium Outlets, στα βόρεια της πολιτείας. Ένας μάρτυρας μου είπε ότι είδε «καραβάνια τριών και τεσσάρων αυτοκινήτων», που έφεραν διακριτικά των Ηνωμένων Εθνών, να καταφτάνουν στα καταστήματα που εμπορεύονται, με έκπτωση, ρούχα γνωστών σχεδιαστών και, τουλάχιστον, ένα περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης (NYPD). «Με την άφιξή τους, άνθρωποι κάθε τύπου ασφάλειας πετάχτηκαν από τα αυτοκίνητα και άρχισαν ομαδικά να ξοδεύουν, να ξοδεύουν, να ξοδεύουν», μου είπε ο πληροφοριοδότης… «είμαι ενθουσιασμένος που ξένοι επισκέπτες συνεισφέρουν στην οικονομία μας, αλλά τα δολάρια από τους δικούς μου φόρους δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για να επιδοτούν τα δικά τους ψώνια. Η πόλη της Νέας Υόρκης δεν αποκόμισε κανένα οικονομικό όφελος από αυτό το ταξίδι, (το οποίο) δεν είναι κατά κανένα τρόπο σχετικό με δραστηριότητες των Ηνωμένων Εθνών. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι εκπτώσεις σε αγορές από τη Chanel, την Chloe και τον YSL -είδα τις σακούλες στο πίσω μέρος των διαφόρων Escalades και σεντάν που άφηναν άτομα κοντά στο κατάστημα Ugg και μετά συνωστίζονταν στο Pink- έφταναν περίπου το κόστος που βάρυνε τους πολίτες για αυτό αγοραστικό ξεφάντωμα»… Ο εκπρόσωπος του NYPD, Paul Browne, επιβεβαίωσε ότι δύο ντετέκτιβ με πολιτικά σε ένα αυτοκίνητο της ασφάλειας πήγαν στο «γλέντι», προστατεύοντας κάποιον αξιωματούχο. Μια πηγή μου είπε ότι ο «εθισμένος» στα ψώνια διπλωμάτης ήταν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας. Ποιος να φανταζόταν ότι οι Έλληνες αρνούνται να πληρώσουν σε τιμές λιανικής;…»

http://www.newsblog.gr/index.php/49436/new-york-post-diasyrmos-ellinas-ypex-droutsas#more-49436
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=179029&cid=6

ΚΡΑΤΟΣ ΣΚ@Τ@!

Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010 Τίποτε πια δεν είναι απίστευτο. Η οδική σήμανση της Εγνατίας Οδού!.. Από τον Κ. Κώστα Χωρίς σχόλια... Το ότι είμαστε λαός που δεν έχει "ταίρι" είναι γνωστό। Αλλά αυτό δεν έχει ξαναγίνει...!!! Αναρτηθηκε απο PRESS-GR.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ Μ.Μ.Ε.




ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΜΕ ΚΙ'ΑΛΛΟ ΤΑ ΖΩΝΑΡΙΑ...ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2012...

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ,ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ...ΦΟΥΣΚΩΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΚΑΝΑΛΑΡXΩΝ...ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΕΥΝΟΪΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ...ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...

Πριν από τρεις μήνες είχε ανακοινωθεί ότι από την 1η Οκτωβρίου 2010 θα ίσχυε φόρος 20% στην τηλεοπτική διαφήμιση. Η 1η Οκτωβρίου ήρθε, φέρνοντας μαζί της και την ακύρωση της σχετικής νομοθεσίας. Ο φόρος καταργήθηκε, προτού καν ισχύσει.
Τα ανταλλάγματα προφανή, στην οθόνη της ΤV.

ATHENS INDYMEDIA

ΠΡΕΖΑ TV

Ανθρωπια

Ισραήλ: στρατιώτες χρησιμοποίησαν παιδί ως ανθρώπινη ασπίδα!

Ποινή τριετούς φυλάκισης ενδέχεται να επιβληθεί σε δύο Ισραηλινούς στρατιώτες, διότι χρησιμοποίησαν έναν εννιάχρονο Παλαιστίνιο ως ανθρώπινη ασπίδα κατά τη διάρκεια των πολεμικών συγκρούσεων στη Γάζα το 2008.


Οι δύο στρατιώτες κρίθηκαν ένοχοι για το γεγονός ότι διέταξαν το ανήλικο αγόρι να ανοίξει ένα σάκο, ο οποίος υποτίθετο ότι περιείχε εκρηκτικές ύλες.

Στρατιωτικό δικαστήριο του Ισραήλ τους καταδίκασε για ανάρμοστη συμπεριφορά και κατάχρηση εξουσίας: «η χρησιμοποίηση ενός πολίτη και δη ενός παιδιού, δεν ήταν θεμιτή επιλογή», αποφάνθηκε το δικαστήριο.

Εντωμεταξύ την ίδια ώρα, το θάνατο από ισραηλινά πυρά βρήκε ένας 38χρονος Παλαιστίνιος εργάτης, ο οποίος επιχειρούσε να εισέλθει σε ισραηλινό έδαφος στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο 38χρονος Izz al-Din Qawezba ήταν πατέρας έξι παιδιών.

