ΚΑΛΑ ....ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΤΙΠΟΤΑ;;;

Στη Μονή Βατοπεδίου ο Γιώργος Καρατζαφέρης 

 Προσκυνηματική επίσκεψη Τη Μονή Βατοπαιδίου επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. 
 Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναχώρησε γύρω στις 11 το πρωί με σκάφος του Λιμενικού από το λιμανάκι της Ιερισσού και ήδη βρίσκεται στο μοναστήρι όπου του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από τον ηγούμενο Εφραίμ και τους 110 μοναχούς τους αδελφότητας. 
 Η επίσκεψη είναι προσκυνηματική.Ο κ.Καρατζαφέρης θα παρακολουθήσει τις ακολουθίες του Αγιορείτικου τυπικού και θα έχει συνομιλίες με τους πατέρες. 
 Πηγή: agioritikovima.gr

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ...

Επαναπροσλαμβάνουν συνταξιούχους διευθυντές του ΟΣΕ! 
Ιστορίες καθημερινής νεοελληνικής ...παράνοιας στον καταχρεωμένο οργανισμό. Δεμένοι στην καρέκλα ..εθισμένοι στην κουτάλα 
Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της διοίκησης του ΟΣΕ να προσλάβει εκ νέου πέντε διευθυντές που συνταξιοδοτήθηκαν πριν από μερικούς μήνες. Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας η επαναπρόσληψη τους ήταν αναγκαία, καθώς λόγω των μαζικών συνταξιοδοτήσεων, πολλές διευθυντικές θέσεις είχαν μείνει κενές. Ωστόσο, εκείνοι που αντιδρούν υποστηρίζουν ότι είναι ηθικά απαράδεκτο να προσλαμβάνονται συνταξιούχοι, την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι μετατάσσονται σε άλλες υπηρεσίες, ενώ τονίζουν ότι δεν έγινε προκήρυξη των θέσεων και εκδήλωση ενδιαφέροντος και από άλλους υποψήφιους 

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΦΑΠΕΣ...

ΓΙΩΡΓΟ.....ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ(ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ)

 Βαθύς προβληματισμός για τον Πρωθυπουργό 

 Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται το Μαξίμου για την αντιμετώπιση φαινομένων παράλυσης της κυβέρνησης που ήρθαν στην επιφάνεια με την οξύτατη σύγκρουση Βενιζέλου-Ραγκούση. Οι δυσλειτουργίες της κυβερνητικής μηχανής, οι διαμάχες υπουργών, οι καθυστερήσεις σε κρίσιμους τομείς παραγωγής έργου συνθέτουν μια εικόνα κάθε άλλο παρά ικανοποιητική για την κυβέρνηση.
 Μέσα σε αυτό το κλίμα, αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σχεδιάζει διόρθωση πορείας, με αλλαγές στη λειτουργία του και τη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος. 
Στόχος είναι να επιταχύνει τους ρυθμούς του παραγόμενου έργου, ώστε να αποφύγει μια δυσμενή αξιολόγηση από την Τρόικα το Μάιο. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Πρωθυπουργός, είναι αντιμέτωπος με την ανάγκη να πάρει αποφάσεις σε τρεις τομείς: την ανάπτυξη, το κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 
 Ήδη η τρόικα έχει συντάξει μυστική έκθεση για το βαθμό υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, ο οποίος κρίνεται «απογοητευτικός». Τα επαγγέλματα δεν άνοιξαν, οι μετατάξεις δεν προχώρησαν και το κόστος των ΔΕΚΟ δεν έχει μειωθεί. Χαρακτηριστικό είναι ότι στελέχη του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι «με αυτή την κυβέρνηση και αυτές τις επιδόσεις, η αξιολόγηση του Μαΐου θα είναι θρίλερ».

Εκδικήθηκαν για την απόλυσή τους!!!(ας τα βλέπουν μερικοί...)

 Εκδικήθηκαν για την απόλυσή τους Εξαγριωμένος όχλος απολυμένων εργατών έκαψαν μέχρι θανάτου ανώτατο διευθυντικό στέλεχος χαλυβουργίας στην Ινδία Αφορμή της επίθεσης ήταν η απόλυσή τους 

Τέσσερα άτομα συνέλαβε η Ινδική αστυνομία που φέρονται ότι ήταν μέρος ενός όχλου που έκαψαν μέχρι θανάτου ανώτατο διευθυντικό στέλεχος χαλυβουργίας της χώρας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τουλάχιστον 30 άτομα έλουσαν με βενζίνη το αυτοκίνητο του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της GKW, Radheshyam Ray. Όπως δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο επικεφαλής αστυνομικός Ajay Kumar Sarangi ο όχλος κατάβρεξε το τζιπ του Ray με βενζίνη και του έβαλε φωτιά καθώς έβγαινε από το εργοστάσιο στη περιφέρεια Bolangir του κρατιδίου της ανατολικής Orissa. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως το διευθυντικό στέλεχος εμποδίστηκε στην προσπάθειά του να διαφύγει από το φλεγόμενο αυτοκίνητο και αργότερα πέθανε από σοβαρά εγκαύματα. Περιστατικά βιομηχανικής βίας είναι κοινά στην Ινδία. Αφορμή της επίθεσης ήταν η απόλυσή τους.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ!!! Η Αργεντινή δεν ήταν τίποτε. Εσάς θα σας εξαφανίσουν…


Ένα άρθρο γραμμένο από τον Δρα Mark Weisbrot, διακεκριμένου οικονομολόγου (Washington D.C.) που έζησε τα γεγονότα της Αργεντινής από κοντά.


