ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ.ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ...


Νέα έρευνα για τη σύμβαση Δημοσίου-Αττικής Οδού

Νέο γύρο έρευνας για τη σύμβαση Δημοσίου- Αττικής Οδού, ζητεί ο εισαγγελέας Εφετών 
Παρότι λίγες ημέρες νωρίτερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας είχε αποφασίσει να μπει στο αρχείο ο φάκελος που αφορά τόσο το τίμημα της σύμβασης όσο και την επιστροφή της εκμετάλλευσης του έργου στο ελληνικό Δημόσιο, όταν διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Εφετών για επικύρωση, συνάντησε την διαφωνία και την αντίθετη άποψη του αρμόδιου εισαγγελέα που ζήτησε περαιτέρω έρευνα.

Έτσι η υπόθεση θα επιστραφεί και πάλι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να ξεκινήσει εκ νέου η διερεύνηση της.

Η επίμαχη σύμβαση Δημοσίου-Αττικής Οδού είχε προκαλέσει πριν από είκοσι περίπου μήνες την παρέμβαση του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά.

Με παραγγελία του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, στις 2 Ιουνίου του 2009 είχε ζητήσει μεταξύ άλλων να διερευνηθεί τι ακριβώς προβλέπει η σύμβαση για τη διάρκεια του χρόνου εκμετάλλευσης της Αττικής Οδού από την κατασκευάστρια εταιρεία,, με βάση ποιους υπολογισμούς κλπ.

Επίσης, ζητούσε να διαπιστωθεί:

Εάν τηρούνται οι όροι της συμβάσεως και εάν η κατασκευάστρια εταιρία, με βάση τον αριθμό των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν τη Αττική Οδό μέχρι σήμερα, έχει καλύψει το προς είσπραξη ποσό που προβλεπόταν από τη σύμβαση.

-Εάν θα πρέπει να παραδοθεί άμεσα η Αττική Οδός στο Δημόσιο ή σε πόσο χρόνο.

-Εάν τέλος έχει υποστεί και υφίσταται κάποια ζημία το Δημόσιο από τη χρήση και τη συνέχιση της χρήσεως της Αττικής Οδού από την κατασκευάστρια εταιρία και τι προβλέπεται στην περίπτωση που οι υπολογισμοί π.χ της διελεύσεως αυτοκινήτων προβλέπουν πολύ λιγότερα αυτοκίνητα από αυτά που πράγματι χρησιμοποιούν σήμερα την Αττική Οδό.

Τα ερωτήματα αυτά του κ. Σανιδά, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Εφετών Γ. Χαλιάσο δεν απαντήθηκαν από την έρευνα που διενεργήθηκε και για αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί.
απο το zougla.gr

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΑΝ....


Η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων 

Μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις πόλεις της Ευρώπης, με βάση το ΑΕΠ διαπιστώνει η Eurostat. Γεγονός η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων. Δείτε τις πλουσιότερες και τις φτωχότερες περιοχές της ΕΕ. Τρεις ελληνικές περιφέρειες μεταξύ φτωχών. Τα στοιχεία για την Ελλάδα 

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η Ήπειρος και η Δυτική Ελλάδα, περιλαμβάνονται μεταξύ των φτωχότερων περιοχών της Ευρώπης, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Eurostat για το 2008.
 Από 27% έως 343% του μέσου όρου των "27" κυμαίνεται το κατά κάτοικο ΑΕΠ στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με το χαμηλότερο ποσοστό, να σημειώνεται στο Σεβεροζαπάντεν της Βουλγαρίας και το μεγαλύτερο στο κέντρο του Λονδίνου. 
Τις δέκα πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οκτώ πρωτεύουσες, με το Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου να ακολουθεί το Λονδίνο σε πλούτο ανά κάτοικο, με ποσοστό 273% του μέσου όρου, και στη συνέχεια οι Βρυξέλλες με 216%, το Γκρόνινγκεν στην Ολλανδία με 198%, το Αμβούργο με 188% και η Πράγα με 172%.
 Μεταξύ των 40 περιοχών που ξεπερνούν το 125% του μέσου όρου περιλαμβάνονται δέκα πόλεις της Γερμανίας, πέντε της Ολλανδίας, τέσσερις στην Αυστρία και τη Βρετανία, τρεις στην Ισπανία και την Ιταλία και δύο στο Βέλγιο και την Φινλανδία, μία στην Τσέχικη Δημοκρατία,τη Δανία, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, τη Σλοβακία και Σουηδία, όπως και το Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου.
 Εδώ είναι Βαλκάνια...

ΠΕΙΝΑ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ....