Η επίσημη εκδοχή της αστυνομίας κάνει λόγο για ατύχημα. Συγγενής του θύματος που βρισκόταν στη σκηνή των πυροβολισμών, μίλησε για στυγνή δολοφονία.



Πηγή: Guardian


http://aravas.blogspot.com/2010/10/blog-post_2353.html#more

Ενας χρονος .......και οποιος αντεξει


ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μία ακόμα σειρά αποφάσεων που θα συζητηθούν το επόμενο διάστημα, καθώς οι 15 από τους 24 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και οι 3 από τους 4 αστυνομικούς που κατηγορούνται αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ διαφωνία προέκυψε μεταξύ Εισαγγελέα και Ανακριτή για το αν ένας εκ των κατηγορούμενων από τους αστυνομικούς, αξιωματικός της αστυνομίας, θα έπρεπε να προφυλακιστεί ή όχι, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος και αυτός, μέχρι να αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο τις επόμενες ημέρες.

http://www.newsblog.gr/index.php/49433/eleutheroi-oi-katigoroumenoi-lathremporio-tsigara-xalkidiki

Οι «φίλοι» μας…



«Aπό τη μία μας δανείζουν κι από την άλλη μας τα παίρνουν πίσω. Οι «φίλοι» μας οι Γερμανοί δεν πρόκειται να ρισκάρουν ούτε ένα ευρουλάκι στην Ελλάδα κι ό,τι δίνουν με χίλια ζόρια και παρακάλια αρχίζουν να το παίρνουν πίσω. Πώς; Μα φυσικά μέσα από τους εξοπλισμούς. Στην προκειμένη πε­ρίπτωση μέσω του προγράμματος ναυπήγησης των υποβρυχίων.
Μιλάμε για κανονικό «γδάρσιμο». Η συμφωνία που επέβαλαν οι Γερμανοί στην Αθήνα για τη μεταβίβαση των ναυπηγείων στην Άμπου Ντάμπι Μαρ ήταν κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των δανειστάδων μας και εξοντωτική για το δικό μας δημόσιο ταμείο. Όπως προκύπτει, όχι από λόγια και αναλύσεις, αλλά από τα επίσημα χαρτιά του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε ακόμη μεγαλύτερες περικοπές, συμφώνησε να πληρώσει στους «φίλους» μας τους Γερμανούς 300.000.000 ζεστά – ζεστά εκατομμύρια ως προ καταβολή για δύο νέα υποβρύχια που παραγγείλαμε, τα οποία είναι σαν τον Παπανικολή, συνεπώς δεν ξέρουμε αν και πώς θα «δουλεύουν» κι επιπλέον δεν τα χρειαζόμασταν! Και με τα 300 εκατομμύρια δεν καθαρίσαμε. 200 θα δώσουμε το 2011, 171 το 2012, από 150 το 2013 και το 2014, 100 το 2016 και από 50 το 2017 και το 2018!
Γερμανική… κονόμα
Η ουσία της υπόθεσης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά είναι η εξής: Οι Γερμανοί, αφού «κονόμησαν» για μια δεκαετία με τη σέσουλα δισ. από τη ναυπήγηση υποβρυχίων και επισκευών πολεμικών πλοίων, την «κάνουν» με ελαφρά πηδηματάκια. Πουλάνε στον Ισκαντάρ Σάφα της Άμπου Ντάμπι Μαρ, η οποία παίρνει «προίκα» δύο υποβρύχια και οποιοδήποτε πρόγραμμα του Π.Ν. προκύψει στο κοντινό ή στο πιο μακρινό μέλλον. Από αλλαγή… λάμπας μέχρι «χτίσιμο» φρεγάτας, όλα θα τα κάνει ο Σάφα, ο οποίος όμως μιλώντας στην υποεπιτρο πή της Βουλής δεν εγγυήθηκε ούτε καν τις 1.200 θέσεις εργασίας των εργαζομένων στα ναυπηγεία! Μιλώντας την ψυχρή επιχειρηματική γλώσσα, ο Σάφα είπε ότι για να κρατήσει τους εργαζόμενους πρέπει τα ναυπηγεία να φτιάξουν είτε 20 υποβρύχια είτε 35 φρεγάτες! «Πιάσε κι ένα αεροπλανοφόρο, ρε Ισκαντάρ»!
Ο τρίτος της… παρέας είμαστε εμείς, η κυβέρνηση της φτωχής πλην τίμιας Ελλάδος και οι μονίμως και αγρίως φορολογούμενοι υπήκοοί της. Ο ρόλος μας στο… deal, ένας και μοναδικός. Να πληρώσουμε, θέλουμε δεν θέλουμε.
Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό: αφού το ναυ πηγείο θα συντηρείται από τον ελληνικό πολεμικό στόλο και μόνο απ’ αυτόν, γιατί δεν το κάναμε κρατικό να τελειώνουμε και ταλαιπωρηθήκαμε τόσους μήνες για να καταλήξουμε σε μία συμ φωνία η οποία και πανάκριβη αποδεικνύεται και τους εργαζόμενους δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση; Οι δικαιολογίες περί «λάθους μηνύματος» που θα στέλναμε στις «αγορές» αν δεν ολοκληρωνόταν η συμφωνία και άλλα τέτοια δεν ακούγονται καθόλου πειστικά. Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι Γερμανοί εξασφάλισαν το μεγαλύτερο μέρος των δανεικών τους. Και θα εξασφαλίσουν με κάποιο τρόπο και τα υπόλοιπα. Ο ελληνικός δημόσιος το μέας να είναι καλά!
Έρχονται και οι Γάλλοι
Η ουρά των… πιστωτών δεν έχει τέλος. Οι Γάλ λοι ακολουθούν τους Γερμανούς. Οι έξι φρεγάτες που είχε τάξει ο Καραμανλής στον Σαρκοζί πέρα σαν κληρονομιά στον Παπανδρέου, η κυβέρνηση του οποίου συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς τις συζητήσεις. Πόσο γοργούς; Αν πιστέψουμε όσα λένε οι Γάλλοι, οι συζητήσεις με την επιτροπή του Π.Ν. επαναλαμβάνονται κάθε 15 ημέρες και δεν έχουν μείνει σε θεωρητικά θέματα. Στη τελευταία συνάντηση Γάλλων και Ελλήνων συμφωνήθηκαν οι επιχειρησιακές δυνατότητες αεράμυνας που θα έχουν τα έξι πλοία. Σύμφωνα με επίσημες δηλώ σεις στελεχών της εταιρείας MBDA, που φτιάχνει τέτοια συστήματα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να τοποθετηθούν στις φρεγάτες πύραυλοι ASTER. Στις δηλώσεις τους οι Γάλλοι κάνουν λόγο για 56 τέτοιους πυραύλους. Φαίνεται λοιπόν ότι και το θέμα των φρεγατών προχωρά και μάλιστα οι Γάλλοι λένε ότι «παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, η παραγγελία των έξι φρεγατών μπορεί να γίνει μέσα στο 2012»! Μάλλον κάτι ξέρουν οι Γάλλοι που δεν γνωρίζουμε εμείς…
Το πρόγραμμα της ναυπήγησης των φρεγατών αναμένεται να κοστίσει κοντά στα έξι δισ.! Αστείο ποσό… Οι Γάλλοι έχουν υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με τα ναυπηγεία Ελευσίνας, τα οποία όμως οικονομικά δεν πάνε και τόσο καλά. Τα σενάρια για εξαγορά τους από την Άμπου Ντάμπι Μαρ έχουν ήδη ξεκινήσει και δεν αποκλείεται να υλοποιηθούν.»
(Από το «Ποντίκι«)