Ερώτηση: Στην Ελλάδα κύριε καθηγητά, δεν γνωρίζουμε πολλά για το τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. Το μόνο που θυμάμαι (και μ’ έχει σημαδέψει), είναι ένα πλάνο από κάπου ψηλά, που έδειχνε μία «αδέσποτη» αγελάδα να τρέχει και κόσμο, πολύ κόσμο, να την κομματιάζει ενώ ήταν ζωντανή(!) όπως έλεγε ο σπίκερ, για να εξασφαλίσει κρέας...

Εκτός ελέγχου η ανεργία

 Κατά 5,51% αυξήθηκαν μέσα σε ένα μόλις μήνα οι άνεργοι στην Ελλάδα.
 Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του οργανισμού άγγιξαν τον Ιανουάριο τα 689.558 άτομα, εκ των οποίων σχεδόν οι έξι στους δέκα (57,14%) είναι γυναίκες. Το θολό τοπίο της απασχόλησης αποτυπώνεται επίσης στη μείωση κατά 16,71% στις αναγγελίες προσλήψεων και στην αύξηση κατά 7,06% στις απολύσεις.
 Στην ηλικιακή ομάδα 30-54 ετών αναλογεί το 62,31% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 28,29% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,40%. Σύμφωνα με τους αριθμούς, εκτός από τις γυναίκες η ανεργία πλήττει περισσότερο και όσους δεν διαθέτουν πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών.
 Συγκεκριμένα, στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το 45,76% των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως και Γ’ Γυμνασίου) αναλογεί το (38,83%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 14,09% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση αναλογεί το 1,32%. Στους έλληνες υπηκόους αναλογεί το 92,26% των εγγεγραμμένων ανέργων, στους υπηκόους τρίτων χωρών το 6,15% και στους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1,59%.

ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΤΟΡΑ ΜΟΥ...ΚΑΙ ΕΣΥ

 «Θα εκπλαγείτε από τα ποσοστά του ΔΗΣΥ» 
Αισιόδοξη για το αποτέλεσμα η Ντόρα Μπακογιάννη «Όποτε και να γίνουν εθνικές εκλογές, θα εκπλαγείτε από τα ποσοστά που θα πάρει η Δημοκρατική Συμμαχία», δήλωσε σήμερα από τον Βόλο, η πρόεδρος του κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την χώρα.
 Η κ. Μπακογιάννη πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα πρόωρων εκλογών και σχολιάζοντας το ενδεχόμενο κυβερνήσεων συνεργασίας ανέφερε ότι το αποτέλεσμα των ερχόμενων εκλογών, ή των πρόωρων εκλογών, εφόσον ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου το αποφασίσει, θα δώσει και το στίγμα για συνεργασίες ή μη.

Διαδήλωση έξω από το σπίτι του Σημίτη

"Ντου" στο σπίτι του Σημίτη (ΒΙΝΤΕΟ)
Περίπου 300 πολίτες βρίσκονται αυτή την ώρα στο Κολωνάκι πολύ κοντά την κατοικία του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

Οι πολίτες διαμαρτύρονται για την πολιτική που εκείνος άσκησε για δύο τετραετίες, η οποία όπως λένε μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση ένα βήμα πριν την πτώχευση.
Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα όπως «φέρτε πίσω τα κλεμμένα».
Ισχυρή αστυνομική δύναμη δεν έχει επιτρέψει στους διαδηλωτές να φτάσουν έξω από την πολυκατοικία στην οποία διαμένει ο πρώην πρωθυπουργός.



zougla.gr

ΕΠΟΧΕΣ ...ΧΑΤΖΑΡΑ ΣΤΗ ΝΕΤ..

Βαφτίστηκε ..«αποχώρηση»! 
«Αποχώρησαν» 120 εργαζόμενοι από την Cosmote, ακούσαμε χθες το απόγευμα στο δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης.
 Τι κομψότης, τι χάρις, τι λεπτότης εκ μέρους των δημοσιογράφων της ΝΕΤ! Αλλά και τι πλούτος στη χρήση της ελληνικής γλώσσας. Καθότι...εν προκειμένω η λεγόμενη «αποχώρηση» δεν είναι τίποτα άλλο από τις απολύσεις των 120 εργαζομένων στη θυγατρική του ΟΤΕ, τους οποίους προφανώς κανείς δεν ρώτησε αν ήθελαν να «αποχωρήσουν»!
 Στο δικό μας το χωριό τουλάχιστον αυτό λέγεται διαστρέβλωση της είδησης. Εχει και η κυβερνητική προπαγάνδα τα όριά της
greece-salonika.blogspot.com

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ!!!

