ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΒΡΗΚΑΝ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΣΦΑΓΕΣ...ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΕ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ,ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΑΓΡΙΟ ΠΑΡΤΥ


ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ ΓΑΛΛΟ ΚΟΝΤΟΣΤΟΥΠΗ,ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΡΑΝΝΟΣ... 

Ώρα μηδέν για τη Λιβύη


Στις 16:45 ώρα Γκρίνουιτς (δηλαδή στις 18:45) ώρα Ελλάδος γαλλικό αεροσκάφος έριξε την πρώτη βολή κατά οχήματος των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι αρχίζοντας έτσι τις αεροπορικές επιχειρήσεις επί του εδάφους της Λιβύης.

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου, 20 γαλλικά αεροσκάφη επιχειρούσαν στον εναέριο χώρο της Βεγγάζης με στόχο την αποτροπή των επιθέσεων των κυβερνητικών δυνάμεων.

Τη στρατιωτική επέμβαση εξήγγειλε ο Νικολά Σαρκοζί

«Παρεμβαίνουμε σήμερα στην Λιβύη», δήλωσε με σαφήνεια ο πρόεδρος της Γαλλίας την ώρα που ..

ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ!! ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΕΝΑ ΚΑΖΙΝΟ...ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!

Άδειες για 30.000 φρουτάκια και 50 διαδικτυακά καζίνα 
 Την εγκατάσταση περίπου 30.000 μηχανημάτων για ηλεκτρονικά τυχερά παίγνια, την ελεύθερη διάθεση πιστοποιημένων ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων, τη νόμιμη λειτουργία του διαδικτυακού στοιχήματος στην Ελλάδα, τη νομιμοποίηση όλων των παιγνιομηχανημάτων τυχερών-ψυχαγωγικών παιγνίων που λειτουργούν σήμερα κατά παράβαση της εθνικής νομοθεσίας και την παύση των ποινικών διώξεων που εκκρεμούν προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη «Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων», το οποίο κατέθεσε προχθές στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

ΤΣΙΡΑΚΙΑ...

Ελληνική εμπλοκή στο μέτωπο της Λιβύης 
Την συμμετοχή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στις συμμαχικές επιχειρήσεις κατά του συνταγματάρχη Καντάφι, ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ αργά το απόγευμα της Παρασκευής, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.
 Όπως αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ, η Ελλάδα θα συμμετάσχει με 4 F-16 με ένα ιπτάμενο ραντάρ, με 2 ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης και θα δώσει και τις 2 βάσεις (Σούδα και Άκτιο) για τεχνική υποστήριξη,ανεφοδιασμό και απο-προσγειώσεις αεροσκαφών. Οι ελληνικές δυνάμεις με τα μαχητικά αεροσκάφη αλλά και τα ιπτάμενα ραντάρ θα συμμετέχει σε περιπολίες στη περιοχή μεταξύ Σικελίας και Λιβύης, ενώ θα συνεχιστεί η παρουσία μίας φρεγάτας με το ενδεχόμενο να προστεθεί άλλη μια στα ανοιχτά του κόλπου της Σύρτης...

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ;;;

«Γιούχαραν» και τον Ν. Σηφουνάκη 
Μετά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, σειρά είχε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το πόντιουμ στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αρχιτεκτόνων καθώς μερίδα αρχιτεκτόνων φώναξαν συνθήματα εναντίον του. Η χθεσινή του παρουσία δεν διήρκησε παρά μόνο ελάχιστα λεπτά.
 Οι συγκεντρωμένοι βροντοφώναξαν: «Υπουργέ της Τρόικας σήκω φύγε», ενώ ανέβηκαν στο βήμα και σήκωσαν πανό, διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για τα έντονα προβλήματα του κλάδου τους.

ΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ....ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟ

Τα "έψαλλαν" και στον Γιάννο Παπαντωνίου 
Θεατές στο θέατρο Αθηνών επιτέθηκαν φραστικά στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννο Παπαντωνίου. 