Διαβάστε περισσότερα: http://www.newsblog.gr/index.php/49407/%ce%bf%ce%b9-%cf%86%ce%af%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%ce%b1%cf%82#ixzz11OklNqH8

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Διαγωνισμός για τα κορυφαία οπίσθια του κόσμου (Photos)

Δημοσιεύθηκε από PredGR στις 9:44 pm Διαβάστηκε: 3,411 Φορές

Αργήσατε να λάβετε μέρος και αποφάσισαν! Μιλάμε για τα «Κορυφαία Οπίσθια του Κόσμου» και ο διαγωνισμός συγκέντρωσε 1.368 τέλειες υποψήφιες… γυρισμένες πλάτη!

Η αμερικανική φίρμα ρούχων American Apparel, γνωστή για τις αμφιλεγόμενες και προκλητικές της διαφημίσεις – ζήτησε πριν από αρκετούς μήνες από τις επισκέπτριες της ιστοσελίδας της να στείλουν φωτογραφημένα τα οπίσθιά τους…

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Best Bottom in the World», κάθε τύπισσα που ήθελε να υποβάλλει τα οπίσθιά της στην κριτική επιτροπή – ήτοι τους χρήστες του site – έπρεπε να επιλέξει το πιο καυτό εσώρουχο ή σορτσάκι Αmerican Apparel και να ποζάρει κατά το δοκούν, επιδεικνύοντας καλλιτεχνικώς τα… μαλακά της μόρια σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια!

Τα καλύτερα οπίσθια βαθμολογήθηκαν (όπως φανταζόμαστε από τα αποτελέσματα!) με βάση: τη γωνία λήψης, το ύψος στο οποίο διατηρούνται σε πείσμα της βαρύτητας τα «μάγουλα», τη διεισδυτικότητα του εσώρουχου και φυσικά την αμαρτωλή υπόσχεση που δίνει το τελικό αποτέλεσμα στον ανυποψίαστο θεατή.

Δεν ήταν του κώλου τα… εννιάμερα, αλλά πολλές οι εβδομάδες που οι 1.368 υποψήφιες συγκέντρωναν ψήφους, μέχρι την ανάδειξη της «Miss Kolos 2010». Όλες ήταν υπέροχες, αν και τα πρόσωπά τους δεν είδαμε ποτέ, καθότι οι διαγωνιζόμενες ακέφαλες ρίχτηκαν στη μάχη!