Human Planet - Eνα καταπληκτικό video

ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ ΣΕ ΒΛΕΠΩ

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ «Κοιτάζω μπροστά και βλέπω αχνό φως…»
  Η κυβέρνηση διαψεύδει τα σενάρια αναδιάρθρωσης, επιτίθεται στη ΝΔ για τα αίτια που οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, καλεί σε συναίνεση την αντιπολίτευση και δηλώνει έτοιμη να δώσει τη μάχη της 25ης Μαρτίου, παρότι τα προγνωστικά δεν είναι και τα καλύτερα. 
«Είμαστε στη μέση του τούνελ. Κοιτάζω πίσω μου και βλέπω μια χαραμάδα φωτός επειδή προχωρήσαμε αρκετά. Κοιτάζω μπροστά μου και βλέπω μια χαραμάδα φωτός επειδή πρέπει να γίνουν και άλλα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο Πολιτικό Συμβούλιο, απουσία του πρωθυπουργού, ο οποίος είναι κλινήρης.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ...ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΙ!!!

Στη Σούδα 500 αμερικανοί πεζοναύτες ...με αεροπλάνα και βαπόρια
 Τρία αμερικανικά μεταγωγικά πλοία με 500 πάνοπλους αμερικανούς πεζοναύτες ζήτησαν άδεια από τις ελληνικές αρχές και πήραν το "πράσινο φως" να καταπλεύσουν τις προσεχείς ώρες στη βάση της Σούδας στην Κρήτη ώστε να...βοηθήσουν, εφόσον χρειαστεί, σε επιχειρήσεις εκκένωσης και διάσωσης στη Λιβύη.
 Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τις επόµενες ηµέρες αναμένεται να αφιχθεί ένα ελικοπτεροφόρο που έχει δυνατότητες αεροµεταφοράς κοµάντος σε «καυτές»περιοχές, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκονται ήδη στη Σούδα τρία γερμανικά μεταγωγικά C – 160 και δύο αμερικανικά μεταγωγικά C – 130 που χρησιμοποιήθηκαν για επιχειρήσεις εκκένωσης από τη Λιβύη τις προηγούμενες ημέρες. 
 Ο αµερικανικός σχεδιασµός για ανακατάταξη δυνάµεων στη Μεσόγειο και η µετακίνησή τους κοντά στη Λιβύη, που ίσως περιλαµβάνει και την Ιταλία, συµπίπτει µε την ανάπτυξη ανοιχτά της Λιβύης της αντιτροµοκρατικής αρµάδας της Μεσογείου και µε την πύκνωση των πτήσεων του γιγαντιαίου αµερικανικού “ιπτάµενου κατασκόπου”, που εξορµά από τη Σούδα υποκλέπτοντας ό, τι εκπέµπεται από τη Λιβύη.
 Στο µεταξύ ανοιχτά της Λιβύης έχουν αναπτυχθεί περίπου 20 πολεµικά πλοία – αµερικανικά (2), βρετανικά (2), ιταλικά (5), γερµανικά (3), τουρκικά(4) και από ένα (1) ολλανδικό, γαλλικό, ισπανικόκαι ελληνικό. Μερικά ακόµα µετακινούνται ή είναι κοντά σε ετοιµότητα, όπως δύο ελληνικά στη Σούδα 

Πωλούνται σημαίες της «Ανεξάρτητης Κρήτης»!

Η σημαία της ανεξάρτητης Κρήτης κυματίζει πλέον στις βιτρίνες των Διεθνών Ηλεκτρονικών Καταστημάτων.




Η ιστοσελίδα γερμανικού ηλεκτρονικού καταστήματος, πουλά την σημαία της ανεξάρτητης Κρήτης.
Είναι σίγουρο ότι η παρούσα ενέργεια έχει ως απώτερο σκοπό την προέκταση της προπαγάνδας, που ξεκίνησαν από το διαφημιστικό spot της Vodafone.
Η τιμή πώλησης ανέρχεται στην φιλική τιμή των 9,90 ευρώ με τα μεταφορικά από Γερμανία. Η τιμή είναι πολύ δελεαστική γεγονός που αποδεικνύει την συγχρηματοδότηση της παραγωγής.
Όπως καταλαβαίνεται ένα Εργοστάσιο παραγωγής σημαιών δεν θα παρήγαγε προϊόν χωρίς να εξασφαλίσει το ελάχιστο κέρδος από μια παρτίδα παραγωγής.
Η διεύθυνση του εργοστασίου παραγωγής δεν θα έπαιρνε το ρίσκο να προχωρήσει στην παραγωγή ενός τέτοιου προϊόντος, χωρίς να έχει διασφαλίσει την πώληση της παρτίδας και εάν δεν είχε λάβει την σχετική χρηματοδότηση.
Ποιός είναι λοιπόν ο χρηματοδότης αυτής της προπαγάνδας;

....ΚΑΙ ΕΓΩ ΧΟΡΕΥΩ ΣΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ!!!

ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ

ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ!!!!

ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ;;;;


Όργιο σπατάλης από ΠΑΣΟΚ-Νέα Δημοκρατία

Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ: Τα δύο μεγάλα κόμματα ξοδεύουν 2,5 φορές πάνω από τα έσοδά τους! Ο κρατικός προϋπολογισμός και τα δάνεια που τους παρέχονται αφειδώς από τις τράπεζες κρατούν στη ζωή τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα της χώρας, τα οικονομικά των οποίων βυθίζονται στην αδιαφάνεια και μαρτυρούν κατασπατάληση δημόσιου χρήματος στη δυσκολότερη οικονομική περίοδο για τη χώρα.
 Αν ήταν εταιρείες, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία θα είχαν κηρύξει φαλιμέντο, καθώς από τα ελάχιστα στοιχεία που μπορεί κανείς να διακρίνει από τους ισολογισμούς-μνημεία αδιαφάνειας του 2010, προκύπτει ότι το μεν κυβερνών κόμμα «μπήκε μέσα» πάνω από 42 εκατ. ευρώ, το δε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περίπου κατά 25 εκατ. ευρώ, ενώ τα δύο κόμματα έχουν προεισπράξει την κρατική επιχορήγηση μέχρι το 2016. 
 Αμφότερα τα κόμματα, όπως αναφέρει σήμερα η Ελευθεροτυπία, χρειάστηκε να πάρουν νέα δάνεια για να κλείσουν τις τρύπες τους, ουσιαστικά δηλαδή να αποπληρώσουν τα υφιστάμενα δάνειά τους που, σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, ξεπερνούν συνολικά τα 232 εκατ. ευρώ. Οι τράπεζες, που έχουν κλείσει τις στρόφιγγες των χορηγήσεων για επιχειρήσεις και ιδιώτες, δάνεισαν αφειδώς 40 εκατ. ευρώ στο ΠΑΣΟΚ και άλλα 25 εκατ. ευρώ στη Νέα Δημοκρατία.
 Οι ισολογισμοί των κομμάτων είναι κυριολεκτικά γραμμένοι στο χέρι και δεν αναδεικνύουν ούτε κατά προσέγγιση την πραγματική οικονομική τους κατάσταση.
 Ουσιαστικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, δεν πρόκειται για ισολογισμό, αλλά για γενική καταγραφή εσόδων-εξόδων.
 Το γεγονός ότι δεν υπάρχει διπλογραφικό σύστημα με αναλυτική καταγραφή των επιμέρους οικονομικών στοιχείων (υποχρεώσεις, ταμειακές ροές κ.ά.) και έκθεση ορκωτού ελεγκτή τούς καθιστά αναξιόπιστους.
 ΠΑΣΟΚ: 87% επιδότηση Το ΠΑΣΟΚ είχε πέρυσι συνολικά έσοδα 22,775 εκατ. ευρώ και δαπάνες 65,068 εκατ. ευρώ. Το 87% των εσόδων του προήλθαν από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς στο ταμείο του κόμματος μπήκαν 18,04 εκατ. ευρώ από την κρατική χρηματοδότηση και άλλα 1,768 εκατ. ευρώ από την «επιμορφωτική χρηματοδότηση». Από τις εισφορές βουλευτών και ευρωβουλευτών εισέπραξε μόλις 1,6 εκατ. ευρώ, από τις οικονομικές εξορμήσεις (άγνωστοι χρηματοδότες) περίπου 753 χιλ. ευρώ και από τις εισφορές μελών και φίλων άλλα 873,7 χιλιάδες ευρώ.
 Για να καλύψει τα έξοδά του, συνολικού ύψους 65 εκατ. ευρώ, δανείστηκε από τις τράπεζες Αγροτική (17,3 εκατ. ευρώ), Eurobank (5,1 εκατ.ευρώ), Πειραιώς (6 εκατ. ευρώ), Marfin (7,15 εκατ. ευρώ), Αττικής (5 εκατ. ευρώ) και Εθνική (25 χιλιάδες). Δαπάνησε 6,1 εκατ. ευρώ σε αμοιβές προσωπικού και επιμόρφωση στελεχών (!), άλλα 2,6 εκατ. ευρώ σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ και ενοίκια, και 10,9 εκατ. ευρώ για μετακινήσεις στελεχών, προβολή θέσεων και αδιευκρίνιστα «γενικά έξοδα». Πλήρωσε σε τόκους 6,49 εκατ. ευρώ, κατέβαλε άλλα 5,6 εκατ. ευρώ σε άγνωστες «ενισχύσεις» και δαπάνησε 33 εκατ. ευρώ για την εξυπηρέτηση (αναχρηματοδότηση) δανείων.
 Ν.Δ: χρέος 127,6 εκατ. Μια από τα ίδια και η Νέα Δημοκρατία, η οποία πέρυσι είχε έσοδα 18,7 εκατ. ευρώ και λειτουργικές δαπάνες 40 εκατ. ευρώ, τις οποίες για να καλύψει δανείστηκε 25 εκατ. ευρώ. Στο τέλος του 2010 χρωστούσε 127,6 εκατ. ευρώ και είχε στο ταμείο της 2,3 εκατ. ευρώ. Έλαβε επιχορήγηση 15,05 εκατ. ευρώ, οι βουλευτές της συνεισέφεραν 1,2 εκατ. ευρώ και οι φίλοι του κόμματος άλλα 1,5 εκατ. ευρώ. Στον τομέα των εξόδων, πλήρωσε 7,29 εκατ. ευρώ σε δαπάνες προσωπικού, 3,378 εκατ. ευρώ σε ΔΕΚΟ και ενοίκια, 8,2 εκατ. ευρώ σε αδιευκρίνιστα «γενικά έξοδα», 4,5 εκατ. ευρώ σε εκδηλώσεις, άλλα 6,4 εκατ. ευρώ σε τόκους και έξοδα δανείων, και πάνω από 7 εκατ. ευρώ σε «ενισχύσεις».