 Μετά τις φραστικές επιθέσεις στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος δέχτηκε και επίθεση με γιαούρτια, το τελευταίο θύμα της οργής του κόσμου υπήρξε ο Γιάννος Παπαντωνίου. 
Το περιστατικό διαδραματίστηκε στο θέατρο Αθηνών, όπου βρέθηκε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου για να παρακολουθήσει την παράσταση "Σλουθ", στην οποία πρωταγωνιστούν ο Γιώργος Κιμούλης και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. 
Αρκετοί θεατές άρχισαν να του φωνάζουν "έξω", "ντροπή", "φύγε" τη στιγμή που κατευθυνόταν στη θέση του. Φαίνεται πως το σχόλιο του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, "θα μας πάρουν όλους με τις πέτρες" ήταν προφητικό εάν συνυπολογίσουμε τα περιστατικά που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα.

PROPAGANDA...MADE IN USA

Χειραγώγηση των social media Λογισμικό του αμερικανικού στρατού δημιουργεί ψεύτικες διαδικτυακές ταυτότητες με σκοπό να διαδώσει παντού την φιλοαμερικανική προπαγάνδα 
Ο αμερικανικός στρατός αναπτύσσει ένα λογισμικό με το οποίο θα προσπαθήσει να χειραγωγήσει κρυφά ομάδες ανθρώπων. 
Στο πλαίσιο αυτό προτίθεται να προσλάβει ειδικευμένους χειριστές οι οποίοι θα πρέπει να διαδίδουν στο διαδίκτυο την φιλοαμερικανική προπαγάνδα. Η Ntrepid, μια νεοσύστατη καλιφορνέζικη εταιρεία έχει συνάψει σύμβαση με την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (Centcom) για να αναπτύξει μια "ηλεκτρονική υπηρεσία διαχείρισης προσώπων". Το λογισμικό θα ...

ΑΝΙΚΑΝΟΙ...ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ



"Εγληματική στην Ελλάδα η αισχροκέρδεια των καυσίμων", λέει πλέον-μέχρι και- η Κομισιόν(!) ενώ η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια και εμφανίζεται ανήμπορη μπροστά στο καρτέλ της διακίνησης και εμπορίας καυσίμων.. 

 Εγκληματική χαρακτηρίζει την συμπεριφορά που επικρατεί στην αγορά καύσιμων στη χώρα μας, εννοώντας την αισχροκέρδεια, ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα καταναλωτή Τζον Νταλί. Επισημαίνει ότι τα εθνικά όργανα πρέπει να λάβουν αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης αθέμιτων πρακτικών και φαινομένων αισχροκερδείας. 
 Στο μεταξύ, την Τετάρτη καταγράφηκε νέα άνοδος στην αμόλυβδη βενζίνη, που ξεπέρασε σε 13 νομούς το 1,70 ευρώ, φθάνοντας έως και το 1,80 ευρώ. 

ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ....ΛΟΤΤΟ!!ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΕΛΛΑΔΑ..


Σχολεία στην Κρήτη μαζεύουν χρήματα με λαχειοφόρες αγορές

Αγανακτισμένα είναι τα μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών καθώς ο Δήμος Ηρακλείου δεν έχει ακόμα διαθέσει το ποσό που οφείλει να χορηγήσει για την πληρωμή της τρίτης δόσης της οικονομικής ενίσχυσης στις Σχολικές Επιτροπές. 


Η εμπλοκή αυτή έχει πλήρως απορρυθμίσει τη λειτουργία των σχολείων τα οποία χρωστούν χρήματα σε προμηθευτές για δαπάνες που αφορούν την λειτουργία τους και το χειρότερο να εμποδίζεται η ομαλή εκπαιδευτική λειτουργία τους εξαιτίας ελλείψεων.

Η κατάσταση είναι τόσο τραγική που οι γονείς των παιδιών έχουν αναγκαστεί να οργανώνουν παζάρια και λαχειοφόρες αγορές για να καταφέρουν να μαζέψουν χρήματα για την πληρωμή του πετρελαίου θέρμανσης, του καθαρισμού των κτιρίων, για την αγορά αναλώσιμων υλικών γραφικής ύλης και καθαρισμού συντηρήσεων και επισκευών.

