ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ!!!!!

Ελεεινή δημοσιογραφία




Καλά ξηγιέται σήμερα ο Ριζοσπάστης που βάζει στο στόχαστρο του την Κάτια Μακρή και τον Γιάννη Πρετεντέρη.
Την πρώτη την αποκαλεί «γνωστό παπαγαλάκι του ΠΑΣΟΚ» χρεώνοντας της ότι ασκεί «ελεεινή δημοσιογραφία», ενώ για τον Πρετεντέρη, που αποφεύγει να τον κατονομάσει, του προσάπτει ότι είναι «ένα από τα πρώτα βιολιά» της καθεστωτικής δημοσιογραφίας.
Σχολιάζοντας δε το χθεσινό άρθρο του καλαμαρά του ΔΟΛ, κατά το οποίο ο Πρετεντέρης χαρακτηρίζει την Ελλάδα «τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης», το δημοσιογραφικό όργανο του Περισσού γράφει: «Ποια; Η Ελλάδα του ενός εκατομμυρίων ανέργων, η Ελλάδα των 592 ευρώ μισθό ελέω ΓΣΕΕ, η Ελλάδα που στέλνει τους εργάτες απ' τη σκαλωσιά στο μνήμα, η Ελλάδα που θεωρεί συνώνυμο τού «κακό που μας βρήκε», τη γέννηση ενός παιδιού που δεν μπορούν να το μεγαλώσουν οι γονείς του, η Ελλάδα που τα παιδιά γερνάνε πριν να χαρούνε τη ζωή. Αυτή είναι - "κύριε" - η Ελλάδα σαν τα μούτρα σας. Είναι η Ελλάδα της απέραντης καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, είναι η Ελλάδα που μαθαίνει στο πετσί της τι σημαίνει καπιταλισμός ίσον βαρβαρότητα». 
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2010/10/blog-post_6776.html

Εργατοπατέρες-γλάστρες στο σόου Παπανδρέου




Χωρίς ίχνος τσίπας ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ πήγε στο μέγαρο Μαξίμου, για να παίξει το ρόλο της γλάστρας στη φιέστα που έστησε ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης.
Εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας έταξε ο Παπανδρέου, μέσω επιδοτήσεων στους καπιταλιστές και ο Παναγόπουλος έσπευσε να εκφράσει την ικανοποίηση του: «Εμείς κάθε μετρό, κάθε ενεργητική πολιτική, κάθε πρόγραμμα που ανακουφίζει τους ανέργους και διατηρεί θέσεις εργασίας εκ των πραγμάτων την υποστηρίζουμε».

Ξέρει πολύ καλά ο ξεσκολισμένος εργατοπατέρας ότι αυτά τα προγράμματα -πέρα από τον ίδιο το χαρακτήρα τους- είναι φούμαρα, γιατί οι θέσεις εργασίας για τις οποίες θα σπεύσουν να επιδοτηθούν οι καπιταλιστές θα είναι κατά πολύ λιγότερες απ' αυτές που ανακοινώνει η κυβέρνηση. Ξέρει επίσης πολύ καλά, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνονται τέτοια προγράμματα, ότι αυτά ποτέ δεν αύξησαν την απασχόληση, ούτε συγκράτησαν την αύξηση της ανεργίας. Οπως επίσης ξέρει πολύ καλά, ότι οι καπιταλιστές παίρνουν το παραδάκι και απλά ανακυκλώνουν τους ανέργους, γιατί
 κανένας έλεγχος δεν τους ασκείται.

Πώς είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για μέτρα δημιουργίας θέσεων εργασίας, όταν το ίδιο το προσχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης προβλέπει εκτίναξη της ανεργίας στο 14,5% το 2011 και στο 15% το 2012;

Αντί να ψάχνουν λεφτά για την επιδότηση όλων αυτών των νέων ανέργων, δίνουν λεφτά στους καπιταλιστές για να αυξήσουν την κερδοφορία τους, με την πλήρη συναίνεση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.

Παπανδρεϊκότερος του Παπανδρέου ο Παναγόπουλος, δεν αρκέστηκε μόνο στη δήλωση που παραθέσαμε παραπάνω. Εκανε ένα βήμα παραπέρα. Εθεσαν στον πρωθυπουργό -είπε- «και άλλα ζητήματα που αφορούν στην υπεράσπιση των ανέργων» και είχαν «μια πρώτη θετική ανταπόκριση» στο ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των ανέργων σε όλη τη διάρκεια της ανεργίας.

«Εδωσε μάλιστα σχετική εντολή στην υπουργό», είπε με έμφαση στις δηλώσεις του. Είναι κι αυτή σαν την «εντολή» που έδωσε στον Παπακωνσταντίνου ^ από το βήμα της ΔΕΘ να φροντίσει να πάρουν κάτι οι συνταξιούχοι.

Ξέρετε πώς απαντά σήμερα ο Παπακωνσταντίνου; «Οταν το επιτρέψει ο προϋπολογισμός».

Υπάρχει βέβαια και το σχέδιο Κατσέλη για ανάθεση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανέργων στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, έναντι 3,5-5 ευρώ το μήνα! Δεν το άκουσε άραγε ο Παναγόπουλος; Ασφαλώς και το άκουσε, έκανε όμως πως δεν κατάλαβε. Οπως «ξέχασε» να αναφερθεί στην πρόβλεψη του Μνηυόνιου για περικοπή του κονδυλίου για την επιδότηση των ανέργων κατά 500 εκατ. ευρώ το 2012!

Πηγή: Εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ
 

Με σύνθημα «Φίλε συμπολίτη αν σου ζητήσουν φακελάκι δώσε ένα άδειο. Μη συμμετέχεις βοήθησε να απαλλαγούμε από τη διαφθορά» ξεκινούν την εκστρατεία τους οι νοσοκομειακοί γιατροί σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δημήτρη Βαρνάβα η αφίσα μέχρι την Παρασκευή θα έχει διανεμηθεί σε όλες τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Ιατρών της χώρας προκειμένου να αναρτηθεί σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας .

Τα 7 θαυματα του κοσμου!!!

Γραφείο αφεντικού - υπαλλήλου

Η διαφορά ανάμεσα στο γραφείο του αφεντικού και το γραφείο του υπαλλήλου...

Ελλάς το μεγαλείο σου...

Οδική σήμανση στην Εγνατία Οδό

ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΡΗΤΟ...




ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ
ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΈΝΑ <<ΣΠΙΤΙ>>
ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΈΝΑ ΡΟΛΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ <<ΧΡΟΝΟ>>
ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΈΝΑ ΚΡΕΒΑΤΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ
ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΈΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ<<ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ>>
ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΈΝΑ ΓΙΑΤΡΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑ
ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ <<ΣΕΒΑΣΜΟ>>
ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ <<ΖΩΗ>>
ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΣΕΞ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗ

Αντε να χαλαρωσουμε και λιγο..δεν βλαπτει

ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΥΛΑ ΣΤΗ ΧΑΡΥΒΔΗ



Οι κυριοι της ΝΔ μας οδηγησαν εδω που μας οδηγησαν και πηραν αυτο που τους αξιζε στις εκλογες.Τωρα μας κανουν κουμαντο αυτοι που ηρθαν στην εξουσια με τα ψεματα και για αυτο εγιναν στοχος μας.Αυτοι που μας κυβερνουν ειναι αυτοι που τωρα ειναι υπευθυνοι για τις τυχες μας και βλεπουμε που μας οδηγουν. 
Μονη λυση η συμμετοχη, με μαυρισμα του δικοματισμου και ο καθημερινος αγωνας απο οπου και οπως μπορουμε.

ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΡΕ...ΒΑΡΑΤΕ ΤΟΥΣ

ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ Η ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ?




http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=187536&cid=6

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ-ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ-ΤΣΑΤΣΟΙ-ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ




Το λουκέτο στην Ακρόπολη από τους απλήρωτους συμβασιούχους ήταν μία είδηση που έκανε το γύρο του κόσμου και δυσφήμισε τη χώρα μας, κατά τα λεγόμενα των εγχώριων ΜΜΕ. Τα ίδια ΜΜΕ γιατί δεν αναφέρθηκαν στο κλείσιμο του πύργου του Άιφελ από Γάλλους απεργούς;
Την προηγούμενη εβδομάδα όλα τα κανάλια έδειχναν τις σκηνές από τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων του Υπουργείου Πολιτισμού. Το κλείσιμο της Ακρόπολης (η οποία λειτουργεί εδώ και 20 μήνες με απλήρωτο προσωπικό) θεωρήθηκε τεράστιος διασυρμός για τη χώρα. Οι τηλεδημοσιογράφοι λυσσούσαν για τις εικόνες ντροπής με το λουκέτο στην κεντρική πύλη, για τους κακόμοιρους τους τουρίστες που ταξίδεψαν ως την Ελλάδα για να δουν την Ακρόπολη και θα φύγουν άπραγοι, για το παράνομο κλείσιμο ενός δημόσιου χώρου και ενός ιστορικού μνημείου.
«Και οι Γάλλοι έκαναν διαδηλώσεις αλλά δεν κατέλαβαν τον πύργο του Άιφελ», ξεσπάθωσε σε κάποιο σημείο ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου του ΑΝΤ1. Κι όμως, δύο ημέρες πριν, στις 12 Οκτωβρίου, είχε γίνει ακριβώς αυτό: οι εργαζόμενοι στον πύργο του Άιφελ αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη γενική απεργία ενάντια στο νέο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο που προσπαθεί να περάσει ο Σαρκοζί και χιλιάδες τουρίστες δεν κατάφεραν να ανέβουν στον πύργο.
Είναι σχεδόν απίθανο ο παρουσιαστής να μην ήξερε αυτή τη λεπτομέρεια, μιας και αναφερόταν σε όλα τα ρεπορτάζ των διαδικτυακών media για τις κινητοποιήσεις στο Παρίσι -φυσικά, χωρίς κορώνες του στυλ «διασυρμός της Γαλλίας» ή «τι θα πουν οι Γάλλοι στους τουρίστες». Άρα, μάλλον ο εν λόγω "δημοσιογράφος" πόνταρε στο ότι το κοινό του δεν ενημερώνεται από το διαδίκτυο.
Αυτή ακριβώς είναι η ευχή όλων των εγχώριων ΜΜΕ, τα οποία προσπαθούν να μας παρουσιάσουν το άσπρο για μαύρο: να καταπίνουμε τη μασημένη τροφή που μας δίνουν, χωρίς να χρησιμοποιούμε την τεράστια δύναμη που μας δίνει το διαδίκτυο για να ενημερωνόμαστε μόνοι μας. Ας μην τους κάνουμε τη χάρη!

http://www.salata.tv/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CF%82-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8A%CE%B4%CE%AF%CE%B1

Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε εθνικιστή όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;...

Σας διαβιβάζω το κατωτέρω με την ελπίδα να μην ενοχλήσω υπερμέτρως άτομα ορισμένου γνωστικού αντικειμένου και ορισμένης γενικότερης παιδείας.
Αντιλαμβάνομαι ότι τα διάφορα γνωστικά αντικείμενα εν γένει δεν ενοχλούν ούτε ενοχλούνται. Προφανώς ενόχληση υπάρχει μεταξύ μας σε περίπτωση που έχουμε υποστεί διαφορετική γενικότερη παιδεία που είναι αυτή που διαμορφώνει τους χαρακτήρες και τα αισθήματα.
Ειδικότερα τα πατριωτικά που έχουν σχέση με την οικογένεια σου, τη γειτονιά σου, τη πόλη σου, την επαρχία σου, τη χώρα της καταγωγής σου και τελικά το Ελληνικό σου γένος, που άλλοι το νιώθουν περισσότερο ή λιγότερο ή και καθόλου, ανάλογα με τη παιδεία (τη γενική) που έχουν υποστεί.
Και άλλοι θεωρούν ,,μειονέκτημα,, και ,,ντεμοντέ,, να ενδιαφέρεσαι για το γένος σου. Αυτά βέβαια συμβαίνουν μόνον στο υπερπαγκοσμιοποιημένο Ελληνικό κράτος των τελευταίων 15 χρόνων που έχει υποβάλει και υποβάλλει τους Έλληνες σε μία τερατώδη πολυσχιδή (Παιδεία, ΜΜΕ, κτλ) πλύση εγκεφάλου (αντικείμενο της οποίας είναι το κατωτέρω).
Το αντίθετο συμβαίνει με τους κατοίκους σε όλες τις ,,καθυστερημένες,, ευρωπαϊκές και όχι ξένες χώρες που αν και δεν έχουν οι περισσότερες κάτι παρόμοιο με τον Ελληνικό πολιτισμό, είναι υπερήφανοι ,,εθνικιστές,, για την πατρίδα τους.
Το παρόν αποστέλλεται χωρίς υπογραμμίσεις και πιστεύω με την άδεια της ετέρας ανωτέρω κατηγορίας, διαφορετικής από τον υποφαινόμενο γενικής μόρφωσης.
Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε εθνικιστή όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου; Για να την πουλήσουν πιο εύκολα. Όταν κάθε λέξη που αρχίζει από -εθν. και -ελλ. έγινε ο δαίμονας που θα μας στερούσε από τον "εκσυγχρονισμό".
Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε ρατσιστή; Σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης της πατρίδας σου, θα είσαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θα ανήκει στους τραπεζίτες και τ' αφεντικά τους που παριστάνουν την κυβέρνηση.
Κατάλαβες τώρα γιατί πριονίσανε την παιδεία και την υποβάθμισαν σε "εκπαίδευση"; Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3.60. Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα πάρτυ του Χριστοφοράκου.
Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες; Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου, με χαρτιά τυπωμένα σου πήρανε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί. Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο; Όταν ένας πρωθυπουργός της χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι του χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς για .επενδύσεις. Κατάλαβες τώρα πως κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας πλούτο με αέρα;
Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την "ελεύθερη αγορά"; Για να κλείσει ο μπακάλης και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα της Γερμανίας. Σε βγάλανε ψαράκι από τη γυάλα σου και σε πετάξανε στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, με τους δικούς τους .κανόνες διατροφής.
Κατάλαβες τώρα γιατί τους αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ οι εκλεγμένοι αλήτες μας; Για να κάνουν με τη δυστυχία τους κι εμάς δυστυχισμένους.
Κατάλαβες τώρα ψαράκι πόσο αξίζει η γυάλα σου; Μήπως έχεις την καλύτερη γωνιά στον κόσμο, το καλύτερο οικόπεδο και στην κοστολογούν μόλις 300 δις; Τότε τα βράχια της Ιρλανδίας πόσο κάνουν, τέσσερα δίφραγκα;
Κατάλαβες τώρα γιατί την Εθνική σου Οδό της αλλάζουν ονοματάκι; Θέλεις 20ευρώ για να πας από Αθήνα - Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας την Εθνική σου Οδό, αυτήν που είναι υποχρέωση του κράτους να κατασκευάσει κι όχι να την ξεπουλήσει στο κάθε "όμορφο' που παριστάνει τον εργολάβο.
Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα χαζοκούτια; Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια της τηλεόρασης. Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο τελάλη της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα" με ειδικότητα στον αέρα.
Κατάλαβες μήπως τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει ούτε ένας σοβαρός άνθρωπος; Επειδή αφορά ένα θίασο τριακοσίων διορισμένων από τις κομματικές λίστες οι οποίες συντάσσονται από ντόπιους τοποτηρητές που οι μεγάλοι επιλέγουν από τις "άγιες οικογένειες" του τόπου. Δεν θα βρείτε κανέναν από τους έλληνες λαμπρούς διανοητές κι επιστήμονες εκεί μέσα. Ούτε απ' έξω δεν πατάνε μη λερωθούν.
Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλα αυτά;
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ούτε στο γένος ούτε στη σκέψη.