Πεινασμένος αλλοδαπός Προσποιούμενος τον σερβιτόρο, μπήκε σε κατάστημα και έκλεψε πιατέλα με πανάκριβα ψάρια. Δεν τον αντιλήφτηκε κανείς 

 Οι μετανάστες φαίνεται πως ανανεώνουν συνεχώς το... μενού τους σε ό,τι αφορά τα κόλπα τους, ενώ η έμπνευσή τους καλπάζει τουλάχιστον όταν σε ό,τι έχει να κάνει με την εξασφάλιση φαγητού. Ο μετανάστης της ιστορίας όμως έδωσε κυριολεκτικά ρέστα, καθώς κανείς δεν μπόρεσε να τον πάρει χαμπάρι και να αντιδράσει.
 Το περιστατικό συνέβη σε γνωστή ψαροταβέρνα στη παραλιακή της Πάτρας. Παρέα γνωστών και εύπορων Πατρινών πήγε στο κατάστημα και παρήγγειλε πανάκριβα ψάρια.
 Όταν αυτά ψήθηκαν, το γκαρσόνι τα έβαλε σε μια μεγάλη πιατέλα και τα σερβίρισε στο τραπέζι τους. Τότε όμως εμφανίστηκε ένα άλλο γκαρσόνι, μελαμψό και κανονική στολή, μαύρο παντελόνι, άσπρο πουκάμισο και πήρε πίσω την πιατέλα για να την ξαναφέρει, επικαλούμενο ότι κάτι είχαν ξεχάσει να βάλουν.
 Ωστόσο, το γκαρσόνι εξαφανίστηκε μαζί με την πιατέλα, αφήνοντας άναυδους τους πελάτες και το προσωπικό του καταστήματος.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ...

Πληρώνουμε 300.000€ τα ΜΑΤ στην Κερατέα.. ..ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!

 Απίστευτη δήλωση έκανε η Τζακρή μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Βήμα 99,5". Πληρώνουμε με χιλιάδες ευρώ την αστυνομική επιχείρηση στην Κερατέα. 
"Για μας είναι μια κατανάλωση δυνάμεων και ένα κόστος, γιατί έχει.... κοστίσει 300.000 ευρώ αυτή η ιστορία στην επιχείρηση της Αστυνομίας τους τελευταίους τρεις μήνες", είπε χαρακτηριστικά η κ. Τζάκρη. Πρόσθεσε επίσης ότι "η κυβέρνηση δεν έχει καμία όρεξη ούτε για βία, ούτε για ΜΑΤ, ούτε για τα έκτροπα που παρουσιάζονται όλο το τελευταίο τρίμηνο στην Κερατέα", ενώ κάλεσε τους "νηφάλιους" κατοίκους της περιοχής να βρουν λύση στο θέμα των δικών τους σκουπιδιών.

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ....

Κατά λάθος πυρά ελικοπτέρου του ΝΑΤΟ 
 Πέντε άμαχοι, μεταξύ τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από πυρά ελικοπτέρου του ΝΑΤΟ στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, όταν κατά λάθος οι χειριστές του θεώρησαν ότι επρόκειτο για αντάρτες.
 Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε καθώς οι άμαχοι πήγαιναν για κυνήγι σε βουνό στην περιοχή Αλα Σάι της επαρχίας Καπίσα, δήλωσε ο κοινοτάρχης Μουλάς Μοχάμαντ Ομαρί και επειδή κράταγαν κυνηγετικά όπλα θεωρήθηκαν αντάρτες και δέχτηκαν πυρά. Στους νεκρούς περιλαμβάνεται ένας πατέρας, ο 12χρονος γιός του και ο 13χρονος ανιψιός του.
 «Η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει το κυνήγι στην περιοχή λόγω της παρουσίας εχθρών, αλλά αυτές οι οικογένειες είναι πολύ φτωχές. Έχουν μήνες να τραφούν με κρέας, συνεπώς δεν μπορώ να τούς επιρρίψω ευθύνη», πρόσθεσε ο Ομαρί.
 Παράλληλα τουλάχιστον 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή Σπιν Μπόλντακ, στο νότιο Αφγανιστάν, στη μεθόριο με το Πακιστάν, ανακοίνωσε αξιωματικός της αστυνομίας, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό.
 Ο καμικάζι οδηγούσε παγιδευμένο αυτοκίνητο και ανατινάχτηκε στο κέντρο της πόλης και ανάμεσα στα θύματα είναι 16 άμαχοι, έξι μέλη της αφγανικής υπηρεσίας πληροφοριών και δύο πράκτορες της αστυνομίας

ΩΧ.....

Παπανδρέου: Έχουμε πάρει τα 4/5 των απαραίτητων αποφάσεων

 Ο Έλληνας πρωθυπουργός πραγματοποιεί επίσκεψη στη Φινλανδία στο πλαίσιο εξεύρεσης υποστήριξης ενόψει της συνάντησης κορυφής στις 24 και 25 Μαρτίου όπου αναμένεται να ληφθεί απόφαση για το πακέτο ανταγωνιστικότητας για την Ευρωζώνη.
Σε δηλώσεις της η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Mari Kiviniemi εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις προσπάθειες της Ελλάδας για την εξυγίανση της οικονομίας σημειώνοντας παράλληλα πως περιμένει συνέχιση των μεταρρυθμίσεων τους επόμενους μήνες.
Ο κ. Παπανδρέου στη συνέχεια επανέλαβε πως η Ελλάδα θέλει να είναι αξιόπιστη στους εταίρους της στην Ε.Ε. ενώ απευθυνόμενος στους Φινλανδούς τόνισε πως τα χρέη της Ελλάδας θα αποπληρωθούν με τόκο και πως δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τίποτα.
 Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η Ελλάδα έχει πάρει ήδη περίπου τα 4/5 των αποφάσεων που χρειάζονται για τη βελτίωση της οικονομίας. “Θέλουμε ακόμα καλύτερη διαφάνεια, καλύτερη διαχείριση στο δημόσιο τομέα, ανάπτυξη της δημόσιας περιουσίας, προσέλκυση νέων επενδύσεων και ιδιωτικοποιήσεις για την αποπληρωμή των χρεών και την ώθηση της ανάπτυξης,” ανέφερε ο κ. Παπανδρέου. 

ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

«Θα ήθελα κι εγώ να συμμετέχω στις διαμαρτυρίες»
«Θα ήθελα κι εγώ να συμμετέχω στις διαμαρτυρίες»
 Βέβαιος πως θα αποπληρώσουμε το δάνειό μας και με τόκο ο Γ. Παπανδρέου
 Την ανάγκη το Μάρτιο να ληφθούν σημαντικές και περιεκτικές «αποφάσεις-πακέτο» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με τη Φινλανδή ομόλογό του Μαρί Κιβινιέμι, στο Ελσίνκι κάνοντας λόγο για αποφάσεις «πολύ κρίσιμες και ιστορικές για όλη την Ευρώπη, την Ευρωζώνη και το Ευρώ».
 Σε ό,τι αφορά την ελληνική οικονομία, ο κ. Παπανδρέου είπε πως το δάνειό μας θα αποπληρωθεί και με τόκο, ενώ ερωτηθείς πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση για την ελληνική κυβέρνηση, με αφορμή και τις διαδηλώσεις της Τετάρτης, καθώς επίσης και εάν θα ληφθούν νέα μέτρα, είπε:
«Έπρεπε να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε το πραγματικό ύψος του ελλείμματος και του χρέους που κληρονομήσαμε, αλλά δείξαμε αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις. Κατανοώ τον πόνο και τη διαμαρτυρία», προσθέτοντας ότι ορισμένες φορές λέει στους διαδηλωτές ότι θα ήθελε κι εκείνος να συμμετέχει στις διαμαρτυρίες, διότι, όπως είπε, δεν χαίρεται για ότι συμβαίνει.
 Διερωτήθηκε δε «γιατί έπρεπε να φτάσουμε σε αυτήν την κατάσταση».

Αστυνομικός με μηχανή παρασύρει διαδηλωτή

και μπλέκει ασχημα μετά...


Αστυνομικός παρασύρει διαδηλωτή με τη μηχανή!



ΔΕΙΤΕ: Τις σοκαριστικές φωτογραφίες

Οι εικόνες του άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ που χτυπάει με τη μοτοσικλέτα του ένα διαδηλωτή «φιγουράρουν» στα ιταλικά ΜΜΕ, τα οποία παρουσιάζουν εκτεταμένα ρεπορτάζ για τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα στην Αθήνα.
H Corriere della Sera κάνει λόγο για πρωτοφανές σκηνικό πολέμου στην ελληνική πρωτεύουσα με μολότοφ, μπουκάλια, χημικά και πέτρες.



ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ!!!Δεν αργούν οι μέρες της μεγάλης πείνας

 Δεν φτάνουν τα τρόφιμα για τον πληθυσμό


Δεν αργούν οι μέρες της μεγάλης πείνας
 Με τα Ηνωμένα Έθνη να προβλέπουν ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει το 2050 τα εννέα δισεκατομμύρια, εκπρόσωπός της οργάνωσης WWF, που μίλησε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης ισχυρίστηκε ότι για να ταΐσουμε όλα τα στόματα του κόσμου, θα πρέπει τα επόμενα σαράντα χρόνια να παράγουμε τόσο φαγητό όσο παρήχθη τα προηγούμενα 8.000 χρόνια.
 Ο Τζέισον Κλέι της WWF τόνισε ότι αν οι σημερινές τάσεις συνεχιστούν, μέχρι το 2050 ο πλανήτης μας δεν θα είναι πια αναγνωρίσιμος.
 Η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού θα επιδεινώσει το πρόβλημα της εξάντλησης των φυσικών πόρων, συμφώνησε ο Τζον Κάστερλαϊν, διευθυντής της Πρωτοβουλίας Πληθυσμιακής Έρευνας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο. 
 Ο ίδιος εκτιμά ότι σημαντικό πρόβλημα είναι και η προβλεπόμενη αύξηση των εισοδημάτων, τα οποία αναμένονται να τριπλασιαστούν τα επόμενα 40 χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο. Η αύξηση του εισοδήματος οδηγεί συνήθως και σε αύξηση της κατανάλωσης ζωικών προϊόντων, των οποίων η παραγωγή απαιτεί μεγάλες ποσότητες ενέργειας και πρώτων υλών.

ΣτρατοΜΑΤατζήδες έτοιμοι για όλα!


Το «ευαγγέλιο» εκπαίδευσης και ο εξοπλισμός που… σοκάρει

ΣτρατοΜΑΤατζήδες έτοιμοι για όλα!
Σε κάθε μαζική πορεία-διαδήλωση, οι αστυνομικές δυνάμεις καλούνται να επιβάλλουν την τάξη. Οι «διμοιρίες καταστολής πλήθους» που παρήγγειλε η Συμμαχία, είναι ενταγμένες στον ελληνικό στρατό. Η ηγεσία του Πεντάγωνου τις δημιούργησε, εξόπλισε και εκπαίδευσε σε χρόνο ρεκόρ.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις καταστολής, σύμφωνα με το Ποντίκι, έχουν το δικό τους «ευαγγέλιο» εκπαίδευσης, το περιεχόμενο του οποίου είναι τουλάχιστον ανατριχιαστικό.