Η άνευ προηγουμένων κατάσταση έχει ξεσηκώσει τους γονείς που στρέφονται κατά της Λότζια και την καλούν να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στα παιδιά ξεκαθαρίζοντας ότι είναι απαράδεκτο οι ανάγκες των σχολείων να πληρώνονται μέσω λαχειοφόρων αγορών…

Με σχετική επιστολή τους σημειώνουν ότι η υπομονή και η ανοχή όλων έχει εξαντληθεί, διότι δεν έχουν επιλέξει αυτού του είδους τα σχολεία για τα παιδιά…

Ωστόσο αίσθηση προκαλεί ότι τα χρήματα αυτά δεν δίδονται από το δήμο τη στιγμή που υπάρχει έγκριση τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και από τον επίτροπο που έχει εγκρίνει τη δαπάνη και παρόλα αυτά ο δήμος δεν πληρώνει τη δαπάνη.

Οι γονείς των παιδιών στρέφονται κατά του δημάρχου από τον οποίο ζητούν ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και τον καλούν να παρέμβει προκειμένου να αποκατασταθεί το όλο θέμα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «η δεινή οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων οικογενειών, οι περικοπές των εσόδων του οικογενειακού προϋπολογισμού, η ανεργία, η ανασφάλεια, έχουν αναγκάσει τους γονείς να διαμαρτύρονται έντονα αφού καλούνται να ξαναπληρώσουν ακριβά την εκπαίδευση των παιδιών τους.

Η υπομονή και η ανοχή όλων μας έχει εξαντληθεί διότι δεν έχομε επιλέξει εμείς αυτού του είδους τα σχολεία για τα παιδιά μας.

Ρωτάμε τον δήμαρχο του Δήμου Ηρακλείου, κ. Κουράκη Γιάννη γιατί δεν δόθηκαν τα χρήματα της 3ης δόσης του 2010; Ενώ είχαν περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο, είχαν εγκριθεί από τον επίτροπο αλλά παρόλα αυτά δεν εκταμιεύθηκαν στις Σχολικές Επιτροπές από το ταμείο του δήμου με αποκλειστική ευθύνη του δήμου.

Δεν μπορούμε να πιστέψομε την πληροφόρηση ότι ο επίτροπος μπλόκαρε το ποσό, ή ότι η μη καταβολή οφείλεται στη δυσλειτουργία των υπηρεσιών εξαιτίας των διοικητικών αναδιαρθρώσεων των Καλλικρατικών Δήμων.

Η 3η δόση του 2010 έχει κατανεμηθεί και πιστωθεί σε όλους τους υπόλοιπους δήμους του νομού Ηρακλείου από τον περασμένο Δεκέμβριο. Μήπως δεν υπάρχουν τα χρήματα στο ταμείο του δήμου; Κύριε δήμαρχε, γνωρίζοντας ότι σέβεστε τους δημότες που εκπροσωπείτε θα θέλαμε να εγγυηθείτε την άμεση καταβολή των χρημάτων της 3ης δόσης του 2010 στις Σχολικές Επιτροπές του πρώην Δήμου Ηρακλείου ώστε να μην χαθούν».

Πηγή:patris

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ..