"Στραβοκοίταξε" τον Πάγκαλο και κατέληξε στο τμήμα! (ΑUDIO)

"Στραβοκοίταξε" τον Πάγκαλο και κατέληξε στο τμήμα! (ΑUDIO)Γεγονότα που το άκουσμα τους παραπέμπει σε άλλες εποχές, είναι αυτά που διαδραματίστηκαν, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ένας απλός πολίτης ότι συνέβησαν, στην «συνάντηση» που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε, ο κύριος Β. στην τηλεοπτική εκπομπή «Κίτρινος Τύπος», έζησε μια απίστευτη εμπειρία, σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας. Ενώ οδηγούσε έπεσε στην προσοχή του ένα όχημα το οποίο συνοδευόταν από μοτοσικλετιστές.

Θα πληρώσει ο Ελληνικός λαός το δάνειο του Μεγάρου Μουσικής;;;


ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ  ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ;;;

Την ώρα που επίκεινται νέες περικοπές για δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους και οι επιχειρήσεις επιβαρύνονται με έκτακτες εισφορές ή το δημόσιο δεν τους πληρώνει οφειλές που χρονίζουν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει εισάγει διάταξη στο φορολογικό νομοσχέδιο με την οποία το κράτος αναλαμβάνει να
αποπληρώσει δάνειο ύψους 95 εκ Ευρώ που έχει δοθεί από την Εθνική Τράπεζα στο Μέγαρο Μουσικής. Το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι δεν είναι μόνο 95 εκ Ευρώ καθώς δεν έχουν υπολογιστεί οι τόκοι. Το δάνειο έχει εικοσιπενταετή διάρκεια με εξαετή περίοδο χάριτος για την αποπληρωμή κεφαλαίου ( ακόμα καταβάλλονται μόνο τόκοι).

Ενδεικτικό του ποσού που θα επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι είναι το γεγονός ότι στις 21/02/2011 με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών και πριν ψηφιστεί το φορολογικό το δημόσιο κατέβαλε στην Εθνική ποσό ύψους 2,64 εκ Ευρώ το οποίο δήλωσε αδυναμία να καταβάλλει το Μέγαρο Μουσικής.

Η ρύθμιση για την ανάληψη του δανείου των 95 εκ Ευρώ περιλαμβάνεται στο άρθρο 45 παράγραφος 11 του φορολογικού νομοσχεδίου και αναφέρει τα εξής:
«Για την εξυπηρέτηση του δανείου το οποίο έχει χορηγηθεί στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Ο.Μ.Μ.Α.) με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου δυνάμει της υπ’ αριθμ. 2/48243/0025/8-8-2007 αποφάσεως του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών (Β΄1587), το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει απευθείας και εμπροθέσμως στην δανείστρια Τράπεζα το ποσό της εκάστοτε οφειλής, σύμφωνα με τους όρους της δανειακής συμβάσεως, χωρίς δικαίωμα αναγωγής ή και συμψηφισμού κατά του Ο.Μ.Μ.Α., και χωρίς εν γένει να διατηρεί αξίωση έναντι του Ο.Μ.Μ.Α. για την αναζήτηση οιουδήποτε ποσού καταβάλλεται από το Ελληνικό Δημόσιο εξ αυτής της αιτίας». Όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό το δάνειο χαρίζεται προκαταβολικά από το Δημόσιο στο Μέγαρο Μουσικής.
απο το newcode

ΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ....