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ..Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΝΤΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΒΟΛΙ ΚΑΙ ΡΙΧΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΟΞΑΠΑΤΡΕΙ




 Οι ξεφτιλισμενοι ηγετες μας και τα παπαγαλακια τους,σε μια συντονισμενη και καλα ενορχηστρωμενη προσπαθεια προσπαθουν να μας κρατησουν μακρια απο τις καλπες
 γιατι η πιθανοτητα μιας μαζικης αποδοκιμασιας του φοβιζει οσο τιποτε αλλο.Για αυτο
 δωσε δυναμη στη δυναμη σου και μαυρισε ολους αυτους που μας εφεραν σε αυτο το χαλι
 ΚΑΝΤΟΥΣ ΝΑ ΣΕ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΕ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ

ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΛΟΥΒΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΑΙΦΕΛ?ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΣΤΕ?ΕΕΕΕΕ!!!! ΕΙΣΤΕ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ

Είναι απαράδεκτοι αυτοί οι Γάλλοι! Πραγματοποίησαν τεράστιες κινητοποιήσεις κι άφησαν την εικόνα των ταραχών στην πρωτεύουσά τους και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας τους, να κάνουν το γύρο του κόσμου…, αγνοώντας κατάφωρα το γεγονός ότι στον κόσμο αυτό ανήκει και η Ελλάς. Διαδήλωσαν κατά χιλιάδες και παρακώλυσαν τις συγκοινωνίες και την πρόσβαση των τουριστών στα γαλλικά αξιοθέατα.
Όχι ότι πρόκειται για τους ίδιους τουρίστες που ταλαιπωρούνται από ανάλογες καταστάσεις στη δική μας χώρα, αλλά επειδή έχουμε σοσιαλιστική κυβέρνηση, υιοθετούμε την κοινοκτημοσύνη στους τουρίστες… Φώναξαν απρεπέστατα συνθήματα όπως το «Κάρλα Μπρούνι έχουμε κάτι κοινό, μας πηδάει κι εμάς ο Νικολά απ’ τον π….» (sic) προσβάλλοντας επαχθώς τον Έλληνα πρωθυπουργό ως φίλο και ομοτράπεζο του προέδρου τους, καθώς και τα ήθη των Ελλήνων δημοσιογράφων που από αγνή, παρθένα ενσυναίσθηση, συμπάσχουν με τους Γάλλους συναδέλφους τους, όταν εκστομίζεται και συμβαίνει κάτι που δεν είναι κομ ιλ φο. Πήγαν και έκαναν καταλήψεις στα διυλιστήρια της χώρας τους προκαλώντας εκτεταμένες ελλείψεις καυσίμων και κατ’ επέκταση, προϊόντων στην αγορά, με αποτέλεσμα να έχουμε κι εμείς αργήσει φρικτά να παραλάβουμε τα Chanel, τα Vogue και τα Dior του μήνα. Σε πείσμα του ελληνικού επικαιροποιημένου συνδικαλιστικού κινήματος, εξακολουθούν να διαθέτουν απούλητα συνδικάτα που δηλώνουν ότι δε θα υποχωρήσουν μπρος στην ανυποχωρητικότητα της γαλλικής κυβέρνησης. Επιπλέον, μαζί με τους αχάριστους Γάλλους εργαζόμενους, κατέβηκαν στους δρόμους και τα αλητάκια τα Γαλλάκια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και το χουλιγκάνικο φοιτηταριό που υποθάλπει τους Γάλλους τρομοκράτες του μέλλοντος. Τς τς τς … τα ύστερα της γαλλικής δημοκρατίας!
Είναι απαράδεκτοι αυτοί οι Γάλλοι! Αγνόησαν παντελώς και τους ισχυρισμούς του Θόδωρου Πάγκαλου ο οποίος -από την πρώτη μέρα των κινητοποιήσεών τους- έβγαινε εις μάτην και δήλωνε: «Μαζί με τους Γάλλους τα φάγαμε…  γιατί, ως μέλη της Ένωσης ποτέ δεν αντέδρασαν στο γεγονός ότι εμείς εδώ κάναμε προεκλογικούς διορισμούς. Οι Γάλλοι έβαλαν την κρεμ φρες της αδιαφορίας τους στη δημοσιονομική μας κατάρρευση…» Αλλά τίποτα οι Γάλλοι… Πά ντε τσιπά… (καθόλου τσίπα) Τραβάνε μπρος στο δρόμο της αναρχίας και τους κεφαλιού τους κάνουν… Κι όλα αυτά γιατί; Για μια προειλημμένη απόφαση. Για το συνταξιοδοτικό τους…
Κι εμείς την πατήσαμε κουτόφραγκοι, αλλά δεν κάναμε έτσι…
Της Τζένης Κ.    από το  
 ΠΟΝΤΙΚΙ
http://redwildwind.blogspot.com/2010/10/blog-post_4140.html

Θεσσαλονίκη: Το 47% ζει από τα έτοιμα ή παίρνει δανεικά


Το ποσοστό των πολιτών της Θεσσαλονίκης που "τρώνε" απ΄ τα έτοιμα ή παίρνουν δανεικά για να ζήσουν, αγγίζει πλέον το 47%.

Κι αυτό γιατί ο..
μισθός και τα έσοδά τους δεν είναι αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες τους...
Το 36% των ερωτηθέντων Θεσσαλονικέων δηλώνει ότι η οικονομική του κατάσταση «επιδεινώθηκε πολύ» το τελευταίο 12μηνο. Πάνω από τρεις στους δέκα (33%) προβλέπουν ότι το επόμενο 12μηνο θα είναι χειρότερο.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι το 92% των ανθρώπων που ρωτήθηκαν θεωρούν απίθανο να κάνουν σημαντικές αγορές το επόμενο διάστημα, όπως είναι η αγορά σπιτιού ή αυτοκινήτου.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος τόνισε ότι «πλησιάζουμε σε οριακές καταστάσεις». Πρόσθεσε ότι η κατάσταση στο τέλος του 2011 θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, ότι οι αιτήσεις υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα πιθανότατα θα ενταθούν κι ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας «δεν είναι κοντά»...

**Η έρευνα "Βαρόμετρο Σεπτεμβρίου 2010" έγινε από την Palmos Analysis για λογαριασμό του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, σε δείγμα 800 επιχειρήσεων και 700 πολιτών.

Αχ Ευρώπη - Τζίμης Πανούσης

Λαθρομετανάστες, παιδιά ενός κατώτερου θεού.Η κυβερνητική αδιαφορία ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ

Εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες, παιδιά ενός κατώτερου θεού, συλλαμβάνονται καθημερινά στα σύνορα της χώρας. Στοιβάζονται σε λίγα τετραγωνικά, χωρίς την ύπαρξη στοιχειωδών συνθηκών υγιεινής και καθαριότητας. Και δίχως να εξετάζονται ιατρικά. Αλλά οι γιατροί που προσφέρονται εθελοντικά να τους εξετάσουν «τρώνε πόρτα» από τη διεύθυνση Αλλοδαπών! Είναι οι πρωτόγνωρες συνθήκες κράτησης των λαθρομεταναστών σε τμήματα φύλαξης σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη, που «έρχονται σε αντίθεση και με τις πανανθρώπινες αξίες και αρχές του πολιτισμού μας», όπως τις κατήγγειλαν πριν από περίπου ένα μήνα οι ίδιοι οι «διώκτες» τους. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων.
Το θέμα είχε τεθεί τότε και στο γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στον οποίο είχε περιγραφεί η κατάσταση της αύξησης της λαθρομετανάστευσης στο νομό Εβρου, καθώς «ο αριθμός των συλληφθέντων καθημερινά αγγίζει τους 250-300 με συνεχώς αυξανόμενη ροή».
Οι συνοριακοί φύλακες, που βεβαίως ενίστανται πρωτίστως για το δικό τους «εγκλωβισμό», μιλούσαν για: * Μεταφορά των λαθρομεταναστών, ανάμεσα στους οποίους βρέφη και παιδιά, με επικίνδυνα οχήματα. * Κίνδυνο μετάδοσης νοσημάτων στους ίδιους, αλλά και σε ολόκληρο τον τοπικό πληθυσμό. * Απαράδεκτες συνθήκες παραμονής και κράτησής τους, υπαίθρια, στην αυλή τμημάτων, όπου τους επόμενους μήνες με τις καταιγίδες και την πτώση θερμοκρασίας θα διανυκτερεύουν μέσα στη λάσπη και στο κρύο κι ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν πολλά παιδιά και βρέφη. Σε πολλές περιπτώσεις, δε, οι ίδιοι (οι φύλακες) συνεισφέρουν από το εισόδημά τους για φάρμακα και φαγητό.
Το «σήμα άμεσου κινδύνου» που εξέπεμψαν οι συνοριακοί φύλακες ενεργοποίησε τη μη κυβερνητική οργάνωση «Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα». Διά της νομίμου εκπροσώπου της, δικηγόρου Ηλέκτρας-Λήδας Κούτρα, ζήτησε με επιστολή της, που φέρει ημερομηνία 7/10/2010, προς το διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, έγκριση επείγουσας επίσκεψης στα αστυνομικά κρατητήρια Εβρου.
Προκειμένου «με κλιμάκιο που θα απαρτίζεται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό (γιατρούς -μεταξύ των οποίων και παιδίατρος- και νοσηλευτικό προσωπικό), μεταφραστές, δικηγόρο, καθώς και από διοικητικό προσωπικό, να παράσχουμε πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όπου κριθεί αναγκαίο θα παραπέμψουμε σε κέντρα υγείας ή δημόσια νοσοκομεία για την αντιμετώπιση του περιστατικού».
Στο πρόγραμμα της αποστολής «την οποία θα υποστηρίξει και η Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων» είναι μεταξύ πολλών άλλων και «η παροχή σε κρατούμενους και συνοριοφύλακες ενημέρωσης και οδηγίων που αφορούν τα λοιμώδη μεταδιδόμενα νοσήματα, καταγραφή των περιστατικών με λήψη ιατρικού και κοινωνικού ιστορικού, καταγραφή των συνθηκών διαβίωσης, αλλά και η κάλυψη επειγουσών αναγκών σε φαρμακευτική αγωγή, γάλατα, πάνες κ.λπ.».
Στις 15 Οκτωβρίου, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ., ταξίαρχος Βασίλης Κουσούτης, με επιστολή του απέρριψε το αίτημα της «Ελληνικής Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» καθώς, όπως αναφέρει, «δεν υφίσταται ανάγκη της εθελοντικής εργασίας των μελών της οργάνωσής σας». Κι αυτό γιατί αντιβαίνει στην πάγια τακτική του υπουργείου «να επιτρέπει την είσοδο σε χώρους κράτησης αλλοδαπών, σε σωματεία και φορείς που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο υλοποίησης συγκεκριμένων προγραμμάτων για παροχή ιατρικών υπηρεσιών κ.ά.». Και στα συγκεκριμένα τμήματα «δραστηριοποιούνται άλλες οργανώσεις για την παροχή υποστήριξης σε πρόσφυγες, μετανάστες και μέλη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων»! Πού να μη δραστηριοποιούνταν, δηλαδή.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΗ ΠΡΕΖΑ TV 20-10-2010

Μαζικές έφοδοι σε συνδέσμους

Μαζικές έφοδοι αστυνομικών των ειδικών δυνάμεων και της ασφάλειας έγινε χθες στους συνδέσμους του Ολυμπιακού, του ΠΑΟ, της ΑΕΚ και του Πανιώνιου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έγιναν συλλήψεις και προσαγωγές, καθώς σε πολλά από τα γραφεία βρέθηκαν έτοιμες βόμβες μολότωφ και άλλα αντικείμενα που χρησίμευαν σε συμπλοκές και για το λόγο αυτό σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος υπεύθυνων των χώρων για οπλοκατοχή.

Οι συλληφθέντες κρατούνται στην ασφάλεια Αττικής και οδηγούνται σήμερα στον εισαγγεέα, ενώ επίσημες και λεπτομερείς ανακοινώσεις για τις έρευνες και τις συλλήψεις, θα γίνουν από τον Διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής στη μία το μεσημέρι.

sport24.gr

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ οι κακές μέρες πέρασαν έρχονται χειρότερες


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ειρήνη Χρυσολωρά
Με µαχαίρι στις δαπάνες των Δηµοσίων Επιχειρήσεων Και Οργανισµών, στις επιχορηγήσεις φορέων κάθε είδους και στις λειτουργικές δαπάνες του Δηµοσίου θα απαντήσει, σύµφωνα µε πληροφορίες, η κυβέρνηση στο πιθανό αίτηµα της τρόικας για πρόσθετα µέτρα το 2011. Το αίτηµα διατύπωσε ήδη, εµµέσως πλην σαφώς, προχθές το βράδυ ο επίτροπος κ. Ολι Ρεν µε αφορµή την αναθεώρηση των στοιχείων για το έλλειµµα του 2009 από την Εurostat.
Στο οικονοµικό επιτελείο της κυβέρνησης έχουν καταλήξει ότι δεν είναι σκόπιµο και δεν πρόκειται να επιβληθούν πρόσθετα φορολογικά µέτρα. Μάλιστα, σύµφωνα µε µια πληροφορία εξετάζεται ακόµη και το ενδεχόµενο να µειωθεί η πρόβλεψη του προσχεδίου του προϋπολογισµού για τα φορολογικά έσοδα (ιδίως από ΦΠΑ) και να υποκατασταθούν αυτά από πρόσθετες περικοπές δαπανών.
Αντίθετα, οι ίδιοι παράγοντες θεωρούν ότι υπάρχουν περιθώρια εξοικονοµήσεων, ιδίως στο πλαίσιο της λεγόµενης γενικής κυβέρνησης, τις ΔΕΚΟ, τα νοσοκοµεία, τους Οργανισµούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο υπουργός Οικονοµικών Γ. Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωσε χθες, µετά τη λήξη του Συµβουλίου Υπουργών Οικονοµίας (ΕCΟFΙΝ) στο Λουξεµβούργο, ότι δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν µισθωτοί και συνταξιούχοι.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ? ΥΠΟΤΑΓΗ?


Σε αυτή την άχρωμη και παραπαίουσα κοινωνία που ζούμε έχουμε καταντήσει σα τα γελάδια που βόσκουν ήρεμα στα λιβάδια ή όσοι δεν έχουν τη ψευδαίσθηση της ελευθερίας σαν τα σταβλισμένα αμνοερίφια που μηρυκάζουν και δε τα απασχολεί τίποτα άλλο παρά η προμήθεια σανού και του εμπλουτισμένου με επιπρόσθετα φυράματος. Έτσι νομίζουμε ότι ήμαστε ευτυχείς μέσα στη καταθλιπτική πλάνη μας.
Θέλεις να περνάς ωραία;
Τότε να συμφωνείς. Να συμφωνείς με τους συναδέλφους σου και ιδιαίτερα με το διευθυντή σου στη δουλειά αλλά προπάντων να ακούς και να κουνάς το κεφάλι καταφατικά και σα τον αρουραίο θα κολυμπάς στα ακάθαρτα για να μη... πνιγείς στον υπόνομο.
Μάλιστα κύριε θα λες κι έτσι υπάκουος όπως θα είσαι σύντομα θα γίνεις κομμάτι του όχλου που ακολουθεί τον καλό ποιμένα όποιος κι αν είναι αυτός-πολιτικός, αστυνόμος, ιερέας, δάσκαλος , εργοδότης- και ίσως πάρεις και προαγωγή για να είσαι η πιο αποτελεσματική μαριονέττα στο χώρο.
Η μόνη τάχα αντίδραση που σου μένει μετά το «μάλιστα κύριε» είναι να του ρίξεις στα κρυφά δυό μούντζες και στείλε τον σιωπηλά στο διάολο!!
Και μη ξεχνάς: Δεν έχεις δικαιώματα παρά μόνο ένα, να δίνεις ένα μέρος του μισθού σου για να ξεχρεωθεί η χώρα ή της σύνταξης αν είσαι ενοχλητικός συνταξιούχος, και να ευχαριστείς το Θεό που δε γεννήθηκες ηλίθιος.
Διονύσης Στ.
http://press-gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_7722.html

ΑΙΣΧΡΟΙ ΤΥΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑ.Δε σταματούν πουθενά, δεν υπολογίζουν κανένα, δε σέβονται ούτε τους ανάπηρους!!!