Γιαούρτωσαν τον Θεόδωρο Πάγκαλο 

Ξινό του βγήκε το φαΐ του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης στα Καλύβια Αττικής. Ο ερχομός του δεν πέρασε απαρατήρητος από κατοίκους της Κερατέας, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν αναλόγως.
 Περίπου 70 - 80 κάτοικοι της Κερατέας έσπευσαν σε ταβέρνα στα Καλύβια, όπου έτρωγε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μαζί με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής για το θέμα του ΧΥΤΑ.
 Εξαγριωμένοι κάποιοι από αυτούς πέταξαν γιαούρτια προς το μέρος του, ενώ τον αποδοκίμασαν με συνθήματα, φωνάζοντάς του "δεν τα φάγαμε μαζί". Υπήρξε ένα είδος συζήτησης - συνομιλίας ανάμεσα στο Θ. Πάγκαλο και τους κατοίκους, με τη συνοδεία διμοιρίας των ΜΑΤ όμως.
 Αφού εξέθεσε τις απόψεις του για το θέμα του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τότε οι συγκεντρωμένοι εξοργίστηκαν περισσότερο καθώς ο Θ. Πάγκαλος φέρεται να τους είπε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις θα απομακρυνθούν από την Κερατέα όταν φύγουν και οι κάτοικοι. 
Τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, εξόργισαν τους συγκεντρωμένους και ο Θεόδωρος Πάγκαλος φυγαδεύτηκε σε απόμερο σημείο της ταβέρνας, ενώ στο σημείο έσπευσε διμοιρία των ΜΑΤ. Στην ιστοσελίδα των κατοίκων lavreotiki.com της Κερατέας αναρτήθηκαν φωτογραφίες από την επίθεση. Ώρες νωρίτερα σημειώθηκε ισχυρότατη έκρηξη στην περιοχή του Οβριοκάστρου, όπου κατασκευάζεται ο ΧΥΤΑ και επεισόδια μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ, με την ένταση να αποκλιμακώνεται τα ξημερώματα.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...ΓΙΑ ΟΠΛΑ

Πελάτες μου... 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του σουηδικού ινστιτούτου SIPRI για την τελευταία πενταετία, η Γερμανία είναι η τρίτη εξαγωγική δύναμη σε όπλα διεθνώς.
 Η είδηση που μας αφορά είναι ότι η Ελλάδα αποτελεί τον καλύτερο πελάτη της Γερμανίας και γενικώς η χώρα μας κατέχει την πέμπτη θέση αγοραστών οπλικών συστημάτων διεθνώς. 

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΕ...ΕΦΥΓΕΣ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΜΕ!!

Σφυροκόπημα Παπαγεωργόπουλου κατά της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης 
 "ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ" 

 Με αφορμή τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Χασδάι Καπόν, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος εξέδωσε ανακοίνωσε στην οποία χρησιμοποιεί ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα κατά τη νέας δημοτικής αρχής.
 Διαβάστε την ανακοίνωση:.. "Τελείως ανασφαλής πρέπει να αισθάνεται η νέα Διοίκηση του Δ.Θ., αφού την ώρα που την Θεσσαλονίκη ταλανίζουν δεκάδες προβλήματα αυτή ασχολείται με την προηγούμενη Διοίκηση, μια Διοίκηση που ψήφισαν οι συμπολίτες μας για 3 συνεχόμενες φορές σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ, μια Διοίκηση που άφησε πίσω της ένα τεράστιο έργο που το γνωρίζουν πολύ καλά όλοι οι συμπολίτες μας. 
 Η νέα Διοίκηση αντί να συκοφαντεί με χαλκευμένα στοιχεία την προηγούμενη Διοίκηση, θα έπρεπε να ασχολείται π.χ. με το παραεμπόριο που έχει εξελιχθεί σε μάστιγα του επιχειρηματικού κόσμου και αλλοιώνει συγχρόνως την εμφάνιση της πόλης μας. Αντί να λασπολογεί θα έπρεπε να ασχολείται με την καθαριότητα της πόλης που κάθε μέρα γίνεται και πιο προβληματική. Αντί να κάνει εξαγγελίες για μνημείο Νεοτούρκων, γκέι παρελάσεις, περιοχή πορνείων, ευθανασία αδέσποτων κ.λ.π., θα έπρεπε να ασχολείται με τα «διπλοπαρκαρισμένα» που έχουν καταστήσει τους κυριότερους δρόμους της πόλης μας κυριολεκτικά απροσπέλαστους. 
 Αντί να διώκει ευσυνείδητους υπαλλήλους, να απολύει μονίμους και να αποκαλεί φασίστες συνδικαλιστές του δήμου μας, θα έπρεπε να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και να αγκαλιάζει όλους τους εργαζόμενους. 
 Αντί να παροπλίζει επιτυχημένα πολιτιστικά συγκροτήματα όπως το «Παραδοσιακό» του Δήμου μας, και να καταργεί θεσμούς όπως η «Γιορτή του Αθλητισμού» να δίνει πραγματική πολιτιστική τροφή στους συμπολίτες μας. 
 Αντί να καταργεί τα επιδόματα προς τις πολύτεκνες οικογένειες, να στηρίζει με όλους τους τρόπους τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας. Αντί να στεφανώνει με την ημισέληνο την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και αντί να προτείνει το «Νέα Μακεδονία» (!) για όνομα των Σκοπίων θα έπρεπε να στηρίζει τις Εθνικές μας θέσεις που καταγράφονται στα ψηφίσματα του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Δυστυχώς η νέα Διοίκηση του Δ.Θ. αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων."

ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ;;;

Σε δύσκολη θέση ο Πάγκαλος

Αποστασιοποιείται η κυβέρνηση από τις εμπρηστικές δηλώσεις του αντιπροέδρου 
 Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η εκπαραθύρωση από το κυβερνητικό σχήμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου μετά την άκομψη παρέμβασή του στο πρόσφατο υπουργικό 
συμβούλιο .
 Ήδη σε χθεσινή σύσκεψη υπό τον κ. Πεταλωτή ο πρωθυπουργός ζήτησε την με κάθε τρόπο αποστασιοποίηση της κυβέρνησης από τυχόν εμπρηστικές δηλώσεις του αντιπροέδρου κάτι που έγινε με την τοποθέτηση του κ. Πεταλωτή στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη πως για το θέμα της κακής λειτουργίας της κυβέρνησης «ο κ. Πάγκαλος εκφράζει καθαρά προσωπικές απόψεις». Παράλληλες πληροφορίες αναφέρουν πως σύντομα θα ζητηθεί από τον κ. Πάγκαλο να μην κατέλθει ως υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές καθώς ούτε θέση στο Επικρατείας θα του παραχωρηθεί, ούτε και η ευκαιρία καθόδου στην Περιφέρεια Αττικής. Το ίδιο θα συμβεί και με την σύζυγο του τελευταίου κα. Χριστοφάκη η οποία δεν παίρνει πράσινο φως για τις πολιτικές της φιλοδοξίες.

Kαλα Γιωργακη την εχεις ψωνισει για τα καλα,στην Ευρωπη σε φτυνουν κι εσυ τους λες τι να κανουν;

Ελληνική πρωτοβουλία για τα πυρηνικά 
 Γ. Παπανδρέου: «Να ελεγχθούν άμεσα όλες οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ευρώπη» 

 Η Ελλάδα θα αναλάβει πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση να ελεγχθούν άμεσα όλες οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Όπως είπε, η αγωνία του πυρηνικού εφιάλτη στην Ιαπωνία «ξυπνά επώδυνες μνήμες του παρελθόντος».
 Ο πρωθυπουργός διατύπωσε και πάλι την ολόψυχη συμπαράσταση της Ελλάδας στο λαό της Ιαπωνίας και τόνισε ότι η βιβλική καταστροφή που υπέστη υπενθυμίζει σε όλους μας την ανάγκη για αλληλοβοήθεια. 
 Πρόσθεσε δε ότι «η ανθρωπότητα έχει τεράστιες δυνάμεις και παραμένει ζητούμενο, πώς όλα τα νέα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της, θα υπηρετούν τον άνθρωπο».

Βάζουν χέρι στις καταθέσεις

..ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ,ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ... 


 Εφορίες και ΣΔΟΕ, με εντολή του Υπουργείου Οικονομικών ενεργοποιούν το νόμο που υποχρεώνει τράπεζες και άλλα πιστωτικά ιδρύματα να δεσμεύουν τις καταθέσεις των χρεωμένων νοικοκυριών που έχουν οφειλές στο δημόσιο.
 Με τη ρύθμιση που έγινε στο σχετικό νόμο, οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία μπορεί πλέον αυτεπαγγέλτως να ζητήσει και να πετύχει άρση του απορρήτου και να κατασχέσει μέρος των καταθέσεων του οφειλέτη σε τραπεζικό λογαριασμό οποιασδήποτε τράπεζας, κρατικής ή μη, ή ακόμη και μετοχών που μπορεί να έχει στο χρηματιστήριο.
 Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αποκαλύψεις», ο Άρειος Πάγος είχε ταχθεί κατά του της εφαρμογής του νόμου 2915/2001. Ωστόσο, με τη ρύθμιση του άρθρου 24, επήλθε η άρση του απορρήτου, που έχει το δικαίωμα κατασχέσεων έναντι του οφειλέτη καταθέτη, αλλά μόνο για το χρηματικό ποσό που απαιτείται για την ικανοποίηση του δανειστή. 

