Wikileaks:Διαρροή – βόμβα.Προμηθευτήκαμε 60 “τυφλά” F16!

 Η Ελλάδα προμηθεύτηκε παρτίδα από αμερικανικά F16 που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζουν προβλήματα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Wikileaks που φέρνει στο φως η Καθημερινή. Τη συμφωνία για τα 60 F16, είχε υπογράψει το 2000 ο τότε υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος και ήταν ύψους 2 δισ. δολαρίων. 
Τα αεροσκάφη ήταν της εταιρείας Lockheed Martin ενώ το σύστημα αυτοπροστασίας τους ήταν άλλης αμερικανικής εταιρειάς, της Raytheon. Τα αεροσκάφη παραλαμβάνονται το 2003 και από την αρχή το σύστημα αυτοπροστασίας δεν λειτουργεί, αν και είναι απολύτως απαραίτητο καθώς χωρίς αυτό το αεροσκάφος δεν έχει κανέναν τρόπο να αντιμετωπίσει οποιουδήποτε είδους επίθεση και ειναι – όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται – τυφλό. Εννιά χρόνια μετά την παραγγελία, το πρόβλημα ακόμη να λυθεί, σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα του Wikileaks.
 Στο τηλεγράφημα της 4ης Νοεμβρίου του 2009 ο αμερικανός πρέσβης ενημερώνει το Στειτ Ντιπάρτμεντ για το “παράπονα” του υπουργού Άμυνας. “Ο υπουργος παραπονιέται για ένα πρόβλημα που έχει το σύστημα αυτοπροστασίας στο Peace Xenia III F16 και ότι οι αμερικανικές εταιρείες πρέπει να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη” αναφέρει το τηλεγράφημα που συμπληρώνει ότι το πρόβλημα προέκυψε λόγω των διαπραγματεύσεων που έχουν διακοπεί μεταξύ της αμερικανικής Raytheon και του ελληνικού υπουργείου Άμυνας και έτσι “κάνενα από τα αεροσκάφη δεν έχει εγκατεστημένο σύστημα αυτοπροστασίας”. 
 Σύμφωνα με τις ίδιες ενημερώσεις ο πρέσβης ρωτά τον υπουργό κ. Βενιζέλο αν ευσταθεί ότι η Ελλάδα διαπραγματεύεται την αγορά Eurofighter. “Μην ακούτε αυτά που γράφονται γιατί είναι ανακριβή”, απαντά ο υπουργός λέγοντας ότι δεν έχουν παρθεί αποφάσεις. Ο πρέσβης στην ενημέρωση προς το Στειτ Ντιπάρτμεντ σημειώνει ότι η συμφωνία με τη Raytheon είναι εμπορική και όχι διακρατική οπότε η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει μεγάλα περιθώρια παρέμβασης. Παράλληλα προειδοποιεί τις ΗΠΑ οτι το πρόβλημα αυτό θα αποτελέσει επιχείρημα για την ελληνική κυβέρνηση να στραφεί προς τα Eurofighter σε επόμενη αγορά.

Μουαμάρ Καντάφι:γιατί η εξέγερση στη Λιβύη δεν είναι η «ανατροπή ενός δικτάτορα από το λαό»



Ο εμφύλιος πόλεμος στη Λιβύη είναι ένα ξεχωριστή περίπτωση στο ρεύμα των πολιτικών αλλαγών που συγκλονίζει τον αραβικό κόσμο. Αντίθετα με τους αντίστοιχους ηγέτες της Αιγύπτου ή του Μπαχρέιν, ο Μουαμάρ Καντάφι δεν δείχνει να χάνει την εξουσία από τα χέρια του και αυτό έχει τους λόγους του...
Η αντοχή του Καντάφι μπορεί να φαίνεται περίεργη σε πρώτη ανάγνωση. Οι εξεγερμένοι αντικαθεστωτικοί στη Λιβύη είναι οπλισμένοι με καλάσνικοφ και αντιεροπορικά πυροβόλα και όχι με πέτρες ή μολότοφ. Αν και προσπάθησε στο παρελθόν να βελτιώσει τη διεθνή εικόνα του (σ.μ. αναθερμαίνοντας τις διπλωματικές του σχέσεις με Μ.Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία και ΗΠΑ), η φήμη του εξακολουθεί να είναι ανάλογη εκείνης του ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Τζονγκ Ιλ: βομβιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις με δεκάδες αθώους νεκρούς, εκτελέσεις αντικαθεστωτικών και προσπάθεια εξέλιξης όπλων μαζικής καταστροφής....