«Δεν είμαστε πολίτες β’ κατηγορίας! Έχουμε δικαιώματα και απαιτούμε από την Πολιτεία να τα προστατεύσει! Όχι στην καταδίκη των τυφλών στη φτώχεια και τον αποκλεισμό!».
Με αυτό το σύνθημα, τα μέλη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία, η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών πραγματοποιούν σήμερα, στις 12:00, συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, όπου θα επιχειρήσουν να συναντήσουν από κοντά τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Οι συνάνθρωποί μας ζητούν μεταξύ άλλων να εξαιρεθούν από τις περικοπές των δώρων των Χριστουγέννων και του Πάσχα και των επιδομάτων αδείας, δεδομένου ότι αυτά δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, να μη θεσπιστούν οικονομικά κριτήρια στις χορηγούμενες κοινωνικές παροχές και να αυξηθεί το προνοιακό επίδομα που λαμβάνουν οι ανασφάλιστοι και έμμεσα ασφαλισμένοι τυφλοί στα 25 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη.
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/62568/den-eimaste-polites-v-katigorias/

Σκληροί-αιματηροί κοινωνικοί αγώνες , διαγράφηκαν εν ονόματι της κρίσης σε μια νύχτα.


ΟΡΓΙΑΖΕΙ Η ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ * 12 ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ 20 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΕΝΣΗΜΩΝ
Εργαζόμενοι για μια μέρα!
Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΑΜΑ
Φύλακες τραπεζών και νυχτερινών κέντρων, σερβιτόροι ξενοδοχείων, ταμίες στον ιππόδρομο... στις ουρές για μια «δουλειά του ποδαριού». Με καθεστώς 24ωρης λίστας-εγγραφής και διαγραφής υποψήφιων εργαζομένων. Κάθε μέρα στο δίλημμα: «μεροκάματο του τρόμου» ή ανεργία. Στο έλεος του επιστάτη, χωρίς χαρτιά. «Αρνητικό» από το φιλμ της αμερικανικής κρίσης του '30.
Σήμερα στην Αθήνα «υπάρχουν εργαζόμενοι με συμβάσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας μιας μέρας. Εταιρείες σεκιούριτι π.χ. έχουν λίστες δεκάδων ατόμων. Τους καλούν γι' αυτού του είδους την απασχόληση και αυτοί τρέχουν γιατί πεινάνε. Ξέρεις πόσος κόσμος παρακαλάει να μπει σ' αυτές τις λίστες αναμονής;», μας λέει ο Κώστας Ηλιόπουλος, σεκιουριτάς - πρόεδρος της ελεγκτικής επιτροπής της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
Και εξηγεί πως πρόκειται γι' αυτούς που παίζουν ξύλο στα γήπεδα και τις συναυλίες με χούλιγκαν, χρήστες ουσιών κι όσους προσπαθούν να μπουν τσάμπα. Δουλεύουν κυρίως τις Κυριακές. Και τρώνε ξύλο για 20 ευρώ. Περιμένουν να γίνει μια συναυλία που αναβλήθηκε για να κολλήσουν ένα ένσημο, ελπίζοντας να γίνει στο μεταξύ και κανένας αγώνας. Πηγαίνουν στην περιφέρεια για ένα μεροκάματο την εβδομάδα. Τους μεταφέρουν το πρωί και επιστρέφουν το βράδυ. Η σύμβασή τους είναι για τις 4 ώρες. Ομως εκεί θα απασχοληθούν 12 ώρες. Ανασφάλιστοι, με 20-25 ευρώ μεροκάματο...
Η διαδικασία είναι απλή: «Βάλε εδώ υπογραφή, πάρε 25 ευρώ και φύγε. Υπογράφεις σε λευκά χαρτιά, χωρίς κείμενο. "Σ' όποιον δεν αρέσει να φύγει", σου απαντούν. Φαντάσου το καθεστώς που επικρατεί στους φύλακες νυχτερινών μαγαζιών».

Σαρωτικές αλλαγές προωθεί η κυβέρνηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση




Του Δημήτρη Κουφοβασίλη*

H υπουργός Παιδείας, στην εισήγηση που εκφώνησε από τους Δελφούς για τον προωθούμενο νέο νόμο-πλαίσιο, αφού διατύπωσε την πεποίθησή της ότι «η περίοδος του Πανεπιστημίου της Mεταπολίτευσης έχει κλείσει τον ιστορικό της κύκλο», δήλωσε ότι οι αλλαγές στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση «πρέπει να είναι πολύ βαθιές,... και να αφορούν το DNA της λειτουργίας των Πανεπιστημίων και των Tεχνολογικών Iδρυμάτων».

Φυσικά, το «σύνθημα» για την έναρξη δηλώσεων και διεργασιών για επικείμενες σαρωτικές αλλαγές σε AEI και TEI έδωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος εξάλλου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εφαρμογής ενός «Kαλλικράτη και στην Παιδεία».

Eκείνο που καταρχάς καθίσταται σαφές είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Eκπαίδευσης και Θρησκευμάτων όχι μόνο σχεδιάζουν μεγάλες αλλαγές, αλλά τις διαφημίζουν ως τέτοιες.

Γιατί τώρα;

H Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι θα δημιουργηθούν-όχι ένας- αλλά τρεις διαδικτυακοί τόποι («ο ένας είναι για τους εκπαιδευτικούς, για τους καθηγητές, ο δεύτερος είναι για τους φοιτητές και ο τρίτος είναι για τους πολίτες και τους κοινωνικούς χώρους») προκειμένου να αναπτυχθεί συζήτηση για τις εκπαιδευτικές τις προτάσεις. Eυτυχώς γι' αυτήν, οι απόψεις στις «ηλεκτρονικές διαβουλεύσεις» μπορούν να ελέγχονται και να φιλτράρονται από τους υπευθύνους των διαδικτυακών τόπων. Eπίσης, δεν είναι δυνατό, ψηφιακά, να εκδηλωθούν μαζικές κινητοποιήσεις και ουσιαστικές αντιδράσεις.

Eννοείται, για μια ακόμη φορά, ο διάλογος για την εκπαίδευση λαμβάνει (όπως όλες οι κονσέρβες) ημερομηνία λήξης: θα διαρκέσει ακριβώς τρεις μήνες. Συμπέρασμα από το διάλογο σίγουρα θα έχει βγει ως το Φεβρουάριο, μήνα κατά τον οποίο η Διαμαντοπούλου θα φέρει το νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Bουλή. Πρόθεση του υπουργείου είναι ο νέος νόμος-πλαίσιο να περάσει στην πράξη άμεσα, ίσως και από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά. Tο πακέτο της μεταρρύθμισης θα έχει ολοκληρωθεί το 2013-14, με την εφαρμογή τού προτεινόμενου νέου συστήματος εισαγωγής στα AEI.