Πολλοί έσπευσαν να διαφωνήσουν με την επιλογή της συγκεκριμένης δεσποινίδος (δεξιά φωτό) στην κορυφή, διότι ο ανταγωνισμός ήτο σκληρός και η φωτογραφία της κομμάτι φλου. Παρά ταύτα οι αριθμοί μίλησαν…

Στο site της εταιρείας, πάντως, τα κλικ συνεχίζουν να πέφτουν βροχή, καθώς η παράθεση των “οπίσθιων” αποτελεσμάτων ΕΔΩ… δεν άφησε μάτι για μάτι ασυγκίνητο! Πραγματική «ελεγεία ερωτισμού», τέλος, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα σχόλια των ανδρών κάτω από κάθε φωτογραφία.

ΕΞΥΠΝΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Δρομος της αριστερας"

Κυβέρνηση εξαπάτησης του λαού Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2010 by giorgis Ενας χρόνος από την εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου Του Δημήτρη Υφαντή - "Δρόμος της Αριστεράς" Μιλώντας στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός άφησε και πάλι άφωνους όσους έχουν, ακόμη, το κουράγιο να παρακολουθούν την ακατάσχετη λογόρροιά του: «Κανείς δε θα πίστευε πριν από ένα χρόνο, αν ισχυριζόμουν εδώ στη ΔΕΘ, ότι θα είχαμε κάνει τέτοιες αλλαγές και τομές, που δεν έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα εδώ και δεκαετίες...»! Και χρησιμοποιώντας το επιχείρημα που με κυνισμό και θράσος επαναλαμβάνουν όλο και πιο συχνά τα μέλη του κυβερνητικού θιάσου, «θα παίρναμε τα μέτρα και χωρίς το Μνημόνιο», παρουσίασε έναν απολογισμό καταιγιστικής κατεδάφισης κοινωνικών κατακτήσεων και αποδιάρθρωσης του κοινωνικού κράτους. Χωρίς ντροπή δήλωσε υπερήφανος που από το «λεφτά υπάρχουν» πέρασε πολύ γρήγορα στο «όλα τα λεφτά στις τράπεζες και το κεφάλαιο». Το «μεγάλο πάρτι» ξεκίνησε άμεσα με τις ανακοινώσεις του ντιλ των πετροδολαρίων στη Νέα Υόρκη, ό,τι, δηλαδή, θα ονομάζεται από δω και μπρος «στροφή στην ανάπτυξη». Ο πρώτος χρόνος μίας κυβέρνησης -αν και μετά την παρωδία του ανασχηματισμού προλάβαμε δύο κυβερνητικά σχήματα πριν καν κλείσει ένας χρόνος- είναι στιγμή καταγραφής του κυβερνητικού έργου. Ας το τολμήσουμε, κατά τις πρωθυπουργικές επιταγές, ακόμα και χωρίς... μνημόνιο. Κράτος υπό διάλυση Αποδείχτηκε παρωδία η διαδικτυακή επιλογή των νέων διοικητών των κρατικών οργανισμών. Χρειάστηκαν μήνες, για παράδειγμα, ώστε να διοριστεί στο ΙΚΑ ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο ...Ρ. Σπυρόπουλος. Η νέα μετά πολλών επαίνων «ταπεινή» διοίκηση της ΕΡΤ -κανείς δεν ξέρει γιατί- παραιτήθηκε, αφήνοντας στο χάος κυριολεκτικά τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Στα νοσοκομεία, μετά από μήνες «ακυβερνησίας» κι ενώ το όργιο των προμηθειών και οι εκβιασμοί των εταιριών για τα υπέρογκα χρέη διαμόρφωσαν το σκηνικό της ασφυξίας, τοποθετήθηκαν τα ίδια πρόσωπα που «μεγαλούργησαν» στην υπονόμευση του ΕΣΥ, τη δεκαετία του '90, αποτυχόντες πολιτευτές και κομματικά στελέχη του υποταγμένου συνδικαλισμού. Οι δημόσιοι οργανισμοί παρέμειναν ακέφαλοι επί μήνες. Αυτό, βέβαια, δεν εμπόδισε σε τίποτα την καρατόμηση χιλιάδων συμβασιούχων ακόμα και στους προφανέστατα ευαίσθητους τομείς στην υγεία, την πρόνοια και τις δημοτικές υπηρεσίες (καθαριότητα). Στην ΕΡΤ, τώρα, σπεύδουν να επαναπροσλάβουν έκτακτο προσωπικό μπροστά στις τρομακτικές ελλείψεις που μπλοκάρουν τη στοιχειώδη λειτουργία της. Ποτέ δεν ήταν τόσο απελπιστική η κατάσταση στα σχολεία, τα νοσοκομεία, τις δομές του ΙΚΑ, τους δήμους. Δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε τι θα ακολουθήσει με την υλοποίηση του «Καλλικράτη». Οι νέοι οργανισμοί Αυτοδιοίκησης θα αναλάβουν το τριπλό έργο της φορομπηξίας, της συμπίεσης-ιδιωτικοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης και περίθαλψης και της απόλυσης χιλιάδων εργαζόμενων. Η χώρα και ο λαός έχουν πληρώσει ακριβά το δικομματικό κράτος της διαπλοκής και της αποδιάρθρωσης των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών. Πολύ πρόσφατες και ανοιχτές είναι οι πληγές από τα εγκλήματα της καμένης Πελοποννήσου, της Β.