ΚΑΛΑ,ΑΥΤΟΣ ΞΕΧΑΣΕ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;;;

Picture 0 for Καρατζαφέρης: Δίνουμε και πάλι αγώνα για την ελευθερία μας
Καρατζαφέρης: Δίνουμε και πάλι αγώνα για την ελευθερία μας 
(ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗΝ ΣΚΙΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΤΣΟΝ!!!)
«Τότε, πολεμήσαμε εναντίον της Υψηλής Πύλης της Ανατολής, τώρα αγωνιζόμαστε εναντίον της Υψηλής πύλης της Δύσης», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ 
 «Εκατόν ενενήντα χρόνια σήμερα από την Εθνική Παλιγγενεσία υποχρεούται η Ελλάδα να ξαναγωνιστεί για τα ίδια ιδανικά, ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
 «Τότε, πολεμήσαμε εναντίον της Υψηλής Πύλης της Ανατολής, τώρα αγωνιζόμαστε εναντίον της Υψηλής πύλης της Δύσης», πρόσθεσε. «Χρειάζεται να επιστρατεύσουμε τη νοοτροπία του Κολοκοτρώνη και του Καραϊσκάκη και των άλλων ηρώων και να αποκρούσουμε τη νοοτροπία των Νενέκων», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης και κατέληξε: «Χρόνια πολλά στην Ελλάδα».

ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ....ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ Ο ΤΥΡΑΝΝΟΣ!!

Αίγυπτος: Ποινικοποιήθηκαν διαδηλώσεις και απεργίες
Νομοσχέδιο που προβλέπει την τιμωρία διαδηλωτών και απεργών με ποινές και πρόστιμα ενέκρινε χθες η μεταβατική στρατιωτική κυβέρνηση της Αιγύπτου.
 Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου, “η κυβέρνηση επεξεργάζεται μια νέα πολιτική για την αντιμετώπιση των θεμάτων που άπτονται της εργασίας και των μισθών και σε αυτό το πλαίσιο το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο το οποίο θα ποινικοποιεί κάποιες περιπτώσεις διαμαρτυρίας και απεργιών”. 
Επιπλέον προσθέτει ότι η κυβέρνηση ενέκρινε μια τροπολογία που θα ανοίξει τον δρόμο για τη δημιουργία νέων κομμάτων.

ΚΑΛΑ ...ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΦΑΡΣΕΣ;;;

Ταγματάρχης: "Ανώνυμοι δειλοί στελεχώνουν τα blogs" 
 Γιατί ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης, τα βάζει με τα blogs; 
 Ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ πριν από δύο μήνες, με πρόταση που δέχτηκε - όπως φημολογείται- από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Αν ανατρέξει κανείς στην μέχρι τώρα πορεία του, θα καταλάβει ότι ο Λάμπης Ταγματάρχης δεν βρίσκεται τυχαία σ' αυτό το ρόλο, έστω και αν ο ίδιος γνωρίζει ότι τον βάζει "στο στόχο των πάντων". Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Down Town και τον Δημήτρη Αποστόλου, αναφέρει για την ενημέρωση από τα blogs: "Μερικά από αυτά τα θεωρώ εργαστήρια παραπληροφόρησης και προχειρότητας που κατέστρεψαν την ουσία της είδησης και τη σημασία της πληροφορίας, που τα στελεχώνουν ανώνυμοι δειλοί, με μόνο στόχο παιχνίδια συμφερόντων.

ΜΑΘΑΝΕ ΟΤΙ ........ΜΑΣΤΕ ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΑΔΟΙ!!