Τα... ψιλά γράμματα φέρνουν μειώσεις μισθών, αύξηση εισφορών και ορίων ηλικίας



Η “νίκη” στις Βρυξέλλες μεταφράζεται από τα ψιλά γράμματα τα όπια δεν σημαίνουν παρά νέα μέτρα και πολύ σκληρή λιτότητα μέχρι το 2024!
Η Ελλάδα για καλύτερο επιτόκιο και επιμήκυνση του δανείου συμφώνησε να ...
λάβει μέριμνα ώστε “να υπάρξουν μισθολογικές συμφωνίες στο δημόσιο που να στηρίζουν τις προσπάθειες στον ιδιωτικό τομέα ως προς την ανταγωνιστικότητα”
Μετάφραση:
Η Κυβέρνηση καίγεται να αρχίσουν να υπογράφονται οι επιχειρησιακές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα που θα ρίξουν τους μισθούς ως και 30%.
Ήδη οι μισθοί του δημοσίου περικόπτονται, όμως υπάρχει μια διαφορά της τάξης του 30%. Άρα μετά τη μείωση στον ιδιωτικό τομέα θα υπάρχει και πάλι διαφορά και έτσι όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν και νέες μισθολογικές μειώσεις στο δημόσιο.
Η Ελλάδα υπέγραψε επίσης την “ενίσχυση της διατηρησιμότητας των δημόσιων οικονομικών”.
Μετάφραση:
Tα δημόσια οικονομικά δεν έχουν να κάνουν παρά με τα έσοδα του κράτους. Δηλαδή τους φόρους έμμεσους και άμεσους που πληρώσουν οι πολίτες. Άρα μιλάμε για νέο γύρο αυξήσεων τόσο στις εισφορές όσο και στους φόρους, έμμεσους και άμεσους.
Παράλληλα και αφού έχουν ανακοινωθεί μειώσεις στις εισφορές που θα καταβάλλουν οι εταιρείες στα Ταμεία για να επιβιώσουν αυτά θα πρέπει να βγαίνουν σε σύνταξη όλο και λιγότεροι.
Έτσι έρχονται νέες περικοπές στις πρόωρες, αλλά κυρίως αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης με βάση το προσδόκιμο ζωής...

ΤΙ ΕΙΧΕΣ ΓΙΩΡΓΟ ...ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ

«Θα είχαμε πτωχεύσει χωρίς το μνημόνιο», τονίζει ο Καρατζαφέρης «Είμαι υπερήφανος που υπάρχει σήμερα η Ελλάδα, χάρη και στη δική μου ψήφο», τονίζει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ  
  
«Δεν μετανιώνω για το μνημόνιο» δηλώνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», και εκτιμά ότι χωρίς το μνημόνιο η Ελλάδα θα είχε πτωχεύσει. «Είμαι υπερήφανος που υπάρχει σήμερα η Ελλάδα, χάρη και στη δική μου ψήφο. Δεν θα υπήρχε. Θα είχαμε πτωχεύσει και θα είχαμε τελειώσει από πέρσι τον Μάιο», τονίζει. Ο κ. Καρατζαφέρης εκτιμά πάντως ότι τους τελευταίους δέκα μήνες, χάθηκαν πολύτιμες προσπάθειες και πολύτιμες ευκαιρίες και ζητά από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει ανασχηματισμό, «να τολμήσει να κάνει αλλαγές γιατί η κυβέρνηση δεν τραβάει».
 Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ σημειώνει: «Δεν έχω λόγο να ζητώ αυτή τη στιγμή από κανέναν οποιαδήποτε συνεργασία. Οποιοσδήποτε φοβάται ότι θα χάσει το τρένο της γραμμής, αν θέλει, και διεύθυνση και τηλέφωνο έχω και ανοικτός άνθρωπος είμαι. Δεν είμαι άνθρωπος που έχει κατεβάσει ρολά...». Σημειώνει, τέλος, ότι «αν κάποιος κάποια στιγμή , κάτω από μια πίεση των καιρών, ζητήσει από εμάς τη βοήθεια της συγκυβέρνησης , έναν όρο θα βάλουμε: να διώξουμε τους μετανάστες».
ΔΕΗ: Ανοίγει ο δρόμος αποκρατικοποίησης
 