Eν μέσω διπλής επιτήρησης, κηδεμονίας, υπερατλαντικών δόσεων, κοινωνικής αστάθειας, κ.λπ., προκαλεί εντύπωση η απόφαση του ΠAΣOK να ανοίξει τώρα ένα ακόμη μέτωπο, εκείνο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ωστόσο, το μόνο βέβαιο παραμένει το εξής: όσο αποπροσανατολιστική -από την εξέταση των κύριων πολιτικών γεγονότων- κι αν είναι μία συζήτηση για τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια το 2014, οι μεταρρυθμίσεις, αν περάσουν, θα είναι καθοριστικές.

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟ!!!!!!!!!


ΜΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΔΥΟ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ............

 

 

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010


Όταν ξέσπασε ο διεθνής σάλος σχετικά με την ‘αποκάλυψη’ από την ίδια την Ελλάδα του πραγματικού ποσοστού του ελλείμματος της, είχα διατυπώσει την άποψη ότι τόσο η Ευρώπη και οι ΗΠΑ όσο και οι ‘αγορές’ είχαν πλήρη γνώση των στοιχείων αυτών, ίσως καλύτερη ακόμη και από το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό γιατί το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό / χρηματιστηριακό / νομισματικό και σε μεγάλο βαθμό οικονομικό σύστημα έχει δημιουργηθεί με επίκεντρο στις ΗΠΑ και με σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των... δικών τους και των συνεργατών τους. Μέσα σε αυτό το σύστημα οι κανόνες, τα μοντέλα και κυρίως τα εργαλεία που επιτρέπουν την άσκηση κρατικής δημιουργικής λογιστικής δεν είναι, φυσικά, αποτέλεσμα ελληνικής αλλά κυρίως αγγλοσαξονικής προέλευσης και αν κάποιος έχει την ουσιαστική δυνατότητα να παραποιήσει όχι μόνο τα στατιστικά στοιχεία αλλά την ίδια την ερμηνεία τους και ακόμη και την πραγματικότητα που αυτά υποτίθεται ότι εκφράζουν, αυτός είναι ο δημιουργός του συστήματος, οι συνεργάτες του και οι δυνατότεροι παίκτες εντός αυτού.

Γιατί το κύριο πρόβλημα δεν είναι η ‘ικανότητα’ αλλοίωσης των στατιστικών ή άλλων στοιχείων αλλά η δυνατότητα άσκησης τέτοιας επιρροής στο σύστημα ώστε οι υπόλοιποι συμμετέχοντες να μη μπορούν ή να μη θέλουν να κάνουν τίποτα γι’ αυτό.

Έτσι, όλοι γνώριζαν ότι οι ΗΠΑ και οι συνεργάτες τους ‘έκλεβαν’ στο διεθνή ανταγωνισμό όταν επί δεκαετίες έλεγχαν απόλυτα τις πετρελαϊκές τιμές εις βάρος των Αραβικών και άλλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας και ότι αν οι τιμές του πετρελαίου αφήνονταν να οριστούν από την ‘αγορά’ το αμερικανικό οικονομικό μοντέλο θα δεχόταν ένα τεράστιο πλήγμα αλλά κανείς δε μπορούσε ή δεν ήθελε να κάνει κάτι γι’ αυτό. Χρειάστηκαν δεκαετίες προετοιμασίας των πετρελαιοπαραγωγών χωρών και ένας Αραβικός –Ισραηλινός πόλεμος, προκειμένου να ‘σπάσει’ ο αμερικανικός έλεγχος και το αποτέλεσμα ήταν η τιμή του πετρελαίου να απογειωθεί από τα 4 στα 40 δολάρια και οι ΗΠΑ να βυθιστούν σε ύφεση παρασύροντας μαζί τους τον υπόλοιπο κόσμο, ο οποίος είχε, επίσης, ‘εθιστεί’ στη φθηνή και με πλασματική τιμή ενέργεια.

ΑΠΟΡΡΗΤΟ: TΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ (80.000.000.000 ευρώ)

Σας δίνουμε την Σύμβαση που υπέγραψε η Κυβέρνηση με τους Δανειστές έναντι 80 Δισεκατομμυρίων Ευρώ! Είναι η Διαθήκη της Ελλάδας που υπέγραψαν και... που ποτέ δεν πρόκειται να την ακούσετε από τα μεγάλα κανάλια. Εάν προβληθεί το σίγουρο είναι ότι θα προβληθεί παραφρασμένη για όφελος των προδοτών που ψηφίσαμε. Γι αυτό φροντίσαμε να αποσταλεί ολοκληρωμένη από Ελληνες πολίτες στους Ελληνες πολίτες... Διότι και Νου έχουμε, και κρίση. Αυτήν την στιγμή φεύγουν από διάφορα σημεία του πλανήτη email μέσω facebook αλλά και απλών λογαριασμών (hotmail, googlemail) με την προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν κάτω απο το τραπέζι και χωρίς να ρωτήσουν κανέναν οι κυβερνώντες..... Όσο περιληπτικά μπορώ, θα βοηθήσω να αναγνώσετε μερικά από τα αίσχη που υπέγραψαν ώστε να μας πουλήσουν στις πολυεθνικές εταιρίες στον βωμό του δημοσίου χρέους και της πτώχευσης. Εμείς οι άνθρωποι του μόχθου όπως μας χαρακτηρίζει ο κ. Παπανδρέου πλέον έχουμε στα χέρια μας το χαρτί της προδοσίας και με οδηγό τον Ελληνισμό θα πράξουμε το σωστό.

ΔΙΟΔΙΑ. Η μεγάλη κλοπή

Η χρήση των ελβετικών αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας υπόκειται για όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα σε υποχρέωση πληρωμής διοδίων. Για μηχανοκίνητα οχήματα με μέχρι 3,5 t (ΕΙΧ, μοτοσικλέτες και τροχόσπιτα) υπάρχει υποχρέωση ειδικού σήματος (βινιέτας). Πριν από τη χρήση αυτοκινητοδρόμων... και οδών ταχείας κυκλοφορίας πρέπει να αγοραστεί μία βινιέτα, η οποία ισχύει για απεριόριστες διαδρομές σε όλους τους αυτοκινητόδρομους και οδούς ταχείας κυκλοφορίας. Μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας ταξίδεψαν αυτή την εβδομάδα στο εξωτερικό, βρέθηκαν με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο στην Ελβετία και αγόρασαν μια vignette. Το κόστος της; 31 Ευρώ για όλο το χρόνο, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2010, με τη δυνατότητα χρήσης απεριόριστων διαδρομών, εννοείται και των πολυάριθμων τούνελ της ορεινής χώρας. Δηλαδή, ο Ελβετός πολίτης πληρώνει 31 ευρώ το χρόνο και έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ελεύθερα ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας του. Ο Έλληνας πολίτης, π.χ. ο κάτοικος Κατερίνης που εργάζεται στην Θεσσαλονίκη και πηγαινοέρχεται καθημερινά, πληρώνει 1.344 Ευρώ μόνο γι αυτή τη διαδρομή (20 εργάσιμες Χ 12 μήνες Χ 5,80 ? καθημερινά) και δεν έχει τη δυνατότητα αγοράς εκπτωτικής κάρτας, όπως συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο! Οι Ελβετοί συνάδελφοι των φίλων μας δεν μπορούσαν να το πιστέψουν, λέγοντας: «Αυτό λέγεται κλοπή!». Οι δε πολιτικοί που υπέγραψαν την παραχώρηση της χρήσης των εθνικών μας δρόμων, κάτω από τέτοιους όρους, είναι πουλημένα τομάρια! Αυτό, το τελευταίο, δεν είπαν οι Ελβετοί! Το είπαν οι Τσέχοι που καθόταν στο ίδιο τραπέζι! Κι εμείς βέβαια τους εξηγήσαμε, πως. απλά «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ». Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

η απόλυτη απόδειξη για τους χημικούς ψεκασμούς (Chemtrail)

Aπο μαχητικό συνοδευτικό του ιπτάμενου τανκερ-ψεκαστικου ακούστε τι λέει ο ένας πιλότος στον άλλον!!!