Α. Αττικής και της Πεντέλης. Δεν θέλει κανείς να βρεθούμε στην ανάγκη αντιμετώπισης μιας τέτοιας κατάστασης με την κυβέρνηση που μας επεφύλαξε η ολονυκτία της 6ης-7ης Σεπτέμβρη. Αποτελεσματική στο σκληρό πυρήνα Στην έως κεραίας επιβολή της νεοφιλελεύθερης ατζέντας, όμως, η κυβέρνηση είναι άκρως αποτελεσματική. Εδώ το κράτος είναι και ισχυρό και ταχύτατο και αποτελεσματικό: προγραφές των συμβασιούχων, «Καλλικράτης», ασφαλιστικό και εργασιακά, ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, πειθάρχηση και αγοραία κατάρτιση στα ΑΕΙ, σκλήρυνση του τρομονόμου και άμεση ποινικοποίηση των διαδηλώσεων και των απεργιών. Το κοινωνικό κράτος καταρρέει, αλλά το κράτος της καταστολής ζει και θεριεύει. Τα δακρυγόνα «πέφτουν βροχή», η κατοχή ολόκληρων περιοχών και η ενοχοποίηση πολιτικών χώρων αποτελεί κατοχυρωμένη πλέον πρακτική των δυνάμεων καταστολής. Την ίδια στιγμή, χέρι-χέρι, αστυνομία και ακροδεξιές συμμορίες πυκνώνουν τις επιθέσεις ενάντια στους μετανάστες. Κι ενώ η διάλυση και το χάος προωθούνται με συνέπεια στις δημόσιες υπηρεσίες της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας, της περιβαλλοντικής προστασίας, των συγκοινωνιών, της ενέργειας, της ενημέρωσης και του πολιτισμού, ο κρατικός μηχανισμός έχει προ πολλού μετατραπεί σε ένα πεδίο καταλήστευσης από τις «φίλιες» δυνάμεις της αγοράς. Οι γαλαζοπράσινες κομματικές φατρίες διαγκωνίζονται για τα πρωτοτόκια της διαπλοκής. Το τεράστιο σκάνδαλο που έχει συντελεστεί και συντελείται είναι η γιγαντιαίων διαστάσεων, κατ' ευφημισμόν αποκαλούμενη, Συνεργασία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού, ένας κύκλος συμβούλων, φίλων και συγγενών αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν το μεγάλο φαγοπότι. Αν έχει κάποια αξία, να Θυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός είχε ως αντιπολίτευση υποσχεθεί τη ανάκτηση του δημόσιου ελέγχου στον ΟΤΕ, στην Ολυμπιακή, στο Λιμάνι του Πειραιά. Τώρα πάμε για άλλα: ΟΣΕ, ΔΕΗ, Ναυπηγεία, Ελληνικό... Έχουμε πλέον το λογότυπο: fast track!. Πρωθυπουργός, υπουργός Οικονομικών και η τρόικα έχουν βγει στις αγορές να πουλήσουν ένα εξανδραποδισμένο εργατικό δυναμικό, ένα κατεδαφισμένο κοινωνικό κράτος, το φυσικό πλούτο της χώρας -γη και ύδωρ στην κυριολεξία. Ενδεικτική είναι η ανάθεση της διαχείρισης του δημόσιου χρέους και της επιβολής των περικοπών στο ΕΣΥ σε πολυεθνικές λογιστικές ιδιωτικές εταιρίες. Ετσι κλείνονται οι «μεγάλες δουλειές». Το απίστευτο αλαλούμ των (αν)αρμόδιων υπουργών, για τα κομμάτια που θα καρπωθούν από τις νέες μεγάλες μπίζνες, είναι η αναμενόμενη παράπλευρη συνέπεια. Εδώ βρίσκεται το νόημα του τραγελαφικού μεταμεσονύκτιου ανασχηματισμού. Ένα χρόνο οι... αντιεξουσιαστές του Γ.Α. Παπανδρέου βρίσκονται στην εξουσία. Ανασχηματίστηκαν και πολύ γρήγορα καταλάβαμε γιατί. Απορίες άλλες δεν πρέπει να υπάρχουν, δεν θα 'θελε ο αναγνώστης να φαντάζεται τι θα γράφεται αν περάσει άλλος ένας χρόνος χωρίς τον αναγκαίο επόμενο «ανασχηματισμό» οριστικής «περαίωσής» τους.