Η «γαλάζια» διακυβέρνηση βρήκε ως αφορμή για τη σύσταση των στρατιωτικών μονάδων καταστολής την απαίτηση του ΝΑΤΟ για τη δημιουργία τμημάτων, τα οποία θα αντιμετωπίζουν διαδηλωτές έξω από βάσεις και στρατόπεδα ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στα διάφορα σημεία του πλανήτη, ειδικά στις «καυτές» περιοχές.

Η κυβέρνηση προχώρησε άμεσα στην προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, ο οποίος, σύμφωνα με το «μνημόνιο» της 33ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, περιλαμβάνει:

- Προστατευτικές προσωπίδες
- Ασπίδες
- Περικνημίδες
- Κλομπ
 -Δακρυγόνα
 -Σπρέι πιπεριού
- Τυφέκια εκτόξευσης δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών
- Πλαστικές χειροβομβίδες
- Χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και άλλα χρήσιμα για την αντιμετώπιση του εσωτερικού εχθρού

Οι «στρατοΜΑΤατζήδες», εκτός του παραπάνω παραδοσιακού εξοπλισμού, είναι δυνατόν να έχουν στη διάθεσή τους μια ολόκληρη γκάμα όπλων νεότατης τεχνολογίας.

Πρόκειται για τα περιβόητα μη θανατηφόρα όπλα, που ενδεχομένως να μην σκοτώνουν, προκαλούν όμως σοβαρότατες βλάβες:

- Ακουστικά μη φονικά όπλα τα οποία προκαλούν προσωρινή κώφωση
- Μικροβιακά μη φονικά όπλα, δηλαδή ουσίες που παραλύουν τον άνθρωπο
- Χημικά μη φονικά όπλα
- Ηλεκτρομαγνητικά μη φονικά όπλα
- Μη φονικά όπλα κινητικής δύναμης. Πρόκειται για όπλα που χρησιμοποιούν κινητική δύναμη και απλά ρίχνουν κάτω στον στόχο
- Οπτικά μη φονικά όπλα, όπλα που προκαλούν τουλάχιστον προσωρινή τύφλωση

ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


ΚΑΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ...


Προσαρμογές μεγαλύτερες από αυτές του Μνημονίου, προτείνει ο Γ. Προβόπουλος 

Δύσκολο αλλά εφικτό το στόχο των 50 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, κι ακόμα περισσότερο, θεωρεί ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, όπως ανέφερε σήμερα στη Βουλή, ενώ προτείνει κατεπείγουσα έναρξη καταγραφής της, προς αξιοποίηση. Επιπλέον, προτείνει προσαρμογές μεγαλύτερες εκείνων που προβλέπονται στο Μνημόνιο, προκειμένου να πειστούν οι αγορές πως η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να περιορίσει το χρέος της Παρουσιάζοντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, την ετήσια έκθεση της ΤτΕ για την νομισματική πολιτική 2010-2011, ο κ. Προβόπουλος ανέφερε πως η επιστροφή της Ελλάδας και του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές, δυσχεραίνεται από την «κακή δυναμική» του δημοσίου χρέους, πρόβλημα που δεν είναι δυνατόν να λυθεί με το Μνημόνιο, ή με αναδιάρθρωση του χρέους, που θα συνιστούσε «καταστροφική επιλογή».
 Επίσης, προτείνει να εστιάσουμε στις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας και στην περαιτέρω υποχώρηση του μισθολογικού κόστους, «όχι όμως μονάχα με οριζόντιες περικοπές μισθών, αλλά με άλλου είδους πιο ευέλικτους τρόπους που να προσαρμόζονται σε κάθε περίπτωση». 
 Ο κ. Προβόπουλος τάχθηκε υπέρ των συγχωνεύσεων ελληνικών τραπεζών, εκτιμώντας πως το 2011 θα καταγραφούν και ζημίες στους προϋπολογισμούς τους, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρίσκεται σε φάση εξόδου από τα προσωρινά μέτρα άφθονης ρευστότητας, με τα οποία οι τράπεζες αντιμετώπιζαν την υποχώρηση των καταθέσεων και τις ανάγκες τους για αποπληρωμή παλαιότερων δανείων του. 
«Είναι βέβαιο πως θα πρέπει να έχουμε το μυαλό μας και στην εισροή ξένων κεφαλαίων» προσέθεσε ο Διοικητής της ΤτΕ.

Υπάρχουν και χώρες στις οποίες η φωνή του λαού φτάνει μέχρι και ...τα αυτιά των κυβερνώντων.

"Δεν πληρώνω-δεν πληρώνω" απ'την κυβέρνηση της Ισλανδίας 
 Νέο βέτο άσκησε χθες ο Ισλανδός πρόεδρος Ολαφούρ Γκρίμσον κατά της αποπληρωμής χρέους ύψους 5 δισ. δολαρίων προς τη Βρετανία και την Ολλανδία, μετά την...ψήφιση σχετικού νόμου.
 Τα χρέη αυτά προήλθαν από την κατάρρευση το 2008 της ηλεκτρονικής τράπεζας Icesave, η οποία ανήκε στην ισλανδική τράπεζα Landsbanki.
 Η τράπεζα Icesave κατέρρευσε μαζί με τις άλλες ισλανδικές τράπεζες τον Οκτώβριο του 2008, αφήνοντας χωρίς λεφτά 340.000 Βρετανούς και Ολλανδούς καταθέτες. Οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Ολλανδίας αποζημίωσαν για τις απώλειες τους πολίτες τους, απαιτώντας τα χρήματα από την ισλανδική κυβέρνηση. 
Οι Ισλανδοί απέρριψαν με δημοψήφισμα πέρυσι την αποπληρωμή του χρέους, παρόλο που η Βουλή είχε ψηφίσει σχετικό νόμο (Icesave bill). Τώρα, μετά το νέο βέτο του Ισλανδού προέδρου, η αποπληρωμή του χρέους θα τεθεί ξανά σε δημοψήφισμα. 

ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΗΤΟΣ...

Πώς η κρατική τηλεόραση παρουσίασε την φραστική επίθεση στον πρωθυπουργό
Η κρατική τηλεόραση αρκέστηκε μόνο στην παρουσίαση βουβών πλάνων, μιας εικόνας που έχουν πληρώσει ήδη οι έλληνες φορολογούμενοι.
 Όλα τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν την φραστική επίθεση που δέχθηκε ο έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου σε γερμανικό πανεπιστήμιο από έλληνες φοιτητές που εισέβαλαν και θέλησαν να αναρτήσουν και πανό διαμαρτυρίας.
 Το θέμα παρουσίασε και η κρατική τηλεόραση η οποία μάλιστα είχε σε αποκλειστικότητα και τα πλάνα από την φραστική επίθεση κατά του κ. Παπανδρέου, η οποία σίγουρα αποτελεί άσχημο γεγονός ειδικά όταν γίνεται στη Γερμανία όπου οι σχέσεις των δύο χωρών είναι ήδη τεταμένες με αφορμή την κρίση. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του θέματος από την κρατική τηλεόραση, οι δημοσιογράφοι μιλούσαν για αυτό το περιστατικό που αμαυρώνει την εικόνα της χώρας, ενώ έδειχνε και πλάνα από το περιστατικό.
 Έδειχνε όμως μόνο πλάνα με τους δημοσιογράφους να μιλούν και να μην αφήνουν τον φυσικό ήχο να ακουστεί, δεν έδειχναν δηλαδή ολοκληρωμένη την εικόνα της φραστικής επίθεσης, μίας εικόνας που δεν ανήκει στην κρατική τηλεόραση, αλλά στους έλληνες φορολογούμενους που πληρώνουν στους λογαριασμούς τους την κρατική τηλεόραση για να δείχνει τα γεγονότα καθαρά και όχι μισά.
απο το newsit.gr

ΕΧΕΙ ΡΕΥΜΑ Ο ΑΤΙΜΟΣ....

Επεισοδιακή ομιλία Παπανδρέου
 Φοιτητές εισέβαλαν και διέκοψαν την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο πανεπιστήμιο Humboldt. Φώναξαν συνθήματα για την Ελλάδα. Πώς αντέδρασε ο πρωθυπουργός. Την Τρίτη η κρίσιμη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ 

 Λεκτική επίθεση κατά του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, εξαπέλυσαν περίπου 30 φοιτητές στη Γερμανία. Ο πρωθυπουργός μιλούσε στο πανεπιστήμιο Humboldt, όταν οι φοιτητές προσπάθησαν να σηκώσουν πανό και τον διέκοψαν φωνάζοντας ότι ο λαός στην Ελλάδα πεινάει. Ένα από τα συνθήματα που φώναζαν ήταν "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, να ληστεύει το λαό". 
Οι νεαροί διέκοψαν επανειλημμένα την ομιλία του πρωθυπουργού, ο οποίος τους παρότρυνε να τον ακούσουν και μετά να διαμαρτυρηθούν. "Εγώ θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις των παιδιών", είπε ο πρωθυπουργός, κάνοντας μάλιστα την πρόταση αν υπάρχει κάποιος εκπρόσωπός τους να λάβει το λόγο, χωρίς να εισακουστεί.
 Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση της αστυνομίας, που έβγαλαν τους φοιτητές από την αίθουσα. Ο πρωθυπουργός βγήκε για λίγο και επέστρεψε για να συνεχίσει την ομιλία του. 
Ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στο Βερολίνο, όπου την Τρίτη θα συναντηθεί με την καγκελάριο Μέρκελ, ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις 11 Μαρτίου και της Συνόδου Κορυφής στις 25 Μαρτίου. Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Ελσίνκι, όπου θα συναντήσει την πρωθυπουργό της Φινλανδίας. Γερμανία και Φινλανδία, κρατούν ιδιαίτερα σκληρή στάση στο θέμα του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας και της ενίσχυσης του μηχανισμού στήριξης της ευρωζώνης. Δημοσιεύτηκε:news247.gr

ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!!



«Να σου κάτσει στο λαιμό»! 
Αποδοκιμασίες σε Πρωτόππαπα που γευμάτιζε σε εστιατόριο της Αθήνας Στο γραφείο του Δ. Ρέππα βρέθηκε η μηχανοκίνητη πορεία των εργαζομένων των ΜΜΜ.
 Λίγο πιο δίπλα, σε γνωστό εστιατόριο, βρισκόταν ο Χρήστος Πρωτόπαππας. Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία του, οι εργαζόμενοι των ΜΜΜ κατευθύνθηκαν έξω από το μαγαζί και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του στελέχους του ΠΑΣΟΚ που γευμάτιζε.
 «Να σου κάτσει στο λαιμό», φώναζαν μεταξύ άλλων οι διαδηλωτές. Το περιστατικό δεν πήρε περαιτέρω διαστάσεις καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν από το χώρο τους εργαζομένους των ΜΜΜ.
απο το newsbeast.gr

ΕΛΛΑΔΑ...ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ...ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΜΜΙΑ!!!