ΟΤΑΝ Η ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΗ.ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.

Πολιτευτής του ΛΑΟΣ ο χάκερ

Με σκοπό να προκαλέσει εμπλοκή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όπως εκτιμούν οι αρχές, ένας 65χρονος πολιτευτής του ΛΑΟΣ και καθηγητής αμερικανικού πανεπιστημίου, έστειλε σε δεκάδες πρόσωπα ανάμεσά τους και Τούρκους διπλωμάτες πλαστό δελτίο τύπου με ύβρεις προς την Τουρκία, που έφερε ως αποστολέα την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Με πρόθεση να προκαλέσει πρόβλημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και να αναδείξει ως υπεύθυνη την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ένας 65χρονος καθηγητής, πλαστογράφησε δελτίο τύπου με το όνομά της και το έστειλε σε δεκάδες αποδέκτες στο διαδίκτυο, μεταξύ των οποίων και 1.100 διπλωμάτες στην Τουρκία.
Ο 65χρονος Βασίλης Βενίτης που είναι πολιτευτής του ΛΑ.ΟΣ στη Β΄ Αθήνας,  καθηγητής πολιτικών επιστημών στο ελληνικό παράρτημα του Πανεπιστημίου της Indianapolis  και διαχειριστής του forum με την επωνυμία Crystal Clear συνελήφθη για την παραποίηση του δελτίου Τύπου που εμφανίζονταν να έχει υπογράψει η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών.
Συνελήφθη χθες έπειτα από έρευνα του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Το ηλεκτρονικό ίχνος του email με το παραποιημένο δελτίου τύπου και υποτιθέμενο αποστολέα την Μ. Ξενογιαννακοπούλου εντοπίστηκε στο σπίτι του 65χρονου στη Γλυφάδα.
 Αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του Βασίλη Βενίτη και εντόπισαν αυτούσιο στον ηλεκτρονικό υπολογιστή το επίμαχο email.  Κατασχέθηκαν ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας φορητός σκληρός δίσκος και ένα τεμαχισμένο έγγραφο το οποίο φέρει χειρόγραφες σημειώσεις.
  Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο 65χρονος φέρεται να αντιστάθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας και να απώθησε βίαια τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σπίτι του στη Γλυφάδα.
Όπως έγινε γνωστό, ο συλληφθείς είχε παραποιήσει δελτίο τύπου με το περιεχόμενο απάντησης της αναπληρώτριας υπουργού σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.ΟΣ σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογκαν στην Ελλάδα.
Το παραποιημένο δελτίο εστάλη σε 1.100 διπλωμάτες στην Τουρκία ενώ αναρτήθηκε και σε διαδικτυακό Forum που διαχειρίζεται ο 65χρονος. 

http://news247.gr/ellada/me_plastografia_tha_tinaze_ta_ellhnotoyrkika_ston_aera.590011.html

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ.ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΙΤΕ..............

ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ.ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΣ ΠΑΠΙΕΣ!!!!!!!!


"ΟΧΙ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ"
"Εαν θελετε να γινει το κεντρο των Αθηνων το μεγαλυτερο ισλαμικο γκετο των Βαλκανιων φτιαχνοντας Τζαμι στο Βοτανικο,ψηφιστε εναν απο τους υπολοιπους 9 υποψηφιους...Εαν οχι...τοτε ψηφιστε Αδωνη...
Η δωρεαν παραχωρηση γης και χρηματα των Ελληνων φορολογουμενων που θα δωθουν για το τζαμι δεν ειναι σκανδαλο;;;"

Αυτα αναφερει μεταξυ αλλων στις διαφημιστικές καταχωρίσεις του στο τυπο,ο γνωστος βουλευτης του ΛΑΟΣ με τις ακροδεξιες ιδεες και την φασιστικη ιδεολογια,ωστε να συγκινήσει και να παραπλανήσει διαφορων ειδων μπουμπουκια ψηφοφορους χωρις κριτικη σκεψη,όμοιούς του Ελληναραδες ξενοφοβικους και φυσικα πιστους χριστιανους οι οποιοι παρολο που το δογμα τους λεει "αγαπατε αλληλους"...για εκεινους εχει μετατραπει,"αγαπατε αλληλους",εκτος απο τους ξενους".

Οργασμος λαϊκιστικου ρατσισμου λοιπον απο τον Αδωνη Γεωργιαδη,ο οποιος ξεχναει πως η ανεξιθρησκεία παραμενει αρθρο του Συνταγματος,καθως σε μια υποτιθέμενη δημοκρατια οπως τη δικη μας,ο καθενας μπορει μεχρι τωρα να πιστευει οπου θελει...ο οποιος εντεχνως ξεχναει πως τη δημιουργια τζαμιου στο Βοτανικο σε καμια περιπτωση δεν θα την χρεωνονταν το Ελληνικο Δημοσιο,οπως πχ το Δημοσιο της Αγγλιας δεν χρεωνεται τη δημιουργια Ελληνικων Εκκλησιων...και παει κλαιγοντας...

Δυστυχως,οσο τετοιες εθνικιστικες-ναζιστικες φωνες,βρισκουν στεγη μεσα στο ιδιο το Ελληνικο κοινοβουλιο,οσο τα Μεσα Μαζικης Εξημερωσης εξακολουθουν να φιλοξενουν και να προβαλουν αποψεις που καλλιεργούν και στηρίζουν το ρατσισμο απο κουνια και τη ξενοφοβια,οπως επισης και το μη σεβασμο της διαφορετικης πιστης των ανθρωπων...τοσο οι δολοφονικες επιθεσεις διαφορων ειδων ακροδεξιων οργανωσεων θα γινονται πιο συχνες απεναντι στους μεταναστες και στους προσφυγες πολεμου,που περνουν τα μυρια οσα για να ερθουν στην Ελλαδα και να διεκδικησουν το δικαιωμα σε μια καλυτερη ζωη που "καποιοι" συμμαχοι μας τους στερησαν.

ΠΡΕΖΑ TV


http://prezatv.blogspot.com/2010/10/blog-post_2644.html

Δημοσιοποίηση των φορολογικών δεδομένων μέσω Διαδικτύου.Ε! Κ@Ι?Θα εξυγιανθεί το κράτος ΧΑΧΑ!!


Φορολογικό απόρρητο, τέλος. Το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση μέσω Ιντερνετ φορολογικών στοιχείων για 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενους.
Το σχέδιο, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αποκάλυψε χθες ο γενικός γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδης Σπινέλλης.
Στο «φως» μέσω Ιντερνετ θα βγαίνουν στοιχεία φορολογουμένων με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής Οπως δήλωσε το υπουργείο, έχει υποβάλει στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων το σχέδιο της υπουργικής απόφασης που προβλέπει τη δημοσιοποίηση στο Ιντερνετ του καταλόγου φορολογουμένων που συντάσσεται κάθε χρόνο από κάθε ΔΟΥ, ο οποίος περιέχει:
Το ονοματεπώνυμο ή την επωνυμία της επιχείρησης. Τον τίτλο και τα στοιχεία των φορολογούμενων. Το καθαρό εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερα επαγγέλματα. Το συνολικό καθαρό εισόδημα που υπόκειται σε φορολογία. Τον φόρο που αναλογεί.
Ωστόσο, το εγχείρημα της κυβέρνησης δεν αποκλείεται να προσκρούσει στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ


Πεντέμισι χρόνια μετά τη γνωστοποίηση των τηλεφωνικών υποκλοπών στην τότε κυβέρνηση της ΝΔ (Μάρτιος 2005) και την τραγική «αυτοκτονία» του Κ. Τσαλικίδη όχι μόνο οι ποινικές έρευνες αλλά και οι διοικητικές κυρώσεις γύρω από το σκάνδαλο που συγκλόνισε την κοινή γνώμη βρίσκονται στο «σημείο μηδέν»
Ετσι ενώ η ποινική δικαιοσύνη δεν κατόρθωσε να εντοπίσει ούτε έναν δράστη ούτε μία παράνομη πράξη, χθες κατέπεσαν και τα πρόστιμα που είχε επιβάλει η ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης Απορρήτων Επικοινωνιών) στη Vodafone (76 εκατ. ευρώ) και στην «Ερικσον Ελλάς Α.Ε.» (7.360.000 ευρώ), καταλογίζοντάς τους ευθύνες για την εκτεταμένη παρακολούθηση από αγνώστους των τηλεφώνων υπουργών, πολιτικών, επιχειρηματιών (και τουλάχιστον 106 πολιτών).
Τα πρόστιμα ακυρώθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς εντοπίστηκαν ακυρότητες στη διαδικασία επιβολής τους, κυρίως επειδή οι σχετικές συνεδριάσεις της ΑΔΑΕ ήταν μυστικές (ενώ το Σύνταγμα επιβάλλει τη φανερή λειτουργία των συντεταγμένων οργάνων της πολιτείας, όπως είναι οι Ανεξάρτητες Αρχές), με συνακόλουθο να θεωρούνται άκυρες και ανίσχυρες και οι διατάξεις του Κανονισμού της ΑΔΑΕ, που προβλέπουν μόνο «κεκλεισμένων των θυρών» συνεδριάσεις.
Το ΣτΕ ακύρωσε δηλαδή τα πρόστιμα για τυπικούς λόγους, που βασίζονται στη νομολογία του Ευρωδικαστηρίου, χωρίς να προχωρήσει στην ουσία της υπόθεσης και χωρίς θα θίξει την ορθότητα της κρίσης της ΑΔΑΕ. Ωστόσο, με την ακύρωση των προστίμων η υπόθεση ξεκινά και πάλι από την αρχή, καθώς πρέπει να αλλάξει αμέσως ο Κανονισμός της ΑΔΑΕ και να συνέλθει ξανά η ανεξάρτητη Αρχή σε δημόσιες συνεδριάσεις (εκτός εάν θεωρήσει ότι θίγονται ζητήματα εθνικής ασφάλειας, δημόσιας τάξης κ.λπ., που επιβάλλουν μυστικές συνεδριάσεις), για να κρίνει και πάλι εάν θα επιβεβαιώσει τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν το 2007.Με την ακύρωση των διοικητικών κυρώσεων οι εταιρείες μπορούν να πάρουν πίσω τα χρήματα που κατέβαλαν.

ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΠΑΠΑΡΕΣ


Εμβάθυνση των διαρθρωτικών αλλαγών -περικοπές δαπανών στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ μέσω και του εξορθολογισμού των μισθών, απελευθέρωση των αγορών κ.λπ.- για να αποφύγει διορθωτικά νέα μέτρα αποφασίζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά και την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 από τη Γιούροστατ «κλείδωσαν»:
Το «πάγωμα» μισθών και συντάξεων «για έναν ακόμη χρόνο και βλέπουμε». Η άμεση προώθηση του νέου μισθολογίου για τον εξορθολογισμό των αμοιβών στον δημόσιο τομέα. «Εγγυημένος είναι μονάχα ο βασικός μισθός» επισημαίνουν παράγοντες του υπ. Οικονομικών. Το αυτό ισχύει και στις ΔΕΚΟ, ειδικά τις ζημιογόνες. Το προσωπικό θα κληθεί να αποδεχτεί μετατάξεις και νέους όρους εργασίας. «Δεν γίνεται το ωράριο των οδηγών της ΕΘΕΛ να ξεκινά με το που βγαίνουν από την πόρτα του σπιτιού τους» επισήμανε στο «Εθνος» στέλεχος του οικονομικού επιτελείου.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Τέλος εποχής: Αίτηση πτώχευσης από την Απογευματινή

Τίτλοι τέλους αναμένεται -εκτος απροόπτου- να πέσουν για μια παραδοσιακή εφημερίδα: Συμφωνα με πληροφορίες, η Απογευματινή, μεσω του εκδότη της, Κώστα Σαραντοπουλου, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης. Σημειώνεται ότι αν τελικά δε βρεθεί λύση και η εφημερίδα κλείσει, θα μεινουν άνεργοι περισσότεροι απο 80 δημοσιογράφοι, σε μια περίοδο που είναι η χειρότερη για τον Τύπο.
zoomnews.gr

Συνέντευξη......... πρωθυπουργού...

Carrot Cherry

Φωτογραφία απο πόρτα σε εκκλησάκι...





ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΡΕΤΑΙΕΙΟΥ ΣΤΗΝ AΘΗΝΑ........

Επιστρέφουν τα σταχτοδοχεία στα εστιατόρια





Επιστρέφουν από σήμερα τα σταχτοδοχεία στα τραπέζια των καταστημάτων εστίασης, ύστερα από σχετική απόφαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης του κλάδου, «κόντρα» στον αντικαπνιστικό νόμο, που απαγορεύει αυστηρά το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους.
Επικαλούμενα σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο των μέτρων κατά του καπνίσματος στις επιχειρήσεις τους τα μέλη τόσο της Ομοσπονδίας, όσο και της ΓΣΕΒΕΕ, ζητούν μεταβατική περίοδο εφαρμογής του νόμου.
Ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος θα εφαρμοστεί, δηλώνει ο υφυπουργός Υγείας Μιχ. Τιμοσίδης.

83 ΕΚΑΤΟMΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΧΑΡΙΣΜΑ!!!!!!!!!!!!




Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ακύρωσε ως μη νόμιμες τις αποφάσεις της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) του έτους 2007 με τις οποίες επιβλήθηκε πρόστιμο 76 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone και πρόστιμο 7,3 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία Ericsson, για τις τηλεφωνικές υποκλοπές που αποκαλύφθηκαν το 2006. Το πρόστιμο της Vodafone αφορά παράβαση της νομοθεσίας περί απορρήτου των επικοινωνιών. Η Ericsson, η οποία ήταν προμηθευτής του λογισμικού της Vodafone, τιμωρήθηκε με πρόστιμο διότι δεν έπραξε τα δέοντα προκειμένου να προληφθούν και αποτραπούν οι υποκλοπές. Πιο συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι οι συνεδριάσεις των μελών της ΑΔΑΕ δεν γίνονται δημόσια και η μη δημοσιότητα αυτή είχε ως αποτέλεσμα οι αποφάσεις που ελήφθησαν για την Vodafone και την Ericsson να είναι άκυρες.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ αφού έλαβε υπ’ όψιν της την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που επιτάσσει τον κανόνα της «δίκαιης δίκης» (άρθρο 6) και τις επιταγές του Συντάγματος για το απόρρητο των επικοινωνιών και του τρόπου λειτουργίας ανεξάρτητων Αρχών (άρθρα 19 και 101Α), έκρινε ότι ο κανονισμός εσωτερικής λειτουργίας της ΑΔΑΕ ο οποίος «θεσπίζει απαγόρευση της δημοσιότητας των συνεδριάσεων της Αρχής» είναι παράνομος, καθώς αυτές πρέπει να είναι δημόσιες. Ακόμη, αναφέρει η Ολομέλεια του ΣτΕ ότι οι αποφάσεις «με τις οποίες επιβάλλονται κυρώσεις εις βάρος διοικουμένων, επιβάλλεται να εκδίδονται ύστερα από προηγηθείσα συνεδρίαση, στην οποία θα είναι ελεύθερη η είσοδος στο κοινό, να είναι δε το κείμενό τους προσιτό σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη».


http://www.newsblog.gr/index.php/49838/vodafone-ericsson-prostima-ypoklopes
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...