Φραστική επίθεση και στον Σαχινίδη
Κατά την ομιλία του, ο κ. Σαχινίδης, υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών επιλογών σε θέματα οικονομίας
Picture 0 for Φραστική επίθεση και στον Σαχινίδη


«Βαρύ» κλίμα, που συνοδεύτηκε και με μικρής κλίμακας επεισόδια, συνάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης κατά την  παρουσία του στο Βόλο, όπου και μίλησε για τις εξελίξεις στην οικονομία. Την επόμενη ημέρα από τη Λάρισα, πάντως, σε εμφανώς καλύτερες συνθήκες, εμφανίστηκε βέβαιος πως η χώρα θα βγει από την κρίση.
Όσον αφορά, ειδικότερα, στις αντιδράσεις στο Βόλο, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η εκδήλωση, έξω από το ξενοδοχείο, που είχε μετατραπεί σε «φρούριο» από την έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, μια μικρή μερίδα διαδηλωτών φώναζε συνθήματα κατά του κυβερνώντος κόμματος.
Το σκηνικό της έντασης ενισχύθηκε περισσότερο όταν άγνωστος τηλεφώνησε και προειδοποίησε για τοποθέτηση βόμβας στο ξενοδοχείο, αλλά αποδείχθηκε φάρσα. Τη «σκυτάλη» των αντιδράσεων πήρε στη συνέχεια ο πρώην αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας, Σ. Λημνιός, ο οποίος όταν ο κ. Σαχινίδης ανέβαινε στο βήμα του επιτέθηκε λεκτικά με συνέπεια να «ανάψουν τα αίματα», αφού τοπικά στελέχη του κόμματος τον οδήγησαν δια της βίας έξω από την αίθουσα. 

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΒΕΡΤ:ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΚΑ!!!!


ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ...ΟΤΕ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΡΕΕΕΕ!!

 Εργασιακό σοκ στον ΟΤΕ 
Κυλιόμενες βάρδιες, κατάργηση bonus και λιγότερες υπερωρίες, προβλέπει το σχέδιο του ΟΤΕ για την βιωσιμότητα της εταιρείας. Ψαλίδι και στα επιδόματα με στόχο τη δραστική μείωση του εργασιακού κόστους. Αναμένεται θύελλα αντιδράσεων 


 Σκληρά μέτρα για τη μείωση του λειτουργικού κόστους θα πάρει ο ΟΤΕ, με στόχο να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της εταιρείας. Στόχος η εξοικονόμηση 32 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα, με ανακοίνωση του οργανισμού, πολλά από τα μέτρα αφορούν στο σύνολο των εργαζόμενων και άλλα σε συγκεκριμένες κατηγορίες. 
Συγκεκριμένα προβλέπεται
 *Θέσπιση εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας στον ΟΤΕ αντίστοιχο με αυτό που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή 40 ώρες την εβδομάδα, από 1η Μαΐου 2011.
 *Μείωση κατά 15% των εξόδων κίνησης που λαμβάνουν οι προϊστάμενοι όλων των βαθμίδων, πέραν των προβλεπομένων με συλλογική σύμβαση εργασίας, από 1η Μαρτίου 2011. 
*Μείωση της υπερωριακής απασχόλησης στο ελάχιστο δυνατό, από 1η Μαρτίου 2011, με την: -Καθιέρωση, σε όποιους τομείς είναι αναγκαίο, κυλιόμενων βαρδιών, για την πληρέστερη εξυπηρέτηση των πελατών του OTE, -Χορήγηση της προβλεπόμενης -από την εργατική νομοθεσία- αμοιβής για εργασία Κυριακές και αργίες, δηλαδή με προσαύξηση +75% και μια μέρα ρεπό για 8ωρη εργασία αντί προσαύξησης +175% για 5ωρη εργασία, όπως εφαρμόζεται μέχρι σήμερα στον ΟΤΕ, -Πραγματοποίηση της προθέρμανσης και συντήρησης υπηρεσιακών οχημάτων εντός του ωραρίου. *Κατάργηση των λεωφορείων που η εταιρεία διαθέτει οικιοθελώς για να μεταφέρουν το προσωπικό που εργάζεται στο διοικητικό μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι με αναπροσαρμογή των οδοιπορικών κατοικίας, από 1η Μαΐου του 2011. Διατηρούνται τα λεωφορεία μεταφοράς προσωπικού προς την Πάρνηθα -όπου βρίσκεται το Κέντρο Logistics / αποθήκες ΟΤΕ- καθώς και το λεωφορείο μεταφοράς προσωπικού μεταξύ Διοικητικού Μεγάρου και σταθμού ΗΣΑΠ Νερατζιώτισσα με αυξημένη συχνότητα δρομολογίων. 
*Κατάργηση του επιδόματος οδήγησης υπηρεσιακού αυτοκινήτου από 1η Μαρτίου 2011.
 *Μείωση του εφάπαξ bonus που χορηγείται κάθε χρόνο για την είσπραξη επισφαλών απαιτήσεων. *Μείωση του επιδόματος ισολογισμού που χορηγείται σε ετήσια βάση. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, τα μέτρα αυτά είναι επιβεβλημένα, με δεδομένα τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς και τα οικονομικά αποτελέσματα του 2010, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και προκειμένου η εταιρεία να αντιμετωπίσει τον εντονότατο ανταγωνισμό και τις ρυθμιστικές προκλήσεις, να συγκρατήσει την πτωτική πορεία των εσόδων, να επενδύσει στη συνολική εμπειρία του πελάτη και επενδύσει σε δίκτυα νέας γενιάς και νέες τεχνολογίες.