Απογοήτευση και ανασφάλεια 
Αποκαρδιωτικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Κυριαρχεί η ανασφάλεια και η απαισιοδοξία. Περισσότερο ανικανοποίητες οι γυναίκες. Θετική η στάση των φοιτητών απέναντι στους μετανάστες 

Σε ερώτημα της έρευνας για το κατά πόσοι είναι ικανοποιημένοι οι Έλληνες από την ποιότητα ζωής τους, ποσοστό 29,2% των συμμετεχόντων δήλωσε καθόλου ή λίγο ικανοποιημένο. Οι γυναίκες ήταν μάλιστα εκείνες που εμφανίζουν το μικρότερο ποσοστό ικανοποίησης, ιδιαίτερα στις ηλικίες 45-59, ενώ πιο ικανοποιημένοι απ’ όλους εμφανίζονται οι νέοι κάτω των 29 ετών.
 Η αίσθηση ευαρέσκειας φαίνεται να σχετίζεται με το επίπεδο εκπαίδευσης (όσο υψηλότερο είναι, τόσο πιθανότερο να παρατηρείται μεγαλύτερη ικανοποίηση) και με την οικονομική κατάσταση. Σε ό,τι αφορά το επίπεδο διαβίωσης, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία εμφανίζονται περισσότερο ικανοποιημένοι από τους νεότερους. 
Έξι μάλιστα στους δέκα δηλώνουν γενικά ικανοποιημένοι από την υγεία τους, αν και το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν «μη ικανοποιημένοι» ξεπερνά το 16%, αυξημένο σημαντικά σε σχέση με το αντίστοιχο του 2009, που ήταν στο 9%. 
Το 54,3% των ερωτηθέντων δηλώνει ευχαριστημένο με ό,τι έχει πετύχει στη ζωή του (στη σχετική ερώτηση την απάντηση «πολύ» έδωσε το 12,7% και «αρκετά» το 41,6%), ενώ το 17,5% εμφανίζεται μη ικανοποιημένο.
 Το ποσοστό των «μη ικανοποιημένων» αυξήθηκε σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, που ήταν στο 11%. Στο μεταξύ, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (52%) δηλώνουν απαισιόδοξοι. Πρόκειται για αύξηση 20 μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση του 2009 (32%), ενώ ποσοστό 29,3% δεν νιώθουν ούτε αισιοδοξία ούτε απαισιοδοξία. 
Μάλλον ανασφαλές για το μέλλον αισθάνεται το 60% των συμμετεχόντων στην έρευνα, ενώ η αίσθηση ασφάλειας που νιώθει το 41% των πολιτών δεν είναι ικανοποιητική. 
Από τα ποσοστιαία δεδομένα που εξήχθησαν από τις απαντήσεις «ικανοποίησης» των συμμετεχόντων στην έρευνα, αναδείχθηκε ένας «δείκτης» ποιότητας ζωής που κινείται σε μια νοητή κλίμακα μεταξύ 0 και 100, όπου τιμή μεγαλύτερη από το 50 δείχνει θετική στάση, ενώ τιμή μικρότερη από το 50 δηλώνει το αντίθετο.
 Έτσι, ο πιο υψηλός δείκτης ικανοποίησης είναι εκείνος της ελευθερίας έκφρασης (69,9 μονάδες), ενώ ακολουθεί ο δείκτης της υγείας (65,3) και ο δείκτης των προσωπικών σχέσεων (64,2). 
Στον αντίποδα, ο χαμηλότερος δείκτης είναι εκείνος της μελλοντικής αίσθησης ασφάλειας (29,7) και ο δείκτης της αισιοδοξίας (36,1), ενώ ο συνολικός δείκτης («γενική ικανοποίηση») βρίσκεται στο 50,9. Όλοι ανεξαιρέτως οι δείκτες παρουσιάζουν πτώση σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, με το δείκτη της αισιοδοξίας να κατακρημνίζεται κατά 10,5 μονάδες από το 2009 και κατά 16,4 μονάδες σε σύγκριση με το 2008.

ΚΩΜΩΔΙΑ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ:ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Απροστάτευτο το Αιγαίο για 4 ώρες 
Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα τη Παρασκευή 18/02 καθώς εξαιτίας της κακοκαιρίας προκλήθηκε μπλακ άουτ στον Θάλαμο Επιχειρήσεων του πρώην ΥΕΝ, με αποτέλεσμα το σύστημα έρευνας και διάσωσης να μην έχει καμία εικόνα για το τι γίνεται στο Αιγαίο για τέσσερις ολόκληρες ώρες. Το εφεδρικό σύστημα δεν λειτούργησε καθώς δεν υπήρχαν καύσιμα