Μας ληστευουν ξεδιαντροπα


http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=209243

Παρτε το αρρωστοι

Το αφιέρωσε στους Έλληνες

Το βραβείο Quadriga που απονέμεται σε προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής και της οικονομίας, για την συμβολή τους στην κοινωνική πρόοδο, έλαβε το βράδυ της Κυριακής ο πρωθυπουργός, σε ειδική τελετή στο Βερολίνο. Εγκωμιαστικά σχόλια για το έργο του ίδιου και της κυβέρνησης. Στους Έλληνες αφιέρωσε το βραβείο
Στους Έλληνες πολίτες που όπως είπε έχουν επωμισθεί το βάρος της αλλαγής της Ελλάδας για την έξοδο από την κρίση, αφιέρωσε το βραβείο Quadriga που έλαβε σε ειδική τελετή στο Βερολίνο, ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου.
Ο πρωθυπουργός,  βραβεύθηκε στην κατηγορία "Δύναμη και Ειλικρίνεια" για την προσπάθειά του να αναδιαρθρώσει την ελληνική δημοσιονομική πολιτική και να αποτρέψει την πτώχευση του ελληνικού κράτους στην τελετή που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής του Βερολίνου και έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τους Γερμανούς, καθώς επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο στις 3 Σεπτεμβρίου, ημέρα επετείου της ενοποίησης της χώρας μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

http://news247.gr/ellada/politiki/shmantiko_vraveio_sth_germania_gia_ton_prwthypoyrgo.562779.html

INTERNET

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ... ΤΟΥ DOWNLOADING.ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑΣ ΥΙΟΘΕΤΕΙ Η ΕΕ - ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΓΚΑΛΟ... ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ DOWNLOAD ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ...ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΑΓOΥΝ ΝΕΑΣ ΜΟΡΦΗΣ "ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥΣ" ΚΑΙ ΦΙΛΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΙΣΤΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΑΚΕΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΤΗ ΧΩΡΙΣΤΑ... ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ P2P ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ... Πιο αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση της πειρατείας online και εναρμονισμό στις νομοθεσίες των χωρών-μελών της ΕΕ σε θέματα σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα προβλέπει η Εκθεση Γκαλό, η οποία ψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 22 Σεπτεμβρίου. Η έκθεση πήρε το όνομά της από τη γαλλίδα ευρωβουλευτή Μαριέλ Γκαλό η οποία ηγήθηκε της συντακτικής ομάδας και σύμφωνα με ψήφισμα του Κοινοβουλίου, θα αποτελέσει τη βάση για νέες νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με θέματα που αφορούν την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων. Η απόφαση του Κοινοβουλίου έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις οργανώσεων που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι οποίες κατηγορούν την Γκαλό ότι συνέταξε μια έκθεση υπαγορευμένη από τη βιομηχανία της μουσικής και του θεάματος και βασισμένη σε παραποιημένα στοιχεία. «Πρέπει να επιβάλουμε στο Διαδίκτυο νόμους που προστατεύουν την πνευματική ιδιοκτησία, αλλιώς θα γίνουμε μια ζούγκλα όπου θα ισχύει ο νόμος του ισχυροτέρου» δήλωσε πρόσφατα η Γκαλό. Στην έκθεση προβλέπεται μεταξύ άλλων η επιβολή κυρώσεων σε χρήστες οι οποίοι παράνομα «κατεβάζουν» και ανταλλάσσουν αρχεία online από τους ίδιους τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου και τις τοπικές εταιρείες προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας. Ανάμεσα στις προτάσεις είναι επίσης η επιβολή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο κυρώσεων, όπως η παύση παροχής Ιnternet σε χρήστες που κατεβάζουν παράνομα αρχεία από το Διαδίκτυο. Οι επικριτές της έκθεσης κάνουν λόγο για ακόμη μία επιτυχία του λόμπι της βιομηχανίας του θεάματος που θέλει να απαγορευτεί και να διώκεται αυστηρά η ανταλλαγή αρχείων μέσω του Διαδικτύου. Οπως αναφέρουν, οι προτάσεις της Γκαλό επιβάλλουν μέτρα δυσανάλογα αυστηρά τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των χρηστών. Οσον αφορά την επιβολή κυρώσεων από τους ίδιους τους παρόχους ιντερνετικών υπηρεσιών, λένε ότι θα ανοίξει την πόρτα για τη δημιουργία μιας ιδιότυπης «αστυνομίας» πνευματικών δικαιωμάτων. Αν οι προτάσεις της Γκαλό ενσωματωθούν στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, οι πάροχοι ιντερνετικών υπηρεσιών και η βιομηχανία της διασκέδασης θα έχουν τη δυνατότητα να παρακάμπτουν τη νόμιμη διαδικασία και να επιβάλλουν κυρώσεις κατά το δοκούν. Πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι το ψήφισμα της έκθεσης είναι ακόμη μία απόπειρα εκ μέρους των πολιτικών να ελέγξουν το Διαδίκτυο όταν κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατον. Θυμίζουν ότι όταν τελικά η βιομηχανία της μουσικής κατάφερε να κλείσει την ιστοσελίδα Νapster, όπου οι επισκέπτες αντάλλασσαν μουσικά αρχεία, οι χρήστες του Διαδικτύου είχαν ήδη «μετακομίσει» σε δίκτυα ed2k και όταν άρχισαν να κλείνουν τα δίκτυα αυτά, οι χρήστες είχαν ήδη αρχίσει να χρησιμοποιούν τα torrents. Ως εκ τούτου οποιαδήποτε απόπειρα να αντιμετωπιστεί νομοθετικά μια δραστηριότητα στο Διαδίκτυο, όταν τελικά ψηφίζεται έχει ήδη ξεπεραστεί από την ψηφιακή πραγματικότητα. ΠΡΕΖΑ TV