Λέρος:Εβαλε λουκέτο

Η Λέρος έβαλε λουκέτο
 Οι κάτοικοι ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Κλειστές έμειναν σήμερα όλες οι δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες και τα σχολεία στη Λέρο ενώ κάτοικοι και φορείς διοργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ζητώντας να στελεχωθεί με γιατρούς το νοσοκομείο του νησιού. Οι κάτοικοι του νησιού ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας επιδιώκοντας την άμεση στελέχωση του νοσοκομείου το οποίο καλύπτει και τις ανάγκες των νησιών Πάτμου, Λειψών και Αγαθονησίου. Σε περίπτωση που δεν δρομολογηθούν σύντομα λύσεις οι κάτοικοι του νησιού δηλώνουν αποφασισμενοι για όλα....

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ;;;

Συνέντευξη Π.Ευθυμίου στον «Flash 96″ 
 «Δεν μου αρέσει στο ΠΑΣΟΚ που η έννοια σύντροφος είναι απόλυτα τυπική» και η Κίρκη της εξουσίας που… «μπορεί να κάνει τον άνθρωπο γουρουνάκι κανονικό».

 <<Θεωρώ τύχη και προνόμιο για όσους ζήσαμε αυτές τις εποχές γιατί τα πράγματα είχαν νόημα, αστραποβολούσε το βλέμμα μας. Η αίσθηση της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας δεν υπήρχε πιο βαθιά. Αυτό δεν το βρίσκεις σήμερα. Ακόμα και ανάμεσά τους τα κόμματα έχουν χάσει αυτή την αίσθηση. Δεν μου αρέσει στο ΠΑΣΟΚ που η έννοια σύντροφος είναι απόλυτα τυπική. Μία λέξη τελετουργική. Ενώ το σύντροφος είναι βαθιά έννοια, ότι ζεις και συμμερίζεσαι με τις ίδιες αξίες και αρχές που ενοποιεί ένα σώμα.>> ΕΡ : Γιατί δε συμβαίνει πια; <<Γιατί η εξουσία είναι μία Κίρκη. Απόλυτη Κίρκη. Η εξουσία, όσο σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις τα σωστά πράγματα, τόσο δίνει την ευκαιρία στον άνθρωπο να βγάλει τον χειρότερο εαυτό του. Όλες τις αδυναμίες του. Και εδώ δεν είναι εγγύηση οι αγώνες. Η κατάρρευση των Κομμουνιστικών καθεστώτων είχε το παράδοξο ότι άνθρωποι που έκαναν φοβερούς επαναστατικούς αγώνες στην εξουσία ανέδειξαν όψεις τερατώδεις. Το ίδιο έγινε και στη σοσιαλδημοκρατία. Η Κίρκη της εξουσίας είναι βαθύτατα επικίνδυνη μπορεί να κάνει τον άνθρωπο γουρουνάκι κανονικό!! Και εκεί έχουν τεράστια σημασία οι αδυσώπητοι έλεγχοι… πριν απ’ όλα ανάμεσά μας.>> 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ...


Ευθύνες σε τρεις υπουργούς Σε δύο υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και έναν της Νέας Δημοκρατίας, καταλήγει η έρευνα του ΣΔΟΕ για την υπόθεση των υποβρυχίων. Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης επιτελάρχες και γενικοί γραμματείς εξοπλισμών. Ανοίγουν λογαριασμοί. Λίστα υπόπτων στην εισαγγελία

 Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση των υποβρυχίων, καθώς ολοκληρώνεται η έρευνα του ΣΔΟΕ, με πόρισμα που θα αναφέρεται με συγκεκριμένα στοιχεία σε υπουργούς και τις επόμενες δυο εβδομάδες θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Αθηνών
Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", η έρευνα έχει καταλήξει στα ονόματα τριών υπουργών, κάτι που σημαίνει ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί στη Βουλή. Πρόκειται για δύο υπουργούς των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1996-2004 και έναν της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2004-2006. Η εισαγγελία γνωρίζει ήδη τα ευρήματα του ΣΔΟΕ και μόλις παραλάβει το πόρισμα θα το στείλει "αμελλητί" βάσει νόμου στη Βουλή.
 Σύμφωνα με την εφημερίδα, πέρα από τους υπουργούς, αποδίδονται ευθύνες σε επιτελάρχες, αλλά και σε πέντε τουλάχιστον πρόσωπα που διετέλεσαν επικεφαλής στη γενική γραμματεία εξοπλισμών κατά τη θητεία των τριών υπουργών. Ήδη έχουν ανοιχθεί τραπεζικοί λογαριασμοί, περισσότερων από 70 εμπλεκόμενων την υπόθεση.
 Μάλιστα, η αρμόδια εισαγγελέας κ. Πόπη Παπανδρέου αποστέλλει στην Εισαγγελία του Μονάχου νέο αίτημα δικαστικής συνδρομής, ζητώντας πρόσθετα στοιχεία από το άνοιγμα λογαριασμού στο Εσσεν, που θεωρείται σημαντικός για τη ροή του μαύρου χρήματος προς την Ελλάδα, ώστε να κλείσουν οι συμφωνίες. 
Οι Έλληνες εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση έχουν έτοιμη τη λίστα υπόπτων, που θα κληθούν για εξηγήσεις αμέσως μετά την παράδοση του πορίσματος.
 Σύμφωνα με την "Καθημερινή", πρόκειται για πρόσωπα κλειδιά, μεταξύ των οποίων και εφοπλιστής με τα αρχικά Μ.Μ. η προσφυγή του οποίου στη γερμανική δικαιοσύνη, οδήγησε σε απανωτές αποκαλύψεις σχετικά με τις παράνομες πληρωμές.