  Χάος προκλήθηκε στο Θάλαμο Επιχειρήσεων του πρώην ΥΕΝ εξαιτίας της αδιαφορίας αλλά και της ελλιπής οργάνωσης του κυβερνητικού επιτελείου.
 Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", το Αιγαίο έμεινε απροστάτευτο για τέσσερις ώρες αφού η σφοδρή κακοκαιρία την Παρασκευή έθεσε εκτος λειτουργίας το κέντρο συντονισμού του οργανισμού, με αποτέλεσμα να μην έχουμε καμία εικόνα για το τι γίνεται εκεί. Μάλιστα όπως τονίζουν από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα.
 Η κυβερνητική ασυνεννοησία είναι εμφανής αφού ενώ ο Θάλαμος Επιχειρήσεων έχει περάσει στην ευθύνη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, η συντήρηση του κτηρίου παραμένει στον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννη Διαμαντίδη.
 Όπως αναφέρει το δημοσίευμα όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής όταν λόγω της κακοκαιρίας προκλήθηκε μπλακ άουτ και κατέρρευσε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης. Μετά τη διακοπή του ρεύματος επιχειρήθηκε μεν να τεθεί σε ισχύ η ηλεκτρογεννήτρια που υπάρχει σε τέτοιους είδους περιπτώσεις αλλά δεν υπήρχε πετρέλαιο για να λειτουργήσει!
 Χαρακτηριστική είναι η παρέμβαση του Γιάννη Πλακιωτάκη, τομεάρχη της ΝΔ, ο οποίος διερωτήθηκε τι θα συνέβαινε αν είχαμε ναυτικό ατύχημα στα θαλάσσια σύνορά μας με τη Τουρκία. Κανείς δεν θέλει να σκεφτεί τι θα γινόταν αν συνέβαινε οποιοδήποτε ναυτικό ατύχημα τη στιγμή που η Πολιτεία έχει αφήσει την Ελλάδα έρμαιο της αδιαφορίας της, να θαλασσοδέρνεται.
 Και όλα αυτά συνέβησαν ενώ ο ιδιώτης υπεύθυνος για τη συντήρηση της ηλεκτρογεννήτριας είχε ειδοποιήσει εγγράφως τις αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος ότι τα καύσιμα δεν επαρκούν για μια έκτακτη ανάγκη.
Αλλά όπως φαίνεται οι αρμόδιοι αγρόν ηγόραζαν καθώς τον αγνόησαν επιδεικτικά με αποτέλεσμα το σύστημα Έρευνας και Διάσωσης να ήταν "τυφλό" σχετικά με τι γινόταν στις ελληνικές θάλασσες την ώρα που επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ενώ κινούνται 131.476 πλοία όλων των κατηγοριών σχεδόν καθημερινά.
 Κατά τις 11 το βράδυ ευτυχώς έσπευσαν στον δίκτυο ασυρμάτων στον Ασπρόπυργο δύο αξιωματικοί του λιμενικού ώστε να έχουν κάποιου είδους επαφή με τις λιμενικές αρχές και τα παραπλέοντα πλοία, ενώ τέθηκε σε επιφυλακή και το Λιμεναρχείο Πειραιά.
Σημειώνεται ότι το πρόβλημα αποκαταστάθηκε μετά τη μια τα ξημερώματα του Σαββάτου ενώ αν και το μπλακ άουτ δε προκάλεσε κανένα πρόβλημα κατά τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Κ. Σούλη, σύμφωνα με την εφημερίδα το σκηνικό επαναλήφθηκε και την επόμενη μέρα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Νέα επεισόδια με τραυματισμούς στην Κερατέα
 Νέα επεισόδια μεταξύ των ΜΑΤ και κατοίκων της Κερατέας, σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής (20/02), επί της Λ.Λαυρίου.

 Για άλλη μια φορά αστυνομικοί των ΜΑΤ και κάτοικοι της Κερατέας βρέθηκαν αντιμέτωποι σε οδομαχίες με μολότοφ και δακρυγόνα το βράδυ της Κυριακής(20/02), επί της Λ. Λαυρίου.
 Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι οι αστυνομικές δυνάμεις, εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον των συγκεντρωμένων πολιτών μεταξύ των οποίων βρισκόταν και γυναίκες με παιδιά, τους οποίους επιχείρησαν να τρέψουν σε φυγή προς την πόλη της Κερατέας. 
Στην εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων οι κάτοικοι οι οποίοι ανασυντάχτηκαν , απάντησαν με πέτρες και μολότοφ.
 Οι συγκρούσεις πήραν για μια ακόμα φορά δραματικό χαρακτήρα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκαν τραυματισμοί πολιτών, μεταξύ των οποίων και ενός νεαρού 25 περίπου χρόνων ο οποίος έχει μεταφερθεί με κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο πίσω μέρος του κεφαλιού σε Νοσοκομείο.
 Την ώρα αυτή παρά τη μεγάλη ένταση που επικρατεί στην περιοχή,οι συγκρούσεις έχουν σταματήσει

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ....