ΝΑ ΠΟΥ ΠΑΜΕ !!

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!!!ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ!!! Ενα ακόμη βήμα για την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και την περιστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων αποτελεί το ψήφισμα, που προωθείται στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την καταπολέμηση του «εξτρεμισμού». Οπως καταγγέλλει η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, την ερχόμενη Τρίτη 5 Οκτωβρίου τίθεται για έγκριση στη συνέλευση ένα κείμενο που σκοπίμως συγχέει τον «εξτρεμισμό» με τους αγώνες των εργαζομένων, τα κινήματα και τις οργανώσεις που αμφισβητούν τη σημερινή τάξη πραγμάτων. Είναι ενδεικτικό ότι ο συντάκτης του ψηφίσματος, Ισπανός βουλευτής του λαϊκού δεξιού κόμματος, Pedro Font de Mora, κάνει ρητή αναφορά στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, μιλά για το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης, ορισμένα μέλη του οποίου έχουν καταδικαστεί για βανδαλισμό κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, καθώς και για διαδηλώσεις και αναταραχές που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια αρκετών εβδομάδων το 2009. Ως πρόσχημα για τη νέα επίθεση ενάντια στους κοινωνικούς αγώνες, το κείμενο του ψηφίσματος χρησιμοποιεί τη μάχη κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, των φασιστικών κομμάτων και της τρομοκρατικής δράσης. Η πρόληψη της διασάλευσης της δημόσιας τάξης γίνεται ο δούρειος ίππος για τη λήψη μέτρων που πλήττουν κατακτημένα δικαιώματα, όπως η ελευθερία έκφρασης και συμμετοχής σε οργανώσεις. Ταυτόχρονα, επαναλαμβάνεται, όπως τονίζει η κ. Κανέλλη, η ανιστόρητη ταύτιση του φασισμού με τον κομμουνισμό. Δεν πρέπει να θεωρείται άσχετο και το γεγονός ότι μόλις πριν από ένα μήνα, η ελληνική κυβέρνηση κατάργησε από το νόμο ορισμού της τρομοκρατίας τη διάταξη που απαγόρευε να θεωρηθεί ως τρομοκρατική πράξη η διάπραξη αδικημάτων που γίνεται στο πλαίσιο της πάλης για τη δημοκρατία ή της ελεύθερης πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης. Η κατάργηση αυτή άνοιξε το δρόμο για ποινικοποίηση ως τρομοκρατικής κάθε δράσης κοινωνικής αμφισβήτησης, που η εξουσία τη θεωρεί επικίνδυνη. Ανάμεσα στα μέτρα που προτείνει το υπό προώθηση στο Συμβούλιο της Ευρώπης ψήφισμα είναι η προληπτική λογοκρισία, η απαγόρευση κομμάτων και οργανώσεων, ο αποκλεισμός από τη συμμετοχή σε εκλογές, η απαγόρευση της κρατικής χρηματοδότησης. Aπο ΠΡΕΖΑ TV Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

Ετσι μας βλεπω


http://www.sport.gr/default.asp?pid=53&aid=75430

Μαγος εισαι?

Μουγκα τα ΜΜΕ

Δεν έμαθα να κλέβω, αλλά να δουλεύω!!!

Χτες το πρωί στην Αθήνα, στην οδό Πειραιώς, 300 εργαζόμενοι της εταιρίας Fulgor, διαδήλωναν με σφυρίχτρες και συνθήματα, κλείνοντας το ένα ρεύμα του δρόμου για πάνω από 4 ώρες. Ζητούσαν το αυτονόητο, όπως είπα και στην προηγούμενη ανάρτηση, να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους ακόμη κι αν η εταιρία αλλάξει χέρια, δεδομένου πως ο ιδιοκτήτης είναι υπερχρεωμένος και δεν καθίσταται δυνατό να λάβει άλλα δάνεια από τις Τράπεζες.
Μιλάμε για μια επιχείρηση όπου το δυναμικό της έχει την απόλυτη τεχνογνωσία για την παραγωγή καλωδίων και υποβρυχίων καλωδίων, προϊόν του μέλλοντος.