Και ο Καναδάς ασκείται στο "πεδίο βολής" Λιβύης


«Όσοι πιστοί προσέλθετε». Κάπως έτσι έχει εξελιχθεί η κατάσταση στη Λιβύη, όπου η συμμετοχή είναι «δωρεάν», εκτός από τα έξοδα των όπλων. Όποιος θέλει έρχεται αφήνει δύο βόμβες και μετά μοιράζει χαμόγελα αισιοδοξίας ότι σταμάτησε τη σφαγή αμάχων...

Αυτή τη φορά σειρά φαίνεται πως είχε η καναδική Αεροπορία η οποία κατέφθασε στην περιοχή με τέσσερα μαχητικά δείχνοντας την «ισχύ» της στο «πεδίο βολής» Λιβύη –καθώς και σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις αξιωματικών της RAF η Αεροπορία της χώρας δεν υφίσταται πια- όταν τέσσερα CF-18, υποστηριζόμενα από δύο ιπτάμενα τάνκερ πραγματοποίησαν δύο εξόδους πάνω από την πόλη Misrata. Η πρώτη έξοδος πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ και τη δεύτερη σήμερα το πρωί, πραγματοποιώντας άφεση συνολικά τεσσάρων βομβών LGB.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΟ...ΑΠΟ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ;;;

Άγγλοι ανέλαβαν να πουλήσουν την Ελλάδα για τα 50 δισ.
 Μία αγγλική εταιρεία στο Λονδίνο που συστάθηκε τρεις μήνες πριν πήρε την εντολή από την ελληνική κυβέρνηση να πουλήσει τα ελληνικά «φιλέτα» για να βρεθούν τα 50 δισ. ευρώ.
Με απόφασή της η διυπουργική επιτροπή αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων εξουσιοδότησε τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου να υπογράψει σύμβαση με την εταιρεία CC&C Advisors Ltd με έδρα το Λονδίνο για «την παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σχετικά με το σχεδιασμό, παρακολούθηση, συντονισμό και υλοποίηση του προγράμματος αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων της... ελληνικής κυβέρνησης».
 Να σημειωθεί ότι η ανάθεση αυτής της τεράστιας σύμβασης έγινε χωρίς διαγωνισμό στην αγγλική εταιρεία και δεν υπάρχει πουθενά στον διαδικτυακό τόπο της Κυβέρνησης ούτε το σχέδιο σύμβασης με τους Άγγλους, ούτε και η εξήγηση γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη εταιρεία του Λονδίνου.
 Έχει σημασία επίσης ότι αυτή η εταιρεία που αναλαμβάνει το μεγάλο πρόγραμμα της πώλησης του ελληνικού πλούτου για να συγκεντρωθούν τα 50 δισ. συστάθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2010 και μέχρι τώρα δεν έχει να παρουσιάσει σχετικό έργο. 

Λεφτά ...υπάρχουν;;;

Στα 147,8 εκατ. ευρώ τα κέρδη της Alpha 
Αύξηση τζίρου και κερδών για τον ΟΛΘ
 Υψηλότερα των προβλέψεων τα κέρδη της Εθνικής 
Στα 4 εκατ. ευρώ τα κέρδη της Πειραιώς
 

Εθνική Τράπεζα
Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα κέρδη που ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα για το 2010, αφού τα αποτελέσματα του ομίλου, μετά την έκτακτη φορολογία διαμορφώθηκαν σε 406 εκατ. ευρώ, έναντι προβλέψεων για κέρδη περίπου 330 εκατ. ευρώ.
Αναλυτικά, τα καθαρά κέρδη του ομίλου, μετά την έκτακτη φορολογία διαμορφώθηκαν στα 406 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση 56% σε σχέση με το 2009, ενώ τα κέρδη προ των εκτάκτων φορολογικών υποχρεώσεων διαμορφώθηκαν στα 485 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 50% έναντι του 2009.
Τα καθαρά έσοδα από ανήλθαν στα 4,15 δισ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 5% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, με το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο να διαμορφώνεται κοντά στα επίπεδα του 4%.

ΟΛΘ ...