Γλίτωσε το εδώλιο
 Για κατάχρηση της βουλευτικής ασυλίας εκ μέρους της κας Μιλένας Αποστολάκη, η οποία εμπόδισε τον πρώην σύζυγό της να έχει επικοινωνία με το γιο τους, καταδίκασε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου την Ελλάδα 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Πρώτου Θέματος” (20/02), ο πρώην σύζυγος της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης προσέφυγε στο Στρασβούργο, προκειμένου να διεκδικήσει το δικαίωμα να την εγκαλέσει ποινικά για παράβαση των όρων επαφής με το παιδί τους.
 Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΔΔΑ, η κα Αποστολάκη εκμεταλλεύτηκε τη βουλευτική της ασυλία, προκειμένου να αποφύγει να καθίσει στο εδώλιο του δικαστηρίου.
 Κατά συνέπεια, το Δικαστήριο έκρινε πως το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει να καταβάλει το ποσό των 19.000 ευρώ συν τους τόκους ως αποζημίωση στον πρώην σύζυγό της κας Αποστολάκη, επειδή το 2007 η Βουλή δεν ενέκρινε την άρση της ασυλίας της, όταν εκείνος στράφηκε νομικά εναντίον της. Με την απόφασή του αυτή, το Δικαστήριο ουσιαστικά αναγνώρισε πως η άρνηση να αρθεί η ασυλία της υφυπουργού για ενέργειες που δε σχετίζονται άμεσα με τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα, παραβιάζει το δικαίωμα προσφυγής του πρώην συζύγου της, Π. Συγγελίδη, και πατέρα του παιδιού τους, στη Δικαιοσύνη.
 Σημειώνεται δε, πως το Δικαστήριο έκρινε “άνιση μεταχείριση” το γεγονός πως την ώρα που ο πατέρας του παιδιού δεν μπορούσε να κινηθεί ποινικά εναντίον της, εκείνη διατηρούσε το δικαίωμα αυτό στο ακέραιο.

ΠΕΤΥΧΕ Η "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ,ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΣΕ ΣΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ

Τέλος οι απεργίες στην Αίγυπτο 
Απεργίες τέλος στην Αίγυπτο, όπως αποφάσισαν και ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας.
 "Θα αντιμετωπίζουν τις συνέπειες, όσοι παραλύουν την παραγωγή της χώρας", αναφέρει η ανακοίνωση του στρατού 
Με ανακοίνωσή τους, οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου, γνωστοποίησαν σε όλους τους εργαζομένους, την απόφασή τους να απαγορεύσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται τις τελευταίες μέρες στην χώρα. 
"Το Ανώτατο Συμβούλιο των Αιγυπτιακών Ένοπλων Δυνάμεων δε θα επιτρέψει (να συνεχιστούν) αυτές οι παράνομες πρακτικές, διότι θέτουν σοβαρούς κινδύνους για τη χώρα. Θα ληφθούν νομικά μέτρα για να προστατευθεί η ασφάλεια της χώρας και του λαού", ανέφερε η ανακοίνωση του στρατού.

ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ ΒΑΡΩΝΗ ΑΝΝΑ!!



Ακατάλληλα 8 στα 10 σχολεία 
Τον κώδωνα κινδύνου κρούουν δημοτικοί σύμβουλοι για την γκρίζα εικόνα των σχολείων της Αθήνας. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί σχολική μονάδα που ξεκίνησε να χτίζεται το 1986 και ακόμα δεν έχει παραδοθεί. Ελλιπής συντήρηση, σάπια κουφώματα, μηδαμινές εργασίες υποδομών
Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα σχολικά κτίρια της Αθήνας, καθώς οι χρόνιες ελλείψεις και τα κτιριακά προβλήματα καθιστούν αρκετά από αυτά ολικώς ή μερικώς ακατάλληλα.
 Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή», υπάρχει σχολική μονάδα που ξεκίνησε να χτίζεται το 1986 και ακόμα δεν έχει παραδοθεί, καθώς εκκρεμεί η αποπεράτωση εργασιών πυρασφάλειας, ενώ σε άλλα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης επικινδυνότητας τοίχου. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της νέας δημοτικής αρχής περίπου οκτώ στα δέκα σχολεία που βρίσκονται στα όρια του δήμου Αθηναίων ουσιαστικά τελούν υπό εγκατάλειψη, καθώς η συντήρησή τους είναι επιεικώς πλημμελής και οι απαιτούμενες εργασίες επισκευών βρίσκονται στα συρτάρια.
 Ήδη, ο δήμος της Αθήνας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων αναζητεί ελεύθερα οικόπεδα προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες ανέγερσης 36 καινούργιων σχολείων.
 Οι εκκρεμότητες είναι ουκ ολίγες και ορισμένες χρήζουν και επείγουσας διευθέτησης. Για παράδειγμα νηπιαγωγείο του 6ου διαμερίσματος, το οποίο έχει κριθεί ακατάλληλο και ο δήμος καλείται τώρα να επισπεύσει τη μεταστέγασή του.
 Σε άλλο σχολικό συγκρότημα, στα Άνω Πετράλωνα, οι όποιες εργασίες επισκευών έχουν παγώσει εδώ και καιρό, καθώς υπάρχει δικαστική εμπλοκή, επειδή το ιδιοκτησιακό καθεστώς της σχολικής μονάδας είναι θολό. 
Σε αρκετά σχολικά συγκροτήματα οι αυλές είναι σε «μαύρο χάλι», ενώ αρκετές αίθουσες χρειάζονται αντικατάσταση κουφωμάτων. 
Προς την κατεύθυνση αυτή, αρμόδιοι του δήμου διευθυντές όλων των σχολείων να αποστείλουν στοιχεία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το κάθε ένα ξεχωριστά, ώστε να γίνει η σχετική αξιολόγηση να δοθεί η ανάλογη προτεραιότητα. Στόχος της δημοτικής αρχής που έχει αναλάβει λόγω «Καλλικράτη» τις επιπλέον αρμοδιότητες στον τομέα της Εκπαίδευσης είναι να έχει δοθεί βιώσιμη λύση για τουλάχιστον δύο σχολεία σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...