Μεγάλο ποσοστό αυτών των εργαζομένων είναι σε μια ηλικία που αν απολυθούν, χάνουν εκτός από τη δουλειά τους, το δικαίωμα της συνταξιοδότησης τους. Ακόμη και οι νεότεροι θα αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα ανεύρεσης νέας εργασίας! Δεν μιλάμε ωστόσο για μια επιχείρηση η οποία από την επομένη της απόλυσης των εργαζομένων θα βάλει λουκέτο, αλλά για μια επιχείρηση που αλλάζοντας χέρια θα συνεχίσει να υφίστασται, παράγοντας ένα υλικό το οποίο θα αποφέρει μακροπρόθεσμα πολλά κέρδη!

Τα αιτήματα των εργαζομένων τα οποία εξέθεσαν χτες στο Υπουργείο Εργασίας παρουσία της διεύθυνσης αλλα και πολιτικών φορέων του νομού Κορινθίας, είναι απλά και καθόλου ανέφικτα! Η εξασφάλιση των 300 θέσεων εργασίας ακόμη και μετά την πώληση της εταιρίας! Φυσικά οι βουλευτές του νομού Κορινθίας έδωσαν τις κατάλληλες υποσχέσεις πως το πρόβλημα θα λυθεί και θα συζητηθεί το θέμα και με αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Οικονομικών σε δέκα μέρες το πολύ!

Οπως καταλαβαίνετε μιλάμε για μια κατάσταση η οποία απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και πρέπει να αναδειχθεί ως μείζον θέμα στα δελτία των ειδήσεων! Εδώ να πω πως χτες στην ειρηνική πορεία των εργαζομένων παραβρέθηκαν και κάμερες από μεγάλης εμβέλειας κανάλια, όπως το Mega, το Alter, το Σκάι και άλλα, των οποίων οι ρεπόρτερ μίλησαν με τους εργαζόμενους και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα! Επίσης ενημέρωσαν τους εργαζομενους πως το θέμα θα αναδειχθεί από τα κανάλια που εκπροσωπούσαν.

Ωστόσο στα δελτία ειδήσεων των συγκεκριμένων καναλιών δεν έγινε ούτε μια μικρή αναφορά στο θέμα. Τα ΜΜΕ οφείλουν να δίνουν βήμα σε οποιονδήποτε το χρειάζεται. Οφείλουν να λένε την είδηση και να μην εθελοτυφλούν! Γνωρίζουμε όλοι ποσα και ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από τα ΜΜΕ, αλλά θα μπορούσαν να ασχοληθούν με την είδηση αυτή, διότι αφενός είναι μείζονος σημασίας και αφετέρου δημιουργήθηκε θέμα με το τετράωρο κλείσιμο του ενός ρεύματος της Πειραιώς!

Ο πόλεμος κερδίζεται με μάχες οι οποίες δίνονται και θα δοθούν! Κι αν δεν κερδηθούν οι μάχες, θα χάσουμε το πόλεμο με το κεφάλι ψηλά και με αξιοπρέπεια θα πούμε ότι παλέψαμε και ότι προσπαθήσαμε!

Νιώθω μεγάλη οργή για το τόπο που μεγάλωσα και ζω! Θα επιμένω στο θέμα αυτό μέχρι να το δω πρώτη είδηση στις ειδήσεις! Είμαι στο πλάι αυτών των εργαζομένων όχι γιατί μέλος της οικογενείας μου πλήττεται θανάσιμα αλλά γιατί σε κάθε είδους αδικία δε μπορώ να σταυρώνω τα χέρια να κοιτώ τον ουρανό και να προσεύχομαι! Έχω μάθει να παλεύω και να στέκομαι στα πόδια μου και έχω μάθει να χάνω αξιοπρεπώς μετά από σκληρές και αδυσώπητες μάχες.


coulakaicoula.blogspot.com

Κοινωνικη προνοια ....σοσιαλιστικη

Δυναμική συγκέντρωση των ΑμεΑ που αγνοήθηκε απ' όλα τα ΜΜΕ

Τα άτομα με αναπηρία της χώρας, οι φτωχότεροι των φτωχών Ελλήνων αντέδρασαν και είπαν ένα ηχηρό «όχι» στα σκληρά οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης που τους έχουν φέρει ένα βήμα πριν την εξαθλίωση.
Απαίτησαν ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα δημόσιων πολιτικών καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού και της διακριτικής μεταχείρισης που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία.
Οι φωτογραφίες είναι από τη χτεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομίας,που πραγματοποίησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών και στήριξαν η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και σύσσωμο το εθνικό αναπηρικό κίνημα της χώρας.
Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως τα ΑμεΑ δεν είναι πολίτες Β κατηγορίας και πως έχουν το δικαίωμα να ζουν σαν άνθρωποι.
Περιττό να πούμε πως η δυναμική συγκέντρωση των ΑμεΑ αγνοήθηκε χαρακτηριστικά απ' όλα τα ΜΜΕ!
Οι φωτογραφίες από τη Διαδρομή





http://anarhogatoulis.blogspot.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...