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

Στα 85,6 εκατ. ευρώ τα κέρδη της Alpha Bank 
Στα 85,6 εκατ. ευρώ τα κέρδη της Alpha Bank
 Απέδωσαν οι περικοπές εξόδων Στα 85,6 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη 2010 της Alpha Bank, σύμφωνα με το Reuters. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 147,8 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 62,2% σε ετήσια βάση, επηρεασμένα κυρίως από τη συνεχιζόμενη επιβράδυνση της ελληνικής οικονομίας. Συμπεριλαμβανομένης της εκτάκτου εισφοράς ύψους 61,8 εκατ. ευρώ που επέβαλαν οι αρχές στα κέρδη του 2009 (και λογιστικοποιήθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2010), τα αποτελέσματα του 2010 ανήλθαν σε 85,6 εκατ. ευρώ.
 Το λειτουργικό κόστος μειώθηκε κατά 4,4% σε ετήσια βάση και ανήλθε σε 1,148 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας το στόχο για μείωση του λειτουργικού κόστους κατά 2% σε ετήσια βάση, καθώς οι ενέργειες για εξορθολογισμό των δαπανών απέδωσαν. 
 Οι δαπάνες προσωπικού μειώθηκαν κατά 3% και ανήλθαν σε 548,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα γενικά και διοικητικά έξοδα περιορίσθηκαν κατά 9,2% και ανήλθαν σε 494,7 εκατ. ευρώ, κυρίως ως αποτέλεσμα διαρθρωτικών αλλαγών και εξορθολογισμού των δαπανών που σχετίζονται με την παραγωγή στην Ελλάδα.
 Οι αναλυτές, σε δημοσκόπηση του Reuters, έκαναν λόγο για κέρδη 84,6 εκατ. ευρώ το 2010, με αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους κατά 3,3% στα 1,81 δισ. ευρώ. Για το δ' τρίμηνο, οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 8,9 εκατ. ευρώ.

«Ποιος φταίει για τη ρημάδα τη βενζίνη…»

 Δεν φταίω εγώ, δεν φταίω εγώ. Σας είπα δεν φταίω. Φταίνε όλοι οι άλλοι. Ποτέ εγώ, που τα κάνω όλα σωστά… 
Με μια τέτοια οπτική γωνία αντιμετωπίζει το υπουργείο Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης την υπόθεση της τιμής της βενζίνης, που μπορεί να μαζεύτηκε λίγο τις τελευταίες ημέρες, αλλά βρίσκεται σταθερά πλέον στην κορυφή της Ευρώπης. Η δήλωση που βγήκε από τον αρμόδιο υφυπουργό την περασμένη Παρασκευή έλεγε: «Για τρίτη συνεχή ημέρα η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης παρουσιάζει κάμψη, ακολουθώντας την κάμψη των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου». Εδώ κατ’ αρχήν έχουμε ένα πρόβλημα ενημέρωσης, μια και οι τιμές των υγρών καυσίμων δεν ακολουθούν αυτές του αργού πετρελαίου, αλλά τη λεγόμενη τιμή Platt’s, η οποία ρυθμίζεται από δεκάδες παράγοντες.
 H ανακοίνωση συνεχίζει:

ΚΕΡΑΤΕΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΕΡΑΤΑΔΩΝ....ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Τριπλή εμπρηστική επίθεση σε περιπολικά 
Φαίνεται το σήριαλ με το ΧΥΤΑ, έχει ακόμη πολλά επεισόδια...
Έτσι παρανάλωμα του πυρός έγιναν το μεσημέρι τρία αυτοκίνητα της αστυνομίας που ήταν σταθμευμένα στο μπλόκο των ΜΑΤ στην λεωφόρο Λαυρίου, ακριβώς πάνω από την γέφυρα που οδηγεί στην περιοχή του Οβριοκάστρου Κερατέας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα αγνώστων πλησίασαν αθέατοι τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που σταθμεύουν σε αυτό το σημείο εδώ και τρεις μήνες, αιφνιδίασαν τους φρουρούς και κατάφεραν να πυρπολήσουν τρία οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές κάνουν λόγω για ένα τζιπάκι που χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ, ένα συμβατικό αυτοκίνητο της ασφάλειας και ένα φορτηγάκι ανεφοδιασμού των δυνάμεων της αστυνομίας που ήταν γεμάτο με υλικό που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση διαδηλωτών, όπως δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου – λάμψης κτλ. Από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε υπέστη υλικές ζημιές στο πίσω μέρος κι ένα λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ. που χρησιμοποιείται για την μετακίνηση των ΜΑΤ. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο δύο ώρες αργότερα με την επέμβαση πυροσβεστικών οχημάτων αλλά και του ειδικού θωρακισμένου πυροσβεστικού οχήματος της αστυνομίας που σταθμεύει στην περιοχή της Λαυρεωτικής. Αμέσως μετά την τριπλή εμπρηστική επίθεση ακολούθησε εκτεταμένη επιχείρηση της αστυνομίας σε ολόκληρη την περιοχή αλλά οι άγνωστοι κατάφεραν να διαφύγουν. Αργά το μεσημέρι ένας νεαρός που σύμφωνα με την αστυνομία έκανε χειρονομίες κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ ακινητοποιήθηκε στην Λεωφόρο Λαυρίου και προσήχθη στην Ασφάλεια για εξακρίβωση στοιχείων.(!!!!)

ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ....

«Ορθή η επέμβαση στη Λιβύη» 

 «Ορθή» χαρακτήρισε την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Λιβύη από τους συμμάχους ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σε ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. εύχεται «να τερματισθεί το συντομότερο δυνατόν η στρατιωτική επέμβαση, ώστε η Λιβύη να ακολουθήσει το δρόμο του εκδημοκρατισμού» Αναφερόμενος στο ρόλο της Ελλαδας ο Δ. Αβραμόπουλος σημειώνει ότι η χώρα μας «καλείται να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο, θέτοντας τις υπηρεσίες της στη συλλογική προσπάθεια για την εμπέδωση της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή».
 «Το καθεστώς Καντάφι πρέπει να αντιληφθεί ότι ο δρόμος της Δημοκρατίας για τη Λιβύη έχει πλέον ανοίξει και ότι η στάση που επέλεξε είναι αδιέξοδη, ακραία και επικίνδυνη» συμπληρώνει ο Δ. Αβραμόπουλος και καταλήγει λέγοντας ότι «οι αγωνιζόμενοι δημοκράτες πολίτες της Λιβύης έχουν στο πλευρό τους, τους δημοκρατικούς λαούς του κόσμου. Είναι βέβαιο ότι η δημοκρατική αυγή για όλους τους πολίτες της Λιβύης δεν θα αργήσει».
ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ

4 εκατομμύρια ευρώ εν μέσω κρίσης για… τζαμί στον Έβρο

troktiko    4 εκατομμύρια ευρώ εν μέσω κρίσης για... τζαμί στον ΈβροΤην στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας καταργεί και συνενώνει σχολεία λόγω της οικονομικής κρίσης και κρατικές επιχειρήσεις πρόκειται να «βγουν … στο σφυρί» για να σωθεί το Δημόσιο, το Υπουργείο Πολιτισμού εγκρίνει…4 εκατομμύρια ευρώ για την επισκευή του τζαμιού Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο!

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...ΣΤΗ ΦΑΠΑ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

Οι Αμερικανοί στο πηδάλιο 
Οι Αμερικανοί στο πηδάλιο
Το Πεντάγωνο αναλαμβάνει το συντονισμό των επιχειρήσεων Ηγετικό ρόλο αναλαμβάνουν οι Αμερικανοί στη Λιβύη, μετά την παραδοχή ότι οι επιχειρήσεις των Γάλλων δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα. 
 Αμερικανός ναύαρχος δήλωσε ότι το Πεντάγωνο αναλαμβάνει το συντονισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη, αλλά ξεκαθάρισε ότι το αμερικανικό επιτελείο θα επιδιώξει να παραδώσει τον έλεγχο στις ευρωπαϊκές δυνάμεις, το συντομότερο δυνατό. 
 Σύμφωνα με γαλλικές πηγές, ο συντονισμός γίνεται από αμερικανική βάση στο έδαφος της Γερμανίας. Εν τω μεταξύ, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς ανέβαλε το ταξίδι του στη Μόσχα και παρέμεινε στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος δεν επιθυμούσε να συμμετάσχει η χώρα του τόσο ενεργά στις επιχειρήσεις.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...