Απόφαση της Ολομελείας του Αρείου Πάγου, η οποία καταρρίπτει ένα από τα σημαντικότερα έως τώρα προσκόμματα δίνει το "πράσινο φώς" στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.
 Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής" το σώμα αποφάσισε ότι η περιούσια του ασφαλιστικού φορέα των εργαζόμενων ανήκει στη ΔΕΗ, γεγονός το οποίο εκτιμάται ότι θα άρει τις επιφυλάξεις των ενδιαφερόμενων επενδυτών... 

ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΜΑΣ

3 τρις δολλάρια σε στοιχήματα σχετικά με την Ελλάδα..! Χοντραίνει το «παιχνίδι» στις αγορές, με τους εμπλεκόμενους να ανοίγουν με φειδώ τα χαρτιά τους.. 
 Τα κεφάλαια που παίζονται αυτή την περίοδο σε επιμέρους στοιχήματα υπολογίζεται πως ξεπερνούν (με τη μόχλευση) τα τρία τρισ. δολάρια.
 Οι κάθε λογής παίκτες και λόμπι έχουν λάβει τις θέσεις τους, ενώ άλλοι προστρέχουν σε ένα από τα μεγαλύτερα τζακ ποτ των τελευταίων ετών
. Είναι ενδεικτικό πως μόνο ο γνωστός και μη εξαιρετέος...

ΕΛΛΑΔΑ 2011...


Ακρίτες στη μοίρα τους Στο έλεος του θεού έχουν αφεθεί οι ελάχιστοι κάτοικοι του Αγαθονησίου. Το ταχυδρομικό γραφείο έκλεισε και τα πλοία που το συνέδεαν με άλλα νησιά ακινητοποιήθηκαν. Συχνές διακοπές ρεύματος. 

Δύσκολες στιγμές ζουν οι κάτοικοι του Αγαθονησίου, καθώς έχουν απομονωθεί από την υπόλοιπη χώρα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Έθνους", τα πλοία που συνέδεαν το Αγαθονήσι με τα υπόλοιπα νησιά, μετά τις 13 Φεβρουαρίου ακινητοποιήθηκαν, προκειμένου να υποστούν την ετήσια προβλεπόμενη επιθεώρηση. 
Η ταυτόχρονη ακινητοποίηση προκάλεσε έντονο πρόβλημα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού. Παράλληλα, ο μοναδικός υπάλληλος του ταχυδρομείου, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, έχασε τη ζωή του πριν από καιρό, καθώς δεν πρόλαβε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Μετά τον θάνατο του υπαλλήλου δεν λειτουργεί το ταχυδρομικό γραφείο του νησιού και οι κάτοικοι δεν λαμβάνουν την αλληλογραφία τους.
 Ο δήμαρχος του νησιού Ευ. Κόττορος καταγγέλλει στην εφημερίδα ότι η έλλειψη πλοίων αλλά και υπαλλήλου για να λειτουργήσει το ταχυδρομικό γραφείο, δημιουργεί πολλά προβλήματα στους κατοίκους. Η ΔΕΗ προβαίνει σε διακοπές ρεύματος, αφού οι κάτοικοι δεν λαμβάνουν τους λογαριασμούς για να τους πληρώσουν.
 Σύμφωνα με τον κ. Κόττορο, αν δεν βρεθεί λύση, ο δήμος κινδυνεύει με λουκέτο, καθώς εδώ και λίγο καιρό, λόγω ασθένειας του μοναδικού υπαλλήλου, έχει αναλάβει ο ίδιος όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...