ΕΞΩ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ!!!

Αποδοκίμασαν άγρια τον Θεόδωρο Πάγκαλο
 Φραστική επίθεση από φοιτητές δέχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Παρίσι. Οργισμένοι οι νεαροί ρωτώντας "μαζί τα φάγαμε;" τον ανάγκασαν να αποχωρήσει. Για "τραμπούκους του ΣΥΡΙΖΑ" κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο κ. Πάγκαλος.

  Δημοσιεύτηκε: news 247.gr
Μετά το επεισόδιο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με Έλληνες φοιτητές στη Γερμανία, αυτή τη φορά αντικείμενο αποδοκιμασιών έγινε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.
 Ο κ. Πάγκαλος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Παρίσι προς τιμήν του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, δέχθηκε φραστική επίθεση από φοιτητές, οι οποίοι ανάρτησαν πανό συμπαράστασης για τους 300 μετανάστες απεργούς πείνας. 
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσπάθησε να συνομιλήσει με τους νεαρούς, οι οποίοι ζήτησαν εξηγήσεις για τη φράση "κοπρίτες", με τον κ. Πάγκαλο να κάνει λόγο για ανακρίβειες του τύπου, ενώ ένας από αυτούς ρωτούσε επίμονα "μαζί τα φάγαμε;". 
Μάλιστα τους κάλεσε να συνομιλήσουν μαζί του την επόμενη μέρα και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να σέβονται τον Κώστα Γαβρά. "Δεν σεβόμαστε εσένα" ήταν η απάντηση των φοιτητών, οι οποίοι τον κάλεσαν να αποχωρήσει από την εκδήλωση. 
Τελικά, ο Θεόδωρος Πάγκαλος εγκατέλειψε την αίθουσα οργισμένος. Το επεισόδιο συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στο "Ελληνικό Σπίτι" στο Παρίσι, όπου θα προβαλλόταν η ταινία "Ζ" παρουσία του σκηνοθέτη.

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΜΠΑΝΑ;;;


 

Ιρλανδία: Το ΔΝΤ “έφαγε” το κυβερνών κόμμα
Ο ηγέτης του Fine Gael ανακοινώνει τη νίκη του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές. Παραδέχθηκε την ήττα του ο Κόουεν.
 Ο επικεφαλής του ιρλανδικού αντιπολιτεύομενου κόμματος Fine Gael διεκδίκησε τη νίκη στις βουλευτικές εκλογές, λέγοντας πως του δόθηκε η εκλογή να σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση. "Αυτή η χώρα έδωσε στο κόμμα μου μαζική έγκριση προκειμένου να παράσχει μια σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ηγέτης του Φίνε Γκαέλ, Έντα Κένι, από την εκλογική του περιφέρεια στη δυτική Ιρλανδία.
 Ο ιρλανδός απερχόμενος πρωθυπουργός Μπράιαν Κόουεν "αναγνώρισε" τη βαριά εκλογική ήττα του κόμματός του, του Fianna Fail."Ως δημοκράτες, αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα" των εκλογών, δήλωσε ο Μπράιαν Κόουεν, μιλώντας στη δημόσια ραδιοτηλεόραση RTE.
"Το αναγνωρίζουμε" πρόσθεσε. Οι ψηφοφόροι, εξοργισμένοι από την οικονομική κατάρρευση της χώρας και την ταπεινωτική προσφυγή της στον εξωτερικό δανεισμό, κατατρόπωσαν την απερχόμενη κυβέρνηση του Φιόνα Φέιλ, αφήνοντάς το στην τρίτη θέση για πρώτη φορά στην ιστορία του. Οι δημοσκοπήσεις κατά την έξοδο από τα εκλογικά τμήματα (έξιτ πολ) δείχνουν πως ο Κένι υπολείπεται μόλις κατά μερικές έδρες μιας συνολικής πλειοψηφίας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...